Találatok a következő kifejezésre: A prolaktin az (48 db)

Mire utal ha a prolaktin szintem magasabb a normálnál? Mi az a prolaktin? Miért felelős?

Legjobb válasz: Ezt olvasd el, minden benne van: http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php Egy ismerõsöm meddõségének vizsgálatakor derült ki, hogy magas a prolaktinja és azt mondta neki a doki, hogy a szervezete azt úgy reagál, hogy terhes vagy szoptat és ezért nem esik teherbe. Gyógyszert szed rá.

Ezt olvasd el, minden benne van: http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php Egy ismerõsöm meddõségének vizsgálatakor derült ki, hogy magas a prolaktinja és azt mondta neki a doki, hogy a szervezete azt úgy reagál, hogy terhes vagy szoptat és ezért nem esik teherbe. Gyógyszert szed rá.
a tüszõrepedést gátolja. azt olvastam, hogy a barátcserje kapszula jó erre, mert csökkenti a prolaktin szintet. netrõl a barátcserjérõl: Kifejezetten nöi bajokra van, kapszula vagy tabletta formájában lehet kapni. Ez rendbeteszi a hormonháztartást, föleg a ciklus második felében segíti a sárgatest müködését (a kilöködött petesejt helyén képzödik a sárgatest, aminek az elegendö müködése vagy mennyisége segít megtartani a babát, ha megfogant, vagyis segíti a beágyazódást). Van még egy jótékony hatása: leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelös lehet a tüszörepedés elmaradásáért. Alapvetõen a hipotalamuszra és a hipofízis tevékenységére hat. Ennek eredményeképpen képes normalizálni más hormonok mûködését, például csökkenti a prolaktin termelést és az ösztrogén-progeszteron arányt. A barátcserje kivonat hasznos lehet menstruáció elmaradása esetén is, aminek az egyik leggyakoribb oka a prolaktin túltermelése. DE ne várjon azonnali eredményt, a barátcserjének legalább három hónapra van szüksége, hogy csökkenteni tudja a prolaktin szintet. Tea formájában 2-3 csészével fogyasztanak belöle az egész ciklusban. Tabletta formában hatásosabb és egyenletesebb a szedése, azért is, mert a barátcserje termésének hatóanyagai vízben nem oldódnak, így a tea nem olyan hatásos. A tea elkészítése: csészénként 1-2 teáskanálnyi bogyót leforrázunk és 10 percig állni hagyjuk. Kapszula: serkenti a nõi szervezetet a több progeszteron termelésére. Elsõ alkalommal ajánlatos a készítményt huzamosabb ideig, 1 - 2 hónapig folyamatosan szedni, késõbb 10 -15 napos kúrák is elegendõek a kedvezõ hatáshoz.
A prolaktin nevû hormon termelõdik nagy mennyiségben szoptatáskor pl. , gátolja a peteérést. Ha valaki meddõ, ennek a hormonnak a vizsgálata az elsõk közé tartozik, amit a doki megnéz. Túltermelõdésének több oka lehet. Lehet hipofízisben lévõ kis tumor is, amit el kell távolítani. Lehet, hogy ezért MRi-re is beutalnak. Legtöbb esetben azonban gyógyszeresen kezelhetõ. A gyógynövények jók, de erre a problémára nem megfelelõek. Ha babát szeretnétek, akkor kövesd az orvosod utasításait! Különben csak a drága idõ megy..

A prolaktin szint az daganat? Vag ycsak az lehet?

Most akkor ezt nemértem mert nekem arra adták hogy öszejöjjöna baba

Legjobb válasz: Szia! Miért lenne daganat?Az egy hormon.Magas lehet:szoptatás alatt,hormonzavar,(központi idegrendszeri),és való igaz létezik prolaktin termelõ daganat is. Ez a hormon serkenti a tejelválasztást,de a termelõdését az agyban levõ dopamin szabályozza. Nekem adtak Bromoricptint,mert 2liter tejem volt és a kisbabám meghalt.Nekem kb.2hét alatt elapadt a tejem. Ha magas a prolaktin nem jön a babó.Ezért mondják,hogy szoptatás alatt ritka aki terhes lesz.

Szia! Miért lenne daganat?Az egy hormon.Magas lehet:szoptatás alatt, hormonzavar, (központi idegrendszeri), és való igaz létezik prolaktin termelõ daganat is. Ez a hormon serkenti a tejelválasztást, de a termelõdését az agyban levõ dopamin szabályozza. Nekem adtak Bromoricptint, mert 2liter tejem volt és a kisbabám meghalt.Nekem kb.2hét alatt elapadt a tejem. Ha magas a prolaktin nem jön a babó.Ezért mondják, hogy szoptatás alatt ritka aki terhes lesz.

A prolaktin vizsgálatát a nőgyógyász vagy az endokrinológus végzi el vérvétel alapján?

Köszönöm szépen a választ.

Legjobb válasz: Progeszteronra gondoltál, nem? A prolaktin szoptatás alatt termelõdik.

Progeszteronra gondoltál, nem? A prolaktin szoptatás alatt termelõdik.
A prolaktzint a labor vizsgálja az eredménnyel pedig endokrinológushoz kell menni. Kedves elsõ, prolatin akkor is termelõdik mikor nem szoptat valaki és ha netán túl magas meddõséget okozhat.
A kérdező hozzászólása: igen, valóban, ha magas, vetélést is okozhat. Azt tudom, hogy vérvétel alapján nézik, de ki ad rá beutalót? nõgyógyász vagy endokrinológus?
Ha magas akkor nem vetélést okoz, hanem nem is eshetsz teherbe. Nekem a nõgyógyász nézte, egy vérvételre küldött, ahol a hormonszinteket nézték. A ref. tartomány rajta is van a leleten.
Mind a ketten adhatnak rá beutalót.
Szia! Mindkét doki adhat beutalót, de érdemes inkább az endokrinológushoz fordulni ezzel, mert õ hormonspecialista. Közülük is vannak kifejezetten meddõséggel foglalkozó dokik. Azért is érdemes inkább endokrinológushoz menni ha magas a prolaktin szint, mert a hormonrendszer egy összefüggõ dolog, és csak az endodoki látja át az egészet. Nõdokik csak alapszinten ismerik a hormonokat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Az endokrinológusomhoz megyek akkor.

Ha valakinek magas a PROLAKTIN-ja az befolyásolja a teherbeesést?

Legjobb válasz: Egyértelmûen, igen. Fiziológiásan akkor magas a prolaktin szinted, ha terhes vagy, vagy szoptsz. Ilyenkor nincs peteérés. De kivételek mindig vannak és az sem mindegy mennyire magas, nekem épp, hogy magas volt mégis szedettek rá gyógyszert.

Egyértelmûen, igen. Fiziológiásan akkor magas a prolaktin szinted, ha terhes vagy, vagy szoptsz. Ilyenkor nincs peteérés. De kivételek mindig vannak és az sem mindegy mennyire magas, nekem épp, hogy magas volt mégis szedettek rá gyógyszert.
Szia! Nekem nagyon magas! A doki azt mondta, hogy vagy nincs peteérés tõle, vagy ha van is akkor meg a beágyazódásra van rossz hatással!! Tehát hiába termékenyül... Nálam az utolsó jött szóba, de kaptam rá gyógyszert! Ha sikerül is az elsõ 12. hétig szedni kell!
Igen, a magas prolaktinszint negatívan befolyásolja a teherbeesést. Nekem is magas volt, de volt petetérésem, viszont a beágyazódás problémás volt nálam. Csak lombikkal lettem terhes, és az sem elsõre sikerült.
A kérdező hozzászólása: nekem 552 mU/l a mért érték ez nagyon magas? vagy nem annyira?
Második vagyok. Megnéztem a papírom. Azon az értékhatár 40-530 mIU/L között van Nekem 1401 lett, ez magas! A tiéd nem vészes, de érdemes figyelni.

Ha mensi alatt víztiszta folyadék gyöngyözik a mellbimbómból, az a magas prolaktin szintet jelzi?

Magától nem jön, csak enyhe nyomásra, és nem sok. Nektek volt már ilyen? Ha magas a prolaktin szint, akkor az gátolja a teherbeesést, ugye?

Legjobb válasz: Azt igen a magas prolaktin szint és a szervezet elsavasodása okozza. Keress fel egy nõgyógyászt, mert ez gyógyszeres kezelést igényel, fõleg ha babát szeretnél. (bromocriptin mezilát-ot szoktak adni rá)

Azt igen a magas prolaktin szint és a szervezet elsavasodása okozza. Keress fel egy nõgyógyászt, mert ez gyógyszeres kezelést igényel, fõleg ha babát szeretnél. (bromocriptin mezilát-ot szoktak adni rá)
A kérdező hozzászólása: Köszi, már elkezdte a dokim a vizsgálatokat, elsõ körben vérvételre kellett mennem, de még nincs eredmény. Ezt a gyöngyözést meg most vettem észre... Gondoltam, hátha ez az oka a sikertelenségnek? De nemsokára úgyis kiderül, ha meglesznek a leletek :)

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy hormonvizsgálat alapján megállapították, hogy enyhe prolaktin emelkedésem van. Progeszteron rendben van, valószínűsíthető, hogy a prolaktin szint miatt van menstruáció előtti barnázás. A nőgyógyás

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy hormonvizsgálat alapján megállapították, hogy enyhe prolaktin emelkedésem van. Progeszteron rendben van, valószínűsíthető, hogy a prolaktin szint miatt van menstruáció előtti barnázás. A nőgyógyász tanácsára elkezdtem szedni a Premens tablettát. Kérdésem lenne, hogy a tabletta szedés mellett az esetleges teherbeesés veszélyt jelent-e? Másfél havi adagot szedtem be, mikor lenne érdemes újabb hormonvizsgálatot végezni? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A várandósság alatt nem tanácsos szedni a Premens tablettát, tekintettel arra, hogy ebben az időszakban nem folytattak a készítménnyel vizsgálatokat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A várandósság alatt nem tanácsos szedni a Premens tablettát, tekintettel arra,  hogy ebben az időszakban nem folytattak a készítménnyel vizsgálatokat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Hogy is van ez!? Ha a prolaktin szint magas és elvileg nincs miatta pé. Attól még az lh teszt mutathat pozitívat v. akkor az is negatív!? Mert az lh tesztem pozitív lett! Köszi

Legjobb válasz: Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.

Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.
De lehet, hogy ez hülyeség (az elsõ válaszoló vagyok), nézz utána a babatervezõk otthona honlapon. Én is ezt fogom tenni.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI DE HA V.MIRE JUTOTTÁL ÍRJ MERT ÉN EZZEL KAPCSOLATBAN SEMMIT NEM TALÁLOK! VISZONT NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK!

Ha a prolaktin szint alacsony, az befolyásolja a teherbe esést?

Most olvastam az egyik kérdésben, és engem is érdekelne. Azt mondta nekem az orvos, hogy alacsony a prolaktin szintem. Írt ki egy premens nev? gyógyszert. Az jó rá?? van esélyem így a teherbe esésre?? Már több éve próbálkozunk.

Legjobb válasz: Nekem magas volt, bromocriptint kaptam rá, 1 évig szedtem, miután abba hagytam rá 2 hónapra terhes lettem. Bár nekem kimaradt a mensesem, ha megnyomtam a mellém jött belõle actej hol ott terhes sem voltam, ez mindd azért mert magas volt a prolaktinom, a szervezetem azt hitte terhes vagyok ezèrt a tünetek, de a gyógyszer rendbe tette! Engem elküldtek MR vizsgálatra, mert a prolaktinszintért az agyalapi mirigy felelõs, nekem amellett nõtt egy 0,5 cm-es daganat, az nyomta az agyalapi mirigyem. 2 évig sexeltünk vèdekezés nélkül, majd 1 évig szedtem a gyógyszrt, és utánna jött is a baba! Lehet nálad is közre játszik ez a prolaktin szint!

Nekem magas volt, bromocriptint kaptam rá, 1 évig szedtem, miután abba hagytam rá 2 hónapra terhes lettem. Bár nekem kimaradt a mensesem, ha megnyomtam a mellém jött belõle actej hol ott terhes sem voltam, ez mindd azért mert magas volt a prolaktinom, a szervezetem azt hitte terhes vagyok ezèrt a tünetek, de a gyógyszer rendbe tette! Engem elküldtek MR vizsgálatra, mert a prolaktinszintért az agyalapi mirigy felelõs, nekem amellett nõtt egy 0, 5 cm-es daganat, az nyomta az agyalapi mirigyem. 2 évig sexeltünk vèdekezés nélkül, majd 1 évig szedtem a gyógyszrt, és utánna jött is a baba! Lehet nálad is közre játszik ez a prolaktin szint!

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e együtt szedni a Premenst és a Remifemin Plust? Az előbbi a prolaktin szint csökkentésére, az utóbbi a többi kellemetlen változókori tünet enyhítésére lenne jó. A vérzés még hol megjön, hol elmarad. E

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e együtt szedni a Premenst és a Remifemin Plust? Az előbbi a prolaktin szint csökkentésére, az utóbbi a többi kellemetlen változókori tünet enyhítésére lenne jó. A vérzés még hol megjön, hol elmarad. Előre is köszönöm a válaszát. Ágnes

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A változókori hőhullámok kezelésére a Remifemin plus tablettát javaslom. Amennyiben a prolaktin szintje is emelkedett, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával, illetve endokrinológus szakorvossal. Csak orvosi ellenőrzés mellett lehet ugyanis megpróbálni a prolaktinszint visszaállítását a normális tartományba. Emellett természetesen a szervi eltérést is ki kell zárni, amely adott esetben sebészi kezelést is szükségessé tehet! Ez tehát …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A változókori hőhullámok kezelésére a Remifemin plus tablettát javaslom. Amennyiben a prolaktin szintje is emelkedett, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával, illetve endokrinológus szakorvossal. Csak orvosi ellenőrzés mellett lehet ugyanis megpróbálni a prolaktinszint visszaállítását a normális tartományba. Emellett természetesen a szervi eltérést is ki kell zárni, amely adott esetben sebészi kezelést is szükségessé tehet! Ez tehát … Olvass tovább »

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e együtt szedni a Premenst és a Remifemin Plust? Az előbbi a prolaktin szint csökkentésére, az utóbbi a többi kellemetlen változókori tünet enyhítésére lenne jó. A vérzés még hol megjön, hol elmarad. E

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e együtt szedni a Premenst és a Remifemin Plust? Az előbbi a prolaktin szint csökkentésére, az utóbbi a többi kellemetlen változókori tünet enyhítésére lenne jó. A vérzés még hol megjön, hol elmarad. Előre is köszönöm a válaszát. Ágnes

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A változókori hőhullámok kezelésére a Remifemin plus tablettát javaslom. Amennyiben a prolaktin szintje is emelkedett, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával, illetve endokrinológus szakorvossal. Csak orvosi ellenőrzés mellett lehet ugyanis megpróbálni a prolaktinszint visszaállítását a normális tartományba. Emellett természetesen a szervi eltérést is ki kell zárni, amely adott esetben sebészi kezelést is szükségessé tehet! Ez tehát …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A változókori hőhullámok kezelésére a Remifemin plus tablettát javaslom. Amennyiben a prolaktin szintje is emelkedett, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával, illetve endokrinológus szakorvossal. Csak orvosi ellenőrzés mellett lehet ugyanis megpróbálni a prolaktinszint visszaállítását a normális tartományba. Emellett természetesen a szervi eltérést is ki kell zárni, amely adott esetben sebészi kezelést is szükségessé tehet! Ez tehát … Olvass tovább »
