Találatok a következő kifejezésre: A programozott altatásban, (3 db)

A programozott császárt lehet altatásban is kérni?

Vagy simán hogy altatásban menjen a dolog,vagy az altatást csak sürgős esetekben végzik?Nem vagyok terhes,csak kíváncsi vagyok van-e ilyen lehetőség.

Legjobb válasz: Az utolsóval vitatkoznék. Ha altatásban csinálják a császárt, akkor olyan gyorsan kikapják a babát, hogy ne tudjon átmenni a placentán az altató. Nálam nem jöhetett szóba a gerincérzéstelenítés, mert mûtötték a gerincemet, ezért altattak. Az utolsó pillanatban adták az altatót, már ott állt a doki a szikét odatartva, ahol vágni akart. A baba nem kapott semmit a cuccból, teljesen éber volt.

Az utolsóval vitatkoznék. Ha altatásban csinálják a császárt, akkor olyan gyorsan kikapják a babát, hogy ne tudjon átmenni a placentán az altató. Nálam nem jöhetett szóba a gerincérzéstelenítés, mert mûtötték a gerincemet, ezért altattak. Az utolsó pillanatban adták az altatót, már ott állt a doki a szikét odatartva, ahol vágni akart. A baba nem kapott semmit a cuccból, teljesen éber volt.
Ja és még valami. Kedves kérdezõ, ha félsz a fájdalmaktól, ne akard a császárt. Az egy hasi mûtét, eltart egy darabig amíg felépülsz belõle, és addig bizony rohadtul fáj. Fõleg az elején. Ráadásul ott lesz a baba, akit el kell látnod, hidd el nem lesz kellemes rakosgatni, emelgetni a babát a frissen vágott hasfaladdal. A természetes szülés is nagyon fáj nyilván, de az csak addig fáj, amíg szülsz. Sokkal gyorsabb a felépülés utána, mint a császár után.
Igen, sajnos ez az "addigra kikapják" dolog egy hatalmas tévedés. És sokszor leírtam már, de én nem szülnék olyan orvosnál, aki pénzért/kérésre/akármiért császárt csinál, komoly, egészségvédelmi ok nélkül. Ha mindezt még altatásban is teszi, akkor pláne nem. Ez egy komoly hasi mûtét, utána heparinizálni kell, a varratok, a heg is fájnak, a babának sem kifejezetten ideális út. A mama kényelméért vágni nem felelõs orvosi magatartás. 36 hetes kismama
Kedves ma nagyon hajnali válaszoló (O órakor).Az jó, hogy a Te helyzeted így alakult. Mire elalszol a szertõl, a véráramon keresztül eljut a placentához, legtöbbször így van.
Ja, és én pl már a szülõágyon a szülés után azt mondtam a férjemnek, hogy tök jó volt, jöhet a következõ. Hiába vajúdtam pár órát elõtte. Inkább az utána jövõ néhány hónap számított, hogy na azért mégse jöjjön rögtön a következõ, nem a szülés. :-D
Én komoly indokkal szültem az elsõ babám altatásban, sürgõsségi császárral. És köszi, pillanatok alatt felgyógyultam a valóban komoly hasi mûtétbõl. A barátnõm meg hónapokig szenvedett, õ hüvelyi úton szült. A másodikat programozott császárral szülöm, de nem altatásban. Szóval a szervezeteden múlik, hogy melyik típusú szülés visel meg jobban!
Vitatkoznék, hogy fájdalmasabb a császár, mint a hüvelyi szülés, nekem semmi gondom nem volt, 6 óra után már fel kellett kelni, ellátni sem volt nehéz a babákat (ikreket szültem). Gerinctáji érzéstelenítésben végezték, nem fájt az sem. Az altatót nem alkalmazzák csak a sürgõs esetekben, mert bekerülhet a baba szervezetébe. Egyébként császárt indolkolt esetben végeznek. Viszont van lehetõség fájdalomcsillapításra hüvelyi szülésnél is, errõl azok az anyukák tudnának írni, akik igénybe vették.
Ha félsz a fájdalomtól, akkor a császár nagyon rossz választás, hidd el nekem. A kisfiam császárral lett meg, 30 órás vajúdás után, szóval valamilyen szinten belekóstoltam a természetes szülésbe. És biztos vagyok benne, hogy a nagy hasi mûtét sokkal rosszabb, mintha a vajúdásom végén meglett volna a gyerkõcöm pár nyomással. Nehogy azt hidd, hogy a mûtét után felébredsz, és nem fáj semmi... csak utána jön a fájdalom java!!! Mégis csak egy nagy hasi mûtétrõl van szó, nem csak egy egyszerû nyissz, amit összevarrnak, és kész!
Szia! Nekem Pénteken lesz császárom és érzéstelenítve leszek csak akkor altatnak ha indok van rá vagy ha nem használ az érzéstelenítés. Nem nagyon szeretnek altatni. 39 hkm
Bocs, nem az utolsónak írtam, hanem a 2-nek.
Hát császárt nem csinálnak csak úgy ahhoz orvosi indok kell. Nekem azért lesz császár mert elsõ baba és faros nem fordult be. Csak úgy nem császároznak senkit. Elsõ válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert félek a szüléstõl, meg a fájdalmaktól, gondoltam így talán meg lehet oldani:) Az a baj, hogy még az érzéstelenítéstõl is parázok, az hogy ne érezzem a fél testem órákon keresztül, egyenlõ nálam a halálfélelemmel, szóval nem tudom hogy lesz így gyerekem majd:) Elmúltam 30, nem mondanám hogy még felébredtek bennem az anyai ösztönök, de azért ezeken a dolgokon már sokszor elgondolkoztam.
Ha elaltatnak, az altatószerból a baba is kap... Még sürgõs esetben is mérlegelnek, mennyire sürgõs, és attól függõen döntenek. Altatás CSAK a legvégsõ esetben jöhet szóba! De megkérdezhetem, ez miért érdekes, ha még nem vagy terhes?
Ha tudnad mekkora rizikoval jar egy csaszar, mivel az is egy kemeny mutet, akkor eszedbe nem jutna programozva kerni.

A programozott császárt altatásban, vagy érzéstelenítésben végzik?

Legjobb válasz: Érzéstelenítésben. Csak akkor altatnak, ha külön kéred, vagy ha nem sikerül az epidurál (ez igen ritka). Boldog babázást!

Érzéstelenítésben. Csak akkor altatnak, ha külön kéred, vagy ha nem sikerül az epidurál (ez igen ritka). Boldog babázást!
En is csàszàrral szültem oktober 30.-àn:) , engem is csak erzestelenitettek de azt külön mondanod kell a nögyogyäsznäl!Es hidd el, nem erzel semmit.csak egy kicsi nyomäst amikor kiveszik a picit!

Császármetszés esetén mostanában mindenhol epidurális érzéstelenítést alkalmaznak, nem altatást? Mi az oka? Programozott császárnál és a sürgősséginél is?

Vagy nem is epidurális hanem spinális?

Legjobb válasz: Bár még én is csak elõtte állok,de az bizti,hogy spinális van,vagyis ez a helyes megnevezés,de ugyanúgy zajlik minden mint az epinél(nekem errõl van tapasztalatom),csak hamarabb fel kell kelned vele és gondolom van még más is :D Az ok egyszerû,császárnál a babába is megy a cuccból ezért sietni kell.Nem vagyok sajna doki nem tudok mindent de valami ilyesmi:D Amúgy ne félj az epitõl,tök jó,olyan mintha elöntene a melegség csak én még a tût sem éreztem anno:)

Bár még én is csak elõtte állok, de az bizti, hogy spinális van, vagyis ez a helyes megnevezés, de ugyanúgy zajlik minden mint az epinél(nekem errõl van tapasztalatom), csak hamarabb fel kell kelned vele és gondolom van még más is :D Az ok egyszerû, császárnál a babába is megy a cuccból ezért sietni kell.Nem vagyok sajna doki nem tudok mindent de valami ilyesmi:D Amúgy ne félj az epitõl, tök jó, olyan mintha elöntene a melegség csak én még a tût sem éreztem anno:)
Én úgy tudom, hogy alapesetben spinális érzéstelenítést adnak. Ha jól tudom azért, mert egyrészt az altatás kockázatos, másrészt az alatató átmegy a babába is. Ugyanakkor van, hogy epidurált adnak. Én azt kaptam, mivel sima szülésnek indult edával. De miután nem sikerült, jött a császár, és akkor már gondolom nem volthatnak más érzéstelenítõre, így marad az eda nagyobb dózisban. Abban nem vagyok biztos, de lehet hogy sürgõsségnél altatnak.
Alapesetben, ha van idõ akkor spinális érzéstelenítést ajánlanak, ha sürgõs akkor altatás. Azért írtam az ajánlanak szót, mert nálunk Gyõrben megkérdezték, hogy altatást vagy gerincérzéstelenítõt kérek-e, de õk ezt ajánlják. Amúgy sokkal jobb az altatásnál, mert így átélheted a babád elsõ perceit, hamar felkelhetsz hozzá, elkerülhetõ az altatás utáni hányás (fejfájás annál inkább lehet), azonnal a babáddal lehetsz, nem telik el úgy egy nap, hogy félig alszol, ébredezel. Szóval én semmi esetben sem kérnék altatást.
Szia! Nekem sürgõsségi császárom volt, és spinális érzéstelenítést kaptam. Hogy miért, azt nem tudom, de nekem ez akkor jó volt így. Emlékszem mindenre, láthattam a kisfiamat, és egybõl tudtam mellre tenni.
Szia! Nekem spinálist adtak. Nem programozott császárom volt. A két szobatársamat altatták a mûtét elõtt. Az egyiket azért, mert korán levált a lepénye és nagyon sok vért vesztett, nem volt idõ szúrni. A másikat pedig többször is megszúrták, de nem zsibbadt el, rossz helyre adták neki. Mind a ketten nagyon rosszul voltak a mûtét után, felkelni is alig tudtak. Az egyik még vért is kapott. :( A másiknak pedig nagyon fájt a feje. Nekem meg semmi bajom nem volt. Ahogy felkelhettem egybõl szaladoztam, nem is éreztem a sebet, fel ajánlotta a nõvér többször is, hogy ad fájdalom csillapítót, de azt mondtam inkább adja a másik kettõnek mert én teljesen jól vagyok. Lehet ez csak az én tapasztalatom, de szerintem sokkal jobb érzéstelenítõvel mint altatásban.
Én a MÁV-ban szültem tavaly. Programozott császárom volt, és alapból spinális érzéstelenítést adtak. Annyi volt nekem a kellemetlen, hogy az anesztes mellészúrt, az nagyon rossz érzés volt. De másodszorra sikerült. S innentõl semmit sem érzetem, pedig úgy rángatták ki belõlem a fiatalembert:-). Mûtét után kb 6-8 órával már teljesen kiment belõlem az érzéstelenítõ, fel tudtam kellni, el tudtam menni zuhanyozni. A fejfájást megúsztam. Nekem ennyi a tapasztalatom. Volt jó és rossz oldala is.
Nekem azt mondták, hogy csak akkor altatnak, ha nagyon indokolt, ha gond lenne a helyi érzéstelenítéssel. Miután mellészúrt az anesztes, a nõgyógyászom közölte, hogy még egy próbálkozása van, ha az sem sikerül, akkor altatnak csak. A baba miatt nem igazán jó az altatás, õ is sokat kap belõle, de az anya is nehezebben áll talpra, míg a helyi érzéstelenítés után jóval könnyebb és a babának sem olyan ártalmas.
Engem altattak. Nem kértem, nem így szerettem volna szülni, így alakult, a kisfiam miatt muszáj volt. Vajúdás közben hirtelen annyira rossz lett a szívhangja, h. sürgõsségi császár lett belõle. Arra emlékszem, fél 10-kor még rakták be a katétert, utána kb. 5 perc volt, mire a mûtõbe toltak és 3/4 10-kor megszületett a fiam. A mai napig nem tudtam feldolgozni, h. lemaradtam a kisfiam elsõ perceirõl, óráiról, ráadásul ahogy már írták, a kisfiamnak is jutott az altatóból, így felsírás után bealudt, oxigént kellett kapnia és 5-ös lett az apgar-ja. Szóval ezért nem alkalmazzák császárnál az altatást, csak ha nagyon indokolt. Mindig sokkal kockázatosabb egy altatásos mûtét. Tudom, a kisfiam élete volt a tét, mert ha nem mûtenek azonnal...nem szeretném folytatni.
A kérdező hozzászólása: Értem. Nagyon köszönöm a választ! :)
A kérdező hozzászólása: És megbeszélték Veled, hogy ne altatás legyen?
A kérdező hozzászólása: Neked is nagyon köszönöm a választ, épp az ilyenek tapasztalatokra vagyok kíváncsi! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!