Találatok a következő kifejezésre: A postásnak viszi (10 db)

Nálatok a postás viszi a szóróanyagot?

Én eddig akárhol laktam, mindenféle szórólapot külön emberke hozott, és most itt felénk a postás a levél mellé tuszkolja be a reklámújságokat. Csak nálunk van ez így, vagy ez bevett szokás? Nincs vele bajom, csak nem értem, miért a postás dolga reklámozni az ilyen-olyan áruházakat meg tetőfedő-munkásokat. (Nem vagyok se postás, se szőrszálhasogató :), csak érdekel, másutt hogyan van ez. )

Legjobb válasz: én egy megyeszékhelyen vagyok postás és mi nem viszünk szórólapokat, de hallottuk, hogy hamarosan ez következik nálunk is, mert más városokban már a postások viszik. szoktunk vinni néha, de nem tescosat. azért mi nem kapunk pénzt, de a posta természetesen igen :) de mi szakadjunk meg egy napos határidõkkel

én egy megyeszékhelyen vagyok postás és mi nem viszünk szórólapokat, de hallottuk, hogy hamarosan ez következik nálunk is, mert más városokban már a postások viszik. szoktunk vinni néha, de nem tescosat. azért mi nem kapunk pénzt, de a posta természetesen igen :) de mi szakadjunk meg egy napos határidõkkel
Aha... én is panaszkodnék, hogy ne utáljanak ki a házból, a szórólapokat ugyanis senki nem kedveli... Mondjuk kérdés, hogy milyen szórólap, mert a kerületi hirdetési újság pl. nem szórólap, és azt viheti a posta. Régebben a posta hordta ki a megrendelt újságokat (napilap, tv-újság), már ezeket sem vállalják, szerinted akkor majd fognak cetliket dobálgatni központi utasításra? Ugyan! :)
A posta, perszeeeee... Élelmes postás volt, aki másodállásban szórólapozott, mert ha úgyis mennie kell, legalább legyen haszon. A posta nem köt ilyen szerzõdést, ugyanis jó pár éve (talán 4 éve is van!), törvényileg tilos kéretlen reklámleveleket küldözgetni és kézbesíteni. Csak ezt senki nem veszi komolyan, pedig bejelenthetõ és büntethetõ a cég. Nálunk nagy piros betûkkel ki van írva a kapura, de a szórólapozók pont lesz*rják. Pedig nálunk a közös képv. tényleg jelenti az ilyen cégeket!
Ez nálunk is így volt, nagyon sajnáltuk szegény postásunkat, mert majd' megszakadt a sok hülye szórólaptól, panaszkodott is, hogy ezentúl nekik kell ezt is cipelni meg bedobálni (Posta kötött valami szerzõdést), csak õk ezért semmit nem kapnak. Úgyhogy mivel mindenki utálja a szórólapokat és szeretjük a jó öreg postásunkat, minden lakó aláírt egy papírt, ami a postának volt címezve, hogy ebben a házban senki nem kér szórólapot. Szerintem sok házban meg lehetne ezt csinálni, mert én még nem találkoztam olyan emberrel, aki örült volna bármilyen szórólapnak, mindenki csak bosszankodik, amikor kinyitja a postaládáját, hogy hullik ki a sok felesleges cetli és olvasás nélkül megy a szemétbe.
A kérdező hozzászólása: Na de akkor ki viszi ki a nyugdíjat, ha nem a postás?
nekem mondod? :) és akkor még mellette kössél biztosítást, mert ha nem kötsz, nem vihetsz majd utalványt (se nyugdíjat se semmit). márpedig köztudott, hogy a postásnak lenni a jatt nélkül nem éri meg :(
A kérdező hozzászólása: Hát ez gyönyörû... Mert oké, hogy nem fizetnek a postásnak, ha egy helyett 3 levelet visz ki vkinek, de hogy a tescot is ingyen reklámozza... iszony.
A kérdező hozzászólása: Hát nálunk a tecsós újságtól kezdve a városin keresztül a lézzel írt, fénymásolt hirdetési vackokon át mindent õ hoz. Jobban belegondolva nem csinálhatja pénzért, mert a helyettesítõ postásunk is mindig hoz.
Valamit nagyon rosszul tud a második válaszoló, a mi postásunk nem kapott ezért egy fillért sem, mindig panaszkodott, hogy ezentúl ezt is nekik kell csinálni.
A kérdező hozzászólása: Micsoda? Plusz pénzért csinálja? De akkor miért mondják, hogy ugyan miért nekik kell kihordani? Én elhiszem, amit mondasz, csak olyan furcsa...
az a postás, aki köt biztosításokat. pl vegyük józsi bácsit, és ilonka nénit, mindkettõjük postás. józsi bácsi minden hónapban tud kötni lakásbiztosítást, életbiztosítást, szépen árulja a sorsjegyet. ilonka néninek ez nem megy, bár a munkáját nagyon jól végzi. mégis ilonka néni az, aki majd nem fog nyugdíjat vinni, hanem csak ajánlott levelet, józsi bácsi jutalomból elviszi a nyugdíjakat, és rengeteg jattot gyûjt. az meg nem érdekli a kedves igazgató urat, hogy ilonka néni is jól végzi a munkáját, csak szegénynek nem megy a biztosításkötés. bocsi, hogy hosszú lett :)

Gyes családi a postás viszi ma megjött?

Legjobb válasz: Biztos nem, mert nekem ma érkezett meg a családi pótlék a számlámra és az mindig egy nappal korábban itt van, mintha a postás hozná. Én még gyedet kapok, de az 5-én szokott jönni.

Biztos nem, mert nekem ma érkezett meg a családi pótlék a számlámra és az mindig egy nappal korábban itt van, mintha a postás hozná. Én még gyedet kapok, de az 5-én szokott jönni.

Akik az otp-től kapják vissza a reálhozamot, és a postás viszi, azok már megkapták?

Legjobb válasz: Én számlára kértem, még azt sem kaptam meg...

Én számlára kértem, még azt sem kaptam meg...


Van itt olyan akinek több gyerkõcre érkezik a családi + gyes és a postás viszi? Mennyi fog le a Posta az eredeti összegbõl?

Most sokadjára,de sokkal jobban felmérgelt az otp mint eddig bármikor és szeretném megszüntetni a számlát,azon gondolkoztam,hogy postán kérem inkább.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem von le semmit a posta, nem is tehetné. Az ismerõsöd rosszul mondta, vagy te értettél valamit félre. Én is mindig forintra pontosan megkapom a postástól az összeget.

Egyáltalán nem von le semmit a posta, nem is tehetné. Az ismerõsöd rosszul mondta, vagy te értettél valamit félre. Én is mindig forintra pontosan megkapom a postástól az összeget.
A postás nem von, nem is vonhat le egy fillért sem. Ha akarsz, akkor te adhatsz neki belõle borravalót! De ez nem kötelezõ.
A kérdező hozzászólása: Szóval ha nekem 89 ezer kell hogy utaljanak, akkor annyit is kell kézbe kapnom? Azért is hittem el, hogy annyival kap kevesebbet, mert a lakásfenntartási míg járt és a postás hozta is 600 Ft-tal hozott kevesebbet, mintha sorban álltam volna a többiekkel- a szelvényen is annyival kevesebb szerepelt.
Semmit nem vonnak le.
Nem vonhatnak...az X összeg jár, annak kell szerepelnie a rózsaszin szelvényen, és annyit is kell hogy odaadjon a postás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! :-)
Azta, a munkabérem havi 92 ezer, más meg csak gyereket szül, aztán kap az államtól 89 ezret, mert 4 gyerek van. Na, ez itt a baj!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem az a baj, hogy a családi+ gyes ilyen "sok", hanem az, hogy sokan ezt úgy veszik fel, hogy mennek a kocsmába, a gyereket/gyerekeket letojják, nem nevelik, retkesek, igénytelenek!- ismerjük ezt a jelenséget, nem? A másik baj, hogy a közmunkások is már 70 ezret kapnak, holott sok helyen látni, hogy reggel bemennek aláírni, hazamennek, délután megint bemennek aláírni. És Téged, illetve az összes többi Hozzád hasonló DOLGOZÓ embert hül.ének tartják, mert megdolgoztok a pénzetekért! Na itt a baj, hogy a DOLGOZÓK NINCSENEK MEGBECSÜLVE, AZ INGYENÉLÕK MEG MEGINT JÓL JÁRNAK. A harmadik probléma, hogy vannak olyanok, akik fodrászhoz járnak, és olyan cuccokat vesznek maguknak, hogy na- én fodrászhoz nem járok, a szemöldököm is magam szedem, a körmömet is magam ápolom, november végén is csak azért vettem magamnak egy fekete felsõt, mert szegény apósomat temettük!- és elmennek és megkapják a gyermekvédelmi kedvezményt, a lakásfenntartási támogatást, ellenben ahol rendesen dolgoznak, és mégis bajban vannak, el zavarják Õket, mert hát dolgoznak!- nem csak mi vagyunk így, ahol a Párom kisadózóként a Kata miatt nem tud 156 ezernél kevesebbet leigazolni magának, hogy megkapjuk a támogatást, hiába nem volt bevétele annyi sem, hogy az adóját ki tudja fizetni!!, de van egy család, ahol az anyuka dolgozik, apuka nem bejelentve dolgozik az egyik helyen, mert a deviza hitelek magasabb kamata miatt nem megy el dolgozni, a bíróságokat járják- igazuk is van!- és 1 gyermek van, a csaj a fizetése felét sem kapja meg ugyan csak a deviza miatt!! és így az apuka keresetével együtt sincs annyijuk, hogy a csekkjeiket is ki tudják fizetni, mellette egyenek rendesen és a gyereknek ugye kellenek a ruhák, cipõk. Becsületes emberek vagyunk, a Párom annyit adózik, ami a Te fizetésed! miért? mert a hül.éje egyéni vállalkozó, így próbálunk megélni, mert itt nincs munka, ingyenélõ meg nem akar lenni, így inkább ezt választotta. Na ez itt a baj, nem az, amit Te írsz! De ez már politika. Ha bántani akarnálak, azt mondanám, hogy vállalj be Te is 4 gyereket! A gyerekeket fel is kell nevelni, nem csak elhanyagolni! Le kell velük ülni beszélgetni. Ha egy beteg, akkor mind beteg, most egyszerre a négy, ebbõl kettõ lázas volt, éjszakáztam rendesen! Hidd el, nem sétagalopp, mégsem hanyagolom Õket el, mert szeretem Õket, és ezt felvállaltam azzal, hogy "hagytam" Õket megfoganni! Még mindig bajnak tartod, hogy én a 4 gyerekre ennyi ellátást kapok? Ezeket nem emelik, a fizetéseket igen.Nekem nincs segítségem, a két kicsivel általában egyedül vagyok itthon, ha még sem, akkor is a Párom kint dolgozik, nem ér rá bejönni, a nagyobbak oviban-suliban. A házimunkát el kell végeznem, ha a Párom nincs itthon, és jön valaki, akkor én vagyok aki kimegy hozzá, ha kell kimérek, pakolok, felírom a rendelést. Könnyû ítélkezni!
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elírtam! A párom 50 ezret adózik, a fizetésed felét, vagy is ha így nézzük, akkor majdnem annyit adózik, mint amit felveszek a gyerekekre családi...

Nincs szerződésünk a számlaszám átutalásra, így nem tudunk bankszámlára pénzt küldeni. Csak postai csekken küldtünk már fel, amit a postás visz a címzettnek. Lehet olyat kérni, hogy bankszámlára menjen? Vagy ez hogy van?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy bankszámlára utalj, nem szerzõdés kell, hanem egy számlaszám, amit az tud megadni neked, akinek a pénzt küldenéd. Ha neked nincs bankszámlád, amirõl utalhatnál, akkor meg bemész ahhoz a bankhoz, ahol az illetõ tartja a számláját, és ott helyben befizetsz a számlájára.

Ahhoz, hogy bankszámlára utalj, nem szerzõdés kell, hanem egy számlaszám, amit az tud megadni neked, akinek a pénzt küldenéd. Ha neked nincs bankszámlád, amirõl utalhatnál, akkor meg bemész ahhoz a bankhoz, ahol az illetõ tartja a számláját, és ott helyben befizetsz a számlájára.
ööö.. akkor most fogalmazd meg úgy, hogy meg is lehessen érteni. háromszor olvastam el, nem vágom, hogy mi a gondod.
A kérdező hozzászólása: #2 köszönööm! :)

2013-ban megkapta már valaki a szociális segélyt? Általában hanyadikán viszi a postás?

Most kerültem át erre a fajta segélyre,nem tudom, mire számíthatok.A héten több helyre is mennem kell, jó lenne tudni, mikor számíthatok a postásra. Másik kérdésem ezzel kapcsolatban:Ha valakinek két évre megállapítják a segélyt , akkor a határozatban szerepl? összeget fogja mindvégig kapni, vagy ez változhat?

Legjobb válasz: a 22800 ftra gondolsz? azt már vittük múlt héten. (egy postás)

a 22800 ftra gondolsz? azt már vittük múlt héten. (egy postás)
A kérdező hozzászólása: Nem, én a rendszeres szociális segélyre gondolok, aminek az összege egyénenként eltérõ lehet(egészségkárosodottaknak pl), nekem 43000 körül van.És Békéscsabai vagyok. Van olyan is, aki 22 körüli szoc, segélyt kap, igen. Meg van az FHT, az pontosan 22, 800

A postásnak ki viszi ki a leveleit?

Ezt azért teszem fel mert a haverokkal sokat veszekedtünk ezen....

Legjobb válasz: az a postás aki az õ lakókörzetéhez tartozik..

az a postás aki az õ lakókörzetéhez tartozik..
A Nyugdíjas
A postás postása :P
Én.
póstás józsi
A postás maga.Aki természetesen 2*csenget otthon is.
Ha a saját lakókörzetében dolgozik akkor Õ maga...:P
A lakókörzetéhez tartozó postás...
A villanyszámlás.
Anyám postás és a körzeti postásunk mindig odaadja neki, így õ maga hozza haza a küldeményeinket.
Chuck Norris
Senki. Postafiókja van és õ maga megy el érte a postára. Vagy a mobilpostás. Vagy: e-mail-eket kap, nem hagyományos leveleket.

Aki postán kapja a gyest annak mikor viszi a postás augusztusban? Számlaváltásban vagyok és most a posta hozza majd, de én pénteken elutazom. Ideér addig? Köszönöm ha válaszol valaki!

Legjobb válasz: Úgy emlékszem, általában 6-7 körül hozza a postás. Ritkán van, hogy elõbb. ( Régen szinte mindig 8-9 körül ért ide. Szóval felénk változó. Somogy megye.)

Úgy emlékszem, általában 6-7 körül hozza a postás. Ritkán van, hogy elõbb. ( Régen szinte mindig 8-9 körül ért ide. Szóval felénk változó. Somogy megye.)
nekem 8-tól késõbb sose hozta.tehát szerintem péntekig ideér(remélem).hatodika a legjellemzõbb.de az már neked nem jó.mikor utazol hány óra?szólj elõtte való nap a postásnak hogy pénteken ne hozza ki házhoz inkább te bemennél érte 8-fél kilenc fele(ha neked belefér az idõdbe, és ha lesz egyáltalán.) másfél éve vagyok gyesen és vagy3szor elõfordult hogy 5-én hozta, de mondon ez ritka. borsod megye

Ha nincs bélyeg a borítékon, a postás a feladónak viszi vissza a levelet?

Legjobb válasz: Kikézbesíti és a címzettnek kétszeres árat kell fizetnie. Ha nem fizeti ki akkor visszaviszik és Neked kell fizetned kétszereset. Ha nem fizeted, akkor a posta benyeli, egy ideig megõrzik aztán kuka.

Kikézbesíti és a címzettnek kétszeres árat kell fizetnie. Ha nem fizeti ki akkor visszaviszik és Neked kell fizetned kétszereset. Ha nem fizeted, akkor a posta benyeli, egy ideig megõrzik aztán kuka.
A kérdező hozzászólása: Ez teljesen biztos?

Minden alkalommal becsenget a postás ha ajánlott levelet visz, s alá is írattatja azt átvételi papírt?

Az ajánlott küldeményt csak beteszi a postás a postaládába, de volt olyan hogy lerakta a lépcs?re, bárki elvihette volna, s alá sem kellett írnom!

Legjobb válasz: Helyesbíteném az elsõ válaszolót. Ha tértivevénnyel adják fel a levelet, az azt jelenti, hogy nem dobhatja be a postaládába, hanem alá kell íratni, és személyesen átadni a levelet. Az, hogy ki veheti át attól függ, hogy hivatalos levél e, nem hivatalos levél e, saját kézbe szól e, avagy nem. Van olyan ajánlott levél, amit bedobhat a postaládába a kézbesítõ, és van, amelyiket nem. Az utóbbira rá is szokott lenni írva, hogy levélszekrény útján nem kézbesíthetõ. Tehát a tértivevény nélküli ajánlott levelet nem feltétlenül kell aláírni. Viszont a lépcsõs dolog nem a legjobb, azért szólni kéne, hogy ne oda tegye.

Helyesbíteném az elsõ válaszolót. Ha tértivevénnyel adják fel a levelet, az azt jelenti, hogy nem dobhatja be a postaládába, hanem alá kell íratni, és személyesen átadni a levelet. Az, hogy ki veheti át attól függ, hogy hivatalos levél e, nem hivatalos levél e, saját kézbe szól e, avagy nem. Van olyan ajánlott levél, amit bedobhat a postaládába a kézbesítõ, és van, amelyiket nem. Az utóbbira rá is szokott lenni írva, hogy levélszekrény útján nem kézbesíthetõ. Tehát a tértivevény nélküli ajánlott levelet nem feltétlenül kell aláírni. Viszont a lépcsõs dolog nem a legjobb, azért szólni kéne, hogy ne oda tegye.
Az ajánlott levelet a postás bedobhatja a postaládába is, ha meggyõzõdött arról, hogy biztonságos, és a címzetthez jut. Ilyenkor õ írja alá, hogy levélszekrénybe kézbesítve.
Ilyen nincs , személyesen adja át, Te aláírod(és nem a tesód vagy a rokonod, hanem Te), ha nem talál otthon bedob egy papírt, hogy a postán átveheted, ideje elbeszélgetni a postással..
Postaszabályzatban benne van, hogy bedobhatja a ládába az ajánlottat.
Nekünk volt olyan, hogy az ajánlott levelet nem íratták alá csak bedobták a postaládába.
Van egy nagy füzet a postásnak, abban kell aláírni az átvételt. Családtag vagy más ottlakó is átveheti. Ha tértivevénnyel küldik, akkor csak az veheti át, akinek szól.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!