Találatok a következő kifejezésre: A platós gyárilag nincs biztonsági (1 db)

A platós uaz-ban gyárilag nincs biztonsági öv. Ezért a rendőr hogyan büntet, ha büntet?

Legjobb válasz: így igaz, ugy emléxem max 30e Ft lehet a birság

így igaz, ugy emléxem max 30e Ft lehet a birság
Ha nincs benne gyárilag, bele kell szereltetni utólag. A rendõr ugyanúgy büntet, mintha 'csak' nem kötnéd be.
Szerintem nem kell bele mivel gyarilag nincs benne es teherauto


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vehetek tankot?

Tegyük fel tudnék venni egy tankot hatástalanítva persze. Vezethetném és ha igen hol szerezhetnék engedélyt rá? A lánctalp nem berhálja szét a betont?

7

Utánfutón hány méterre nyúlhat ki a rakomány?

Belül az utánfuó raktér hossz 2,20 m és a vascsövek hossza 3m - 3,50 m
Nem gond levágni, bár xarni kell vele 1 órát, mert sok van, de nem tudom mennyit hagyjak, ami belefér a megengedett ki nyúlásnak.:P

1

Honnan tudom, hogy jól vezetek-e vagy sem?

Mert mondják, hogy az ember képes magáról a legjobbat gondolni. Azok mondják meg, hogy ki vezet jól, akimellette utazik.
És az biztonságban érzi magát vagy sem.
Na most erről van sztorim. Volt az egyik ismerősöm akit hazavittem, és jött vele az egyik ismerőse. Na az akkor csinálta a KRESZT, mikor nekem 1,5 éve volt már jogsim addigra, és 1 éve vezettem mindennaposan.
Na az azt mondta, hogy örülten vezetek. Pedig nem, csak ha jött ki a busz a megállóból, még megelőztem. Nem történt semmi baj, nem jöttek szemben, nem volt gyalogos az úton, nem volt záró vonal, és nem 90 el előztem meg.
Vagy mentem, és beváltott a lámpa srágára, és ha nyomok 1 nagyon nagy féketz, akkor át csúszok a vonalon, mertt tiszta víz volt az út, és közel voltam a lámpához, ezért ugyan olyan tempóval átmentem rajta, nem gyors hajtva.
Vagy nem álltam meg minden jobbkezes utcánál, hanem mentem szépen 20-30 al, és nézegettem a jobb oldali utcákat. Erre azt mondták, hogy mi lesz, ha valaki 70 el jön jobbról, akkor kimegyek elé, és bumm.
De akkor szerintem az van, hogy ha 70 el közelíti meg a jobbkezes kereszteződést, akkor neki enm állt szánédkában jobbkézre elsőbbséget adnia.

Másik: A haverom meg szeret keménykedni vezetésnél, hogy elindulásnál csikorgatja a kereket, úgy veszi be a kanyarokat, hogy még elkezdi jobban nyomni a gázt kanyaarodás közben, és e kocsiban neki dől az ember az ajtónak, az erőhatás miatt, meg simán sávokat vált és befurakszik mások elé, hogy azok fékezzenek csak le.
Õ meg azt mondta mikor megálltam a sárgára, hogy "hát de itt még átmehettünk volna!" vagy a jobbkezes utcánál megálltam mikor még csak jöttek felém, hogy "de még itt se volt, miért nem mentél tovább?" Vagy jöttek szemben, be tudtam volna még kanyarodni, hogy áh, mehálltál, simán betudunk volna kanyarodni!"

Most honnan tudjam, hogy jól vezetek-e ha egyesek szerint bénán, mások szerint meg túl gyorsan?
Hozzáteszem még nem okoztam semmi kárt se másnak, se a saját kocsimban, de ez nem függ attól, hogy jól vezetek-e.

3

Kerékpárra kötelező a visszapillantó tükör vagy csak ajánlott?

Hallottam, hogy az első-hátsó és kerékprizma, valamint az első-hátsó lámpa, a csengő és a láthatósági mellény kötelező. Ezeket már beszereztem, de a visszapillantó tükörről nem találtam semmit.

2

Ki a hibás egy olyan közlekedési baleset esetén, amikor az egyik jármű a behajtani tilos tábla ellenére rossz irányból hajt be az egyirányú utcába és ütközik a betorkolló útról érkező járművel akinek elsőbbségadási kötelezettsége van?

KRESZ szerint csak a megkülönböztető vagy figyelmeztető fényjelzéseit használó jármű hajthat be forgalommal szemben ami messziről már jól látható. Figyelni kell az esetleges ámokfutókra is(?)

4

Amikor valaki nagyon hangosan hallgatja a zenét a kocsijában, az hogy hallja a körülötte lévő dolgokat?

Pl mentőt?
Nem is a hangos, hanem amikor olyan basszus van a kocsiban, hogy a szomszéd utcában hallod, hogy megy, és remeg az egész környék.
Az ilyenek nem szokták megszívni, hogy nem hallanak meg valamit aztán beléjük megy?

5

Mostani kresz előírja még, h tócsa kikerülendő a gyalogosok védelmében?

22

SOS! Sűrgősen Marosvásárhelyről Budapestre kellene eljutnom aztán vissza. Szerintetek mivel menjek, a lehető legolcsobb kellene. Vonat vagy busz?

Annyi érdekelne,hogy melyik az olcsóbb és esetleg hogyha tudtok valami oldalt ahol utánakereshetnék nagyon megköszönném ha belinkelnétek:)

2

Tudok még biztonságosan autót vezetni?

2010-ben szereztem jogosítványt. Apám nem engedett egyedül vezetni, mert féltette a kocsiját, csak ha velem volt. Szinte mindig üvöltözött vagy belekötött a vezetési stílusomba (nem volt veszélyes,csak más), így sokszor nem tudtam figyelni, felidegesített, és egyszer majdnem egy kisebb baleset is volt. Azt mondta, nagyon nagy hibákat vétek. Így alakult, hogy már 1,5 éve nem vezettem, mivel ugyebár Õ nem adja oda, nem jön velem szívesen, és egyelőre nincs lehetőségem kocsit venni. Szeretnék majd egyszer, és vezetni is, de ennyi idő kihagyása után aggódok. Biztonságos, alkalmas vezető szeretnék lenni. Lehet még így?

24/L

6

Ha színtévesztő vagyok lehet b-kategóriás jogositványom?

kresz,

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!