Találatok a következő kifejezésre: A platós gyárilag (1 db)

A platós uaz-ban gyárilag nincs biztonsági öv. Ezért a rendőr hogyan büntet, ha büntet?

Legjobb válasz: így igaz, ugy emléxem max 30e Ft lehet a birság

így igaz, ugy emléxem max 30e Ft lehet a birság
Ha nincs benne gyárilag, bele kell szereltetni utólag. A rendõr ugyanúgy büntet, mintha 'csak' nem kötnéd be.
Szerintem nem kell bele mivel gyarilag nincs benne es teherauto


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem büntetnek meg érte, ha áll a vasútnál a sor, én meg végig megyek a sor mellett hogy lekanyarodjak balra?

Persze nem több tíz autót kerülve ki, hanem 2-3 at. Megnézem, hogy nem jönnek-e ki onnan, és indexelve végig gurulok a sor mellett hogy bekanyarodjak balra.
Ez nem gond? Vagy rendőrök nem nézik jó szemmel?

9

Miért nem tudnak egyes emberek dinamikusan, a forgalom tempóját felvéve közlekedni?

Nem tudja mit akar, indexel jobbra-balra, de nem csinál semmit. Meg amikor ő gondol egyet és megáll, attól tudok agybajt kapni.
Én nem tudom, de nekem az oktatóm mindig azt mondta, hogy közlekedjünk dinamikusan. Nem állat módjára, csak úgy, ahogy a forgalmi helyzet megkívánja és minden sebesség határt be kell tartani. Nem p ö csölést tanított, mint a mostani tanulók, akik nem mehetnek 30-al többel. Nekem ha a Váci úton 60-al mentem, akkor már szólt, hogy miért nem haladunk? Most meg sokan úgy vannak vele, hogy ő van ott egyedül, ő megáll és nézelődik vagy andalog és nem halad. Esetleg ennyire türelmetlen volnék?

8

Ha nyomom neki jobban fogy az üzemanyag, mint egyenletes lassabb tempónál nem?

Sokszor feltűnik, hogy mögöttem, a szokásos tempóval is közelebb jönnek. És lefordulnak a benzinkútra.
Miért nyomják neki, ha csak tankolni mennek? Úgy még jobban fogy az üzemanyag, mint egyenletes tempóval...
Akkor mi értelme nyomni neki, ha a benzinkútra mennek csak? Többet kell fizetni.

4

Mi jár az eszükben amikor motorost veszélyeztetnek?

Folyamatosan féktávolságon belül követnek, sávon belül előznek ~30 cm hézaggal, stb.
Nem tudják, hogy ha a motoros eleshet (kátyú, olajfolt, elhibázott fékezés, stb)? Ésszerű lemaradással és oldaltáv tartással biztonság többszörösére nőhetne, miért nem gondolják ezt meg az autósok?

Másik kérdésem, amikor dugóban állnak, miért nem húzódnak ki a sáv szélére, hogy a motoros (teljesen legálisan) előremehessen?

3

Mért vannak ilyen türelmetlen sofőrök és hogy kell kezelni őket?

Szerencsére eddig csak pár ilyennel találkoztam, akik például:
- 80-as tábla mellett ha nincs mód előzésre (pl 1+1 sávos osztott pálya) és 100-zal mész este sötétben rádtapadnak és elkezdenek villogni, majd ha nem vagy hajlandó a jogsidat kockára téve 150-nel menni felkapcsolt reflektorral jön utánad.
- Előre beláthatatlan kereszteződésnél a stoptáblánál egy pillanatra megállsz, majd mivel néhány tized másodpercbe telik hogy egyesbe rakd a váltót és felengedd a kuplungot ezért folyamatosan nyomják a dudát.
- Hasonló eset, körforgalomnál. A körforgalomba behajtás előtt, mivel a többiek általában az utolsó pillanatban rakják csak ki az indexet, megvárod, hogy egyértelművé váljon, hogy kihajtanak-e a elletted lévő kihajtón vagy jönnek tovább, így a KRESZ szerinti elsőbbséget megadod nekik és nem vágsz ki eléjük kockáztatva a saját és az autód épségét, emiatt a mögötted lévő megint csak rátapad a dudára.

Én elhiszem, hogy vannak akik sietnek, de ettől mit várnak? Nem hiszem, hogy az a néhány tized vagy maximum 1-2 másodperc olyan életbevágóan fontos lenne, hogy emiatt saját vagy más testi épségét veszélyeztetni kellene.

10

Mennyire büntethet meg a rendőr, ha nappal, jó látási viszonyok között kerékpározok első lámpa nélkül?

Ellopták a bringámról az első LED lámpát és most nem akarok egy új szettet venni, mert a hátsó lámpa még rajta van.

9

Ha valakinek B, C, . D, katerógiás jogositványa van és bevonják egy évre a B. kategóri-át, utána kell-e után vagy utóképzésre mennie, vagy visszakapja?

4

Ez most szabályos így?

Valaki kocsival feláll a járdára úgy h nem lehet elférni mellette, hanem ki kell menni az útra, megkerülni a kocsit és vissza a járdára ahhoz h tovább lehessen menni...tényleg le lehet így parkolni???:O

6

Mennyire büntethet a rendőr, ha az ötszemélyes autóban hatan ülünk?

1

"M" kategóriás jogosítvánnyal 125ccm- es 4kW- os motort lehet vezetni?

Mert már azt is mondták hogy ha 125ccm- es motor nem haladja meg a 4kW- ot akkor vezethetem "M" kategóriás jogsival. Előre is megköszönöm a válaszokat.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!