Találatok a következő kifejezésre: A platánfa melyik ókori (1 db)

A platánfa alatt melyik ókori személy írogatott?

Nem emlékszem, ki is ? valójában. Az elmúlt 23 órában ezt kerestem, s nem találok semmit!

Legjobb válasz: Én csak olyat hallottam, hogy a "hársfák alatt"... Unter den Linden, ez pedig Walter von der Vogelweide. (lovagkor)

Én csak olyat hallottam, hogy a "hársfák alatt"... Unter den Linden, ez pedig Walter von der Vogelweide. (lovagkor)
A gyerekem dolgozatában olvastam, hogy Hippokratész a platánfa lombjai alatt tanította az orvoslást, Kos szigetén. Bocsi, ha már nem segített. Üdv.
Horatiusra emlékszem


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van még valaki rajtam kívül, aki falra mászik attól a szótól, hogy "fizikális"?

De komolyan, miért nem lehet azt mondani, hogy fizikai? Ezt a "fizikális"-t valahogy olyan tudományoskodónak, mesterkéltnek érzem. Amikor valaki próbál okosabbnak látszani azáltal, hogy egy cifrább szót használ.

6

Napok óta hallom a médiában, hogy a melegfelvonuláson a melegeket rasszista támadás érte. Helyes ez így?

Furcsállom a dolgot, mivel a homoszexualitás nem rassz kérdése, tehát nem lehet ellenük rasszista támadás. A romák ellen, vagy külhoni magyarok elleni támadások esetén sem rasszizmusról beszélünk, hanem etnikai támadásokról. Szerintetek mi a helyes? (Kérem, hogy csak a nyelvi vonatkozáshoz szóljatok hozzá, a Pride nem érdekel)

15

A napóleoni háborúk és az 1848-as forradalmak közti időt (1815-1848) hogy hívjuk?

7

Mikor avatták szentté István királyt?

3

Valóban a német/germán az angol nyelv alapja?

3

Pszichológiailag hogy magyarázható meg az, hogy pl ember ugyanarra gondol akár többször is vagyis "közös hullámhosszon vannak"?

1

Tudnátok pár szót mondani az egyiptomi istenekről? (bővebben lent)

Úgy értem, szeretnék írni egy történetet, az egyiptomi istenekkel a főszerepben, de sajnos nem teljsen vagyok otthon ebben a témában.
Anubisz lenne a legfőbb, de pl. Maat, Ptah, Széth, Ré, Hórusz, Ozirisz és Ízisz jöhet mellé? Ha nem, akkor kik? Csak azért, mert tudom, hogy a későbbiekben sok isten egybeolvadt, meg különböző korszakok voltak az istenekkel kapcsolatban... Ezek összeférnek egymással?

1

Szerintetek milyen munkám lehetne a későbbiekben, ha csak a történelemhez és az idegen nyelvekhez értek?

Matekból, fizikából, kémiából, közgazdaságtanból világ életemben rossz voltam, valahogy nem tudta az agyam befogadni őket. A biológia és a földrajz viszonylag jól ment, de ettől függetlenül a történelem és az angol az, amit mindig is szivesen tanultam (valamint a spanyol nyelvet) és amiből mindig nagyon jó voltam. Az baj, hogy tudom, hogy ezekben a szakirányokban nem nagyon fogok majd tudni elhelyezkedni, de mit tegyek ha máshoz meg nem értek?
Tanár nem igazán szeretnék lenni, viszont én csak ezekhez az úgynevezett humánosabb tantárgyakhoz értek.
Mi lehetne így belőlem a későbbiekben? Hogyan kamatoztathatnám ezt a tudásomat, hogy abból a későbbiekben valahogy meg is tudjak élni?

12

A magyar történelemből ti kire vagytok legbüszkébbek/ kire néztek föl leginkább?

Van egy rajzom, és a háttér elég silány lett, és arra gondoltam, hogy neveket írnék oda, főleg olyan magyarok nevét, akik tettek valamit, létrehoztak valami fontosat, jó eredményeket értek el. Akik megérdemlik.
Már van egy pár név, de jó lenne, ha nem maradna ki senki fontos.
(pl: Dugovics Titusz, Zrínyi Ilona, Kodály Zoltán, Rubik Ernő...)

31

Miért olyan rossz a Magyar Csendőrség, illetve a csendőrök megítélése?

Azért kérdezem mert nem rég tudtam meg a nagyapámról hogy a 30 évek legvégén és a háború idején csendőr volt és sajnos sok rossz dolgot olvastam róluk.

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!