Találatok a következő kifejezésre: A placenta az hátsó (12 db)

Az hogy lehet hogy a placenta eddig a fundusban tapadt most pedig a hátsó falon?

Legjobb válasz: Ne írtad mennyi idõs a terhesség, de általában a placenta tapadása nemigen változik, esetleg amíg kicsi a méh és mondjuk a tapadás közel van a méhfenékhez, de mégis inkább oldalt van, így lehet hogy mostmár jobban látszik hogy hátul tapad. A te esetedben igazából nincs jelentõsége mert akát a fundusban akár a hátsó falon tapad jó helyen van. Boldog babavárást!

Ne írtad mennyi idõs a terhesség, de általában a placenta tapadása nemigen változik, esetleg amíg kicsi a méh és mondjuk a tapadás közel van a méhfenékhez, de mégis inkább oldalt van, így lehet hogy mostmár jobban látszik hogy hátul tapad. A te esetedben igazából nincs jelentõsége mert akát a fundusban akár a hátsó falon tapad jó helyen van. Boldog babavárást!
A placenta helyzete változhat még félidõ után is.A lényeg, hogy ne fedje a méhszájat, mert akkor császáros szülésre kell készülni.
A kérdező hozzászólása: Szia! 19 hetes multam.

Kinek hol helyezkedik a placenta hátsó vagy mellső fali? Aki tudja a baba nemét az írja oda terhességi idő placenta helyzete baba neme

Legjobb válasz: Én 27 +4 napos vagyok placenta a mellsõ falon a baba nemét nem tudjuk- Ez 1 teszt kíváncsi vagyok az eredményre:-)

A kérdező hozzászólása: Én 27 +4 napos vagyok placenta a mellsõ falon a baba nemét nem tudjuk- Ez 1 teszt kíváncsi vagyok az eredményre:-)
A jól olvastam itt mindenkinek kukis babája lett mellsõ falival , bár biztosan véletlen de akk is ..:D
24 hetes vagyok, a mellsõ falon tapad és már 15 hetesen megmondták, hogy kisfiú lesz.
23 hetes vagyok, hátsó fali a méhlepény és kislányom lesz. Van egy fiam vele a mellsõ falon tapadt.
20+1, kislány, hátsófali lepény, jó helyen. Fiammal mellsõ fali volt.
az esetek 85-90% elso fali a placenta, csak 10-15% tapad hatso falon(az orvosin tanultam), nincs osszefugges a nemek es a tapadas helye kozott. egyebkent a lanyomnal hatso fali, fiamnal mellso fali volt a tapadas.
Hatsofali, kisfiu, 18 hetes
19 hetes hátsó fali és kislány lesz :)
24hetes vagyok hátsó fali kislány:)
Mindkét alkalommal hátsófali, elsõ baba kislány, második fiú.
Két babát szültem. Egyiknél elsõ falon, másiknál hátsó falon tapadt. Mindkettõ kisfiú.
Kerek 23hetes vagyok. Hátsó fali lepény, kislányom lesz.
Nekem a mellsõ falon mélyen helyezkedett a legutóbbi uh-n. Kisfiú lesz és 26hetes és 2 naposak vagyunk. :)
elsõ fali, 18 hetes, kisfiú :)

Pontosan mit jelent az, hogy a placenta a hátsó falon?

12-13 hetes kismama

Legjobb válasz: a méhed hátsó falán , azaz a gerincedhez közelebb van feltapadva a méhlepényed. remélem érted.

a méhed hátsó falán , azaz a gerincedhez közelebb van feltapadva a méhlepényed. remélem érted.
Es ott van a jo helyen, a mellso felon nem tul szerencses, szoval a hatso az jo.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
mindegy milyen fali mert nem számít, ha nincs gond.
Én is így voltam, végül kiderült, hogy mellsõ fali. Azt mondják, hogy csak ha császár van akkor számít, hogy mellsõ fali a méhlepény, hogy nehogy belevágjanak. Hát nekem császárom volt, de a kutya se nézte, hogy hol van.
A kérdező hozzászólása: Valószínüleg császáros leszek.

A placenta "átvándorolhat" az hátsó falról a melsőre?

16 hetesen a dokim azt írta a papiromra:placenta hátsó falon.Ma voltam ultrahangon és az van rajta:placenta mels? falon mélyen tapad.Ez lehet?És baj?Nem modott ezzel kapcsolatban semmit.18 hetes kismama

Legjobb válasz: ha nincs tüneted nem baj, de amugy az a legrosszabb tapadási hely, vigyázni kell vele, de kérdezd az orvosod, õ bõvebben kell,h felvilágosítson

ha nincs tüneted nem baj, de amugy az a legrosszabb tapadási hely, vigyázni kell vele, de kérdezd az orvosod, õ bõvebben kell, h felvilágosítson
Nem kell pánikolni! Vándorolni nem tud, ha egyszer már megtapadt... Nekem is elöl tapadt, a következõket mondta a doki: szex közben vigyázni, könnyebben sérül a méhszáj. Enyhe vérzés elõfordulhat, nem kell megijedni. Ahogy nõ a méh, feljebb kerül. Tehát szex közben vigyáztunk, nem véreztem végig és feljebb került. Kislányomat természetes úton szültem. Ultrahangon fogják nézni, mit csinál a lepény. A legrosszabb, ami történhet, hogy rátapad a méhszájra és a végén császározni kell. Ne aggódj, minden rendben lesz, az orvosod nem akart ijesztgetni!

Az Uh eredményre az van írva, hogy a placenta a hátsó falon tapad, ez jónak számít. A szonográfus mondta, hogy pihenjek, mert a méhlepény laza, gyenge, ne tornázzak. Ezt akkor miért nincs a leletre írva?

Legjobb válasz: jó helyen van igen, hát ezt tõle kellett volna megkérdezned hogy miért nem irta rá bár mondjuk az lehet hogy nem olyan veszélyes csak azért mondta hogy vigyázz magadra mert ha rosszab lesz akkor lesz gond szerintem ne aggódj

jó helyen van igen, hát ezt tõle kellett volna megkérdezned hogy miért nem irta rá bár mondjuk az lehet hogy nem olyan veszélyes csak azért mondta hogy vigyázz magadra mert ha rosszab lesz akkor lesz gond szerintem ne aggódj
gyenge lepény lepényleválást okozhat. pihenj!!! és beszélj az orvosoddal!
A kérdező hozzászólása: A vicc az egészben, hogy most voltam a nõdokimnál, mondtam neki mit mondtak az Uh-on, erre õ: ne foglalkozzak vele és összevigyorgott az asszisztensével majd megkérdezte, hogy ki csinálta a vizsgálatot xy? mondtam, hogy õ.Válasza: vele nem kell törõdni. Nem értem, hogy lehetnek ilyenek, most akkor kinek higyjek???
a helyedben elballagnék egy másik orvoshoz. ez nem játék. csak nézzen meg Õ is. abból még nem volt baj hogy két orvos látott:-)

A leletemre az van irva hogy a placenta fundusban tapad. Az jó? 2 hete még az volt hogy a hátsó falon. Ez többször változhat?

Legjobb válasz: Igen,ez jó.A méhlepény helyzete változhat a terhesség során.Gond akkor van,ha eléri a méhszájat,ill fedi azt,és úgy is marad.Akkor sajnos császármetszésre van szükség..Illetve a terhesség során kíméletes,és szexmentes életmódra. Boldog babavárást.

Igen, ez jó.A méhlepény helyzete változhat a terhesség során.Gond akkor van, ha eléri a méhszájat, ill fedi azt, és úgy is marad.Akkor sajnos császármetszésre van szükség..Illetve a terhesség során kíméletes, és szexmentes életmódra. Boldog babavárást.
Úgy tudom az a legjobb hely, ha a fundusban tapad!Nekem is változott a helyzete a legelején!
Ez azt jelenti, hogy a méhben tapad a placenta, nem a helyét jelölte most meg a dokid. Amúgy a placenta helyzete van, hogy változik. Nekem a 15. héten hátsó falon volt, a 19. héten már mellsõ falon, és azóta ott is van.
Fundus=méhtest. Mindenkinek ott van a placentája akinek méhen belüli terhessége van. A helye a hátsó fal, és nem vándorol.

Hogy lehet az hogy a placenta egyszer a mellső falon máskor meg a hátsó falon tapad?

Legjobb válasz: Hát... kinél hol kezd el kialakulni. Nincs semmi elõjele, sem befolyásoló tényezõje, hogy hol fog kifejlõdni. Azoknál van csak gond, akiknek elölfekvõ, vagyis a méhszájhoz közeli a méhlepény, mert vérzéseket okozhat és kórházi kezelést, de mindenképpen sûrû orvosi felügyeletet igényel.

Hát... kinél hol kezd el kialakulni. Nincs semmi elõjele, sem befolyásoló tényezõje, hogy hol fog kifejlõdni. Azoknál van csak gond, akiknek elölfekvõ, vagyis a méhszájhoz közeli a méhlepény, mert vérzéseket okozhat és kórházi kezelést, de mindenképpen sûrû orvosi felügyeletet igényel.
Sehogy.Velem is volt ilyen, az eggyik doki azt írta a papíromra, hogy elsõ fali, a másik azt hogy hátsó fali..én is rögtön kérdeztem, hogy hogy lehet ez, de sehogy sem lehet, vagy elsõ fali, vagy hátsó fali, nekem a doki azt mondta hogy igazából attól is függ, hogy épp hogyan tartja az uh fejet a kezében a doki....De nekem csak az az egy doki látta elsõ falinak, utána és elõtte is mindenki mindig hátsó falinak látta:)
Hogyha 1 doki látja elõször elsõ aztán hátsó falinak, akkor menekülj és keress egy szakembert másik dokit mert ha ezt így benézi ki tudja mást hogyan végez el...szörnyû, hogy van még ilyen
Szia! Egy ismerõsömnek azért kellett befeküdnie a kórházba, mert méhlepény vándorlása volt! De szerintem, ha neked is ez lenne, akkor biztosan elmondta volna a doki, úgyhogy osztom az elõzõek véleményét...szerintem is elnézték!!
Szia! Méhlepény vándorlás létezik! A méhlepény ugyanis egy élõ szerv, oda vándorol, ahol könnyebben hozzájut a táplálékhoz. De ez nem azt jelenti, hogy cikázik egyik oldalrol a másikra. A jelenség nem túl gyakori és nem is nagyon feltûnõ. Legközelebb kérdezd meg, hogy most éppen hol látják :) Igazából az a lényeg, hogy szülés elõtt ne takarja el a méhszájat. maternet.ro - szülésfelkészítõ tanfolyam

Ma voltam a 19 hetes genetikai uh-n azt mondta a doki hogy menjek vissza 1 hét mulva mert a gyomortelödés nem látható! Nincs nagy baj ugye? Ugy félek hogy valami baja a babának! A placenta pedig a hátsó falon tapad! Az jó?

Legjobb válasz: ne aggódj! Nekem a betöltött 16. héten volt genetikai uh, és nekem is meg kellett ismételni a gyomortelítõdés miatt, vagyis éppen akkor nem kortyolt a magzatvízbõl, üres volt a pocija. Azért kell visszamenni, hogy lássák, hogy mindene megfelelõen mûködik.

ne aggódj! Nekem a betöltött 16. héten volt genetikai uh, és nekem is meg kellett ismételni a gyomortelítõdés miatt, vagyis éppen akkor nem kortyolt a magzatvízbõl, üres volt a pocija. Azért kell visszamenni, hogy lássák, hogy mindene megfelelõen mûködik.
Igaza van az elõttem szólónak, a hátsó falon tapadó placenta pedig tökéletes helyen van :-)
Nyugodj meg. Én a 20 hétben vagyok és ugyan ez miatt hívtak vissza! Kiderült épp pisilés után volt és még nem ivott a magzatvízbõl... A méhlepényem meg a méhnyakon tapadt meg , majd hátsófali lett. Erre azt mondta adokim hogy kívánni nem lehet jobbat. Szóval tényleg nyugi, és örülj hogy biztosra mennek a dokik és te meg többet látod azt az édes kis pocaklakót:D Boldog babavárást:D
Örülj neki, hogy visszahívnak, sok helyen ha valamit nem látnak rendesen úgy hagyják, vissza se hívnak.Biztos nincs baj, csak alapos a doki, és látni akarja rendesen, egybként, hgy a placenta hátsó falon tapad, nagyon jó, nekem is ott van. Boldog babavárást! 23 hetes

18 hetes 3 napos terhes vagyok. Az uh leleten a köv: Placenta:hátsó falon, érinti a belső méhszájat. Ez mit jelent? Az orvos azt mondta, ez nem annyira súlyos, írt fel Magnesii Citrici-t, napi 4x1-et! Mire számíthatok? Teljesen el vagyok keseredve!

Legjobb válasz: Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!

Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!
Szia, a placenta a terhesség során "vándorol", és általában felfelé szokott, ezért mondhatta a dokid, hogy ne aggódj, hiszen ez a helyzet változni fog :)
Ne agódj, nekem is ez a problémám.A terhesség élõrehaladtával majd feljeb fog menni a mhélepény, pihenj nagyon sokat, szedd a magnesit, ne emeljél, ne cipekedj és minden rendben lesz!Jó babavárást.27hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!