Találatok a következő kifejezésre: A placenta az (55 db)

Ki tudja biztosan azt, hogy ha a mellső falon helyezkedik el a placenta, az sokkal veszélyesebb lehet, mintha hátul, vagy oldalt? Koraszülés veszélye.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ha nem tapad közel a méhszájhoz, vagy nem magán a méhszájon van semmi jelentõsége nincs, hogy a lepény mellsõ vagy hátsó fali.

Én úgy tudom, hogy ha nem tapad közel a méhszájhoz, vagy nem magán a méhszájon van semmi jelentõsége nincs, hogy a lepény mellsõ vagy hátsó fali.
Én biztosan tudom, hogy semmi jelentõsége. Ahogy az elõttem szúlú is írta, az lehet probléma ha mélyen tapad takarva a méhszájat vagy akár csa egy részét de ez ritka. Nekem is mélyen volt de feljebb ment. Kb a 20. héten már nem volt lent. 5 hós anyuka
Jól írták a többiek.Nekem mind a 3 gyerek mellsõ fali volt és semmit nem jelent.Max.nagyobb lesz a hasad.:D
nekem is mellsõ fali, annyit mondtak, hogy nagyobb lesz a hasam, meg késõbb érzem meg a pici mozgását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ. Ezt sem tudtam. Bár én a 14. héten éreztem elõször finom csiklandozást a hasamban, azóta erõsödött. Igaz, hogy a 3. babát várom.
Hát nekem is a melsõ falon van, semmi gond nincs vele, csak a 4D ultrahangon mindíg belelógott a képbe, és nem lehetett jól látni. Ja és az igaz hogy késõbb éreztem a babót, a 22 héten elõször, elsõ baba. 28+6 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszotokat! Nem érinti a méhszájat, csak elöl van. Azért kérdeztem, mert azt olvastam róla, hogy nagyobb a koraszülés veszélye azoknál, akiknél elöl helyezkedik el.
Szia!Abszolút semmi jelentõsége, hogy hol tapad meg.Elöl, hátul, oldalt... Itt egy link ezen jól leír mindent. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is, megnéztem a linket nagyon sokat tanultam belõle, sok jó dolog található ott.

Ma voltam 36hetes UH-on. A leleten az van, hogy infarktusos placenta, ez mit jelent?

37. hetes vagyok, placenta II-III.stádium, minden más rendben. Köszönöm!

Legjobb válasz: A placentád még teljesen jó, de a terminushoz haladva már öregszik. Az infarktus az mészlerakódást jelent. Ha van merszed és erõd a placenta megszületése után te is megnézheted az apró, kemény gombostûfejnyi mészdarabokat a méhlepényeden.

A placentád még teljesen jó, de a terminushoz haladva már öregszik. Az infarktus az mészlerakódást jelent. Ha van merszed és erõd a placenta megszületése után te is megnézheted az apró, kemény gombostûfejnyi mészdarabokat a méhlepényeden.
"vajúdás", nem vajdús :)
Ülj be egy kád meleg vízbe és áztasd magad kb fél órát. Vagy zuhanyoztasd a pocakod 10 percig. Ha tegnap vajdús kezdete volt, de elfáradt a méh, akkor most be fog indulni. Ha még nem kész a méhed, akkor a melegvíz ellazítja. Ha legközelebb is elindulnak a fájások, akkor a fürdõs módszert megint elõveheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kicsit megnyugodtam. Tegnap voltam nst-n, megkérdeztem a dokit, azt mondta, hogy a végét járja a placenta. Figyeljem a baba mozgását, és ha azt veszem észre, hogy nemnagyon mocorog az eddigiekhez képest, azonnal menjek be, néznek szíhangot. Tegnap este meg a semmibõl hirtelen erõs hányingerem lett + hasmenés, majd 1 óra múlva 10 perces erõs fájások, legalább egy percig tartottak, ez ment 2-3 órát, aztán elmúlt. A baba mocorog, de most nemtudom mivan...
az infarktusos placenta a 37. héten teljesen normális, kezd jönni a szülés ideje és öregszik el a méhlepény, egyre kevésbé van már rá szükség stb. ugyanezt ha a 16. heti uh leletedre írják, na ott gáz lenne, mert még sokat kéne kihúzni a babának egy elöregedett méhelpénnyel és akkor bizony rosszra kellene készülni, de mivel Te már a 37. héten vagy, így azt a kicsi idõt kibírja, ha meg nem, max pár nappal hamarabb születik
Én is ezt olvasgattam, és nagyon sajnálom ha megijesztettelek, most van egy kis lelkiismeretfurim... De nem lesz gond, valószínû csak egy újabb utálatos latin kifejezés... Nézni fogják mostmár az áramlást is+ lesz ctg...ez meg tudja nyugtatni az embert...:)
A kérdező hozzászólása: SZTK-s dokihoz járok, azt mondta minden oké, majd odaadta a UH leletet. Itthon nézem és rá van írva. Sose hallottam még infarktusos placentáról. Beirtam a keresõbe, és megijedtem, mert olyan oldalakat dobott ki, ahol meghalt a baba a méhben oxigénhiány miatt.
Azt jelenti, hogy itt-ott már elmeszesedett, helyenként , ár nincsen benne keringés, de attól még a feladatát el tudja látni (az infarktus maga is a meszesedett erek elzáródását jelenti), de mivel II-III fokban érett, így még bírni fogja. Mivel mindig mégy nst-re, figyelni fognak, ne aggódj. Az ilyen fokban érett lepény 36 hetesen gyakran elõfordul.
ja, jó, akkor rendben.
2-es, inkább ne keresõzz, ha nem tudod. Elsõ válaszoló vagyok és 100%-ra tudom, h még nincs itt a vég. Még jó pár hétig bírja az a lepény.
Te, én beírtam a keresõbe....de ez nem jót jelent......legalábbis itt azt olvasgatom......Doki nem mondott semmit?????
A kérdező hozzászólása: Fura nekem ez az egész. Van már eg 2év 3hós kisfiam, õ 40+1 napra született, minden rendben volt végig, szülés elõtti napon 3100as méhszáj, II. st placenta, volt némi keményedés az utolsó pár napban, de semmi komoly. Éjjel elfolyt a magzatvíz, 5 perc múlva kezdõdtek a fájások, 4 óra múlva megszületett. Most meg már 33. héttõl 2210 es méhszáj, rengeteg görcs, fõleg éjjel. Sose tudom, hogy most akkor ez már az, vagy még nem... Ma vagyok 37+2. kiscsaj lesz.

Kinek hol helyezkedik a placenta hátsó vagy mellső fali? Aki tudja a baba nemét az írja oda terhességi idő placenta helyzete baba neme

Legjobb válasz: Én 27 +4 napos vagyok placenta a mellsõ falon a baba nemét nem tudjuk- Ez 1 teszt kíváncsi vagyok az eredményre:-)

A kérdező hozzászólása: Én 27 +4 napos vagyok placenta a mellsõ falon a baba nemét nem tudjuk- Ez 1 teszt kíváncsi vagyok az eredményre:-)
A jól olvastam itt mindenkinek kukis babája lett mellsõ falival , bár biztosan véletlen de akk is ..:D
24 hetes vagyok, a mellsõ falon tapad és már 15 hetesen megmondták, hogy kisfiú lesz.
23 hetes vagyok, hátsó fali a méhlepény és kislányom lesz. Van egy fiam vele a mellsõ falon tapadt.
20+1, kislány, hátsófali lepény, jó helyen. Fiammal mellsõ fali volt.
az esetek 85-90% elso fali a placenta, csak 10-15% tapad hatso falon(az orvosin tanultam), nincs osszefugges a nemek es a tapadas helye kozott. egyebkent a lanyomnal hatso fali, fiamnal mellso fali volt a tapadas.
Hatsofali, kisfiu, 18 hetes
19 hetes hátsó fali és kislány lesz :)
24hetes vagyok hátsó fali kislány:)
Mindkét alkalommal hátsófali, elsõ baba kislány, második fiú.
Két babát szültem. Egyiknél elsõ falon, másiknál hátsó falon tapadt. Mindkettõ kisfiú.
Kerek 23hetes vagyok. Hátsó fali lepény, kislányom lesz.
Nekem a mellsõ falon mélyen helyezkedett a legutóbbi uh-n. Kisfiú lesz és 26hetes és 2 naposak vagyunk. :)
elsõ fali, 18 hetes, kisfiú :)

Ma azt mondta a dokim, hogy lejjebb van a placenta? Tapasztalatok?

Azt mondta, hogy amúgy rendben van de figyelni kell ezekután uh-val. Mit jelent ez? Volt valakinek ilyen? Kellen aggódnom? 21 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nem mindenkinek fent tapad a placenta, van akinek lejjebb, sõt van akinek egész lent a méhszájon. Figyelni azért kell, hogy nehogy eltakarja a méhszájat, de a terhesség elõrehaladtáva csak "feljebb" mászik a placenta, ahogy nõl a méh, tehát nem kell félned semmitõl...

Nem mindenkinek fent tapad a placenta, van akinek lejjebb, sõt van akinek egész lent a méhszájon. Figyelni azért kell, hogy nehogy eltakarja a méhszájat, de a terhesség elõrehaladtáva csak "feljebb" mászik a placenta, ahogy nõl a méh, tehát nem kell félned semmitõl...
Nekem is rossz helyen volt a placenta mindkét terhességnél de elhúzódott a méhszáj elõl is. Akkor doki azt javasolta no szex meg megerõltetés...stb, szonográfus, védõnõ csak hogy óvatosan mindennel.
Ha fedi a méhszájat az veszélyes lehet.A lepény van lent és a baba fent.Ha vérezni kezdenél azonnal kórház.Semmi erõlködés.Fekvés!Általában felmegy, ahogy a méhed növekszik.Nekem teljesen fedte a méhszájat, a 29.hétre "cseréltek"a babával.A doki azt mondta, ha mégis marad alul a placenta, akkor császárral kell szülnöm.2 természetes után nagyon megijedtem, de 10 hétig mondogattam, hogy nem baj, nem fog fájni stb....Mivel felment, így sima szülés lett.Pihizz sokat!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csak azt nem értem, hogy pár hete azt mondták, hogy elöl van. Akkor olyan értelemben van lejjebb, hogy elöl csak lejjebb csúszott? Bocsi a hülye kérdésért. 3. babó, de még ilyet nem mondtak.

Ha 2-3 fokban érett a placenta akkor az azt jelenti, hogy akár jöhet elöbb is a kicsi?

A doki azt mondta teljesen zárt vagyok. 36 hkm

Legjobb válasz: Nekem 38 hetesen már III. fokban érett volt..még is csak 40+3 hetesen szültem meg a kisfiamat,kiírt nap után 1 nappal,teljesen spontán indult. Attól,hogy 36 hetesen már II-III fok,még teljesen jól üzemel a placenta,kap a baba oxigént,és tápanyagot is. Az pedig,hogy teljesen zárt vagy,az sem jelent semmit,mert a méhszáj ki tud nyílni nagyon gyorsan.Lehet,hogy már estére 1 ujjnyira kinyílik.Ezt nem lehet elõre tudni. Könnyû szülést kívánok. 4 hós 3 hetes fiú anyukája

Nekem 38 hetesen már III. fokban érett volt..még is csak 40+3 hetesen szültem meg a kisfiamat, kiírt nap után 1 nappal, teljesen spontán indult. Attól, hogy 36 hetesen már II-III fok, még teljesen jól üzemel a placenta, kap a baba oxigént, és tápanyagot is. Az pedig, hogy teljesen zárt vagy, az sem jelent semmit, mert a méhszáj ki tud nyílni nagyon gyorsan.Lehet, hogy már estére 1 ujjnyira kinyílik.Ezt nem lehet elõre tudni. Könnyû szülést kívánok. 4 hós 3 hetes fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ és gratulálok a picihez :)
Ez normális állapota már a placentának. Nekem is 36 hetes vizsgálaton ezt mondták, de szó nem volt arról, hogy hamarabb jönne emiatt a kislányom. 38 hetes vagyok, hétfõn megyek dokihoz, remélem szolgál valami jó hírrel...pl.: nyitott méhszáj:D Eddig c3000mimdig....
Nem.Következõnél jó helyen volt, de azért császár lett.

Pontosan mi is az a placenta? És mire szolgál?

Legjobb válasz: placenta, méhlepény, ebböl táplálkozik, és ezen keresztül "lélegzik" a magzat az anya hasában. ha ez elhal akkor nincs táplálékforrása a babának, és vissza fejlödik, és elhal. pont olyan mint a tojás sárgája. a kiscsibe is abbol él míg ki nem kel.

placenta, méhlepény, ebböl táplálkozik, és ezen keresztül "lélegzik" a magzat az anya hasában. ha ez elhal akkor nincs táplálékforrása a babának, és vissza fejlödik, és elhal. pont olyan mint a tojás sárgája. a kiscsibe is abbol él míg ki nem kel.

Mit jelentenek ezek az adatok: BPD:77mm, Has:76mm, A placenta stádiuma: I-II., Magzat fekvése:Kpf?

Legjobb válasz: Koponyavégû fekvésben van,ami jó. A placenta 1-2.. fokban érett,vagyis szerintem közeledsz a szüléshez? Nem tudom mennyi idõs vagy. A Bpd ennyi mm a fejkörfogata.

Koponyavégû fekvésben van, ami jó. A placenta 1-2.. fokban érett, vagyis szerintem közeledsz a szüléshez? Nem tudom mennyi idõs vagy. A Bpd ennyi mm a fejkörfogata.
-a bpd a fej átló, -has a has átmérõ -a placenta s:A lepény érettsége, ha 3-as akkor már érett a szülésre -a kpf:koponyavégû fekvése, szóval fejjel lefelé van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Remélem azért még nem fogok szülni, mert 30.hétben vagyok 18éves!
ja, épp néztem a méretek alapján a 30.hétben vagy :D http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 itt tudod követni a méreteket. boldog babavárást

Kismamák! Mit jelent az ha a leletemen az áll, a placenta hátul, mélyen?

Kombinált teszt eredményem tökéletes lett,minden rendben,csak kíváncsi lennék ez mit jelent,hogy hátul tapad mert ez is rá volt írva,de az orvos nem említette.13 hkm

Legjobb válasz: 13 hetesen igazából tök mindegy, hogy elsõ falon vagy hátsó falon van, a lényeg, hogy mélyen tapad-e. Ez ugye azt jelenti, hogy a méhszájadhoz közel van. De ha félig valamelyik (hátsó, vagy melsõ) falon van, akkor kb ezermilliószázszázalék, hogy feljebb fog húzódni, ahogy nõ a babád meg a méhed is. A hátsó falon a legideálisabb, mert ha esetleg még is császár lenne vmilyen okból, akkor sem akadályozná az orvost abban, hogy kikapja belõled a babát, míg ha melsõ falon tapadna, akkor már gázosabb lenne a helyzet. Ne aggódj, semmi vész, feljebb fog húzódni. Nekem a 16. héten volt egy kis vérzésem és a vizsgálatok alapján mélyen tapadt a placenta, de most már hátul van egy jó ideje! Boldog babavárást! 35 hkm

13 hetesen igazából tök mindegy, hogy elsõ falon vagy hátsó falon van, a lényeg, hogy mélyen tapad-e. Ez ugye azt jelenti, hogy a méhszájadhoz közel van. De ha félig valamelyik (hátsó, vagy melsõ) falon van, akkor kb ezermilliószázszázalék, hogy feljebb fog húzódni, ahogy nõ a babád meg a méhed is. A hátsó falon a legideálisabb, mert ha esetleg még is császár lenne vmilyen okból, akkor sem akadályozná az orvost abban, hogy kikapja belõled a babát, míg ha melsõ falon tapadna, akkor már gázosabb lenne a helyzet. Ne aggódj, semmi vész, feljebb fog húzódni. Nekem a 16. héten volt egy kis vérzésem és a vizsgálatok alapján mélyen tapadt a placenta, de most már hátul van egy jó ideje! Boldog babavárást! 35 hkm
Annyit jelent, hogy a méh hátsó falán tapadt a méhlepény. Teljesen jó. Ha kicsit mélyen van, nem gond, majd megemelkedik! Boldog baba várást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Az mindegy, hogy hátul tapad, itt a hangsúly ott van, hogy mélyen tapad. Ez akkor okoz gondot, ha takarni fogja a méhszájat. Ha nem megy feljebb, vérzést okozhat a vége felé és császár lehet belõle. De általában feljebb szokott menni és simán lehet szülni. Ezért ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)

Az orvosom az ultrahangon azt mondta a baba be van fordulva és a placenta 1-2fokban érett ez mit jelent, jelentheti hogy hamarosan megyek szülni (38hetes vagyok)? Gyakran zsibbad kezem lábam és hányingerem is van néha ez mit jelent?

Mostanában hányingerem is van néha és gyakran érzem ugy hogy wc-re kell mennem de mégsem kell,meg a hasam és a derekam is sokat görcsöl ezek mind normális tünetek ilyenkor?Lehet ezekböl következteztni mikor indul meg a szülés?Mit tehetek hogy enyhitsek a görcsökön mert már ülni áli sem nagyon tudok,ha fekszek zsibbad mindenem az alvás is egyre nehézkesebb mit tehetek és mennyi idö még szerintetek?Más is volt hasonloan,mikor lett baba??

Legjobb válasz: Szia. Csak arra tudok válaszolni, hogy a méhlepény érése mit jelent. Velem is igy van, és megkérdeztem a dokimat, õ erre: Hogy teljesen normális, mert, hogy a terhesség elõrehaladtéval a méhlepény is fokozatosan beérik. Ez semmi rosszat nem jelent, igy természetes, de ettõl sajna a szülés még nem fog beindlni. De viszont mivel most vagy 38hetes, és a placentád még csak 1-2 fokban érett, nem kell attól agodnod, hogy idõ elõtt leválik, és probléma legyen. Remélem tudtam egy kicsit segiteni, és hamarosan vége lessz a rosszulléteidnek.

Szia. Csak arra tudok válaszolni, hogy a méhlepény érése mit jelent. Velem is igy van, és megkérdeztem a dokimat, õ erre: Hogy teljesen normális, mert, hogy a terhesség elõrehaladtéval a méhlepény is fokozatosan beérik. Ez semmi rosszat nem jelent, igy természetes, de ettõl sajna a szülés még nem fog beindlni. De viszont mivel most vagy 38hetes, és a placentád még csak 1-2 fokban érett, nem kell attól agodnod, hogy idõ elõtt leválik, és probléma legyen. Remélem tudtam egy kicsit segiteni, és hamarosan vége lessz a rosszulléteidnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!