Találatok a következő kifejezésre: A piros mekkora (15 db)

Mekkora büntetésre számíthatok, ha áthajtottam a piros lámpánál?

3,5T teherautóval mentem 50-el és a gyalogos átkelőhely előtt 1-2 méterrel sárgára váltott a lámpa. Egyből fékeztem, de nem tudott volna megállni, ezért a gázra léptem és pont a piroson mentem át. Vagy satut kellett volna nyomnom úgy hogy nem látom, hogy mi van a kocsi mögött? Ha meg normálisan fékezek akkor valahol a kereszteződés közepén álltam volna meg. Az kamera valószínűleg felvette az egészet.

Legjobb válasz: google keresõ: piroson áthajtás büntetés 2013 és 4 hibapont is jár.

google keresõ: piroson áthajtás büntetés 2013 és 4 hibapont is jár.
Én személyautóval mentem át piroson még decemberben: 50.000.- Ft volt.
A kérdező hozzászólása: Közmunkával le lehet dolgozni?
Szerintem szabályosan jártál el, hisz már nem tudtál volna biztonságosan megállni így inkább tovább mentél. Ez a Kreszben is benne van. Egyébként kamerás keresztezõdésben már én is mentem át piroson. Egy kamion volt elõttem és semmit nem láttam tõle, valószínûleg már õ is sárgán ment át. Büntetést azóta sem kaptam.
hun volt, sima térfigyelõ nem játszik, csak spéci kamera

Minden nap bicajjal áthajtok a piroson igazából már 80%ban piroson mek át szted ez helyes? XD

Legjobb válasz: persze, hogy az! majd írd meg, melyik temetõbe küldessem a virágot!

persze, hogy az! majd írd meg, melyik temetõbe küldessem a virágot!
Nekem mindegy, de ne nyafogj, ha egyszer én jövök keresztirányban kamionnal és szétcsaplak...
azt elfelejtetted hozzátenni, hogy bebebebeeeeee
õszintén? senkit nem érdekel, hogy mit csinálsz.
öld a rendõrt öld öld öld
A kérdező hozzászólása: XD ezek a facsés szavak hát leszarom edidig még nem kaptak el nem is lapitotak szét nem is fognak
Úristen "mek, akk, XD, vok" szép szavak. Melyik putriban nõttél föl? Inkább a nyelvtant tanuld gyökérkefe! Aztán ha kivasalnak (remélem elõbb utóbb sor kerül rá), akkor meg fel leszel háborodva mi? Kis sz*rházi!
egyszer megjárod, és a beled csak úgy kicsapódik a betonra, szép látvány lesz.
A kérdező hozzászólása: én élvezem hogy piroson mek át bocs de jó hangulatban vok XDDDD
A kérdező hozzászólása: XDD az nem fog menni ha a zsaruk nem kaptak még le akk ti se
Pár hete pont egy hozzád hasonló gyökérbõl csináltam majdnem matricát, mert szerinte se vonatkozik rá a piros.. A sávban jobbról mellettem ment, és eszében nem volt megállni. A kis kiegészítõ lámpa zöldre váltott, hogy mehetek jobbra. Az volt a mázlija a gyökérnek, hogy a magas járdaszegélyt figyeltem, és így láttam meg. Satu, autót balra, de még így is majdnem a nyaka köré hajtogattam a bringát. Nem vagyok egy ordibálós, kerékkulccsal hadonászós fajta, de akkor szívesen feldugtam volna a seggébe..
55/100
45/100*20 =9 db kék 55/100*20= 11db piros P=Kedvezõ esetek száma/összes eset. Tehát: 11/20=0, 55.


A piros Multi mekkora nikotintartalmú?

Legjobb válasz: Rá van írva az oldalára!:-)

Rá van írva az oldalára!:-)
A kérdező hozzászólása: Tudom, de most nem megyek sehova, hogy megnézhessem...
Rávan írva az oldalára, de egyébként a legerõsebb.(az is mutatja, hogy piros szinü.) Üdv.
Mi lenne ha inkább azt néznéd meg mennyibe kerül egy hamvasztás?
10, 8, 10...:) Ha jól tudom, rég szivtam olyat.

Ha kisfiam ma kapott tuberculin oltást az alkarjára, hogyan tudom meg milyennek kell lennie, ha megered mekkora és milyen is pontosan az a piros folt milyen amikor negatív?

Egyik rokonunk TBC-s és megnyugvás képpen elvittem pulmonológushoz a tüdején állítólag valami hegesedés van ami a doktorn? elmondása szerint gyógyult TBC! Akor most mi van akkor most tbc-s vagy csak volt nem tudok semmit (4éves Kisfiú)

Legjobb válasz: "ami a doktornõ elmondása szerint gyógyult TBC" Tudod, mi az, hogy gyógyult? Nyugi, nem lesz semmi baja.

"ami a doktornõ elmondása szerint gyógyult TBC" Tudod, mi az, hogy gyógyult? Nyugi, nem lesz semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nem tudom és ezért kérdem! Egyébként elkaphatta elég közeli viszonyban vagyunk ezzel a rokonnal. Tehát?

Mekkora büntetésre számíthat az, aki az autójával átment a piroson és mindezt látta egy rendőr?

Legjobb válasz: A következõnél oldalba veri egy 30 tonnás kamion.

A következõnél oldalba veri egy 30 tonnás kamion.
A kérdező hozzászólása: Félreállított 2 rendõr és felvették az adataimat. Szerintem kép is készült.
Minimum 100 e...
kereken 100.000 jó magyar forint!!!!
hát elviekben lehet az 200 ezer is, na de biztos vagy abban h az a rendõr ezt fel is vette és le is jelentette vagy csak gondolod ? csak mert ha úgy adódik, én is sokszor csúszok bele pirosba (sokszor a rendõrrel együtt ...), és még sosem volt semmi
A kérdező hozzászólása: Basszus...a szép. Köszi a választ.
ja értem, így akkor vszínû megteszik a feljelentést jaja, de hát te ragaszkodj ahhoz h az zöld volt vagy éppen akkor váltott, és kérd igazságügyi színszakértõ kirendelését, hogy a 2 rendõr jól lát-e!

Valamelyik nap átmentem a piros lámpán, mekkora bírságra számíthatok, mikor jön meg a csekk? Rendőr nem állított meg, max fénykép. A jogsim elvehetik? Esetleg kérhetem a bírság enyhítését?

Legjobb válasz: A jogsidat nem fogják elvenni,objektív felelõsség elve miatt, de rossz hírem van: a szab. sért. elõadó az autó bejegyzett üzembentartójának legrosszabb esetben kiküld n egy 100.000 forintos csekket(persze ha bizonyítható)

A jogsidat nem fogják elvenni, objektív felelõsség elve miatt, de rossz hírem van: a szab. sért. elõadó az autó bejegyzett üzembentartójának legrosszabb esetben kiküld n egy 100.000 forintos csekket(persze ha bizonyítható)
100000 ft, enyhítés nincs
A legnagyobb büntetést nem a rendõr hanem a helyzet róhatja rád. Belegondoltál milyen lenne életed végéig tolószékben, pelenkával stb? Na ez az igazi büntetés
De van enyhítés. Leülöd vagy részletben fizeted, mint a banki hitelt, persze ezt is kamatostól. És így talán megtanulod a kreszt.
"Leülöd" ez közigbírság, te szerencsétlen, nem lehet leülni, na beszélj már hülyeséget
Szia hát ne számíts semmi jóra...Fõleg ha egy forgalmas keresztezõdésrõl van szó. Engem speciál Fejér megyénkben egy shell kút és egy McDonald's keresztezõdésénél büntettek meg 90ezer FT-al:S 1 hónapja történt, rendõrt pedíg nem láttam akkor. A rendõrség többszöri kérésemre sem volt hajlandó csökkenteni az összeget, pedig nem tudjuk, hogy mibõl fizetjük ki, valószínûleg el kell adnunk valamit.:(

Valószínűség-számítás: Egy urnában 1 fehér, 1 piros és 1 kék golyó van.5-ször húzunk a urnából úgy, hogy minden húzás után visszatesszük a kihúzott golyót. Mekkora a valószínűsége, hogy a kihúzott kék és piros golyók száma =?

Itt most elég egy esetet figyelni vagy minden olyan esetet figyelembe kell venni,amelynél ez el?fordulhat?És ha figyelembe kell venni,akkor hogyan tovább?

Legjobb válasz: Mivel a kihúzott golyót mindig visszateszed, ezért a feladat megközelíthetõ másképpen is, méghozzá binomiális eloszlással. 2xSü már pontosan felvázolta az egyes eseteket. Binomiális eloszlás lásd pl. Wikipédia :) I.ESET: 0 kék (és így 0 piros) lesz -> mindegyik kihúzott golyó fehér. Mivel P(fehér)=1/3 és P(kék vagy piros)=2/3, ezért P(kék=piros=0)=(5 0)*(2/3)^0*(1/3)^(5-0)=1/3^5 II. ESET: 1 kék (és így 1 piros) lesz -> P(kék=piros=1)=(5 1)*(2/3)^1*(1/3)^(5-1)=10/3^5 III. ESET: 2 kék (és így 2 piros) lesz -> P(kék=piros=2)=(5 2)*(2/3)^2*(1/3)^(5-2)=40/3^5. Ezeket összeadva kapod a keresett valószínûséget, azaz P(kék=piros)=51/243, ami valóban ~20.99%.

Mivel a kihúzott golyót mindig visszateszed, ezért a feladat megközelíthetõ másképpen is, méghozzá binomiális eloszlással. 2xSü már pontosan felvázolta az egyes eseteket. Binomiális eloszlás lásd pl. Wikipédia :) I.ESET: 0 kék (és így 0 piros) lesz -> mindegyik kihúzott golyó fehér. Mivel P(fehér)=1/3 és P(kék vagy piros)=2/3, ezért P(kék=piros=0)=(5 0)*(2/3)^0*(1/3)^(5-0)=1/3^5 II. ESET: 1 kék (és így 1 piros) lesz -> P(kék=piros=1)=(5 1)*(2/3)^1*(1/3)^(5-1)=10/3^5 III. ESET: 2 kék (és így 2 piros) lesz -> P(kék=piros=2)=(5 2)*(2/3)^2*(1/3)^(5-2)=40/3^5. Ezeket összeadva kapod a keresett valószínûséget, azaz P(kék=piros)=51/243, ami valóban ~20.99%.
A kérdező hozzászólása: Tökéletesen megértettem:) köszi
(2/3)^16
Gyûlöltem! Innen indulj ki (képlet is van)- http://hu.wikipedia.org/wiki/Kombinatorika
A kérdező hozzászólása: Ismétléses variációra gondoltam vagy valami hasonlóra .... csak nem tudom h hogyan:S
szerintem mivel az elsõ húzásnál annak az esélye h nem kéket húzunk 2/3, így a 16. húzás után, h egyik se legyen kék akkor (2/3)^16=1, 52243*10^-3 de ebben nem vagyok biztos :D
Ez visszatevéses mintavétel. A húzások egymástól függetlenek, azaz nem befolyásolják egymást. Minden egyes húzásnál 2/3 valószínûséggel húzol nem kéket (sárgát vagy pirosat), és mivel mind a 16 húzásnál nem kéket húztál, ezért az eredmény (2/3)^16 lesz.
elõzõ vagyok, asszem megelõztek...
lol mazoli téged is megelõztek, de jóhogy leírjatok 4en ugynazt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!