Találatok a következő kifejezésre: A picurom kapja meg az (2 db)

A picurom kedden kapja meg az elsö oltást! Mire számithatok? Azt tudom hogy belázasodik. De azon kivül lessz még valami?

Szegénykémet már elöre sajnálom. Meg persze gyomor idegem van, hogy nehogy valami gond legyen.

Legjobb válasz: Ne idegeskedj, mert egyáltalán nem olyan vészes a dolog, mint ahogy azt az ember elõre gondolja. Az én babám nem lázasodott be, talán egy kicsit nyûgösebb volt aznap, de még az sem volt vészes. Egy kicsit sírt amikor megszúrták, de ahogy felvettem, rögtön abbahagyta a sírást. Van olyan baba,amelyik észre sem veszi, hogy megkapta az oltást. Beszélj hozzá, próbáld elvonni a figyelmét, amikor szúrják, és ne idegeskedj, mert azt megérzi rajtad.

Ne idegeskedj, mert egyáltalán nem olyan vészes a dolog, mint ahogy azt az ember elõre gondolja. Az én babám nem lázasodott be, talán egy kicsit nyûgösebb volt aznap, de még az sem volt vészes. Egy kicsit sírt amikor megszúrták, de ahogy felvettem, rögtön abbahagyta a sírást. Van olyan baba, amelyik észre sem veszi, hogy megkapta az oltást. Beszélj hozzá, próbáld elvonni a figyelmét, amikor szúrják, és ne idegeskedj, mert azt megérzi rajtad.
Nálunk az elsõ oltás után semmi nem volt, se láz se nyûgösség, sõt inkább egy picit bágyadtabb volt, pedig még hõemelkedése sem volt. Tényleg ne idegeskedjél, csak figyeld napközben, hogy nem-e lázasodik be és pont erre az esetre irassál fel elõre a dokival lázcsillapító kúpot, de remélem nem lesz rá szükségetek.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Most már sokkal nyugodtabb vagyok! Eddig csak rémhireket hallottam róla!!
Az új kombinált oltóanyagtól már nem lázasak a babák, és csak egy szuri ( pár éve még 2 volt ). Nálunk sem volt se láz, se nyûgösség, de még az oltás helye sem duzzadt be. 11 hetes kisfiú anyukája

7 hetes a babócám és ma cérnagilisztát láttam a székletemben. Elkaphatta már most a picúr? Ha igen, mennyire árthat ez neki? Ha kapok rá gyógyszert szoptathatom még attól, mert azt semmiképpen nem akarom feladni!

Tudom, h egyb?l dokihoz kell menni, de már csak holnap rendel és nagyon megijedtem....

Legjobb válasz: Bizony dokihoz kell menj. De addig is,hogy megnyugodj hívd fel és kérj tõle tanácsot. Ezzel nem zaklatod. Azt nem tudom,hogyan lett gilisztás a picikéd. De akkor fokozottan figyelj oda az alapvetõ higiéniára! Ha jól értem neked is van? Tehát neked és a picinek is kell féreghajtás. Szopizzatok nyugodtan, a giliszta nem megy át a tejcsibe.De tényleg hívd fel a dokit. Vagy a te háziorvosod vagy a gyerekorvost, de esetleg a védõnõtõl is kérhetsz tanácsot. Azt hiszem van olyan féreghajtó amit lehet recept nélkül kapni. Hívd fel a legközelebbi patikát és kérdezz rá!

Bizony dokihoz kell menj. De addig is, hogy megnyugodj hívd fel és kérj tõle tanácsot. Ezzel nem zaklatod. Azt nem tudom, hogyan lett gilisztás a picikéd. De akkor fokozottan figyelj oda az alapvetõ higiéniára! Ha jól értem neked is van? Tehát neked és a picinek is kell féreghajtás. Szopizzatok nyugodtan, a giliszta nem megy át a tejcsibe.De tényleg hívd fel a dokit. Vagy a te háziorvosod vagy a gyerekorvost, de esetleg a védõnõtõl is kérhetsz tanácsot. Azt hiszem van olyan féreghajtó amit lehet recept nélkül kapni. Hívd fel a legközelebbi patikát és kérdezz rá!
Elkapni szerintem úgy kaphatta el, hogy nem mostál rendesen kezet (ebben az esetben Neked is van), v. leesett a cumi (ha van) és nem lett jól lemosva v. állat volt a baba közelében. Másra nem tudok gondolni. Biztos, hogy jól láttad? Ha igen, akkor szerintem is telefonálj egyet az orvosnak. Én lehet, hogy este elvinném az ügyeletre-de ez én vagyok, aki túl aggodalmas.
Én voltam az utolsó. Védõnõ nincs ilyenkor, számát nem tudod? Õt is felhívhatod, felkeresheted.
A kérdező hozzászólása: Nem a babámnál láttam, hanem magamnál...., csak félek h elkaptam mielõtt észrevettem volna. Egyébként a szomszédunknak vannak macskái, amik átjárnak a mi udvarunkba is...néha megsimogatom õket... A védõnõnk és a gyerekorvosunk is szabadságon van a héten....:(
Szia!A patikában adnak rá gyógyszert.A cicákkal vigyázzál ne simogasd mert ezek szerint nincsannek féregtelenítve és óvd a babádat is.Moss le mindent hipoval, fertötlenics le alaposan mindent.Jobbulást kívánok!
Bocsánat, rosszul olvastam amit írtál:( Minden fertõtleníts...de ezeket szerintem úgy is tudod. Viszont én úgy tudom, hogy féreghajtót csak receptre adnak.
szia!MEBENDAZOLLAL kezelhetõ!Az adagolása:1tabletta azonnal, majdkét hét múlva még 1 tabletta.Ha egy családban egy vagy több személy cérnagilisztás akkor tanácsos az egész családot kezelni.Napi szinten kimosni az ágynemût, többször cserélni fehérnemût és 60fokos vízben kimosni.
Szia! Cérna gilisztát tényleg csak állattól kaphatod el. Ha magadnál tapasztaltad akkor fontos a tisztaságra fokozottan figyelned. Szopizás közben nem adhatod át a tejcivel. Nincs helyettesítõ orvos? Azt hívd fel!! A patikában pedig tényleg tudnak neked segíteni. S még valami úgy gondolom jóban vagy a szomszéddal, ha simogathatod a cicákat. Szóval ha tényleg így van figyelmeztesd , hogy szegénykék gilisztásak. S kérd meg, hogy csináljanak náluk is féregirtást. A maguk és a ti érdeketekben. Szerintem ha olyan akkor nem fog megsértõdni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!