Találatok a következő kifejezésre: A picurom kapja (8 db)

Ha anyatej mellet (sajnos) kiegészítő tápszert kap a picur (3 hetes), akkor a K és D vitamint kell adni neki?

Legjobb válasz: Nekem is igy mondta a védõnõ,ha már kap tápszert akkor k vitamin nem kell,de a d vitamin 2 éves koráig adni kell,igaz késöbb csak a téli hónapokba,nekem igy mondták.

Nekem is igy mondta a védõnõ, ha már kap tápszert akkor k vitamin nem kell, de a d vitamin 2 éves koráig adni kell, igaz késöbb csak a téli hónapokba, nekem igy mondták.
Igen, ugyanúgy mint eddig.D-vitamint nálunk akkor kellett másnaponta , amikor már csak és kizárólag tápszeres volt.
Szia! Lányom 4hosan kapott kieg. tápszert, és onnantol a K vitamint nem kellett adni neki. D vitamin maradt napi 1csepp. Szerintem kérdezd meg a dokitokat- nálunk is õ mondta.
ha tápszert is kap a baba, akkor a K vitamint már nem kell, a D vitamin marad napi 1 csepp. de a dokid mondja majd a biztosat, nekünk így kellett
A kérdező hozzászólása: Huhh, köszönöm a gyors válaszokat!

30 hetesen 1252g a picur, AC:22, 52cm, HC: 25, 69cm. Orvosom szerint pici a baba. Azt mondta, figyelni kell a méhlepény működését, esetleg kapok kapok valami tapaszt a pocimra. Kell aggódnom? Lehet baja a picinek?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ne aggódj (írom ezt én mikor detto ilyen vagyok,de engem is megnyugtattak)mert mi voltunk 4D-n ahol elvileg a mensim szerint voltam 31+5 hetes babás de a méretei alapján csak 29+5 hetesnek írt ki a gép viszont hozzáfûzte a csajszi hogy még így is benne vagyunk az átlagban.Írom a méreteket: BPD: 7.37 cm., HC: 26.26 cm., AC:25.70, FL: 5.53 cm.Súly: 1417 gr. Úgyhogy te fõleg ne aggódj!!!!Mi most megyünk majd a dokihoz és azért rákérdezek tõle is.

Szia! Szerintem ne aggódj (írom ezt én mikor detto ilyen vagyok, de engem is megnyugtattak)mert mi voltunk 4D-n ahol elvileg a mensim szerint voltam 31+5 hetes babás de a méretei alapján csak 29+5 hetesnek írt ki a gép viszont hozzáfûzte a csajszi hogy még így is benne vagyunk az átlagban.Írom a méreteket: BPD: 7.37 cm., HC: 26.26 cm., AC:25.70, FL: 5.53 cm.Súly: 1417 gr. Úgyhogy te fõleg ne aggódj!!!!Mi most megyünk majd a dokihoz és azért rákérdezek tõle is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! Nekünk is 4D-n nézték, ott 28hetes és pár naposnak látta. Az értékek alsó határát súrólták az adatok. Most kell visszamennem, remélem minden rendben lesz. Boldog babavárást!!
Most min vagy? Gyeden vagy táppénzen?
Nem, mert ha gyed-en vagy, akkor nincsen 180 bérezett napod, ami feltétele a teljes tgyásnak. Így a tgyás maximálva van, a minimálbér kétszeresének 70%a. A gyed nem számít bérezett napnak, csak azok a napok, amikor a jövedelmedbõl egészségbiztosítási járulékot vonnak. A táppénz sem számít, abból sem vonnak. Tehát valamivel többet kapsz majd, mint a maximum gyed.
Ja, bocsi lemaradt, hogy ha nem éri el a szerzõdés szerinti béred a minimálbér kétszeresét, akkor kapod a szerzõdés szerinti fizetésed 70%-át. A maximum csak azokra vonatkozik, akik annál többet keresnek, ergo több tgyás járna nekik.
A kérdező hozzászólása: Most gyeden vagyok, a fizetésem bruttó 89500ft lett.Akkor ne is számítsak 60000ft körülre??Jajj:(
A kérdező hozzászólása: Bocsi gyesen vagyok.
Ha a fizetésed nem éri el a minimálbér kétszeresét, akkor a fizetésed alapján számolnak. Mivel neked nem éri el, így meg fogod kapni amit számoltál, nyugi. ҝ
A kérdező hozzászólása: köszi.


A picurom kedden kapja meg az elsö oltást! Mire számithatok? Azt tudom hogy belázasodik. De azon kivül lessz még valami?

Szegénykémet már elöre sajnálom. Meg persze gyomor idegem van, hogy nehogy valami gond legyen.

Legjobb válasz: Ne idegeskedj, mert egyáltalán nem olyan vészes a dolog, mint ahogy azt az ember elõre gondolja. Az én babám nem lázasodott be, talán egy kicsit nyûgösebb volt aznap, de még az sem volt vészes. Egy kicsit sírt amikor megszúrták, de ahogy felvettem, rögtön abbahagyta a sírást. Van olyan baba,amelyik észre sem veszi, hogy megkapta az oltást. Beszélj hozzá, próbáld elvonni a figyelmét, amikor szúrják, és ne idegeskedj, mert azt megérzi rajtad.

Ne idegeskedj, mert egyáltalán nem olyan vészes a dolog, mint ahogy azt az ember elõre gondolja. Az én babám nem lázasodott be, talán egy kicsit nyûgösebb volt aznap, de még az sem volt vészes. Egy kicsit sírt amikor megszúrták, de ahogy felvettem, rögtön abbahagyta a sírást. Van olyan baba, amelyik észre sem veszi, hogy megkapta az oltást. Beszélj hozzá, próbáld elvonni a figyelmét, amikor szúrják, és ne idegeskedj, mert azt megérzi rajtad.
Nálunk az elsõ oltás után semmi nem volt, se láz se nyûgösség, sõt inkább egy picit bágyadtabb volt, pedig még hõemelkedése sem volt. Tényleg ne idegeskedjél, csak figyeld napközben, hogy nem-e lázasodik be és pont erre az esetre irassál fel elõre a dokival lázcsillapító kúpot, de remélem nem lesz rá szükségetek.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Most már sokkal nyugodtabb vagyok! Eddig csak rémhireket hallottam róla!!
Az új kombinált oltóanyagtól már nem lázasak a babák, és csak egy szuri ( pár éve még 2 volt ). Nálunk sem volt se láz, se nyûgösség, de még az oltás helye sem duzzadt be. 11 hetes kisfiú anyukája

Elmúlik valaha szoptatás közben a bimbó érzékenység? Másnak is ilyen érzékeny? Olyan mintha tűket szurnának a bimbóba mikor elkezdi szivni a picur. Bimbóudvart is kap be.

Legjobb válasz: Ismerõs... :D Az én mellbimbóimhoz még a törölközõ sem érhetett hozzá, annyira érzékeny volt! De elmúlik, szerencsére... Kb. 6-7 hetes volt a fiam, mikor már nem volt olyan érzékeny.

Ismerõs... :D Az én mellbimbóimhoz még a törölközõ sem érhetett hozzá, annyira érzékeny volt! De elmúlik, szerencsére... Kb. 6-7 hetes volt a fiam, mikor már nem volt olyan érzékeny.
2-3hét kell, hogy bejáratódjanak a tejcsatornák, nekem azután javult a helyzet.Addig is sokat kenegettem bepantennel meg körömvirágos kenõccsel.Kitartás:) )
Nekem 2 hetes a babám, de még mindig nagyon érzékenyek a mellbimbóim.Én is csak remélni tudom, hogy majd javul a helyzet.
Nekem sokáig érzékeny volt, de sosem repedt, vagy sebesedett ki, de tudom hogy 4-6 hétig tuti érzékeny volt mire megszokta az állandó igénybevételt!
El fog múlni. A tejleadó reflex is gyengül, és hozzá is fogsz szokni az érzéshez. Ha van kedved, nézd meg ezt: http://felicitasz.blog.hu/2010/01/24/ujszulott_kisbabak_szop..
15 hónapig szoptattam a nagyfiam, akkor abbahagyta (már terhes voltam a kicsivel). Ekkor pár hónapot pihenem. Most 14 hónapos a kisfiam, még szopizik. Gyakorlatilag totál érzáéketlen lett a mellem, észre sem veszem, ha hozzáérnek... Ne aggódj, annyira elmúlik az érzékenység, hogy már érezni sem fogsz semmit... :D

12+2 hetes vagyok, de már 3adszorra kapom a candibene hüvelykúpot! /+ a krém/ Okozhat vmi bajt a picúrnak?

és mi a franctól kapom el ezt a fert?zést állandóan, mikor normálisan tisztálkodom, intim lemosó, törl?kend?, tisztasági betét...?!?! elég kellemetlen és már unom...

Legjobb válasz: Szia! A canestent lehet terhesség alatt használni! Bár elhiszem h kellemetlen:(! Nekem is sokszor volt terhesség elõtt! Nem a rendszeres tisztálkodás zárja ki ezt!

Szia! A canestent lehet terhesség alatt használni! Bár elhiszem h kellemetlen:(! Nekem is sokszor volt terhesség elõtt! Nem a rendszeres tisztálkodás zárja ki ezt!
A Candibene-t lehet terhesség alatt használni, úgy tudom nem szívódik fel és nem jut el a babához. A gombás fertõzés nem az elégtelen tisztálkodástól van, sõt, de a terhesség is kedvez neki. Nekem is volt 12 hetesen gombám és azt jósolta az orvos, védõnõ, hogyha elmúlik egyátalán, a terhesség alatt folyamatosan vissza fog térni. Akkor a Candibenetõl elmúlt és azóta sem volt, most 33 hetes vagyok. Én tartottam egy pár hetes nem túl szigorú Candida diétát (terhesen nem lenne szabad, nem igazán értem, miért baj az egészséges táplálkozás), tejsavas irrigálót, intim szappant, a Candibene befejezése után tejsavas kúpot használtam és szedek azóta is probiotikumot. Ülõfürdõ tilos, törölközõt minden használat után min. 60 fokon mosni. Mielõbbi gyógyulást!

7 hetes a babócám és ma cérnagilisztát láttam a székletemben. Elkaphatta már most a picúr? Ha igen, mennyire árthat ez neki? Ha kapok rá gyógyszert szoptathatom még attól, mert azt semmiképpen nem akarom feladni!

Tudom, h egyb?l dokihoz kell menni, de már csak holnap rendel és nagyon megijedtem....

Legjobb válasz: Bizony dokihoz kell menj. De addig is,hogy megnyugodj hívd fel és kérj tõle tanácsot. Ezzel nem zaklatod. Azt nem tudom,hogyan lett gilisztás a picikéd. De akkor fokozottan figyelj oda az alapvetõ higiéniára! Ha jól értem neked is van? Tehát neked és a picinek is kell féreghajtás. Szopizzatok nyugodtan, a giliszta nem megy át a tejcsibe.De tényleg hívd fel a dokit. Vagy a te háziorvosod vagy a gyerekorvost, de esetleg a védõnõtõl is kérhetsz tanácsot. Azt hiszem van olyan féreghajtó amit lehet recept nélkül kapni. Hívd fel a legközelebbi patikát és kérdezz rá!

Bizony dokihoz kell menj. De addig is, hogy megnyugodj hívd fel és kérj tõle tanácsot. Ezzel nem zaklatod. Azt nem tudom, hogyan lett gilisztás a picikéd. De akkor fokozottan figyelj oda az alapvetõ higiéniára! Ha jól értem neked is van? Tehát neked és a picinek is kell féreghajtás. Szopizzatok nyugodtan, a giliszta nem megy át a tejcsibe.De tényleg hívd fel a dokit. Vagy a te háziorvosod vagy a gyerekorvost, de esetleg a védõnõtõl is kérhetsz tanácsot. Azt hiszem van olyan féreghajtó amit lehet recept nélkül kapni. Hívd fel a legközelebbi patikát és kérdezz rá!
Elkapni szerintem úgy kaphatta el, hogy nem mostál rendesen kezet (ebben az esetben Neked is van), v. leesett a cumi (ha van) és nem lett jól lemosva v. állat volt a baba közelében. Másra nem tudok gondolni. Biztos, hogy jól láttad? Ha igen, akkor szerintem is telefonálj egyet az orvosnak. Én lehet, hogy este elvinném az ügyeletre-de ez én vagyok, aki túl aggodalmas.
Én voltam az utolsó. Védõnõ nincs ilyenkor, számát nem tudod? Õt is felhívhatod, felkeresheted.
A kérdező hozzászólása: Nem a babámnál láttam, hanem magamnál...., csak félek h elkaptam mielõtt észrevettem volna. Egyébként a szomszédunknak vannak macskái, amik átjárnak a mi udvarunkba is...néha megsimogatom õket... A védõnõnk és a gyerekorvosunk is szabadságon van a héten....:(
Szia!A patikában adnak rá gyógyszert.A cicákkal vigyázzál ne simogasd mert ezek szerint nincsannek féregtelenítve és óvd a babádat is.Moss le mindent hipoval, fertötlenics le alaposan mindent.Jobbulást kívánok!
Bocsánat, rosszul olvastam amit írtál:( Minden fertõtleníts...de ezeket szerintem úgy is tudod. Viszont én úgy tudom, hogy féreghajtót csak receptre adnak.
szia!MEBENDAZOLLAL kezelhetõ!Az adagolása:1tabletta azonnal, majdkét hét múlva még 1 tabletta.Ha egy családban egy vagy több személy cérnagilisztás akkor tanácsos az egész családot kezelni.Napi szinten kimosni az ágynemût, többször cserélni fehérnemût és 60fokos vízben kimosni.
Szia! Cérna gilisztát tényleg csak állattól kaphatod el. Ha magadnál tapasztaltad akkor fontos a tisztaságra fokozottan figyelned. Szopizás közben nem adhatod át a tejcivel. Nincs helyettesítõ orvos? Azt hívd fel!! A patikában pedig tényleg tudnak neked segíteni. S még valami úgy gondolom jóban vagy a szomszéddal, ha simogathatod a cicákat. Szóval ha tényleg így van figyelmeztesd , hogy szegénykék gilisztásak. S kérd meg, hogy csináljanak náluk is féregirtást. A maguk és a ti érdeketekben. Szerintem ha olyan akkor nem fog megsértõdni.

GYED 2. babánál? Jelenleg gyeden vagyok, fiam után kapom dec.11ig. De Picúr érkezik aug. Ban, és érdekelne, h ilyen esetben h kell igényelni a gyedet a 2. baba után?

sziasztok!

Legjobb válasz: szia 1.író! köszi a linket, tényleg jó! 2. író :) nekem a gyed 20000-el több mint a tgyás volt, ezért gondoltam h kivárom a fiam 2.szülinapját.. de ez így szuper,köszi!!

A kérdező hozzászólása: szia 1.író! köszi a linket, tényleg jó! 2. író :) nekem a gyed 20000-el több mint a tgyás volt, ezért gondoltam h kivárom a fiam 2.szülinapját.. de ez így szuper, köszi!!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766 Szia! Egyik ellátás biztos, hogy nem képezi egy másik alapját. Augusztusig még van idõd utána járni, hogy hogyan jársz jobban. A fenti fórum jó hely lehet rá.
Szia! Én ugyanigy szültem. A fiam 18 hónapos volt, mikor megszületett a kistesó. Onnantól megint megigényeltem a tgyást amit a kicsi 6 hónapos koráig kaptam, utánna pedig a gyedet. Az összeg ugyanannyi mint az elõzõ gyereknél. A Tgyás is és a gyed is. Annyi, ohgy igy 4 hónapnyi gyedet ugymond bukni fogsz, de ha megvárnád mig betölti a kisfiad a 2. akkor meg a tgyást bukod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!