Találatok a következő kifejezésre: A pici hány hónapos (27 db)

Mikortól lehet rövidnadrágot és polót adni a picikre? 8 hónapos. Hány foknak kell lennie?

Legjobb válasz: Hát, én még nem adnék rá ennyire laza öltözéket. A póló az rendben, de a rövidnaci még várhat szerintem 27-28 fokig.

Hát, én még nem adnék rá ennyire laza öltözéket. A póló az rendben, de a rövidnaci még várhat szerintem 27-28 fokig.
A kérdező hozzászólása: Még én is úgy gondoltam hogy korai lehet...csak nem akarom majd túlötöztetni ha már elég meleg lesz

Mikor kezdett el gagyarászni babanyelven a picitek? Hány hetes/hónapos korában?

Legjobb válasz: szia, nekem kb két hós kora után mikor letisztult a látása is akkor kezdett "beszélni" a körforgónak stb:-)

szia, nekem kb két hós kora után mikor letisztult a látása is akkor kezdett "beszélni" a körforgónak stb:-)
szia. az én lánykám 10 hetes, és már kb 1 hónapja mond g-t, meg áá, áö, gááá.fõleg ha fölé hajolok, és beszélek hozzá, akkor válaszol, meg a kiságyában a kacsáinak sokszor beszél.és ha talefonálok, akkor mindig szót kér Õ is. jó babázást
Az én babám is 2 hónaposan kezdett el gagyogni. Most 6 hónapos és már két hete, hogy nem mond semmit. :(
9 hetes a kisfiam, kb. 2 hete jött rá, hogy milyen szép hangja van:D Leginkább apának magyaráz, vagyis válaszol, mikor a férjem beszélget hozzá.
7 hetesen, ha jól emlékszem. Gnn, meg ööö sok volt benne, meg sóhajtozott vhogy így: ha(levegõ be, szünet)húúú(levegõ kifúj). :) Aztán még eltelt pár hét és rájött a hukuku-ra és társaira is. Volt olyan 4 egymást követõ nap, amikor nem nyitotta ki a beszédhez a száját, hanem csukott szájjal mmm-ögött. Vhogy így: Mm. Mmmm. Mm. Mmmmm. Engem kiakasztott! 4 napig ez volt a sláger, és mint egy felhúzott verkli, csak ezt ismételgette! :D Szerencsére elmúlt, azóta nyitja a száját a beszédhez újra.


Hány hónapos kortól lehet egy picit megemelni a babakocsi hátulját? 4 és fél hónaposak vagyunk!

Legjobb válasz: Mi 3 honaposan megemeltük,egy kicsit. Màr simàn feküdve nagyon sirt,mindig nézelödni akart.

Mi 3 honaposan megemeltük, egy kicsit. Màr simàn feküdve nagyon sirt, mindig nézelödni akart.
Ha már tud ülni.Nekünk a Dévényes azt mondta, mert addig amig nincs megerõsödve megterheli a gerincét.
Lassan 45 fokban már megemelheted. Mikor látod, hogy uncsizik és nagggyon kiváncsi a világra! ;-)
A védõnõnk szerint már meg lehet emelni egy kicsit a háttámlát, annyira, hogy kilásson 4 hónapos kortól.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!!:) )Imád leskelõdni, minden érdekli!!:)

Hány hónapos kortól adtatok reszelt almát a piciteknek?

Mi most lassan 3 hósak leszünk, sajnos nem tudtam szoptatni a babámat, tápszeresek lettünk.Most 7450gramm a babám súlya.Nálunk a családban nagyok a babák, de szerintem a tápszer is közre játszik.Ezért szeretnék minél el?bb mást is adni neki.

Legjobb válasz: Legkorábban 4 hónapos kortól ajánlják a hozzátáplálás megkezdését. Az én kisfiam is tápszeres volt, és 4 hónaposan kezdtük az alma kóstolását.

Legkorábban 4 hónapos kortól ajánlják a hozzátáplálás megkezdését. Az én kisfiam is tápszeres volt, és 4 hónaposan kezdtük az alma kóstolását.
a nagy baba genetika is lehet mint itrad is a mai tápszerek már nem hizlalnak annyira mint mondjuk a 20 évvel ezelõttiek ált 4 hónaposan lehet kezdeni ha tápszeres azért csak óvatosan mert még érzékeny a pocakjuk :-) (spec nekem is az de én megvártam a 6 hónapos kort)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, reméljük, nem lesz díjbirkózó belõle :)
Az én picim is most 3 hónapos tápszeres és 6270gramm.Szerintem ez genetika.Egyébként ha egy baba picit nagyobb vagy esetleg dundibb az nem azt jelenti, hogy kisgyerekként vagy felnõttként is az lesz.Ne aggódj de várj még pár hetet a hozzátáplálással.
Az elsõ babám anyatejes volt, a második sajnos csak egy ideig, utána tápszeres volt. Mindkettõnél 6 hónaposan kezdtem a kóstoltatást. http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Csecsem..
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat. Megvárom vele a 4 hót.

Szerintetek hány hetes vagy hónapos kortól lehetne vinni a picit kb 1 órás útra kocsival?

Legjobb válasz: Kb. másfél hónapos volt, amikor vittük! Végigaludta az egészet! :)

Kb. másfél hónapos volt, amikor vittük! Végigaludta az egészet! :)
4-6 hetes lehetett, mikortól mentünk vele. Végigaludta az egészet. 10 hetes kortól pedig már több órás utakra mentünk, vidékre a nagyszülõkhöz, 2-3 órás utakra....azokon is szunyált :)
A kórház tõlünk 50 perc autóval, 4 naposan mehettünk haza és akkor utazott 1 órát hazafelé Nem is értem mi a különleges egy egy órás autóútban
2 hetesen vittük 2 és fél órás útra. Végigaludta az egészet.
A kórház tõlünk kb. 1 óra kocsival, ha baleset van akkor 1, 5 óra. Mi is 4 naposan jöttünk haza és akkor már 1 órát utaztunk haza, aludt végig. 2 hónaposan pedig 4 órás útra kellett mennünk, egyszer álltunk meg. és még aznap haza is jöttünk. Szerintem ez inkább késõbbiekben probléma amikor már nem alszik egész nap, ha nem mozgást igényel. Bár ha kocsihoz van szoktatva akkor késõbb is kibír hosszabb utakat, 1 órát pedig fõleg kibír.
2 és fél naposan hoztuk haza, szintén egy órás út volt. Másfél hetesen orvosokhoz rohangáltunk, többször utazott egy-egy órát. Másfél hónaposan 2 és fél órás útra mentünk, nem volt gond. Viszont kb. kéthónapos kora óta utál autózni. :(
4 naposan 50 percet utazott (haza a kórházból) Azóta is gyakran megyünk, mert a nagyobb igényli a kirándulásokat. Eddigi leghosszabb 3, 5 óra volt 9 hónaposan. Semmi gond nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Hány hónapos kortól lehet kissé ültetett pozícióba állított babakocsiba - mint pl hordozóforma - ültetni sétához a picit? 2, 5 hónapos baba anyukája

Legjobb válasz: Szia,nekem hagyományos babakocsim van,most 5 hónapos a babám,mostanában kezdtem úgy vinni a babakocsival,hogy félig ülõ "kitámasztott" pózban van benne.Imádja :-) Ja várd meg szerintem amíg már elég jól tartja a fejét.

Szia, nekem hagyományos babakocsim van, most 5 hónapos a babám, mostanában kezdtem úgy vinni a babakocsival, hogy félig ülõ "kitámasztott" pózban van benne.Imádja :-) Ja várd meg szerintem amíg már elég jól tartja a fejét.
A kisfiam 5 honapos, es en most fogok venni olyan kocsit, amiben 150 fokban dontheto az ules, es ugy viszem majd.
Én már az elejétõl beleültettem a hordozóba sétához is, (az enyémet a babakocsiba is belehet szerelni). Nem ártasz vele. 8hos kisfiú anyukája.
Az én kislányom most 7 hónapos, 5 hónapos koráig a mózeskosár részét használtam a babakocsinak, csak utána cseréltem át a sport részre. Eleinte a legalsó pozíciót (kb. 150 fok) használtuk, de amióta ebbõl a helyzetbõl magától felült és szépen ül a szõnyegen is, így egyel feljebb emeltem a támlát. A te babád még nagyon pici, még ráérsz "ültetni", neki még a sima, egyenes fekvés a legjobb. Nem hiszem, hogy õt már annyira érdekelné a külvilág, hogy félülõ helyzetbe kelljen tenni.

Hány hónapos kortól lehet egy picit megemelni a babakocsi háttámláját, hogy a baba kilásson?

Jöv?héten lesz 4 hónapos a lányom, mikor emelhetem meg a babakocsi háttámláját?

Legjobb válasz: Én 4 hónapos kortól megemeltem egy kicsit. Nem végig így sétáltunk, csak néha-néha.

Én 4 hónapos kortól megemeltem egy kicsit. Nem végig így sétáltunk, csak néha-néha.
én 5 hónapos kortól emeltem meg kicsit a háttámlát
Szia én is mostantól emeltem meg neki, 4 hós volt vasárnap!
Szia! Mi kb. 4 hónapos kortól, mert eljött az utáljuk a babakocsit karszok, és mindent kipróbáltunk, hogy megmaradjon benne. Többek közt ezt is. Akkor nem segített, mert sajnos 1es fokozatban sem látott ki jobban, a 2es pedig majdnem ült. De most már kezd elmaradni az 1es fokozaton. Most már 5 hónapos.
4 -4, 5 hónapos korukban, mind két gyrekemnek megemeltem, hogy kilássanank, és akkor nem ordítottak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nekunk Travel System-es a babakocsink vagyis amiben a baba van az egyben az autos ulesunk is, mindig ezzel setaltunk kezdetteol fogva. Ha nem egesz nap ulteted a babat nem lesz semmi baja es a pocakjanak kulon jot tesz, ha a fejecskeje meg van emelve a testehez kepest.

Hány hónapos kora óta sétál fel a picitek egyedül a lépcsőn?

Legjobb válasz: Már sajnos nem emlékszem pontosan. Azt hiszem valahogy 20 hónapos kora környékén kezdet el kapaszkodás nélkül felmenni a lépcsõn.

Már sajnos nem emlékszem pontosan. Azt hiszem valahogy 20 hónapos kora környékén kezdet el kapaszkodás nélkül felmenni a lépcsõn.
Kislányom 3 éves de már két éves kora ota fel és lemegy kapaszkodás nélkül.
16-17 hós korától fel megy úgy 10-15 lépcsõfokot.Egyedül még most sem pedig már 20 hónapos.
2 éves a kislányom és most kezdem neki megengedni, hogy egyedul felmenjen a lépcson.
Na az én ördögfióka lányom már 9 hónaposan mászott fel a lépcsõn négykézláb egyedül! Persze mindig ott voltam vele. Most 2, 5 éves és pár hete engedem neki, hogy egyedül mászkáljon a lépcsõn, emeletes házban lakunk és reggeltõl estig félóránként felmászkál valamiért én meg nem bírok futni utána a 26 hetes pocaklakóval. :) )
19 hónapos, korlátba kapaszkodva felsétál a 2.-ra. Lefelé fogom a kezét, de inkább ölben viszem, mert ha indulunk hiszti, elfekszik, és fel kell vennem hogy elinduljunk
Mászva 20 lépcsõfokot tett meg egyedül kb 12 hósan, sétálva 23 hósan úgy, hogy nem fogom a kezét, õ egyik kezéevel fogja a falat végig, ugy megy fel a szobájába. Egyik nap kinyitotta a babarácsot és felment az apja után....tök egyedül, felért, majd megtapsolta magát:) apa elsápadt, mikor meglátta a hálószoba ajtóban tök egyedül:) 2 éves
Ha jól emlékszem olyan 12-13 hónapos kora óta kapaszkodva, kb 15-16 hósan váltott lábbal kapaszkodva, 20-22 hósan kapaszkodás nélkül, kb egy hónap stabilizáslás után már ment a váltott lábbal kapaszkodás nélkül.
úgy 19-20 hós kora óta.
20 hónapos kora óta. Addig cipeltette magát, de már nem bírtam. Az elsõ héten minden alkalommal hisztizett, de aztán szépen lassan belejött. 23 hónapos. 4. emeleten lakunk:(

Hány hónapos kortol adhatok a picimnek tejberizsát?

Legjobb válasz: A sima tejberizst csak 1 éves kor fölött, mert tejet csak akkor ajánlott. De lehet kapni a boltban instant tejberizspépeket különféle ízesítéssel, azt már 6 hónapos kortól adhatod, mert abban tápszer van. Minden nagyobb gyártónak vannak ilyen pépjei: Humana, Milupa, Nestlé stb.

A sima tejberizst csak 1 éves kor fölött, mert tejet csak akkor ajánlott. De lehet kapni a boltban instant tejberizspépeket különféle ízesítéssel, azt már 6 hónapos kortól adhatod, mert abban tápszer van. Minden nagyobb gyártónak vannak ilyen pépjei: Humana, Milupa, Nestlé stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!