Találatok a következő kifejezésre: A pici hány (117 db)

6hetessen mekkora volt a picitek, hány milliméter?

és legközelebb hány hetessen kellet dokihoz menni?akkora mekkorát nött?

Legjobb válasz: Nekem 7mm és volt.tegnap voltam a 12hetes vizsgálaton és most 51mm :-) nagyon jó volt újra látni

Nekem 7mm és volt.tegnap voltam a 12hetes vizsgálaton és most 51mm :-) nagyon jó volt újra látni
3 mm, de már dobogott a szíve:-)
6 hetesen 4, 2mm volt és látható volt a szívmûködés.Most a 8. hét közepén vagyok, de majd csak a 12 hetes uh-ra kell újból mennem!
6 htesen volt 8.5mm és volt szívverése. Aztán legközelebb a 12 héten mentem ott már 74 mm volt.
Nekem 6+2 hetesen még csak a szikhólyag látszódott és 16mm-es petezsák. 8 hetesen már volt szívpulzálás is, akkor volt a CRL 15mm, ami ha jól tudom a baba ülõmagassága.
Nekem 6+5-nél volt 8mm, aztán 8+3-nál 1, 5 centi. Most a 13. héten 6, 8 cm. A 6-7. heti uh után csak a 12. lett volna, csak közben kórházba kerültem, ezért mérték 8 hetesen is.
A kérdező hozzászólása: Akkor kicsinek számit 4, 5mm el a picim?6hetes voltam kereken amikor mérték uh-n.Köszi a válaszokat.
Szia! Én tegnap voltam az elsõ UH-n, hasival nézték, mert nagyon kellett pisilnem, és nem tudták hüvelyivel :) ))) 5+6 hetes voltam tegnap és 3 mm volt, de már dobogott a szíve. Õ is picinek számít akkor? :) Vagy ez normális, hogy ekkora? Gratulálok Neked!

Mikor kezdett el gagyarászni babanyelven a picitek? Hány hetes/hónapos korában?

Legjobb válasz: szia, nekem kb két hós kora után mikor letisztult a látása is akkor kezdett "beszélni" a körforgónak stb:-)

szia, nekem kb két hós kora után mikor letisztult a látása is akkor kezdett "beszélni" a körforgónak stb:-)
szia. az én lánykám 10 hetes, és már kb 1 hónapja mond g-t, meg áá, áö, gááá.fõleg ha fölé hajolok, és beszélek hozzá, akkor válaszol, meg a kiságyában a kacsáinak sokszor beszél.és ha talefonálok, akkor mindig szót kér Õ is. jó babázást
Az én babám is 2 hónaposan kezdett el gagyogni. Most 6 hónapos és már két hete, hogy nem mond semmit. :(
9 hetes a kisfiam, kb. 2 hete jött rá, hogy milyen szép hangja van:D Leginkább apának magyaráz, vagyis válaszol, mikor a férjem beszélget hozzá.
7 hetesen, ha jól emlékszem. Gnn, meg ööö sok volt benne, meg sóhajtozott vhogy így: ha(levegõ be, szünet)húúú(levegõ kifúj). :) Aztán még eltelt pár hét és rájött a hukuku-ra és társaira is. Volt olyan 4 egymást követõ nap, amikor nem nyitotta ki a beszédhez a száját, hanem csukott szájjal mmm-ögött. Vhogy így: Mm. Mmmm. Mm. Mmmmm. Engem kiakasztott! 4 napig ez volt a sláger, és mint egy felhúzott verkli, csak ezt ismételgette! :D Szerencsére elmúlt, azóta nyitja a száját a beszédhez újra.

Mikortól lehet vinni a babát sétálni? Nem érzem magam felelőtlennek, viszont nem szeretném úgymond a széltől is óvni a picit. Hány hetesen vihetem magammal mondjuk bevásárolni, sétálgatni?

Legjobb válasz: A tavaszi-nyári babákat már 2-3hetes kortól ki lehet vinni sétálni. De fokozatosan kell növelni az idõt, nem szabad egybõl órákra magunkkal vinni.

A tavaszi-nyári babákat már 2-3hetes kortól ki lehet vinni sétálni. De fokozatosan kell növelni az idõt, nem szabad egybõl órákra magunkkal vinni.
Szia! Én a decemberi gyerekemet is kivittem már a 3-ik napon mikor hazajöttünk.2 napot voltunk csak a lakásba.3-ik napon jól felöltöztettem, és 10 percre kivittem.Másnap 20 perc, aztán 30...stb...Akkora hó volt, hogy alig bírtam a kocsit néhol eltolni, de az én drágám kint aludt a legjobban.A kórházból is csak úgy lehet hazajönni, ha kiviszed. Hogy lekopogjam, 2, 5 éves, de beteg még nem volt, 2 alkalommal volt 1 napos láza, és ennyi, az is most nemrég. Nemsokára meglesz a tesó, õ nyári bébi lesz, nála még ez sem gond, hogy nagyon szoktatni kellene a levegõhöz, hisz egész nap nyitva az ablak. A tömeges helyekre csak akkor nem vittem, ha valami járvány volt, de azt akár egy látogató is hozhat, még akaratán kívül is.Ebben a jó idõbe meg inkább arra kell figyelni, hogy ne a legnagyobb melegbe menjetek ki. Boldog babázást, üdv
Szia! Nekem még csak most fog megszületni de én kb egy hetes kora után minden nap kiviszem, azért attól mert addig lesz segítségem de utánna nem és van egy kiskutyim is amit le kell vigyek egyszer napközben, akkor viszemmajd a babát is magammal.Szval a szükség nagy úr, de tény, hogy ha meleg is lesz teszünk egy kört a házkörül és jövünk fel.sztem attól az 5-10perctõl semmi baja nem kéne , hogy legyen.


Kb. egy hete picit barnáztam. nagyon megijedtem, pihi meg minden. Volt már vetélésem. Most viszont nagyon hányok. Lehet baj a picivel?

10 hetes vagyok. Köszi

Legjobb válasz: Biztos rendben van, ne aggódj! Igyál apránként sok folyadékot, próbálj kicsit enni. El fog múlni! Ha nem leszel jobban, azért keresd meg az orvosodat, hátha gyógyszerrel segít. Jobbulást!

Biztos rendben van, ne aggódj! Igyál apránként sok folyadékot, próbálj kicsit enni. El fog múlni! Ha nem leszel jobban, azért keresd meg az orvosodat, hátha gyógyszerrel segít. Jobbulást!
szia. én a helyedben elmennék az orvoshoz mindenféleképpen!!! figyelj bajod nem származhat belõle ha minden rendben van akkor meg legalább megnyugszol!nekem is volt vetélésem 6 hetesen ugyhogy el tudom képzelni hogy félted a picurt de ne aggódj biztos nem lesz semmi baj nagyon szoritok nektek!!!üdv
A barnázgatás sok mindenkinél elõfordul, ez nem ok az aggodalomra. A hányásos rosszullétek a terhesség velejárói, ha eddig nem volt, lehet, hogy nálad most kezdõdik csak. Van aki a 9 hónapot végigöklendezi, mégsincs semmi baj, ettõl nem lehet semmi gond a babával. Ajánlják a gyömbéres kekszet hányinger ellen, ill. ha iszol, csak kortyokat és jó hidegen, mert a hideg folyadék csökkenti a bélbolyhok irritációját. Remélem hamarosan jobban leszel!
Én úgy tudom, hogy a hányás annak a jele, hogy a baba jól van. Sokan ezzel nyugtatják magukat, hogy amíg hánynak, tudják, hogy a baba jól van, tehát én ezt jó jelnek tekinteném. De az orvos meg tud nyugtatni:-)

Szerintetek hány hetes és hány kg-s lehet a pici ezek alapján?

BPD :96 mm Femur: 72 mm Ac: 325 mm Hc : 326 mm

Legjobb válasz: Szülés környéke, de még valamivel elõtte. Hány kiló?? Ez jó kérdés, gondolom az UH-n kiszámolták a becsült súlyt, de ez jócskán tévedhet, akár fél kilónál többet is. Ez az átlag amúgy: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/39

Szülés környéke, de még valamivel elõtte. Hány kiló?? Ez jó kérdés, gondolom az UH-n kiszámolták a becsült súlyt, de ez jócskán tévedhet, akár fél kilónál többet is. Ez az átlag amúgy: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/39
Nagyjából 3200 g a becsült súlya, és 48 cm a hossza. 38 hetes?
A magzat becsült súlya a megadott értékek alapján: 3264.74 g További részletek: http://www.babybo.hu/ultrahang-kalkulator#ixzz1uMSNirhh
A kérdező hozzászólása: Meg mondom õszintén hogy a súlyát nem tudom, mert ez a legutolsó leletem, és idáig mindig volt súly is, de most nem mondott a doki semmit - épp mobilon beszélt miközben nézte az Uh-nkat :/ - és ez azért érdekelne, hogy szerintetek mennyi lehet, a hét meg azért érdekelne mert hirtelen ugrottunk egy bõ hetet, most 39 hetes lettem a 38 helyett..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a linkeket is, nagyon hasznos volt! :)
3000gramm és 37hét (az én táblázatom alapján) Bár ha csak a BPD-t nézzük akkor már 40hét :) A lényeg, hogy elég nagy már a babád ahhoz, hogy bármikor megszülessen! Gratulálok! Könnyû, gyors szülést kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! :) És hasonló szépeket kívánok én is!!

Nálatok hány db pelus fogy 1 hónapba és mennyi idős a pici?

Legjobb válasz: Olyan 150 körül. A picim (nézõpont kérdése :)) másfél éves.

Olyan 150 körül. A picim (nézõpont kérdése :) ) másfél éves.
4 hetes, napi 7 fogy, 210 db.
akik mosható pelust hazsnálnak ök általában környezetvédelmi szempontból teszik. Mivel egy gyerek nagyon nagy mennyiségû hulladékot termel a pelenkával a kb 2 év alatt amig szobatiszta lesz.
Egy 24 váltásra elég mosható pelus készlet van körforgásban és mind meg is marad :) Kb. 5-6 csere van egy nap egyébként
A kérdező hozzászólása: 3-as és így havi kb. mennire jön ki a pelusozás költsége? És van rá okod, hogy textilpelusozol? (ne érts félre nem kötekedni szeretnék csak érdekel)
A mosással járó költség van vele. Szokásoktól függ ez is, hogy mennyi, nekünk durván ezer Ft körül van. Mondjuk ebben is takarékos vagyok, egész adagokat indítok be, mosószódát használok, stb., de ha valaki kevésbé takarékos akkor is szerintem maximum a duplájára mehet föl ez a költség. Oka szerintem mindenkinek van rá, hogy melyiket preferálja. A választás az több tényezõbõl jött össze, de amióta használjuk, egyre több pozitív oldalát látom. Eldobhatóssal kezdtük mi is, a löketet legnagyobb részben az eldobható pelusok ára adta. De valahogy gondolatban korábban se zárkóztam el tõle, hogy kipróbáljam.
Nálunk is kb. 150 pelenka fogy egy hónapban. 13 hónapos a fiam.

Hányan tervezitek azt, hogy szülés után egy szobába lesztek a picivel a kórházban?

Legjobb válasz: Nálunk, Szolnokon már tudtommal mindenki együtt van a picivel.

Nálunk, Szolnokon már tudtommal mindenki együtt van a picivel.
Kérdés írója!Majd ott el fogod tudni dönteni sztem, és ha szeretnél is vele lenni de mondjuk szeretnéd elõtte kialudni magad akkor hagyni fogják nyugi!nálunk Tatabányán volt akinek elsõ éjszakára bevitték jól kialudta magát aztán következõ reggeltõl már vele volt végig.sztem ennyire rugalmasak minden kórházban, fõleg ha mondjuk a nõvérke is szült már akkor tudni fogja hogy egyik másik anyukának kell az a kis pihenés aztán bele lehet vetni a mélyvízbe.:)
18:08-as!bizony vannak akik hallani sem akarnak arról hogy velük legyen a bébi mert nem tudnak pihenni.Mikor a lányomat vártam és bent voltam már a kórházban, rajtam kivül senki nem választotta a baba-mama szobát pedig voltunk egy páran.Mindenki másként gondolja, nekem eszembe sem jutott akkor sem és most sem hogy ne legyen velem, én már szülés után 4 órával szóltam hogy hozzák ki a babámat, nekem nem volt fárasztó ellátni odabent, de persze vannak akik nehezen szülnek stb....és vannak akik alapból hallani sem akarnak róla.õket én sem igazán értem.én amugy sem vagyok az a lepasszolós fajta szülõ, csak a legvégsõ esetben bizom másra a gyerekeimet hogy vigyázzanak rájuk.és ezzel nem másokat akarok minõsiteni , én ilyen vagyok nekem ez a véleményem, de sztem ez is a normális.
Én is szeretnék együtt lennia picivel. Elsõt várom. Itt állítólag éjszakára akkor is elviszik a picit. Ki sem hozzák etetésre, inkább adnak neki cukros vizet vagy teát. Én ezt nem szeretném. Volt, aki azt mondta, hogy kell az anyának az a pár nap "nyugodt" pihenés. Én szeretném, ha mellettem lenne, hisz' 9 hónapig egyfolytában velem volt! :) 33 hetes
Én is együtt leszek a picivel, már úgy várom:-)) 37+2 hetes kismami
én a két nagyobbal is együtt voltam és most is úgy tervezem.36 hetes km
Itt sem volt választási lehetõség!!(bp) Én nagyon örültem neki, hogy egész nap velem lehetett!!!
én az elsõvel tavaly együtt voltam a kórházban, de 5 nap alatt aludtam 6-8 órát akkor sokat mondok.... nem lehet pihenni. 5 baba és anyukájuk volt ott. de idén is szülök de ettõl függetlenûl ilyenbe megyek :)
Hat en terveznem de ugy tudom ez amit te mondasz ez az alapitvany szobak, nalunk ez nem olcso 8000ft/nap ezt nem tudjuk megtenni!Meg szerintem szules utan az a par nap kell is mindenkinek, hogy regeneralodjon az kismama, majd raer nem aludni ha mar hazament.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Nálunk teljesen ingyenes ez a szolgáltatás.Csak nem tudom eldönteni, hogy szülés után (elsõ baba) képes leszek-e rögtön minden figyelmemet a babára fordítani?Félre ne értsetek várom a picim és imádom nagyon.Csak ugye nekem is kellene majd 1 kis idõ, hogy összeszedjem magam. Boldog babavárást mindenkinek! 30 hetes
Nekem ez nem volt kérdés.Az elsõ fiamat 17 évvel ezelõtt szültem, akkor kezdték bevezetni, és én ezt választottam.Jól döntöttem.Nyugodt volt a babám, és én is h velem van.Igaz könnyen és gyorsan szültem.A 2.babámat tavaly szültem, és egyértelmû volt, h egy percre se válok meg tõle(Bp.-en a Szt.Isván khzban szültem).Könnyen, gyorsan jött(gátmetszés nélkül)2 órát velem volt a szülõszobán, aztán levitték a csecsemõosztályra, amíg engem letoltak a kórterembe.Amint a férjem lehozta a cuccokat a szülõszobáról már mentünk is a babáért.Kb.20 percet töltöttünk egymás nélkül, aztán egy percet sem(a vizsgálatokat is a kórteremben végezték.)Azt tudom, ha lesz 3 baba õt sem fogom kiengedni a "védõszárnyaim" alól.

Aki nem igény szerint etet: hány napig tartott amíg a pici megszokta a napirendet?

Sajnos nekem muszáj volt napirendet felállítani, 7 hetes babám össze-vissza evett. És sosem ette meg a normál adagját de egyfolytában éhes volt, evett kicsit, utána a hasa fájt mert állandóan tele volt a gyomra. Nemrég dugó is keletkezett a gyomrában, ett?l nem tudott kakilni, meg kellett h?mér?zni. Levittem dokihoz, aki az mondta, hogy neki kell a napirend, nála nem lehet alkalmazni az igény szerinti etetést. Nos, tegnap kezdtem el a 3 óránkénti etetést. Azóta rendesen kakil, megeszi a 100-120at 3 óránként, de közötte folyamatosan üvölt. Persze tör?döm vele ilyenkor, felveszem, megsimogatom, puszilom, nem hagyom magára.

Legjobb válasz: Nálunk kb 3 hónapos korára állt be egy ritmus, ami tartott kb 2 hónapis. Evett, "játszottunk", aludt, kb 3 órás ritmusokban, de volt hogy 4 óra is eltelt két etetést közt (délekõtt), és volt hogy csak 2,5 óra (délután vagy este) Úgy ügyeskedtem, h akár kétszer is sétáltunk naponta (babakocsiban imádott aludni), így könnyen kibírta. Egyébként az ébrenléttel voltak gondok, mert hamar elaludt volna, de akkor hamar is ébredt. Ilyenkor próbáltam mindig picit tovább ébrentartani (5-5 perccel tolva minden alkalmat): nézelõdtünk a lakás különbözõ helyiségeiben, hasra tettem, majd vissza hanyatt, énekeltem neki, tornáztattam, maszíroztam. Napról napra és hétrõl hétre könnyebb volt, mert egyre nyitottabb lett a világra.

Nálunk kb 3 hónapos korára állt be egy ritmus, ami tartott kb 2 hónapis. Evett, "játszottunk", aludt, kb 3 órás ritmusokban, de volt hogy 4 óra is eltelt két etetést közt (délekõtt), és volt hogy csak 2, 5 óra (délután vagy este) Úgy ügyeskedtem, h akár kétszer is sétáltunk naponta (babakocsiban imádott aludni), így könnyen kibírta. Egyébként az ébrenléttel voltak gondok, mert hamar elaludt volna, de akkor hamar is ébredt. Ilyenkor próbáltam mindig picit tovább ébrentartani (5-5 perccel tolva minden alkalmat): nézelõdtünk a lakás különbözõ helyiségeiben, hasra tettem, majd vissza hanyatt, énekeltem neki, tornáztattam, maszíroztam. Napról napra és hétrõl hétre könnyebb volt, mert egyre nyitottabb lett a világra.
Borzasztóan hiányzik neki a cicd, de meg kell szokni mi is így voltunk ezzel. Persze nem kell olyan sarkosan azt a 3 órát betartani, hanem kb legyen meg a 3 óra. Csinálj vele olyan dolgokat ami szintén testi kontaktussal jár pl: babamasszázs, vagy fektesd magadra had hallja a szived dobogását. Az elsõ hét a legnehezebb utánna könnyebb lesz. 4-6 hét mulva már teljesen át fog állni. Kitartást kívánok, mert tudom ez nehéz állapot.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok nagyon köszönöm!:) Ez azért most segítség nekem, mert felkészítem magam arra, hogy meddig kell a szívemnek fájnia mikor sír. Biztos hiányzik neki a cici igen, de sajnos ezt be kell tartani, hogy ne alakuljon ki megint dugó a kis gyomrában:(

Milyen a Váci kórház? Bababarát? Hány ágyas szobák vannak? Velem lehet a pici végig?

Legjobb válasz: Igen ha szeretnéd a pici veled lehet!Mikorra várod a babát?Kinél szülsz? 30 hetes

Igen ha szeretnéd a pici veled lehet!Mikorra várod a babát?Kinél szülsz? 30 hetes
A kérdező hozzászólása: Szia.Én julius végén fogok szülni, Kovács Istvánnál.És normálisak a növérek?Ugy értem segitenek vagy odaadják a babát és csinálj amit akarsz.mert nekem elsõ babám lesz, és...:)
Szia nem akarlak megrémitenni de az egyik rokonom ott szült és két hétig nem hozhata haza a babát, mert a kicsi baba fertõzést kapot a kórházban.És azóta is Pestre hordják kontrolra.

Utolsó hónapba járó kismamák hogy vagytok? Minden meg van már a picinek? Kisfiút vagy kislányt vártok? Nem féltek a szüléstõl? Hány kilót híztatok?

Legjobb válasz: Szia!38 hetes vagyok.Most épp beteg vagyok.Ugyhogy elég rosszul bírom.Minden megvan màr.Kisfiúnk lesz.Van egy lányunk már.Nagyon várjuk.Sokat hiztam.Diétára fogott a doki.Most,hogy beteg vagyok felfügesztettem a diétát.Nem habzsolok de rendesen eszem.Te kedves kérdezö.Hogy vagy?Mikorra várod a picit?

Szia!38 hetes vagyok.Most épp beteg vagyok.Ugyhogy elég rosszul bírom.Minden megvan màr.Kisfiúnk lesz.Van egy lányunk már.Nagyon várjuk.Sokat hiztam.Diétára fogott a doki.Most, hogy beteg vagyok felfügesztettem a diétát.Nem habzsolok de rendesen eszem.Te kedves kérdezö.Hogy vagy?Mikorra várod a picit?
A kérdező hozzászólása: Jobbulást kívánok neked!én jól vagyok azt leszámítva hogy mostanság sûrûn fáj a fejem, meg már nem nagyon bírom a hosszú sétákat, fáj utána mindenem.én március 17-re vagyok kiírva, és kislányunk lesz.
En 38+4 vagyok.jol vagyok csak vizesedem.kisfiunk lesz.mindene megvan csak a szobaja nincs meg kesz.szegeny Apa meg most is azt csinalja.de mondtam h nem surgos, az elejen jobb is lenne ha egy szobaban aludnank.:-)sokat biztam, husz kg-ot.en konkretan rettegek a szulestol foleg h mar barmelyik nap johet a pici...de csak tul lesgunk rajta.kitartas mindenkinek!:-)
Szia! 37+1 vagyok, kislányunk lesz! Már régen megvettünk a babának mindent, pár cuccot kellett már csak beszerezni a héten és ez miatt már nem kell aggódnunk, örülök, hogy nem az utolsó pillanatra hagytuk, mert már nem bírnám a bevásárlást. Ma voltunk babalátogatóban egy rokonnál, életemben elõször fogtam ilyen pici babát a kezemben és hát kicsit megijedtem. Nem csak a szüléstõl, hanem , hogy ösztönösen tudni fogom-e mi kell a babámnak. 11 kilót híztam, diétán vagyok én is .Már elég sokszor keményedek is, remélem nemsokára babázok:)
Szia, 36+ 3 hkm vagyok. Még nincs meg minden, de egy héten belül szerintem kész leszünk. Hamar nekifogtunk a vásárlásnak is de az elmult 2 hétben iszonyu fáradtság jött rám. Igy elmaradt a mosás pakolás. De már nem sok van. Kiskádat kell még vennünk meg pelust ilyesmit. Ja meg korházi cuccot összerakni. Egy adag ruha vár még mosásra, díszités, Kis rendezkedés. Takaritás mégegyszer és kész vagyok.
5ös vagyok azt elfelejtettem mondani hogy kislányunk lesz, és 7kgot híztam(bár az utolso mázsálás ota feljöhetett még 1) Hálisten nagyon picit vizesedek, jo a vérnyomásom, csak vashiányom van. Ugyh szedem a vasat. Josloim néha vannak már de nem vészes még tök zárt vagyok, az orvos szerint egy jodarabig nem lessz még babázás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!