Találatok a következő kifejezésre: A picúr hetes (82 db)

30 hetes vagyok és a héten a picurkám befordult. Tegnap óta sokkal lejjebb van. Ez azt jelenti, hogy korábban fog megszületni? Félek ez mék túl korai lenne.

Legjobb válasz: Szia! Szeretnélek megnyugtatni, semmi okod aggódni! Ilyenkor természetes hogy befodul, s vannak babák amik igen, elkezdenek leszállni is. Nekem mindez a 28. héten volt, most meg sehogysem tudom kicsalogatni, pedig 40 hetes vagyok :) tehát ne aggódj, csak nagyon okos a picurka, no meg persze elõrelátó :) :) További gyönyörû heteket, a célegyenesben vagy!!!!

Szia! Szeretnélek megnyugtatni, semmi okod aggódni! Ilyenkor természetes hogy befodul, s vannak babák amik igen, elkezdenek leszállni is. Nekem mindez a 28. héten volt, most meg sehogysem tudom kicsalogatni, pedig 40 hetes vagyok :) tehát ne aggódj, csak nagyon okos a picurka, no meg persze elõrelátó :) :) További gyönyörû heteket, a célegyenesben vagy!!!!
Szia! Nekem az eleje óta nagyon lent van, és az esetek nagy részében fejjel lefelé is van.NE láss rémeket, nem kell!Teljesen normális, vannak babák, aki ilyenkor már befordulnak, sõt a nagyátlag ilyenkor fordul be, de még simán megfordulhat.Nekem is dobott egy bukfencet 31 hetesen.Aztán vissza is fordult.Van akinek meg közvetlenül szülés elõtt fordul csak fejjel lefelé.
Nekem már 24 hetesen is fejjel lefele volt :) Hogy azóta mit huncutkodik azt persze nem tudom :) Ti éreztétek is mikor befordult? vagy nem lehet azt érezni, vagy tudni???
A kérdező hozzászólása: Én éreztem, a kis fejecskéjea bal felem, a lábacskái pedig a jobb oldalam bökdösték. Éjszaka sem tudtam egyik oldalamon sem feküdni, mert neki nem tetszett. Nem tudtam, hogy fordul és azért, csak kedden voltam orvosnál és õ mondta, hogy fordul a kicsi. CSütörtökön viszont már éreztem, hogy nem nyomja az oldalam, hanem a gyomorszájam rugdossa. És a hasam is lejjebb van mint volt.
Lehet ma, lehet csak 2 hét mulva. Ezt csak a picúrod tudja:-)
Én is így vagyok vele..kicsit idegtépõ ez a várakozás....már jó lenne ha tényleg mennem kéne szülni, már nem érdekel a fájdalom sem, csak már jöjjön ki......

30 hetes vagyok, a picurka 32 hetes. Más is érzett már ilyet?

Kb. 1 hete érzem magam úgy, mintha székrekedésem lenne, de közben, ha elmegyek wc-re normális állagú a székletem. Mégis olyan nehezen sikerül elmennem, és ha sikerül is akkor utána sem könnyebbülök meg. Vajon normális ez? A baba fekvése: kt., esetleg ett?l lehetséges?

Legjobb válasz: Persze, elég nagy már a baba, nyomja a beleket, emiatt lehet. De az hogy lehet, h a babád 32 hetes, te pedig 30 hetes terhes vagy??

Persze, elég nagy már a baba, nyomja a beleket, emiatt lehet. De az hogy lehet, h a babád 32 hetes, te pedig 30 hetes terhes vagy??
itt vmit elkevertel :) Ha ragaszkodsz ahhoz, h a terhessegi korod es a baba valos kora mas, az meg oke (hiszen, ha az orvos azt mondja, 6 hetes terhes vagy, akkor maga az embrio 4 hetes, hiszen a ciklus kozepen fogan nagyjabol) de ezt a kulonbseget nem nezik sehol, nem mondjak, nem ez a megszokott. De ha ragaszkodsz ehhez, akkor is ugy helyes, h a terhessegi het nalad harminc, a magzatod kora meg huszonnyolc. De ez csak bekvara mindenkit, szoval eleg a terhessegi kor, mindenhol ugy nezik.
Normális ez az érzés. Már hatalmas a babád, a beleket nyomja össze, a bordáidat húzza szétfele...stb. Nyugi, nemsokára túl leszel rajta! Könnyû, szép szülést és egészséges kisbabát kívánok!
Nem et akartad?: 30 éves vagyok...
:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem nem kevertem össze! Direkt írtam, hogy a baba 32 hetes, mert két héttel idõsebb a koránál és már 1890gramm, és a szülés is elõre jött két héttel! Legalábbis elviekben! Ezért gondoltam, hogy leírom, mert már jó nagy és hogy esetleg ez miatt érzem ezt!


Nem foganástól, hanem az utolsó mensidtõl számítják ki, hogy hány hetes a baba.
Bocsi folytatom: és 7 hetesen már van szívhang.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor már elvileg lesz szívhang, ugye?
megkérdezhetem mikor volt az utolsó mensid?
igen lessz szivhang
Tutira ott fog lüktetni a kis szívcsöve!!! (mert ekkor még csak az) :o)))
A kérdező hozzászólása: Az utolsó menszim jan. 29-én volt!
köszike a választ!!!

Kinek hany hetesen volt szivhangja a picurkanak? Hetfon megyek dokihaz alitolag 6 hetes leszek vajon lesz szivhang?

Legjobb válasz: En is 6 hetesen mentem elöször es mar volt szivhangja a kis dragamnak!

En is 6 hetesen mentem elöször es mar volt szivhangja a kis dragamnak!
Nekem 5 hetesen még nem volt.6 hetesen már igen :) 39 heteske
Szia! Én is 6 hetesen voltam elõször uh-n és már volt szívhang :) (nekem akkor még hüvelyi uh-t csinált) 5 hóbapos kislány anyukája
Nekem is volt már 6 hetesen szívhang. Viszont ugye általában a mensi alapján számolnak (én is uh alapján voltam annyi), így eltérés lehet. Tehát ha mensi alapján vagy 6 hetes, attól még nem biztos, hogy akkor fogant a pici. Ezért van, hogy valakinek csak a 7. hét után hallanak szívhangot! Így ha még nem lesz szívhang, akkor sem szabad megijedni! :)
Elõször 7hét+4naposan voltam akkor már volt 9mm volt akkor, azóta 79cm és itt mászkál mellettem.:-))))
Nálunk 6 hetesen még nem látszott hüvelyin a szívmûködés, de tegnap a 8 hetesen már gyönyörûen látszott.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat remelem minden rendben lesz ha nem lesz szivhang sem fogok stresszelni lesz legkozelebb:) Boldog es egesszeges anyasagot mindenkinek!!
Szia. Én 6 hét 2 napos voltam amikor mentem a dokihoz, és már volt szívmûködés! Ott pulzált a monitoron a kis 6mm-es pacám :) Szerintem Nálatok is lesz, de ha nem akkor se aggódj, 7-8 hetesen már biztos! Sok boldogságot!

Úgy érzem leszakad a derakam, ez az időjárásválozástól, vagy a terhesség miatt van, vagy talán a Picur nyom valami ideget. Más is érzi ugyanezt? 35 hetes pocakos

Legjobb válasz: Hát körülbelül ilyen sorrendben. Már a picur is nyom mindent, a súly is terheli a derekad, és az a néhány hét... szóval mindjárt itt van. Nekem már a 24. héttõl fájt a derekam, igaz hogy akkora pocim volt mintha ikrek lettek volna. :) Kitartást, és kellemes szülést, és egészséges babát kívánok Neked!

Hát körülbelül ilyen sorrendben. Már a picur is nyom mindent, a súly is terheli a derekad, és az a néhány hét... szóval mindjárt itt van. Nekem már a 24. héttõl fájt a derekam, igaz hogy akkora pocim volt mintha ikrek lettek volna. :) Kitartást, és kellemes szülést, és egészséges babát kívánok Neked!
Szia, nagy valószínûséggel a terhesség miatt van. Hogy fáj? Folyamatosan vagy csak idõközönként? Nekem ez utóbbi. Ilyenkor ráülök a nagy gumilabdára és hintáztatom magam, nagyon jól esik a derekamnak és aztán el is múlik. 39 hetes kismama :)
Ja és mostmár csak pihengess, és ne erõltesd meg magad! :)

24 hetes uh . Kicsit megijesztettek a picur méretei. Másnak is volt így?

Nem mondott a doki semmit ( sztk) de itthon megnéztem és meg is ijedtem. BPD:62mm ; AC:174mm; FL:42mm A netes kalkulátorok szerint több mint két héttel nagyobb a BDP mint a többi méret. Behozzák majd a lemaradást a "többiek"? Normális ez így?

Legjobb válasz: Nem nagyobb. A BPD 24 hetesen átlag 60 mm, a szórása 6, azaz 54-66 mm-ig belefér. A combja átlag 45 mm ezen a héten, a szórása 4, azaz 41-49 mm-ig tökéletes. A pocak 201 mm átlagosan 24 hetes magzatoknál, de itt óriási, 20-as a szórás, azaz 180 mm is tökéletes, de a 174 mm is abszolút. Tehát szerintem nem hogy nem kell aggódni azon, hogy behozza-e, hanem abszolút tökéletes. Arról nem is beszélve, hogy azonnal szólnának, ha gond lenne. :) Nyugalom, minden mérete remek. 39 hetes km

Nem nagyobb. A BPD 24 hetesen átlag 60 mm, a szórása 6, azaz 54-66 mm-ig belefér. A combja átlag 45 mm ezen a héten, a szórása 4, azaz 41-49 mm-ig tökéletes. A pocak 201 mm átlagosan 24 hetes magzatoknál, de itt óriási, 20-as a szórás, azaz 180 mm is tökéletes, de a 174 mm is abszolút. Tehát szerintem nem hogy nem kell aggódni azon, hogy behozza-e, hanem abszolút tökéletes. Arról nem is beszélve, hogy azonnal szólnának, ha gond lenne. :) Nyugalom, minden mérete remek. 39 hetes km
Ezzel semmi gond nincs, nem kell pont úgy fejlõdnie minden méretnek, ahogy elõ van írva. Az én kicsimnek is mindig a feje volt a "legnagyobb", és teljesen egészséges lett. http://www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/..
Nekem végig 3 hét különbség volt a feje meg a többi mérete között, megszületett, tényleg nagyobb volt a fele (persze még így is átlagos és normális) Most 1 éves a kislányom, most se mondanám kisfejûnek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Nektek a megnyugtató válaszokat!
nálunk a 36. heti uh-n a BPD már 4 héttel nagyobb volt az átlagnál, a combja meg 1 héttel kisebb makkegészségesen született a kiírt napon ne aggódj, a kalkulátorok csak az átlagot mutatják, de az attól való eltérés nem feltétlenül jelent bajt ha a doki azt mondja minden okés, akkor hidd el neki egyébként mi a 33. héten még elmentünk egy 4 D uh-ra, mert már a 32. heti sima uh-n is nagyon nagy buksit mértek, és a 4 D uh meg azt írta a koponyához hogy "abnormal" ennek ellenére a doki azt mondta higgyem el hogy minden rendben vele, hálistennek így is lett :)

16+6 hetesen 4D uh-n meg tudják majd állapítani a picur nemét?

Van valakinek esetleg képe erről az időszakról amit feltenne, hogy mégis mire számítsak?

Legjobb válasz: képem az nincs, de barátnõmnek 14 hetesen megmondták 4D-n hogy kisfia lesz. gondolom ha jól fekszik akkor neked is megtudják mondani

képem az nincs, de barátnõmnek 14 hetesen megmondták 4D-n hogy kisfia lesz. gondolom ha jól fekszik akkor neked is megtudják mondani
17 hetesen voltunk, nem tudták megmondani a nemét, csak saccolták, de azt mondta a doki, hogy 50-50%. Na mondom köszi, ezt uh nélkül is megmondtam volna. Egy hét múlva a genetikai uh-n, sima 2d-n azonnal megmondta a doki, hogy kislány és úgy is lett. Most tuti nem megyek ilyen korán 4d-re, 18 hetesen úgyis meg tudják már mondani, ha úgy fekszik.
16 hetesen (+ 2-3 nap) mindhárom gyerekemnél megmondták 4d-n épp ezért is mentem akkor mert akkor már biztosan elkülöníthetõ a két nem külsõ jegyek alapján. Két fiú egy lány.
Mi is 16 hetesen voltunk 4d-n és megmondták hogy kisfiú lesz.Igaz hogy csak a vizsgálat végén mert az elején végig háttal volt, de utána már tisztán lehetett látni.
A kérdező hozzászólása: Remélem nekünk is szerencsénk lesz és kiderül, mert már nagyon kíváncsi vagyok :) Nagyon csúnyácska lesz még a picur?
Szerintem nem csúnyácska.Nagyon aranyosak. Nekünk folyamatosan mocorgott, takarta a fejét:) A szívhangját is negyedszerre sikerült bemérni annyit mocorgott.
Ti mikor mentek a 4d-re?
Tesóm 16 hetesen volt 4d uh-on ott lányt mondtak. 18 hetesen ugyanez a doki, csak a kórházban másik gépen kisfiút mondott. Most megy a 24 hetesre kíváncsian várjuk most mit mondanak.

15 hetes és 2 napos a picúr. Néha különböző helyen a pocimban tompa nyomás szerűséget érzek. Elképzelhető, hogy hamarosan már a babát is érzem?

Ti éreztetek azel?tt valamit, miel?tt a "rendes" megmozdulást megéreztétek? Tudom, hogy a 16-20. hét környékén esedékes a mozgás, ugye fel lehet ismerni, hogy ez volt az:) ?

Legjobb válasz: Én elsõ babás vagyok és szerencsés, mert 16 hét 2-3 naposan már éreztem a Picurt. Sokan mondták, vagyis írták, hogy egy buborékhoz hasonlítható... Ha nincs a kezem a hasamon, akkor tényleg valami ilyesmi; ha sikerül elkapnom a pillanatot, és ott a kezem, akkor egy enyhe, tompa, kellemes "bumm"-ot érzek :) (mert igazi rúgásnak még nem mondható, nagyon lágy, és nem fáj). De hidd el, ezt fel fogod ismerni, nem lehet összetéveszteni! Az enyhe kis "rúgások" elõtti napokban nem éreztem semmi különöset, semmi jelet, ez csak úgy jött egyik napról a másikra. Nálam a tompa nyomás, ha van, általában az egész hasamra érvényes, és azt a méhem, ill. baba növekedésének tudom be. Remélem, tudtam egy picit segíteni; nekem ezek a tapasztalataim! Boldog babavárást!

Én elsõ babás vagyok és szerencsés, mert 16 hét 2-3 naposan már éreztem a Picurt. Sokan mondták, vagyis írták, hogy egy buborékhoz hasonlítható... Ha nincs a kezem a hasamon, akkor tényleg valami ilyesmi; ha sikerül elkapnom a pillanatot, és ott a kezem, akkor egy enyhe, tompa, kellemes "bumm"-ot érzek :) (mert igazi rúgásnak még nem mondható, nagyon lágy, és nem fáj). De hidd el, ezt fel fogod ismerni, nem lehet összetéveszteni! Az enyhe kis "rúgások" elõtti napokban nem éreztem semmi különöset, semmi jelet, ez csak úgy jött egyik napról a másikra. Nálam a tompa nyomás, ha van, általában az egész hasamra érvényes, és azt a méhem, ill. baba növekedésének tudom be. Remélem, tudtam egy picit segíteni; nekem ezek a tapasztalataim! Boldog babavárást!
A 9 heteset!Betöltött 9.hetes vagy:)
A 9 hetesen, mindíg a betöltött heteket kell figyelembe venni, ha elmész dokihoz vagy védõnõhöz õ is azt fogja kérdezni hány hetes terhes és majd hozzáteszi, hogy a betöltött hérte kíváncsi, Boldog babavárást, 35 hetes kismama:)
ha 9 hetes vagy akkor a 9 heteset nézd. 9 az 9. 10+0tól nézheted a 10 hetest.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!