Találatok a következő kifejezésre: A petezsákom szer (6 db)

Csütörtöki napon megállapította a doki hogy kb.5 hetes terhes lehetek! Itt még csak petezsákot látott ami 4, 5mm volt 5 nap múlva kellett visszamennem, szerdán ahol 9mm-es volt a petezsák és benne embriócsomó volt látható! Ez nem kevés?

Ha naponta 1mm-t kell hogy n?ljön,akkor ez az én babócámnál nem így van!!!Szerintetek ez baj lehet????

Legjobb válasz: A 8.hettol no naponta 1mm-t!Elotte nem no ilyen gyorsan..Es szerintem 5hetesen ez jo.6 hetes koratol kell lennie szivhangnak,de van akinel kicsit kesobb van.

A 8.hettol no naponta 1mm-t!Elotte nem no ilyen gyorsan..Es szerintem 5hetesen ez jo.6 hetes koratol kell lennie szivhangnak, de van akinel kicsit kesobb van.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor a 8.-ik héttõl kell hogy napi 1mm-t nõnie???!!!Akkor ez jól hangzik!!!
Azt irjak a legtobb helyen amit eddig olvastam.:) Szerintem ne izgulj!:) Mikor mesz legkozelebb?1es valaszolo
A kérdező hozzászólása: Elméletileg a 12.-ik héten kellene mennem, de én addig nem bírom ki!!!!!Szerintem a jövõ héten kérek majd idõpontot a dokitól hogy ránézzen van e szívhang és hogy megnyugtasson a méret miatt!!!
Szerintem jó méretek. nekem mindkét törpém ekkora voltak etájt :) Gratulálok a babához. Kellemes problémamentes babavárást! :)

Mi lehet a gond? A mostani párommal, már 2-szer sikerült teherbe esni, de sose alakult ki a petezsákba embrió.

Van már egy lányom,tehát úgy gondolom,hogy nem nálam van a gond.A lányommal gond mentes terhességem vol,de a mostani páromnál,már 2-szer teherbe estem 3-rom hónapon belül,de mind 2 alkalommal,csak petezsákig jutottunk.Mi lehet a gond????

Legjobb válasz: Ezt így látatlanban nem tudjuk megmondani, ahhoz orvosi vizsgálatra van szükség!

Ezt így látatlanban nem tudjuk megmondani, ahhoz orvosi vizsgálatra van szükség!
Én is ugyan így vagyok, mint Te, csak én nálam az apuka ugyanaz. Így fõleg érthetetlen. Egyébként lehet pajzsmirigy gond, progeszteron hiány. Ezt érdemes lenne kivizsgáltatni. Én is nyáron fogom. Addig fogyózok, és szeptembertõl hajrá!
ettõl még lehet nálad (is) a gond sajnos. Nekem is volt spontán terhességem, mégis lombikos lettem, úgy, hogy én vagyok a "bûnös". Hormonok, inzulinrezisztencia, cukorgondok. a férjem ugyanaz :)
Inzulinrezisztencia, ami az ismerõsi körömben hasonló nagy galibákat okozott. Irányított vérvétellel lehet szûrni.

A petezsákom 4 szer 5 mm-es! Ez jó? Mit jelent? (5 hetesen voltam)

Így még sehol sem hallottam.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon egyszerû, képzeld el, mintha egy tojásalakú valami lenne, aminek van hosssza, és szélessége.Ez a 2 méret.Ez még olyan pici(kezdetleges, nem lehet tudni, h jó-e, pár hét, és az embrió is látható már benne, sõt a szívhang is.

Szia! Nagyon egyszerû, képzeld el, mintha egy tojásalakú valami lenne, aminek van hosssza, és szélessége.Ez a 2 méret.Ez még olyan pici(kezdetleges, nem lehet tudni, h jó-e, pár hét, és az embrió is látható már benne, sõt a szívhang is.
4mm *5 mm gondolom. nem 4*5mm! Másra nem tudok gondolni. Nekem az elsõnél csak egy méretet irtak, 2mm, a mostaninál szélességet, és magasságot is! Vagy nem erre gondoltál?
A kérdező hozzászólása: Azt írja mindenki, hogy 5 hetesen 13mm vagy 16 mm. Nekem meg? Nem értem!
Második válaszoló vagyok. 5+4 napos voltam amikor még csak a megnagyobbodott méh látszódott. Még petezsák sem volt akkor. Mikor volt az uccsó mensid? És hány naposak a ciklusaid?
A kérdező hozzászólása: Márius 2 az utolsó mensi. Általába 28 naposak, de a múlt hónapban 34 volt.

Szerdán voltam az SZTK-ban és közölte a doki, hogy vmit lát a petezsákban, de nagyon pici és 4-5 hetes lehet. Erre ma (rá 4 napra) lemegyek a magándokihoz aki azt mondja, hogy 18mm a babám és 8 hetes. Most mi az igazság?

Legjobb válasz: A két érték között egy hónap eltérés van, attól függ mikor volt az utolsó mensid elsõ napja, mert onnantól számítják mindenhol.

A két érték között egy hónap eltérés van, attól függ mikor volt az utolsó mensid elsõ napja, mert onnantól számítják mindenhol.
Nem egyszerû.Nekem 6 hetesen 8 mm írtak.valószínûleg a kettõ közt lehet az igazság.A babád korát a mérete alapján mondják meg.De ez nem egy fix dolog, az én picim a 12.héten "öregedett" 5 napot.Nagy gratula neked
Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a terhességet, ettõl lehet eltérõ adat, ha nem 28 napos ciklusaid voltak, de max 2 hét. A 4 hét eltérés hatalmas, akkora nem lehet. Valószínü, valamelyik doki elnézte, és inkább az elsõ nem látta a babát. Számolj utána az utolsó mensitõl, és a következõ uh biztos kiigazít majd kicsit:-)

5. héten erős vérzés tört rám. Az orvos azt mondta, hogy még nem tud mit mondani, mivel csak petezsák van. Pihenjek és majd jövő szerdán kiderül mi lesz, azóta nem vérzek csak barnázás van és enyhén fáj a hasam. Ez már biztos vetélés?

Írtam egy pár napja már. Teljesen kivagyok már,ez a várakozás a legrosszabb. Nem telik az id? és folyton magamat figyelem, úgy érzem már nem él a babó. Segítsetek, hogy birjam ki ezt az egy hetet.

Legjobb válasz: Ha már nincs vérzés az biztató lehet! Nekem amikor elkezdõdött a vérzés 7 hetesen, elõször csak pecsételtem, aztán egyre erõsödött, 2 nap múlva már ömlött belõlem és iszonyú görcsim voltak. Ha neked enyhült és nem görcsölsz, akkor még nincs minden veszve!! Próbálj meg feküdni, ha lehet és gondolj arra hogy minden rendben lesz. Drukkolok!

Ha már nincs vérzés az biztató lehet! Nekem amikor elkezdõdött a vérzés 7 hetesen, elõször csak pecsételtem, aztán egyre erõsödött, 2 nap múlva már ömlött belõlem és iszonyú görcsim voltak. Ha neked enyhült és nem görcsölsz, akkor még nincs minden veszve!! Próbálj meg feküdni, ha lehet és gondolj arra hogy minden rendben lesz. Drukkolok!
Szia! Már válaszoltam az elõzõ kérdésedre is! Én is 5 hetesen egyszer bevéreztem!!! Akkor nálam is csak petezsákot láttak. Aztán folyamatosan barnáztam, nem is kicsit. Aztán a múlt héten a 6. héten már volt szívhang :o) Azóta is barnázok, sõt szombaton egxy akkora addag mélybarna cucc ömlött ki belõlem, hogy na. Na akkor megijedtem :o( Ültem a wc-n és csak folyt csak folyt. Hétfõn voltam dokinál, totál lemondóan. Hát a kis krapek 1cm-es pont amekkorának lennie kell és eddig minden oké. Kaptam progreszteron kúpot, de azóta is barnázok. Nálam is csak a várakozás van. Anyukám azzal nyugtatgat, hogy Õ vérzett is velem 3 hónapon keresztül!!!! Hol vérzett hol barnázott. Per pillanat bennem is ez tartja a lelket! Fel a fejjel!!!! Nem lesz gond!!! Erõsek ezek a kis pontocskák!!!! Boldog Babavárást!!!
Elsõ vagyok. Nekem mûtéttel fejezték be, mert iszonyúan görcsöltem és szó szerint ömlött belõlem mire a kórházba értem. Viszont nekem amikor elkezdõdött a vérzés, akkor már a petezsák is kissebb volt mint 1 héttel elõtte, és a vérzés nem mult el 1 percre sem, csak erõsödött. Én még mindig csak biztatni tudlak, hogy van esély hogy megmarad a baba!!! Fel a fejjel!!!!
nem értem az orvosod miért mondta azt hogy várj 1 hetet. én is barnáztam kicsit de el is mult 1 orán belül semmi görcsöm nem is volt. mondtam a dokimnak meg bezséltem vele irjon ki valamit mert nem szeretnék elvetélni.ki is irt szo nélkül progreszteron hüvelykupot 4 napja használom és azota semmi kis pecsételgetésem sincsem. nekem is csak petezsák látszodott. nem értem neked miért mondták azt hogy várj 1 hetet. mire vár a dokid hog el vetélsz e vagy sem?én helyedben dokit válltanék ha maszek alapon jársz hozzá.igyad a palástfü teát napi 2 bögrével én is iszom segit abban hogy ne vetélj el lehet inni végig a terhesség alatt.
Szióka! Nekem is ez volt és kb 5 hetesen.Elmentem a dokihoz, abban a hitben, hogy elment a baba, és kiderült, hogy csak egy hematómám(vérömleny)volt.Kaptam egy gyógyszert és pihiztem egy kicsit!És utána dolgoztam tovább, mert minden ok volt.Azóta megszületett a fiam és már 9, 5 hónapos! Kívánom, hogy neked is sikerüljön!
Sajnos nagyon valószínû a vetélésed!Nehéz de ki kell bírnod valahogy az 1 hetet!Nagyon sajnálom, remélem hogy kiderül hogy én is tévedek és a babáddal semmi baj!
A kérdező hozzászólása: köszi. vasárnap este véreztem, hétfõn pecsételés volt még egy kicsit, kedden egész nap semmi, csak este egy kis görcs és pecsételés. Ma csak pecsételés görcs nem, szerintem már elhalt és szép lassan löködik ki. Egyszerûen borzalmas ez a várakozás. Neked a végén csináltak küretet vagy magától elment?
Kedves kerdezo lehet tudni mi lett a vege?

Szerintetek? Szerdán voltam 6 hetes terhes. Aznap voltam a nõgyógyászomnál, aki megállapította a terhességet, csak petezsákot és szikhólyagot látott, méreteket nem mondott, csak azt, hogy minden rendben van.

Tegnap egész nap rosszul voltam (hányás, szédülés, hasmenés, fáradtság, alacsony vérnyomás), délután pisi után egy kis véres csík volt a wc papíron. Egybõl bementünk az ügyeletre, ahol megnéztek uh-val és kézzel is, vér nem volt, de azt mondta a doki, hogy szerinte nincs terhesség, csak késik a vérzésem és a rosszullétek csak pszichikai dolgok. Az uh-n "cisztaszerû képzõdmény"-t látott, és várjak még, hogy mi lesz belõle, de ne reménykedjek. Ma is rosszul vagyok, vér azóta sincs. Mi lesz velünk? :-(

Legjobb válasz: Várj és menj vissza majd a saját orvosodhoz, az ügyeleten sokszor elég furcsákat mondanak. De valószínüleg van baba, csak még kicsi.

Várj és menj vissza majd a saját orvosodhoz, az ügyeleten sokszor elég furcsákat mondanak. De valószínüleg van baba, csak még kicsi.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy már csak jövõ évben rendel. 8-ára van idõpontom. Nincs is az országban. Annyira paraszt volt tegnap az ügyeletes orvos, ráadásul a férjem hangoztatta, hogy van saját orvosunk, de nem érjük el, azért jöttünk ide. Lehet, hogy sértõdésbõl beszélt így velem? Ha baj lett volna, akkor bent tartott volna a kórházban, nem?
Szia! Ez engem sem hagyna nyugodni...fõleg, hogy azt mondja, hogy szerinte nincs terhesség. Én holnap (még hátha vannak rendelések) vagy a 2 ünnep között elmennék egy másik doki magánrendelésére, megpróbálnék valahová bejelentkezni. Hol laksz? Ha esetleg Bp.-en, akkor a SOTE II. orvosait én tudom ajánlani, a Deák téren rendelnek: Bp. VII.ker, Károly körút 13-15. Minden nap rendel itt valaki, minden nap más, de szerintem minden doki jó.
Nyugi, semmi gond. A petezsákot gyakran cisztának nézik, amíg nincs benne embrió. Ez 6 hetesen nem baj, majd 7-8 hetesen egészséges terhesség esetén embrió és szívhang is lesz. Szedj magnéziumot, folsavat, ezek fontosak. Ha gondolod, akkor terhesvitamint is.
Valaki nagyon elnézett valamit. Azért egy petetzsákot SZIKHÓLYAGGAL nem lehet cisztának nézni. Ha nem lenne szikhólyag akkor talán, de ìgy? Nincs igazam?
Keress másik dokit, engem nem hagyna nyugodni h most mi is van.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam dokinál, 18 mm-es a Babóm, sokat mozgolódik, szívverés rendben. Akkora kõ esett le a szívemrõl! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!