Találatok a következő kifejezésre: A petezsák az embrió mérete (4 db)

A petezsák és az embrió mérete közt milyen aránynak kell lenni?

6. hetes kismama vagyok. Azért aggaszt, mert az UH-os Doki szerint, a petezsákhoz képest a picinek már nagyobbnak kellene lenni.Szívhangja már hallatszot. Jól felhúzott és most nem vagyok valami nyugodt!

Legjobb válasz: 6 hetes terhességnél az embrió még milliméteres nagyságú " maszat" az UH képen, a petezsák pedig már cm-es nagysárendû, a lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen, és a babának legyen szívhangja. Ne aggódj!!! Vigyázz magatokra!!!

6 hetes terhességnél az embrió még milliméteres nagyságú " maszat" az UH képen, a petezsák pedig már cm-es nagysárendû, a lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen, és a babának legyen szívhangja. Ne aggódj!!! Vigyázz magatokra!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltál! Neked is minden jót kívánok!

Ma voltam másodszor dokinál, a petezsák mérete 25mm, de embriot nem látott, nem mondott semmit, ezért nagyon félek, lehet hogy nem is lesz baby, vagy csak korai? Kb az 5. hétben vagyok!

Legjobb válasz: Még igen picike és fiatal terhességed van! nekem kb a 7.héten volt látható a szikholyag akkor a petezsák olyyan 48mm körül lesz! ne aggodj, az nem tesz jo!! és gartulálok!!!!:)

Még igen picike és fiatal terhességed van! nekem kb a 7.héten volt látható a szikholyag akkor a petezsák olyyan 48mm körül lesz! ne aggodj, az nem tesz jo!! és gartulálok!!!!:)
Szia! Még nagyon korai a terhességed ahhoz, hogy többet láthatott volna! Minden rendben, ne aggódj! Ilyenkor még csak a petezsák látszik! A doki ilyenkor még nem nagyon tud semmit mondani, csak azt hogy a terhesség valószínûsíthetõ. A petezsákban még nem látható semmi. Két hét múlva már a szívverés is látható lesz! Nyugodj meg, minden oké! Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nekem a 7. héten 11.32mm volt a CRL (ülõmagasság).
http://www.timmermann.hu itt választ kapsz a kérdésedre
A 6. hetet 4 mm-rel kezdi a táblázat szerint, s a hét végére már 1 cm-es! :)
Itt a méretet is tudod és láthatod is hogy néz ki: http://www.ehd.org/movies.php?mov_id=28&language=38


Mi lehet az oka, hogy 7 hetesen az embrió a korának megfelelő méretű, a doki szerint a petezsák viszont kb 2X akkora, mint a normális? (pontos méretet nem tudok írni, barátnőmről van szó) Előfordult már ilyen valakivel?

Lehet ez ikerterhesség jele, amit esetleg még nem lát az orvos? Vagy elhalhatott a másik baba a korai szakaszban?

Legjobb válasz: Mindkettõ lehet szerintem.12 hetesen fogják pontosan megmondani vagy esetleg 4D-vel.

Mindkettõ lehet szerintem.12 hetesen fogják pontosan megmondani vagy esetleg 4D-vel.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Esetleg valakinek tapasztalata, és késõbb mit állapítottak meg?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!