Találatok a következő kifejezésre: A petezsák az embrió (42 db)

Mennyire gyakori eset az, hogy ha a petezsákban ott van a szikhólyag, az embrió meg nem alakul ki?

Legjobb válasz: Elméletileg a szikhólyag az embrió kezdetleges szíve. Tehát nem tudom, hogy egyáltalán gyakori-e.

Elméletileg a szikhólyag az embrió kezdetleges szíve. Tehát nem tudom, hogy egyáltalán gyakori-e.
Szia! Nálam sajnos ez történt tavaly :( Egészen a 9. hétig vártak, hogy hátha csak elszámolták, de nem. Késõbb a szikhólyag is felszívódott :(
A kérdező hozzászólása: jaj nagyon sajnálom :( de lehet újra próbálkozni, a következõ csak nem így végzõdik!!Még valaki?De amúgy alapból ez milyen gyakori, mondjuk 10 emberbõl?
Én is így jártam az elsõ babánkkal. Azóta született egy kislányunk és most várjuk a másodikat! Ez genetikai rendellenesség. Valószínû a sejtek nem jól osztódtak. Hogy mennyire gyakori nem tudhatjuk, mert nem mindenkinél veszik észre, vagy diagnosztizálják ilyen problémával a vetélést.
22:36-os vagyok Azóta már 30 hetes vagyok :) A tavalyi mûtét nov. 12.-én volt, most nov. 25-re vaqyok kiírva...remélem nem aznap fogok szülni... Õ lesz a 3. babám :) Amúgy nem tudom, hogy mennyire gyakori, de mostanában sokkal sûrûbben hallani róla. Lehet, hogy ezelõtt is ugyan ennyi volt, csak nem beszéltek róla, nem tudom. Mostanában az ismerõseim között is sokaknak volt :(
A kérdező hozzászólása: igen, sajnálatos dolog és érthetetlen ha már egyszer kialakult a petezsák miért nincs tovább.Gratulálok neked és könnyû szülést :)

Ha nem fejlodik normal mertekben a petezsak es embrio nem is alakult ki akkor meddig varnak a mutettel? Mennyi az a normalis ido ami meg nem veszelyes? Inkabb induljon meg termeszetesen minthogy mutet legyen de azert megis, mik a tapasztalatok?

Es a terhes tunetek mikor mulnak el? Ket napja elviselhetetlen mellfeszules, hanyinger, hohullamok, hasszurka.

Legjobb válasz: Nekem 2 héttel késõbb derült ki, hogy gond van, a doki egyértelmûen a mûtétet javasolta. Azóta nagyon megbántam, hogy hallgattam rá, úgy érzem, meg kellett volna várni, míg magától megindul a vetélés. Még akkor is, ha esetleg úgy is mûtét lett volna a vége. Még nem szültem, ezért tágítót kaptam, nagyon fájt, míg felrakták, és nagyon félek, hogy esetleg maradandó kárt okoztak vele. De igazából azért hallgattam rá, mert nem lehetett tudni, mikor indul meg a vetélés, és nem akartam esetleg 1-2-3 hétig minden pillanatban rettegni, hogy most-most-most, egyedül vagyok, bkv-n vagyok, dolgozom, stb...

Nekem 2 héttel késõbb derült ki, hogy gond van, a doki egyértelmûen a mûtétet javasolta. Azóta nagyon megbántam, hogy hallgattam rá, úgy érzem, meg kellett volna várni, míg magától megindul a vetélés. Még akkor is, ha esetleg úgy is mûtét lett volna a vége. Még nem szültem, ezért tágítót kaptam, nagyon fájt, míg felrakták, és nagyon félek, hogy esetleg maradandó kárt okoztak vele. De igazából azért hallgattam rá, mert nem lehetett tudni, mikor indul meg a vetélés, és nem akartam esetleg 1-2-3 hétig minden pillanatban rettegni, hogy most-most-most, egyedül vagyok, bkv-n vagyok, dolgozom, stb...
A kérdező hozzászólása: Koszonom de ugy nez ko valamit nagykn elneztek!! Ma ugy mentem uhra h akkor adnak idopontot mutetre de volt szivhang es 5.6 mm az [email protected]@ Itt a pelda hogy nem torvenyszeru a naponta 1mmes novekedes!! :) )))
Úhh, gratulálok:) De mi volt az elõzmény, amiért feltetted a késdést? Mennyivel volt lemaradva?
A kérdező hozzászólása: Majus 30 volt az utolso mensim. Multheten szerdan meg csak petezsak volt 7x6 mmes 2 mmes szikholyaggal, vasarnap is maradt a petezsak csak 8, 3x 6mmes lett, az orvos azt mondta hogy ebbol nem lesz semmi, mert nagyon lassan fejlodik, raadasul majus 30hoz kepest Ma vagyok 7 hetes, a hcg szintem is alacsony volt, teljesen lemondtam rola, erre ma megyek es mar 5.6 mm embrio szivhanggal. Azert megkerdeztem hogy mekkora a petezsak, azt mondta szivhang utan mar nem lenyeges de egyebkent 20x18 mmes lett. Hogy lehet vasarnap meg 8.3x6, ma meg 20x18?? 3 nap alatt? Azt mondta ez nem mervado ugrasszeruen megnott. A lenyeg hogy nem is 7 hetes vagyok hanem majdnem 6, es ezert volt alacsony a hcg szintem 2.5 hete. :) ))
Nekem sem nõtt a petezsàk megfelelõen...nem volt embrió csak szikhólyag 7 hetesen Ma el is vetéltem...spontàn és gyorsan. Kijött "minden" De neked gratula a babukàdhoz :-)

Hogyis van ez pontosan? Mikor jelentkezik a vérzés, ha felszivódott az embrió, de még látszik a petezsák vagy amikor a petezsák sem látszik már?

Legjobb válasz: Van hogy még akkor sem jelentkezik, ha embrió nincs, csak az üres petezsák. Ezt uh -val ellenõrzik, és ha icipici még a terhesség, akkor adnak gyógyszert hogy elindítsa a menstruációt. Ha nagyobb a terhesség (élõ volt az embrió csak elhalt pl) akkor pedig mûszeres befejezés. Ha csak a petezsák szívódik fel (nem volt benne még aprócska embrió sem) , akkor az általában nagyon picike terhesség , és magától is elindul a vérzés.

Van hogy még akkor sem jelentkezik, ha embrió nincs, csak az üres petezsák. Ezt uh -val ellenõrzik, és ha icipici még a terhesség, akkor adnak gyógyszert hogy elindítsa a menstruációt. Ha nagyobb a terhesség (élõ volt az embrió csak elhalt pl) akkor pedig mûszeres befejezés. Ha csak a petezsák szívódik fel (nem volt benne még aprócska embrió sem) , akkor az általában nagyon picike terhesség , és magától is elindul a vérzés.
Nem baj, az embrió a petezsákban "lakik".
Fordított esetben szegényke hogy' férne bele? Természetesen a babával együtt nõ!

Menstruációtól számítva betöltött 6. hét után UH-n látszódott 12 mm-es petezsák és benne a szikhólyag vagyis az embrió kezdemény. Két hét múlva csak üres petezsák. Létezik hogy elbújt az embrió és csak nem látszódott UH-n? 3 nap múlva megyek újra.

Legjobb válasz: A szikhólyag nem az embrió kezdeménye, hanem táplálja azt. Szerintem ebbõl sajnos nem lesz baba, nincs olyan hogy elbújik, 8 hetes terhességnél már látszódni kell a babának. Drukkolok hogy ne legyen igazam!

A szikhólyag nem az embrió kezdeménye, hanem táplálja azt. Szerintem ebbõl sajnos nem lesz baba, nincs olyan hogy elbújik, 8 hetes terhességnél már látszódni kell a babának. Drukkolok hogy ne legyen igazam!
Sajnos ilyenekbõl nem szokott jó kisülni! De drukkolok, hogy meglegyen a baba!!
Megtalálták a babát?
A kérdező hozzászólása: Nem, csütörtökön is üres volt a petezsák. Pénteken mûtöttek, szombaton már itthon voltam. Túl vagyok rajta, teljesen megkönnyebbültem. A következõ sikerülni fog. :)

A 4. vagy az 5. héten 8 mm petezsák benne embrióval jónak mondható?

Elméletileg aug.20-án készült a kicsi,de szerintem 1 héttel kés?bb

Legjobb válasz: Nagyon egyszerûen ki tudod számolni: A petezsák kerek 4 hetesen 1-2mm. Innentõl 1mm-t nõ minden nap. Ez egyébként nálam is bejött. Tudom mikor volt a fogantatás, 4 hét 1 naposan 2mm-es volt a petezsákom, 5 hét 1 naposan 10mm. Te így egész pontosan 4 hét 6 napos, vagy kerek 5 hetes voltál az uh idején. Egyébként nekem az embrió csak 6 hetesen látszott, ekkor volt 5,5mm.

Nagyon egyszerûen ki tudod számolni: A petezsák kerek 4 hetesen 1-2mm. Innentõl 1mm-t nõ minden nap. Ez egyébként nálam is bejött. Tudom mikor volt a fogantatás, 4 hét 1 naposan 2mm-es volt a petezsákom, 5 hét 1 naposan 10mm. Te így egész pontosan 4 hét 6 napos, vagy kerek 5 hetes voltál az uh idején. Egyébként nekem az embrió csak 6 hetesen látszott, ekkor volt 5, 5mm.
Jónak mondható! Gratulálok!
nagyon jo, van, hogy ilyenkor meg nem is latszik semmi boldog babavarast
Nagyon jó! Nekem 6 hetesen csak a 17 mm-es petezsák látszódott.
A kérdező hozzászólása: én meg már aggódtam, mert elõtte héten egy kis pöttyöt látott a doki, amire azt monda hogy szerinte bevérzés. Rá egy hétre sokkal nagyobb lett a pötty 11-én kell újra mennem.Remélem addigra még nagyobb lesz

A petezsák és az embrió mérete közt milyen aránynak kell lenni?

6. hetes kismama vagyok. Azért aggaszt, mert az UH-os Doki szerint, a petezsákhoz képest a picinek már nagyobbnak kellene lenni.Szívhangja már hallatszot. Jól felhúzott és most nem vagyok valami nyugodt!

Legjobb válasz: 6 hetes terhességnél az embrió még milliméteres nagyságú " maszat" az UH képen, a petezsák pedig már cm-es nagysárendû, a lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen, és a babának legyen szívhangja. Ne aggódj!!! Vigyázz magatokra!!!

6 hetes terhességnél az embrió még milliméteres nagyságú " maszat" az UH képen, a petezsák pedig már cm-es nagysárendû, a lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen, és a babának legyen szívhangja. Ne aggódj!!! Vigyázz magatokra!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltál! Neked is minden jót kívánok!

5+3 terhes vagyok:-) Ma megyek uh-ra. Mit kell ilyenkor már láttni az orvosnak? Csak a petezsákot és benne az embriót?

Legjobb válasz: Szia! Én is 5 hetesen és 3 naposan voltam az elsõ uh-n. Már látszott a petezsák és benne az élõ embrió. Már volt szívhangja is aminek én nagyon örültem. :)

Szia! Én is 5 hetesen és 3 naposan voltam az elsõ uh-n. Már látszott a petezsák és benne az élõ embrió. Már volt szívhangja is aminek én nagyon örültem. :)
A kérdező hozzászólása: Szia Volt már szívhang ilyen korán??? Az nem csak álltalában 6 hetesen van?
Volt. Ezen én is meglepõdtem.
A kérdező hozzászólása: Korán "ért" akkor a pici babád:-) Gratulálok. Most hány hetes vagy???
Szia. Nekem még csak 5 hetesen 2mm-es petezsákot láttak.(kicsit késõbb volt peteérésem!)7 hetesen volt szívhang. 12 hetes kismama
Szia az elsõ vagyok. Most 7 hetes vagyok pont. A múlt hét elõtti héten voltam elõször nõgyógyásznál. Amúgy gratulálok!
Én 5 hetesen és két naposan voltam, de még csak petezsákot látott, látni benne egyébként, valami kis pöttty szeûséget, ami majd a baba lesz, mondta a dokim!Visszarendelt majd egy hét múlva megyek.Ma vagyok 7+2 hetes.Egyébként Gratula!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ma voltam dokinál. Csak 4 hetes vagyok és van egy 7 mm es petezsákocskám:-)) Nem ártem hogy jött ki a 4 hét, ha szeptember 23 volt meg a mensim utoljára

5 hét 2 naposan voltam ultrahangon és az volt a papíron, hogy 8 szor 4mm es, nyújtott petezsák, benne embrió még nem látható. Ez normális? A nyújtott az rosszat jelenthet?

Legjobb válasz: Nem jelent rosszat. :-) Ilyen a formája. Ilyenkor többnyire még csak a petezsák látható. Ha egy héttel késõbb mentél volna, már embriót is látott volna az orvos, sõt, talánb szívmûködést is.

Nem jelent rosszat. :-) Ilyen a formája. Ilyenkor többnyire még csak a petezsák látható. Ha egy héttel késõbb mentél volna, már embriót is látott volna az orvos, sõt, talánb szívmûködést is.
A kérdező hozzászólása: muszáj volt kizárni a méhen kívüli t.-et, azért mentem. legközelebb akkor már lesz szívhang?
Remélhetõleg. :-) Nekem csak a 8. héten volt, 6+3 hetesen még nem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!
Nincs 5 perce, hogy írtam egy másik kérdésre:) hogy nekem mind kéteszer 5 hetesen csak egy üres petezsák volt látható. Az egyik üres petezsákom 4 éves, a másik 12 hetes :) Minden jót neked
Szívhang betöltött 6 hetesen látható leghamarabb. Ezt az idõt ki kell várni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. megnyugodtam.
A kérdező hozzászólása: Kõszõnõm mindenkinek a megnyugtató hireket! Minden kismamának jó babavárást kivánok!
Szerintem jó. A petezsák nagyobb hiszen abban van az embrió.
Szia! Természetesen van. A petezsák a baba "lakása", nagyon korai terhességnél még nem látják benne a babát. Sokáig a babáknak az úgynevezett ülõmagasságát (leleten CRL) mérik, a buksijától a fenekéig. Ez neked most 5 mm, szerintem teljesen jó, ha sokkal nagyobb vagy kisebb lett volna, azt úgyis mondta volna a doki. Itt figyelemmel tudod kísérni a méreteket: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html
szió hat hetesnek 5 mm es embrio szerintem tobb, mint jó, nekem 3 mm volt a pöttyöm :) még mindig megvan az az uh felvetel, a petezsak termeszetesen nagyobb. ugy kepzeld el, hogy kis körszerû dologban pötty :) na, a nagyon kezdeti fazisban ugy nez ki. a kis körszerû dolog a petezsák, a pötty az embrió :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!