Találatok a következő kifejezésre: A petezsák az (270 db)

Hany hetesen lätni elöször a petezsakot az ultrahangon?

Legjobb válasz: Én 4+6hetesen voltam,nekem már 4mmes petezsák látszott.

Én 4+6hetesen voltam, nekem már 4mmes petezsák látszott.
Azt sajna nem tudom de nekem a doki 6 hetesen látta és dobogott már a pici babám szive.
A kérdező hozzászólása: Nekem semmit sem lät :(
Mennyi idõs vagy pontosan? És hány naposak a ciklusaid? Általában 5. héten már látszik a petezsák.
Nekem 3-4 hetesen egy 6mm-es petezsákot látott, rá két hétre pedig már a pici szíve is dobogott. 10hkm

Ha 4-5 hetesen 5 mm a petezsák az jó? Ha ikrek lennének mekkora lenne? Lehetne már látni?

Volt már párszor ikerszülés a családban így nincs kizárva hogy ikreim legyenek. Ha ikrek lennének mekkora lenne a petezsák?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is akkora volt 5hetesen a petezsák,és egyedül van.Akkor kettönek kéne lennie,ha kettö lenne,nem?Lehet,h én nem tudom jol. Egy 9hetes pocakos

Szia!Nekem is akkora volt 5hetesen a petezsák, és egyedül van.Akkor kettönek kéne lennie, ha kettö lenne, nem?Lehet, h én nem tudom jol. Egy 9hetes pocakos
Ha ikrek lennének jóval nagyobb lenne a petezsák. Úgy a duplája.
Szia! Szerintem, ha külön burokban vannak, akkor két petezsáknak kell lennie, de azt nem biztos, hogy ilyen korán észreveszik, mert takarásban is lehet. Sokszor csak a 12. héten derül ki. Különben az én ikreimet 5 hetesen látták, 2 petezsák volt. Általában ilyenkor azt mondják, hogy ez még nem biztos, mivel sokszor az egyik baba felszívódik. Boldog babavárást!
Ha egy petezsákban lennének, akkor viszont jóval nagyobb méretû lenne már. Hidd el, egy babával is lesz elég aggodalom, munka és öröm!
Nekem is ekkora volt és ikreknek inultak sajna az egyik elment de külön petezsákjuk volt a másik csak késõbb látszódott egy hét után.
Szia! Nekem 5 hetesen tisztán látszott a két petezsák.
ezt most miért kérdezed? késett már vagy még nem, ? tesztet vettél már?
Én 5 hetes, 6 napos voltam az uh szerint, és még csak a petezsák látszott. Ez pontosan egy hete volt. azóta persze már lehet hogy látna valamit a doki, de kb. a 7-8 héttõl írják, hogy van szívmûködés is. Nekem nem mondta, hogy lát-e benne valamit, úgyhogy gondolom majd ha legközelebb megyek, addigra hátha fogja már látni. Boldog babavárást!
Az elõzõ válaszadónak mondanám, hogy 6+2 voltam amikor a doki megnézett és azt mondtam, hogy a 6.héten már kellene szívmûködésnek lenni, így beírta a leletembe a missed ab-ot. Igaza lett. Mert rá 1 nappal megindult a baj. Szóval a szívmûködés kb. 6 hét. Figyelni kell azonban arra, ha valakinek hosszú ciklusa van ne a mensi napjától számolja, hanem a peteérés elõtt két hetet vegye csak számításba, ott tart.

Hány hetesen+naposan mentetek először ultrahangra pozi teszt után? Mi látszott már? Akinek csak a petezsák, azt mikorra hívták vissza?

Legjobb válasz: Szia. Attól függ mikor csináltad a tesztet, a kimaradt menzesz után hány nappal. Elvileg a kimaradás után kb 2 héttel érdemes szerintem mert akkor már lehet hogy akár szívhang is van. A hatodik héttõl van szívhang, ha csak a petezsák látszik kb 1-2 hét múlva hívnak szerintem vissza. Boldog problémamentes babavárást. :) 38 hetes kismama

Szia. Attól függ mikor csináltad a tesztet, a kimaradt menzesz után hány nappal. Elvileg a kimaradás után kb 2 héttel érdemes szerintem mert akkor már lehet hogy akár szívhang is van. A hatodik héttõl van szívhang, ha csak a petezsák látszik kb 1-2 hét múlva hívnak szerintem vissza. Boldog problémamentes babavárást. :) 38 hetes kismama
elõször a nõgyógyászhoz kell menned. õ küld el ultrahangra. 6 hetesen, tehát a menzi elmaradása után 2 héttel érdemes elmenni. 6 hetes+5 naposan nálunk már volt szívhang. 18 hkm
ÉN mind a két terhességemmel a pozi teszt után 2-3 héttel mentem! Akkor már volt szívhang is!
én a héten mentem 5 hetesen! :) )) Már egy 11 mm-es petezsák szikhólyaggal látható volt. Két hét múlva kell visszamennem, addigra már szívhang is lesz!:) )
Nekem még egyszer megvolt, így nem 4 hetes voltam, mint gondoltam, hanem 8 :) 16 mm-es embriót látott, aki azóta már 3 kg és napokon belül a világra jön :) Jobb, ha vársz szerintem eddig. Utána úgyis csak a 12 hetes UH-ra kell menni és ha NE ADJ ISTEN (!) történik valami, akkor ... szóval érted. Nem szabad szerintem elsietni :S
A kérdező hozzászólása: Kedves 4-es vàlaszoló, aki most 5hetesen mentél.Mikor volt az utolsò mensesed elsõ napja? Nekem màrc.4-én.
Nekem február 26. (4-es voltam)
Én 5 hetesen mentem és akkor csak petezsák látszót utána 3 héttel késöbb mentem vissza akkor már volt szívhang. 19+4 hkm :) .

Mekkora a petezsák az 5. hét végén?

Legjobb válasz: Szia!Nekem 18mm-es volt!

Szia!Nekem 18mm-es volt!
18 mm x 9 mm, nekem ekkora volt.
5+5 hetesen 7*8 mm volt. És ikrek. 17 hetes kismama
nekem 5+3 naposan volt 10 mm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem 4 hetesen és 6 naposan 7, 4 mm. Aggódtam, hogy túl kicsi.

7 mm-es a petezsakom, az orvos ennek alapjan azt mondta, h kb.5 hetes terhes vagyok. Rendben van ez igy?

Szivhang meg nem volt,2 het mulva hivott vissza. Az utolso menstruaciom jun.7. -en volt. Elszamolta volna magat a doki a hetekkel kapcsolatban? Rendben van az, ha meg nincs szivhang?

Legjobb válasz: Nekem 8.6 mm volt és csak annyit mondott: "óóó, még nagyon kicsi!" Utánna néztem, 5-6 hetes lehettem. Szívhangot nem is nézett, vagy nem volt, mert nem emlékszem ilyenre. Engem is késöbb rendelt vissza. Ma már 28 hetes vagyok. Ne izgulj, gratulálok!

Nekem 8.6 mm volt és csak annyit mondott: "óóó, még nagyon kicsi!" Utánna néztem, 5-6 hetes lehettem. Szívhangot nem is nézett, vagy nem volt, mert nem emlékszem ilyenre. Engem is késöbb rendelt vissza. Ma már 28 hetes vagyok. Ne izgulj, gratulálok!
Június 7-hez képest kb.7 hetesnek kellene lenned. De nem törvényszerû, h. pont félidõben volt nálad a kilökõdés (pé) Így nyugodtan lehetsz 1-2 héttel fiatalabb is mint ahogyan te számolod! Gratulálok a babához!
nekem is kisebb a babám 1-1.5hétel mint kellene de nem baj azt mondták
nekem a másodiknak 8-9között lett szivhangja
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek a megnyugtato valaszt.Varom a kov. UH-t, remelem akkor mar halljuk, hogy a kicsi sziv dobog.

Én 3 hete voltam lomikbeültetésen, ami pozitív lett, tegnap voltam az első terhes uh-on, az orvos szerint elég kicsi 3-4 mm-es a petezsák, azt mondta, hogy ez mini terhesség. Nem lesz gond?

Azt mondta semmi gond, majd meger?södik, de én egy kicsit aggódom, szerintetek meg fog maradni a babám? Fog rendesen fejl?dni? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: ha az orvos aztmondta akkor tuti bisztos.

ha az orvos aztmondta akkor tuti bisztos.
Igy van, ha az orvosod azt mondja, h minden a legnagyobb rendben van akkor hidd el. Gratulalok a babahoz, es vigyazzatok magatokra!!!! 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, próbálok nem a rosszra gondolni. Csak azért izgulok, mert szerintem elég furcsán mondta az orvos, hogy hát elég kicsi, meghogy ez tipikus miniterhesség, meg elég sokáig nézegette az uh-on.
Nagyon fontos, hogy higgy a terhességben!!!! Csak a pozitív gondolatok és beszélj már most a picihez. erõsítsd abban, hogy várjátok és egészségesnek kell hogy legyen.
Szerintem nem lesz gond! Hallgass az orvosra! Végtére is õ a szakember! Gratulálok!

Ha a bal oldalon van a petezsák, az normális, hogy ott szúrkál? Még kicsi terhes vagyok még szív hang sincsen.

Ha a bal oldalon van a petezsák,az normális,hogy szurkál mindkét oldalt???Még kicsi terhes vagyok még szív hang sincsen.

Legjobb válasz: 26 hetes vagyok és az elsö pillanattol kezdve szurkál!!!!föleg bal oldalt ugyhogy ne aggodj!

26 hetes vagyok és az elsö pillanattol kezdve szurkál!!!!föleg bal oldalt ugyhogy ne aggodj!

Femibion Segít azoknak akiknek már volt vetélésük? Ma voltam orvosnál 3 pozitív teszt után. Megnézett uh-al és látni lehetett a petezsákot, azt mondta a doki h 3 hetes az én picurkám. Femibiont kaptam.

Legjobb válasz: A vitamin is segíthet, de én még javasolnám az elsõ három hónapban a palástfû teát is, ami szintén vetélés ellen ajánlott. Napi 1-2csészével. Gratulálok, sok boldogságot! :)

A vitamin is segíthet, de én még javasolnám az elsõ három hónapban a palástfû teát is, ami szintén vetélés ellen ajánlott. Napi 1-2csészével. Gratulálok, sok boldogságot! :)
23:25-ös hozzászólónak írom, hogy köszönöm szépen a kiigazítást, nem vettem észre hogy elírtam. De valóban nem hónap, hanem hét. Az a 12 hónap még kiscsacsinak is sok lenne mert õk is csak 10 hónapra születnek ha jól tudom. :-)
GRATULÁLOK !!!!! Boldog babavárást és jó egészséget kívánok ! Femibion az jó lehet - vitamin - tehátbenne van minden amire szukség lehet az egészséges fejlodéshez.
Ez nem az én napom ! 13:25-öt akartam írni
A kérdező hozzászólása: kÖSZÖNÖM, ÍGY MÁR ÉRTEM.NEM MONDTA AZ ORVOS HOGY MÁST IS SZEDJEK, PEDIG TUDJA H VOLT VETÉLÉSEM.AKKOR NEM KELL MINDENKINEK SZEDNIE CSAK INDOKOLT ESETBEN?
A legutolsó 12 hetet akart írni (nem hónapot). A Femibion egy terhesvitamin, amivel mindenhez hozzájut a baba, ami a fejlõdését szolgálja. De a vetéléshez valóban kevés lehet. Arra van a már említett Duphaston vagy Utrogestan (ez utóbbi kicsit erõsebb).
Amire gondolsz az nem vitamin, hanem gyógyszer és az elsõ 12 hónapban szokták adni. Nekem is volt vetélésem és a mostani terhességem elején én kaptam is. A neve Duphaston, a vitamin amit szedsz az a fejlõdését segíti, de vetélés ellen kevés. A Duphaston sárgatest hormon pótlására való, aminek a hiány a vetélést okozhat, mert eleinte ez táplálja a babát amíg a placente ki nem alakul. Én ennyit tudok errõl.
A kérdező hozzászólása: kÖSZÖNÖM!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Lehet hogy hülyeséget kérdezek és remélem erre is válaszol vki:A magzat védõ vitamin(femibion) arra célra szolgál hogy ne legyen vetélés??mert én azt hittem hogy más van a babának és más van vetélés ellen.Vagy hogy van ez??
Akkor kell szedni, ha az orvos indokoltnak tartja. Nem kell mindenkinek. Én a biztonság kedvéért kaptam. Az utólsó vagyok aki ma össze-vissza ír.

Hány hetesen látszik már a magzat és nem csak a petezsák az UH-n?

Legjobb válasz: Nekem a 7. héten már látszott a magzat. Igaz még csak 10 mm volt, de látszott.

Nekem a 7. héten már látszott a magzat. Igaz még csak 10 mm volt, de látszott.
Nekem is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!