Találatok a következő kifejezésre: A petezsák 6 (141 db)

Milyen formájú kell legyen a petezsák 6 hetes terhesen?

Legjobb válasz: Az a legjobb, ha az UH-leleten "szabályos petezsák" van. Ennyit szoktak ráírni általában. Csepp formájú petezsákból is lehet egyébként baba. (Legalábbis én még ezt hallottam)

Az a legjobb, ha az UH-leleten "szabályos petezsák" van. Ennyit szoktak ráírni általában. Csepp formájú petezsákból is lehet egyébként baba. (Legalábbis én még ezt hallottam)
A formája lényegtelen, a fontos az, hogy a papírodon az legyen "szabélyos petezsák". Nekem pl. olyan rögbilabda formájú volt, a barátnõmnek pedig teljesen kerek. Mindketten boldog 3. trimeszteres kismamák vagyunk. :)
nekem 6 hetesen eny nyult tojäs volt.de nem erdekelt a formäja, csak az, hogy baba van benne! :)
A munkatársnõmnek szív alakú volt. Mondták neki, hogy elmehet a baba, de nem ez történt végül.

Mekkora a petezsák 6 hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 8mm volt írva a papíromra! Miért neked?

Szia! Nekem 8mm volt írva a papíromra! Miért neked?
A kérdező hozzászólása: uh-on 24-én voltam, ne izgulj, a tiéd korának megfelelõ szerintem.
a baba mérete amugy uaz vagyok..aki edig egy 6, 5 hetes babának felel meg..de egyik sem egyforma..ha szivhang van akkor tuti minden rendben és a méretek nem fontosak csak mindig nöjjön egyformán..:) most már én aggodok..mert én hétfön voltam akkor voltam 5 hetes és 4 napos és szikholyag volt..kivi vagyok mit látunk holnap.
akkor ne aggodj.lehet hogy nem azon a napon fogant ahogy kellett volna.. mikor voltál uh-n?
A kérdező hozzászólása: Szivhangja van a drágámnak
én kérdeztem hogy mit mondott..én márc 13-án menzisztem utoljára..és csütörötökön leszek 7 hetes.te már több vagy..és nekem hétfön csak szikholyag volt.ugyhogy..és amugy szivhang volt?keress másik orvost..és elvileg te 9 hetes vagy..asszem..akkor viszont kell hogy legyen szivhang..
A kérdező hozzászólása: Írjatok kérlek!!!
A kérdező hozzászólása: Nem mondott az semmit, nem az orvosom volt......csak, hogy 6 hetes. márc.2 az utolsó mensesem.de ahhoz meg a baba kicsi:(én már nem értek semmit
szia szerintem te joval több vagy mint 6 hetes..nem mondta a doki?
A kérdező hozzászólása: Nekem 38mm. Nagynak tartom, és nagyon idegesít.A baba 7mm.
Szíja!Szerintem te nem 6 hetes vagy, hanem annál több.7-8 hetesen kezd dobogni a picurkák szíve.Ne agódj!!Mindig gondolj picurkádra, hisz õ meg érz ha mamája ideges!Én is mióta terhes vagyok nem idegeskedem mert a pici babóra gondolok, és szerintem õ mindent meg ér, már most imádom õt.Keresd fel az orvosod, és menyél el hozzá!!Több szem többet látt!Vigyáz magadra, és picurkádra!15 hetes

Kedden megyek kórházba, műtéttel kell eltávolítani a petezsákot.6 hetes vagyok, voltam. Kivel történt már ilyen?

A petezsák 8 mm, szabálytalan szél?. A bal petefészkem vetülétben 22 mm-es t?sz? van. Ennyit tudok...:(

Legjobb válasz: Sajnálom.Feltehetõleg felhelyeznek egy tágitot,lamináriának nevezik.Ez kitágitja a méhszájat.Ezután pár ora mulva visznek a mûtõbe,altatnak és már az ágyadban fogsz ébredni.A laminária felhelyezése kicsit kellemetlen,de tul élhetõ.Még aznap este hazajöhettem.

Sajnálom.Feltehetõleg felhelyeznek egy tágitot, lamináriának nevezik.Ez kitágitja a méhszájat.Ezután pár ora mulva visznek a mûtõbe, altatnak és már az ágyadban fogsz ébredni.A laminária felhelyezése kicsit kellemetlen, de tul élhetõ.Még aznap este hazajöhettem.
Nekem 8 hetesen volt vetélésem. Nagyon rossz volt, õszintén együttérzek veled. Igazából nem tudom mit mondhatnék, nekem is hiába mondtak bármit. Megviseli az embert és próbálja megtalálni a választ, hogy miért is történt. Persze általában nem kapsz választ és az idõ, majd megoldja. Légy erõs és minden jót kívánok!
Szerintem elég sokunkkal történt már ilyen. Nagyon sajnálom! Az én petezsákomban sem találtak babát. Konkrétan mit szeretnél tudni?
Sajna velem 9 hetesen. Ilyenek nem voltak a leletre írva, csak nem volt szívhang.
Kicsit fura, miért csak kedden veszik el a babót? Nálam már másnap csinálták a mûtétet. Miért tesznek ki egy otthoni vetélésnek, szerintem az jobban megviseli az embert.
A 3.válaszoló vagyok.Nekem mikor kiderült még 10napig nem mûtõttek meg.
A kérdező hozzászólása: Szerintem jobb lenne itthon túlleni rajta, mert a mûtét engem jobban meg fog viselni. Meg után 3 hónapig nem lehet próbálkozni. Még azt írták, hogy élõ terhesség nem látható.
A kérdező hozzászólása: Azt sem értem, hogy a 22 mm-es tüszõ nem jó?
Szia, sajnálom amiért neked is át kell élned. Velem tavaly decemberben esett ugyanez, csak én elkezdtem otthon vérezni, de bementem a kórházba, és találkoztam a világ legnormálisabb orvosával. Mondta, hogy véleménye szerint jobb ha õ tisztítja ki a méhemet, mert másképpen hetekig is eltarthat a vérzés, és ez fertõzésveszéllyel jár, továbbá lehet, hogy nem is ürül ki minden és emiatt elzáródást okozhat. Én a mûtét mellett döntöttem. 3 nap múlva már nem is véreztem, és egy év elteltével ugyanehhez a doktorbácsihoz mentem amikor pozitívat teszteltem. Kitartás! 10 hetes kismami

Utrogestan mellett is felszívódhat a petezsák 6 hetes és 4 naposan (kb)? Miért történik ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Az Utrogestan akkor hatásos, ha a te hormonjaiddal van a bibi. (Progeszteront tartalmaz) Ha a babával van gond, akkor nem ér semmit, ugyanúgy megszakad a terhesség. :(

Szia! Az Utrogestan akkor hatásos, ha a te hormonjaiddal van a bibi. (Progeszteront tartalmaz) Ha a babával van gond, akkor nem ér semmit, ugyanúgy megszakad a terhesség. :(
Súlyos genetikai rendellenességnél hal el a baba. Ez a természet szelekciója. Az Utrogestan csak az egészséges babákat menti meg, ha a mamájának nincsen elég hormonja ahhoz, hogy fenntartsa a terhességét. Ez hormonpótlást nyújt a szervezetnek.

10 mm-es petezsák hány hetes terhességnek felel meg? és hány hetesnek felel meg a 10, 6 mm-es CRL?

Legjobb válasz: 10mm petezsak: 5 hetes. 10mm crl: 6. het vege - 7. het eleje. (A hivatalos tablazat 6+6-nak irja, de ez atlag) www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/a-magza t-meretei-osszefoglalo-tablazatok/9381/

10mm petezsak: 5 hetes. 10mm crl: 6. het vege - 7. het eleje. (A hivatalos tablazat 6+6-nak irja, de ez atlag) http://www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/a-magzat-meretei-osszefoglalo-tablazatok/9381/
A kérdező hozzászólása: 12-13 hetes uh-n BDP 24mm (13. het) az FL 10mm. Ezeket és az elözõ adatokat összehasonlítva, szerinted ez hanyadik hét???Ugyanis a doki 5hetesen 10mm petezsákot látott, aztán kereken egy hét múlva látták a 10, 6 mm-es CRL. 12-13 hetesn az említett bDP-t és FL-t. Én arra gondolok, hogy inkább a kisebb a terhességem 13 hétnél, viszont a babánk jól fejlõdik.jól kalkulálok szerintetek?
A linkelt oldalon ezek az adatok is szerepelnek a tablazatban, 13hetnek felel meg. Nem teljesen ertem a kerdest. Ugy erted, hogy a 12. heten voltal ultrahangon, ott merte a doki a 13 hetesnek megfelelo adatokat, de Te ugy gondolod, hogy bizony 12 hetes, mert tudod mikor volt a foganntatas? Hat lehet. Bar allitolag a 12. hetig genetikatol fuggettlenul (oroklott testmerettol fuggetlenul) azonosan fejlodnek. De olvastam mar itt ilyet, aki ezt cafolta, pl a 8. heten sokkal kisebb volt, a 12. heten pedig megfelelt a 12-nek. Bocs, ha nem ezt kerdezed, de nem volt teljesen tiszta.
12-13 hetes uh-n mérték ezeket így írod, utána pedig azt hogy szerinted nem vagy 13 hetes, dehát azt írtad 12-13 hetes uh nem? :) Vagy a doki fix. 13 hetet mondott? 2 napja voltam uh-n 12 hét 2 nap és az én babámnak is 10 mm a femurja, a bpd je 22, a crl 58.7.És 12+2 nek írta a gép, a doki szerint is annyi, szerintem is annyi:) Én is úgy tudom egyébként hogy ilyen kis terhességnél még a genetika kevésbé számít az majd késõbb a 18.héttõl lesz jellemzõbb.
Sztem egyebkent a terhessegi kor meghatarozasanal egyszeruen a crl-t veszik alapul, ezt tamasztja ala a linkelt tablazat is, a masik valaszolo adatainak is megfelel. Kerdezo, neked mennyi volt a crl?
Szerintem teljesen megfelelõ a mérete. Miért gondolod fiatalabbnak a terhességed. Max pár nap eltérés lehet, de nincs jelentõsége.
A kérdező hozzászólása: Nem mért most a doki CRL-t. :(
A kérdező hozzászólása: Egyébként megnéztem én is a táblázatot a 10mm-es femur 12. hétnek felel meg. A 24mm-es BDP már 13. hétnek felel meg. Ezen az egy uh-n van egy hét eltérés a táblázaton. Az 5. heti uh-n 10 mm-es petezsákot látott a doki, és mondta is h -"kb 3 hete eshetett teherbe". Rá egy hétre 7 hetesnek vélt a doki 10, 6 mm-es CRL-lel.Szóval 1-2 hét ugrál oda-vissza....
Hat, 1mm-t nem nehez elmerni sztem. En nem ragodnek ezen ennyit, rendben van a babad es szamolj az utolso mensitol! Par nap elteres tenyleg nem szamit! ;-)

Mennyit nő egy hét alatt a petezsák és a baba a 4-5. hétre, illetve a 5-6. hétre?

Legjobb válasz: Én voltam az elején minden héten uh-n: 4hét 4 naposan: 3mm petezsák 5 hét 2 naposan: 8mm petezsák (ez hasi uh volt belgyógyászati vizsgálat során, nem terhesség miatt, de ezt is megnéztük) 6 hét 2 naposan: 6mm embrió lüktetõ szívvel. Üdv. 38 hetes kismami

Én voltam az elején minden héten uh-n: 4hét 4 naposan: 3mm petezsák 5 hét 2 naposan: 8mm petezsák (ez hasi uh volt belgyógyászati vizsgálat során, nem terhesség miatt, de ezt is megnéztük) 6 hét 2 naposan: 6mm embrió lüktetõ szívvel. Üdv. 38 hetes kismami
Én a http://www.szuloklapja.hu-n követtem nyomon a babám fejlõdését.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :) nekem kb 4.5 hetesen 0.272 centi vol. akkor az jó :)

Lehetséges az hogy árpilis 6-án volt az utolsó menzeszem és a mai hüvelyi utrahangon csak a petezsák látszik?

Elvileg 6 hetes terhesnek kellene lennem. Aggódnom kellene?

Legjobb válasz: 6 hetesen nekem is csak a petezsák látszott. Ne aggódj! Mekkora a petezsák?

6 hetesen nekem is csak a petezsák látszott. Ne aggódj! Mekkora a petezsák?
Sziasztok "áprilisiak" nekem április 4-én volt utoljára menzim, elmentem orvoshoz, de még ma a második ultrahangon sem lehetett semmit látni, jövõ héten próbálkozunk újra
Én 03.19.i vok, és amikor elsõzör voltam 5hetes+6napos, még csak petezsák volt, suívhnag nem. Ma du megyek majd vissza a dokihoz!
Én is április 6-i vagyok! Még nem voltam dokinál, pont azért, hogy már láthassam a picitis! Jövõhéten megyek. A kisfiam pont ekkora volt annó, szerintem ne aggódj, pár hét és "óriási" lesz!!! :) ))
Szia! Nekem ápr. 7-én volt utoljára mensim, elõzõ hét kedden voltam dokinál, és nekem hasi uh-n látszott, akkor volt 10 mm a petezsák! Sok boldogságot, ne aggódj!!!
14 hetes vagyok :) És még akartam írni, hogy szülési kalkulátor szerint 6 hét 1 napos vagy. É nekem azt mondta a dokim, hogy 35 napos terhességig nem is látszik semmi, utána fog növekedni egy aprócska petezsák, nekem 7 hét 6 naposan volt 14 mm a bébi. Úgyhogy türelem! És gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszi talán egy kicsit megnyogtadtál. Elvileg 6-7 hetes terhes lehetek, talán minden rendben lesz. Te hol tartasz?
Az enyém is ekkora volt. 2 hét múlva mentem vissza, akkor már szívhang is volt.
A kérdező hozzászólása: 13×6 mm.
Sziasztok! Nekem Április 17.-én volt az utolsó mensim és tegnap voltam dokinál.Nálam is csak a petezsák látszik 8 mm 10.-én megyek vissza.

Ha 6 hetesen lehet látni a petezsákot, akkor mennyire valószínű, hogy lesz a petezsákba valami, nem pedig felszívódi?

Legjobb válasz: nekem 5-6 hetesen már látszott a petezsák, benne a szikhólyag, amibõl a baba lesz.

nekem 5-6 hetesen már látszott a petezsák, benne a szikhólyag, amibõl a baba lesz.
Az esetek döntõ többségében a petezsákban lesz majd egy pulzáló pontocska néhány nap múlva.Nagyon ritka, de megesik, amikor nem így van.
En 5 hetesen voltam orvosnal, akkor nekem is csak petezsakot latott.Nekem 1 honap mulva kellett visszamennem hozza, ami jov.heten hetfon lesz. Ne izgulj minden renben lesz nalad is, gondolom teged is visszarendelt vmikorra az orvosod?!Biztos minden renben lesz. 10 hetes kismama
Én is 6hetesen voltam elõször UH-n, nekem dobogott is egy pici pont a petezsákban...
Miért ne lenne? Nyugodj meg, s adj idõt neki.Biztosan mihamarabbra visszahívott, s akkor már a kis szívecskéjét is láthatod, ahogy lüktet.nem lesz semmi baj.

A 6. héten már kell látszania az babának is az uh-n, nem baj, ha csak a petezsák látszik?

Ma voltam el?ször dokinál, és azt mondta, hogy 14mm-es a petezsák, de még nem látja az embriót, mert nagyon kicsi. Mondta, hogy a petezsák mérete normális. viszont én olvasgattam, és sok helyen láttam, hogy ilyenkor már látták a babát, és írták a papírra, hogy mekkora a mérete...

Legjobb válasz: A 6 dik héten általában a petezsák látható. Nagyobb felbontású 4D-s UH-n látható az embryo, de mm-s nagyságrendû még, és az is elõfordulhat hogy még 5 hetes, ez a peteéréstõl függ ami nem biztos hogy pont a ciklus közepén történt. A lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen és akkor biztosan növekedik benne a pici. Ebben a korai idõszakban napról napra nõnek, szinte ugrásszerûen. A 7-8 héten biztosan van már szívhang is.

A 6 dik héten általában a petezsák látható. Nagyobb felbontású 4D-s UH-n látható az embryo, de mm-s nagyságrendû még, és az is elõfordulhat hogy még 5 hetes, ez a peteéréstõl függ ami nem biztos hogy pont a ciklus közepén történt. A lényeg hogy a petezsák szép szabályos kerek legyen és akkor biztosan növekedik benne a pici. Ebben a korai idõszakban napról napra nõnek, szinte ugrásszerûen. A 7-8 héten biztosan van már szívhang is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Kicsit megnyugodtam! Azért vagyok nyugtalanabb, mert a dokim két cisztát is felfedezett a méhem mögött...
Én 6 hetes és 1 napos voltam az elsõ vizsgálatnál és már jól hallhatóan volt szívhang.A doki azt mondta, h ilyen korán ritkán szokott lenni, de örüljek, hogy így van.A petezsák méretét nem írta rá a papírra, a babát 3.5 mm-esnek írta.Szerintem mire legközelebb mész, lesz szívhang is, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok Nektek!!Milyen boldog is lehetsz!!!!Köszi szépen a bíztatást!
A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy csak most írok de most jártam megint errefelé és láttam, hogy valaki érdeklõdött, igaz, ez sem ebben az évben volt már. na mindegy, hátha olvasod még. Sajnos 3 üres petezsákos terhességem volt két évvel ezelõtt és be kellett fejezni a terhességet, mûtéttel. :-( Idén januárban spontán teherbe estem ami meg méhen kívüli lett, hát, azt is mûtét követte. :-(. Nyáron volt egy sikertelen lombikom, 3 embrióból egy sem ágyazódott be. Most készülünk a következõ beültetésre de az már csak jövõre lesz. Hát ennyi azóta, sajnos nem jó hírek. De nem adom fel!
mi lett veletek?
Hajrá! Szorítok! Majd írd meg az eredményt!
Mi lett Veled/Veletek?Remélem összejött minden:)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs semmi változás, a zsákocskák üresek, most értem haza pár perce.A doki tiszta rejtélynek tartja ezt az egész terhességet a hcg nagyon szép emelkedése miatt. Még most sem akarja a terhesésgmegszakítást a lelkiismerete miatt. Inkább elküldött egy profi 4d uh-ra és újabb hcg-re.Ez van, már sírni sem tudok, állok elébe mindennek.
A kérdező hozzászólása: Hétfõn lesz újabb uh. A nõgyógyászom hcg-t nézett a héten, szerdán 12000 volt ami péntekre irtózatosan megnõtt: 75000.Hát ki érti ezt??? A doki jót lát ebben de hát majd az uh mond meg mindent. Addig még reménykedek.Köszi az érdeklõdést!!!
Mi lett veletek? Ugye rendben van minden?
Köszi :) Nekünk mondjuk ez a sokadik lombik volt, nektek sokkal elõbb sikerülni fog, ha neadjisten most nem is sikerült.
Bizony várnék, de azért azt hozzáteszem, hogy én nem vagyok orvos.
Nálunk láttak szívmûködést 6+2 naposan a picimnél. Mi a BMC-be járunk, akkor nem találkozhattunk. Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: A Bp-i Kááliba járok. És neked sikerült?
A kérdező hozzászólása: Hát akkor sok sikert neked is! És téged bíztatott a dokid?
Én is lombikos vagyok és nekem is nov. 5-én volt a beültim. Hova jársz? Lehet, h együtt voltunk ott? Én még várnék 1 hetet és új uh után döntenék. Szorítok!!
egy kicsit én is várnék! amúgy én múlt szerdán voltam 6+0 napos: üres petezsák, rajta vérrel teli hematóma. Most szerdán megyek kontrollra.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, persze hogy nem hagyon figyelmen kívül az orvosi véleményt, de eddig csak a lombikos drnõm küldene kaparásra, másik két nõgyógyász még azt tanácsolta, hogy várjak.Azért kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is mert sokszor sokkal többet mond mint akármilyen orvosi vélemény.
Én is várnék még mindenképpen.
várnék, de nem élném bele túl magam...
Nagyon drukkolok Nektek!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!