Találatok a következő kifejezésre: A petevezeték a (295 db)

Meg kell műteni mert el van záródva a petevezetékem. A műtét után mennyi az esélye hogy jön a babó? Ha nem jön akkor sem de semmi más bajunk nincsen akkor az inszem tuti segíteni fog?

Csak a jobb petevezetékem van elzáródva és eddig nem sikrült teherbe esnem ennek már lassan 3 éve , eddig mindig a bal oldalról ovuláltam ha megnyitják a jobb oldalt akkor majd ezután onnan is ovulálni fogok?

Legjobb válasz: Szióka! Nekem mindkét petevezetékem el volt záródva,és laporoszkópiával sikerült mindkettõt felszabadítani!a mûtét után már szinte egybõl lehet próbálkozni a babával. Nekünk inszemmel sikerült a baba,de az másodikra!Nekünk azért kellett inszem,mert kimutatták,hogy a méhnyaknyákom megöli a spermákat és a korom miatt is (32). És az inszem sem segít mindenkinek,csak elvileg nagyobb az esélye a teherbeesésnek mint természetes úton!

Szióka! Nekem mindkét petevezetékem el volt záródva, és laporoszkópiával sikerült mindkettõt felszabadítani!a mûtét után már szinte egybõl lehet próbálkozni a babával. Nekünk inszemmel sikerült a baba, de az másodikra!Nekünk azért kellett inszem, mert kimutatták, hogy a méhnyaknyákom megöli a spermákat és a korom miatt is (32). És az inszem sem segít mindenkinek, csak elvileg nagyobb az esélye a teherbeesésnek mint természetes úton!
szia! Itt legtöbbször nem nõgyógyászok ülnek :) Ezt nem negatívumként irom , csak erre a kérdésre nekünk "laikusoknak" nem egyszerû válaszolni. Azért vannak a megfelelõ szakemberek , hogy tõlük (is) merj kérdezni!:) Pontos választ a nõdokid tud adni, szerintem nyugodtan tedd fel neki is ezeket a kérdéseket! :) 1km
Ha az egyik petevezetéked átjárható akkor ugyanannyi esélyed van teherbe esni természetes úton mint akinek valamilyen okból csak egy petefészke van. Egy ciklusban csak egy peteérés van valamelyik petefészekben véletlenszerûen. Nem úgy van, hogy csak az egyik petefészekben van peteérés és nem is havonta felváltva történik. Akkor van esélyed teherbe esni ha azon az oldalon érik meg amelyik oldalon átjárható a petevezeték. Elméletileg a mûtéttõl függetlenül sikerülhet teherbe esni. A mûtét sikeressége nehezen kiszámítható, nem sok esetet hallottam, hogy sikerült átjárhatóvá tenni a petevezetéket. A továbbiak attól függenek, hogy mióta próbálkoztok, mennyi ideig bíztok még a természetben. Utána az inszem vagy a lombik is szóba jöhet,

Méhen kívüli terhességem volt, 3 hete műtöttek! Nem kellett kivenni a petevezetéket, a hasfalamba volt a baba! Kinek mikor sikerült a következő baba?

Legjobb válasz: nekem másfél évre a mûtét után sikerült (2006), teljesen probléma mentes terhesség lett, és most is várandós vagyok. kitartás!!

nekem másfél évre a mûtét után sikerült (2006), teljesen probléma mentes terhesség lett, és most is várandós vagyok. kitartás!!
Nekem 1 éve volt mûtétem kürtterhesség volt laparral nem kellett nekem sem eltávolítani a petevezetéket. fél éve kezdtünk próbálkozni de még nincs eredmény sajnos, de az a terhesség is 8 hónap alatt jött létre ami méhenkívüli lett.. Neked ?
A kérdező hozzászólása: Nekem 1, 5 év után februárban volt egy terhességem, ahol sajnos nem fejlõdött a baba, 9 hetesen missed ab lett a vége. Most júliusban pedig méhen kívüli. Remélem a következõ már sikeres lesz! Nekem azt ajánlották, hogy próbálkozzak meg a beültetéssel, mert akkor biztos jó helyre kerül! Kedves második, gratulálok a babákhoz! Jó egészséget!

Érezhetem ovuláció után a petevezetékben a megtermékenyült petesejt vándorlását a méh felé, hogy beágyazódjon?

3 napja volt ovum, és a jobb oldalon hasszurkát érzek. Nem folyamatos, inkább id?nként, de csak jobb oldalon, ahol érett petét mutatott az Uh.

Legjobb válasz: A megtermékenyült petesejt vándorlását nem érzed:) Ahogy azt sem érzed, hogy a vörösvértestek áramlanak a vérben:) De az elképzelhetõ, hogy a beágyazódás miatt érzed a hasszurkát! Drukkolok:)

A megtermékenyült petesejt vándorlását nem érzed:) Ahogy azt sem érzed, hogy a vörösvértestek áramlanak a vérben:) De az elképzelhetõ, hogy a beágyazódás miatt érzed a hasszurkát! Drukkolok:)
Azért érzed a hasszúrkát mert az érett tüszõd sikeresen megrepedt.Ez tök természetes.Viszont a petesejt vándorlását nem lehet érezni.3 napja volt ovud, vagyis még a beágyazódás is messze van. 29 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Tehát a tüszõrepedés "utózöngéit" érezhetem még napokig, esetleg? Amúgy ma már nem a jobb oldalon, hanem középen érzem fõleg.

Teherbe eshetek ha az egyik oldalon el van záródva a petevezeték a másik meg egy kicsit szűkebb?

Legjobb válasz: Ha nem a saját környezetemben van ilyen, el sem hiszem. Van egy ismerõsöm, akinek 1-2 nap eltéréssel csinálták meg a HSG-t, mint nekem, egy az orvosunk is, és az derült ki, hogy az egyik teljesen, a másik 70%-ban van elzáródva neki! Meg is beszélték a dokival, hogy akkor lombikoznak, és mennek a Kaáliba. Már az idõpontjuk is megvolt, és a konzultáció elõtt egy héttel derült ki, hogy babás! Vannak még csodák, és sokmindenre képes az emberi szervezet! Ne aggódj, biztosan összejön!

Ha nem a saját környezetemben van ilyen, el sem hiszem. Van egy ismerõsöm, akinek 1-2 nap eltéréssel csinálták meg a HSG-t, mint nekem, egy az orvosunk is, és az derült ki, hogy az egyik teljesen, a másik 70%-ban van elzáródva neki! Meg is beszélték a dokival, hogy akkor lombikoznak, és mennek a Kaáliba. Már az idõpontjuk is megvolt, és a konzultáció elõtt egy héttel derült ki, hogy babás! Vannak még csodák, és sokmindenre képes az emberi szervezet! Ne aggódj, biztosan összejön!
Esély van rá bõven. A nejem 17 év után esett teherbe úgy, hogy az orvosok mondták , hogy nem lehet gyereke. (10 évig járt dokikhoz, persze mindennel próbálkoztak... velem 3 hónap alatt összejött- neki mákja volt, nekem már nem annyira..)
volt már ilyen eset. a sogornöm:) neki egy petevezetöje maradt egy méhen kivüli miatt, a másik gyulladtr lett, a babája már 2 éves:) de ha spontán nem jön össze inszemre igy nem mehetsz sajnos. ugy tudom.
kedves elsö férj:) miért nem volt mákod? nem örülsz a babának?
Szia! Persze, teherbe eshetsz, hiszen a petevezetõ páros szerv :) Elõfordul, hogy pár hónappal késõbb, mint ha mindkét petevezetõd átjárható lenne, de van rá esélyed :) Folytassátok a babatervezést tovább és fel a fejjel, semmi gond sincs :) :) Az elsõ válaszolón meg olyan jót nevettem :D Gondolom viccnek szánta, ez jó volt :D:D Végre valami diszkrét és szebben megfogalmazott humor :D

Hogy derül az ki, hogy nem átjárható a petevezeték? Milyen vizsgálattal állapítják meg, ill. mit tesznek azért, hogy átjárható legyen?

Legjobb válasz: Petevezeték átfúvással! De pontosan nem tudom milyen ez az eljárás, talán majd valaki elmagyarázza. De szerintem, ha beírod a google keresõbe ezt, "petevezeték átfúvás" biztos megtalálod a kérdésedre a választ!

Petevezeték átfúvással! De pontosan nem tudom milyen ez az eljárás, talán majd valaki elmagyarázza. De szerintem, ha beírod a google keresõbe ezt, "petevezeték átfúvás" biztos megtalálod a kérdésedre a választ!
Kontrasztanyagos röntgenvizsgálattal állípítják meg, hogy átjárhatóak e, melynek során a hüvelyeden keresztül egy csövecskén át kontrasztanyagot juttatnak a méhedbe, és ezen keresztül a petevezetõidbe és megröngeneznek, és a képen látszódni fog a kontrasztanyag át tudott e folyni a petevezetõiden vagy sem. Ha nem, akkor egy kisebb mûtéttel megszüntethetik az elzáródást.

Ha valakinek el van záródva a petevezetéke az mit jelent?

Ha valakinek el van záródva a peteveztéke, akkor nincsen pé-je? Vagy van, csak nem tud kiszabadulni? Engem ez a kérdés csak érdekel, nincsen ilyen prolémám. Illetve ezt lehet kezelni? Milyen vizsgálatból derül ez ki?

Legjobb válasz: Ha el van záródva a petevezeték akkor az érett pete nem tud lejutni a méhig. A petevezetéket megpróbálják kitisztitani, azaz kitágítani, ha lehetséges. De sajnos vannak esetek amikor nem lehet olyan mértékû az összenövés. Ilyenkor segíthet a lombikbébi progi, ill. ha a másik vezetékkel nincs gond akkor természetes úton is lehet baba. Van mikor gyulladás miatt szûkül be a vezeték, ilyenkor lehet hogy egy gyogyszeres kezelés,is segít. Én ezeket tudtam, remélem segítettek. Ha valamit mégse pontosan írtam azért bocsi, de én sem vagyok doki. :)))))

Ha el van záródva a petevezeték akkor az érett pete nem tud lejutni a méhig. A petevezetéket megpróbálják kitisztitani, azaz kitágítani, ha lehetséges. De sajnos vannak esetek amikor nem lehet olyan mértékû az összenövés. Ilyenkor segíthet a lombikbébi progi, ill. ha a másik vezetékkel nincs gond akkor természetes úton is lehet baba. Van mikor gyulladás miatt szûkül be a vezeték, ilyenkor lehet hogy egy gyogyszeres kezelés, is segít. Én ezeket tudtam, remélem segítettek. Ha valamit mégse pontosan írtam azért bocsi, de én sem vagyok doki. :) ))))
Röviden azt jelenti se ki se be, és 50% a teherbe esés esélye. se nem jut le az érett petesejt amibõl a baba lesz. se nem jut fel az ondó, hogy bármi is kialakuljon.

Ha valakinek nem átjárható a petevezetéke annak van valami jele?

Hogyan lehet észlelni, ha valakinek el van záródva a petevezetéke? Hogyan lehet kezelni? AKkor van peteérés, csak nem tud kiszabadulni?

Legjobb válasz: Nincs az elzáródásnak semmilyen tünete, azon kívül, hogy nem esel teherbe, persze ezt más is okozhatja. Így van, van peteérésed, de a petevezeték egy ponton el van záródva és a spermiumok nem tudnak elérni, találkozni a petesejttel, ezért nem jön létre a megtermékenyülés. Ilyenkor a petesejt felszívódik a hasüregben, és rendesen menstruálsz. A petevezeték elzáródást sajnos egyszerû uh-gal, vagy orvosi vizsgálattal nem lehet megállapítani. Erre van az un. átjárhatósági vizsgálat, latinul HSG. Ekkor egy csövön kontrasztanyagot juttatnak a méhüregbe, és egy röntgennel figyelik, hogyan töltõdik fel a méhüreg, a petevezetékek. Ekkor látható az elzáródás pontos helye, amit egy rövid mûtéttel meg lehet szüntetni a legtöbb esetben.

Nincs az elzáródásnak semmilyen tünete, azon kívül, hogy nem esel teherbe, persze ezt más is okozhatja. Így van, van peteérésed, de a petevezeték egy ponton el van záródva és a spermiumok nem tudnak elérni, találkozni a petesejttel, ezért nem jön létre a megtermékenyülés. Ilyenkor a petesejt felszívódik a hasüregben, és rendesen menstruálsz. A petevezeték elzáródást sajnos egyszerû uh-gal, vagy orvosi vizsgálattal nem lehet megállapítani. Erre van az un. átjárhatósági vizsgálat, latinul HSG. Ekkor egy csövön kontrasztanyagot juttatnak a méhüregbe, és egy röntgennel figyelik, hogyan töltõdik fel a méhüreg, a petevezetékek. Ekkor látható az elzáródás pontos helye, amit egy rövid mûtéttel meg lehet szüntetni a legtöbb esetben.
Bocsánat, hogy én is belekérdezek, de ez engem is érdekel.. Ha babát szeretnék, és megkérem a dokim nézenn meg mindent, hogy nincs-e akadálya a teherbeesésnek, ezt is kérhetem egybõl rutinnak, vagy ezt csak indokolt esetben csinálja meg?
1. válaszoló vagyok. Én úgy tapasztaltam (Békés megye), hogy az itteni orvosok szeretik kivárni az 1 év próbálkozási idõt, viszont utána elvégeznek minden vizsgálatot. Nem tudom, mióta próbálkoztok, meg orvos függõ is, szerintem kérdezz rá, ha nemet mond, úgy is meg fogja indokolni.
A kérdező hozzászólása: Mi még nem olyan régóta probálkozunk, de szeretnék tudni mindent errõl a dologról! Még adtam magamnak 2 hónapot, és aztán megyek a dokihoz vissza, akkor lesz 5 hónapja a próbálkozásnak! Szeretnék minnél elõbb a végére járni és megoldani a dolgot, ha tényleg gond van! Köszönöm a válszt!
Én is elõre szerettem volna a vizsgálatokat, de a doki azt mondta, hogy nem lehet. 1 éves próbálkozást ajánlott, de én a 6. hónap körül kértem a vizsgálatokat és abba már belement ...

Akiknek el volt záródva a petevezetékük igy utólag vissza gondolva volt olyan problémátok vagy tünetetek amiböl lehetett volna rá következtetni, hogy itt gond van?

Gondolok itt pl. arra hogy pé.-kor erős görcsök stb... Köszönöm előre is valaszaitokat.

Legjobb válasz: nem, ezt te kérdezted múltkor is? semmi tünet se volt laparoszkóoiával lehet legjobban diagnosztizálni hsg-n nekem jónak látták aztán méhen kívülim lett petevezetéken volt összenövés

nem, ezt te kérdezted múltkor is? semmi tünet se volt laparoszkóoiával lehet legjobban diagnosztizálni hsg-n nekem jónak látták aztán méhen kívülim lett petevezetéken volt összenövés
A kérdező hozzászólása: Én még nem tettem fel ilyen, vagy ehhez hasonló kérdést. Köszönöm válaszodat
Szia! Nincs semmiféle jele, csak átjárhatósági vizsgálattal derül ki.
Szia! Akkor én is kifejtem kicsit bõvebben : Három éve HSG-vel deült ki, hogy a jobb oldali petevezetõm el van záródva, sikeresen megnyitották egy erõsebb folyadéknyomással. Sem elõtte, sem utána nem volt semmiféle fájdalmam, sem folyásom, nem volt változás a ciklusomban, stb. Aztán teherbe estem, de elhalt a baba, missed ab mûtét. Most december elején laparoszkópia + méhtükrözés során kiderült, hogy megnyithatatlanul elzáródott a jobb oldali petevezetõm. Én tippem, hogy a mûtét következtében, mert sajnos ettõl elõfordulhat. És továbbra sincs semmi változás, nincsenek fájdalmaim, folyásom, viszketésem, semmi. Nincs jele az elzáródásnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat. Azt reméltem van v.mi arra utal, hogy el van záródva. Már csak ebben reménykedem, hogy ez lehet a probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, remélem hamarosan kiderül mi a gond. 4 és fél éve szeretnénk babát. Kívánom Neked is a legjobbakat, remélem hamarosan Neked is sikerül. Boldog új évet Neked is .)

Laparoszkőpia után (ha átfújták a petevezetékem, mert el volt zárodva) meddig marad jó állapotban a petevezeték?

Nekem 2008. szeptemberben volt laparroszkópiám, de utána endometriózis miatt leállították a menstruációmat, így nem tudtunk próbálkozni. Most, tehát 10 hónapra a ptevezeték átfújása után lesz csak az inszeminációm... Vajon nem záródott el újra a petevezeték? Ezt honnan tudhatom?

Legjobb válasz: Nekem mikor átfújták,rá egy hónapra terhes lettem,de mivel akkor már kezdett újra összezáródni méhenkívüli lett.

Nekem mikor átfújták, rá egy hónapra terhes lettem, de mivel akkor már kezdett újra összezáródni méhenkívüli lett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!