Találatok a következő kifejezésre: A peteérést lehet kiszámítani (2 db)

Mikor van a legnagyobb esély a teherbe esésnek? Hogy lehet kiszámítani a peteérést?

Legjobb válasz: Ahány napos a ciklusod - vagyis a két vérzés közti idõszak az egyik vérzés elsõ napjától a következõ elsõ napjáig- annak elvileg pont a fele vagyis ha 28 napos a ciklusod akkor a 14. napon van peteérésed de nem feltétlenül lehet mérni a hõmérsékletet vagy a neten vehetsz olcsóbban mint a boltban ovulációs tesztet ami olyan mint a terhes teszt ugyanúgy csik jelzi a peteérést.

Ahány napos a ciklusod - vagyis a két vérzés közti idõszak az egyik vérzés elsõ napjától a következõ elsõ napjáig- annak elvileg pont a fele vagyis ha 28 napos a ciklusod akkor a 14. napon van peteérésed de nem feltétlenül lehet mérni a hõmérsékletet vagy a neten vehetsz olcsóbban mint a boltban ovulációs tesztet ami olyan mint a terhes teszt ugyanúgy csik jelzi a peteérést.
A hímivarsejtek élettartama 3-max. 5 nap, így a várható peteérés elõtt néhány nappal is már "van értelme" próbálkozni. (Elsõt csak kiegészítem, mert egyet értek)
HOsszabb ciklusnál több mint a fele, ezért nem igazán jó ez a félidõ szabály (nekem pl. 31-32 napos ciklusnál 18-19). A következõ menzeszbõl vonj ki kb. 14 napot. (ezt figyelni kell, ez a 14 napos ciklus a luteális, ez mindig nagyjából állandó kell legyen kb 14 nap a normális, de lehet max. 10-16)
Leghatásosabb módszer, ha figyeled a hüvelyi nyálkádat! Kb. 12-14. ciklusnapon erõseny nyúlós tojásfehérjeszerû!
Vagy késõbb, nekem késõbb.

A peteérést hogyan lehet kiszámítani?

Korábban olvastam itt olyan weboldal címeket, ahol ki lehet számolni, ha beírom a menszi id?pontokat, de sajnos azóta se akadok rájuk ezekere az oldalakra. Ha valaki tudja ezeket a honlap címeket, légyszi írja meg!3 hónapja nem szedek gyógyszert és most, hogy már remélhet?leg "kitisztultam", belevágnánk a baba-projektbe:) Köszönöm!

Legjobb válasz: Cilus.hu vagy kismama.hu Sok sikert!;)

Cilus.hu vagy kismama.hu Sok sikert!;)
Bocs ciklus.hu
szia! Ha pontos a menstruációd, csak akkor érdemes ilyen programokat használni (www.ciklus.hu) Mert ha nem mindíg ugyanakkor jön meg, tehát nem pontosan 28 vagy 30 stb. napra, akkor a kalkulátor sem lesz jó. Rendszertelen mensturáció esetén is rögzítheted a ciklusokat, akkor viszont egy un. átlagnapot vesz a gép. Tehát csak akkor csináld, ha egyformák a ciklusaid. Ha rendszertelen, akkor vegyél ovulációs tesztet és hõmérõzz! 2-3 cikluson belül kb. tudni fogod mikor érdemes együttlenni a pároddal. Az ovu teszt napra pontosan megadja mikor is van tüszõrepedés. Ehhez a témához nagyon jó oldal a http://www.babatervezok.otthona.net. Remélem segítettem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!