Találatok a következő kifejezésre: A peteéréskor lemegy (2 db)

A peteéréskor most lemegy a hő vagy fent van? És közvetlen előtte vagy utána? Most hogy is van ez? A reggeli mérés a biztos, ugye?

Legjobb válasz: http://babatervezok.otthona.net/ovulacio.shtml Itt a válasz a kérdésedre. És igen reggel kell mérni felkelés elõtt ugyanabban az idõben.

http://babatervezok.otthona.net/ovulacio.shtml Itt a válasz a kérdésedre. És igen reggel kell mérni felkelés elõtt ugyanabban az idõben.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Segített.

Most akkor hogy is van ez? Peteéréskor lemegy a hő, majd újra fel? És amikor teherbe esik a nő akkor marad is fennt?

Legjobb válasz: Szia! A tüszörepedést megelõzõ 14 napon a hõ alacsony 37 C alatti. A tüszörepedést követõen az alaphõmérséklet 37 C-ra v. annál magasabbra emelkedik. A tüszörepedés az utolsó alacsony hõmérsékletû napon szokott bekövetkezni. Ha valaki teherbe esik akkor a hõmérséklete magas marad.

Szia! A tüszörepedést megelõzõ 14 napon a hõ alacsony 37 C alatti. A tüszörepedést követõen az alaphõmérséklet 37 C-ra v. annál magasabbra emelkedik. A tüszörepedés az utolsó alacsony hõmérsékletû napon szokott bekövetkezni. Ha valaki teherbe esik akkor a hõmérséklete magas marad.
de honnan tuodom, hogy mikor van az utolsó alacsony hõmérsékletû nap? Pl.: ha hétfõn 36, 3 a hõm, és kedden meg már 36, 9, akkor azt még nem tudom elõre, hogy kedden mennyi lesz, és akkor lemaradok róla? Most akkor én nem értek semmit.
Ezért mondják, hogy a hõmérõs módszer csak teljesen szabályos, napra pontos ciklusoknál mûködik és ott is csak több hónapos tapasztalatgyûjtés után. Javasolnám az LH-tesztet, az nem csak utólag ad infót arra, hogy megvolt az ovuláció, hanem elõtte kb 24 órával pozitívvá válik a teszt és van idõtök akciózni. A hõmérõzés szerintem inkább csak arra jó, hogy meg tudd állapítani van-e egyátalán peteérésed... Meg arra, hogy ha a várt mensi idõpontjában még mindig magas, akkor reménykedhetsz, hogy sikerült teherbe esned.
Szia! A hõmérõzésnek ez a hátránya, hogy utolag derül ki mikor volt peteérés. Azért kell több hónapon /min. 3 hónap/ figyelni a hõmérsékletedet. Ha a figyelt hónapokban ugyanaznap megy le a hõ akkor valószinüleg a 4. hónapban is akkor fog. De errõl többet egy orvos tudna Neked mondani. Ha biztosra akarsz menni vegyél inkább ovutesztet.
A kérdező hozzászólása: Mi az az LH teszt? Hol lehet beszerezni és mennyi az ára? Na és a lényeg, hogy hogyan kell használni?
lehet venni patikában is és dm ben is. kb 2500-3000 Ft és 5 db van benne és kimutatja, hogy van -e pé-d vagy nincsen.
A kérdező hozzászólása: Az LH tesztet hogyan kell csinálni? Mibõl mutatja ki a dolgot?????
én olyat vettem, ami kazettás, és csepegtetni kell rá a vizeletet, de van olyan is, ami rápisilõs. valahogy szerintem a csepegtetõs megízhatóbb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!