Találatok a következő kifejezésre: A peteérési egy (332 db)

Fehér kicsit nyulós (de nem túl hosszaan nyulik) váladékom van. Nov 12 jött meg és 16. ig tartott. Ez lehet már a peteérés egyik jele?

Legjobb válasz: Szia, sajna nem tudom, de azért írok, mert nekem is nov 12-én hött meg. Én hõmérõzök, és nekem is peteérésgyanús jeleim vannak, de korainak tartom. Menzes óta 36,4-36,5 ; tegnapelõtt 36,3 ; tegnap 36,2 volt ma meg 36,7...Most ez azt jelenti, hogy peteérésem volt tegnap?? a 7. napon??? Ha valakinek van ilyen tapasztalata, engem is érdekel... Lehet mindkettõnknek a ciklusunkban ilyen korán volna a peteérése?

Szia, sajna nem tudom, de azért írok, mert nekem is nov 12-én hött meg. Én hõmérõzök, és nekem is peteérésgyanús jeleim vannak, de korainak tartom. Menzes óta 36, 4-36, 5 ; tegnapelõtt 36, 3 ; tegnap 36, 2 volt ma meg 36, 7...Most ez azt jelenti, hogy peteérésem volt tegnap?? a 7. napon??? Ha valakinek van ilyen tapasztalata, engem is érdekel... Lehet mindkettõnknek a ciklusunkban ilyen korán volna a peteérése?
Szia nekem is nov.12-én jött meg és tegnap nálam is nyúlós váladék volt, de az ov teszt és a törpemikrószkóp szerint nincs peteérésem. Lehet, hogy neked is meg kellene nézned valamelyikkel, mert peteérés nem mindenkinek középidõben van. Ja és lehet, hogy pont ezen az oldalon olvastam, hogy valaki azt írta, hogy 14-én már volt nyúlós váladéka de az orvos szerint a peteérése (uh szerint) 18-án volt.

Úgy tudom, hogy a peteérés egy folyamat, akkor a középidős, rendes hőleesést miért nevezik önmagában peteérésnek?

A menstruáció alatt felújultan kezd el érni a petesejt az ovulációig. Miért a klasszikus h?leesést nevezik peteérésnek?

Legjobb válasz: a tüszõrepedést jelzi a hõ, maga a peteérés akár hõesés nélkül bekövetkezhet, sajnos nem mikndig reped a tüszõ. zárójelben nekem a pontosam mért hõm sem ezt sem azt nem jelezte, az LH teszt mutatta, elõre jelezte a tüszõrepedést, és megfogant mindkét fiam elsõre!

a tüszõrepedést jelzi a hõ, maga a peteérés akár hõesés nélkül bekövetkezhet, sajnos nem mikndig reped a tüszõ. zárójelben nekem a pontosam mért hõm sem ezt sem azt nem jelezte, az LH teszt mutatta, elõre jelezte a tüszõrepedést, és megfogant mindkét fiam elsõre!
Tudatlanságból. A peteérés hosszabb folyamat, a menstruációmelején elkezdõdik. Az ovuláció vagy tüszõrepedés jele a hõleesés utáni folyamatos hõemelkedés legalább 5 napon keresztül, jól tudod. Sokan mégis pé-nek, peteérésnek nevezik az ovulációt, TÉVESEN. Sajnos.

Ha fehér szagtalan mancs folydogál belőlem, az lehet, hogy a peteérés egyik jele? Most kéne "összebújnunk"?

Legjobb válasz: Ha nyúlós és ragacsos, akkor biztosan a peteérés jele. Mindent bele! :)

Ha nyúlós és ragacsos, akkor biztosan a peteérés jele. Mindent bele! :)
Igen!!!! hajrá! :-))

Mit jelent az hogy nem alakult ki a peteérés egy nőnél? Ennek mi a következménye?

Legjobb válasz: Nincs peteérés, nincs vagy kevés a menstruáció, nem tud teherbe esni, hisz nincs ami megtermékenyüljön.

Nincs peteérés, nincs vagy kevés a menstruáció, nem tud teherbe esni, hisz nincs ami megtermékenyüljön.
Normál esetben minden hónapban megérik egy(vagy több petesejt)az egyik vagy másik petefészekben. Ezt hormonok szabályozzák. Ha valamilyen betegség miatt nem "mûködnek" rendesen a hormonok, ez a peteérés nem következik be. Ha nincs peteérés nincs ami megtermékenyüljön, nem alakul ki terhesség. Ez a meddõség.

Van olyan, hogy valakinek kimarad a peteérés egy hónapban?

Normális ez, vagy ezzel orvoshoz kell fordulni? És mi van ha nem el?ször fordul el??

Legjobb válasz: Van, ilyen, de ha már többször elõfordult, menj el orvoshoz.

Van, ilyen, de ha már többször elõfordult, menj el orvoshoz.
Azt mondják, hogy egy évet nézve egyszer minden nõnek van peteérés nélküli hónapja. A lényeg hogy többször ne forduljon elõ!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem nekem van ez a gondom, hanem egy ismerõsömnek, csak azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom, mit javasoljak neki...
lehet több is nem csak egy 3-4 hónap normális, de nem egymást követõ hónapokban! több nem! nekem gyógyszert kellett rá szednem!

Biztos, hogy 11. -14. nap közt lehet a peteérés egy 26 napos ciklusnál? 3-4 napig tart általában a menstruációm!

Mert én mindig a mensi utáni pár napban érzek vmit...3-4 napig tart általában a menstruációm!S azutáni napokban érzek has-szúrkát,mellviszketést, olykor érzékenységet, akkor jönnek a patik is... Lehet,hogy nekem el?bb van pé-m?

Legjobb válasz: Könnyen lehet. Kezd el vezetni a hõmérsékleted, és a nyáktünetet is figyelni. Bár ez el tart egy pár hónapig, mire megtanulod kielemezni, de addig is próbálkozhattok, úgyhogy megéri...

Könnyen lehet. Kezd el vezetni a hõmérsékleted, és a nyáktünetet is figyelni. Bár ez el tart egy pár hónapig, mire megtanulod kielemezni, de addig is próbálkozhattok, úgyhogy megéri...
A ciklus második fele minden nõnél 12-16 napig tart. Rövidebb lehet ennél, de hosszabb nem. Ez azt jelenti, hogy 26 napos ciklusnál a 10-14. napon lehet valamikor a tüszõrepedésed. Akkor is, ha bizonyos tüneteket te korábban érzel. Az, hogy a menszeszed meddig tart, az teljesen mellékes, semmit sem jelent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Tegnap kezdtem el mérni a hõmet az orvosom tanácsára! Remélem mielõbb sikeres lesz a próbálkozásunk! 2 ismerõsöm úgy járt sikerel, hogy minden áldott nap együtt voltak... Próbáltuk mi is, de nekünk ez így nem megy:-(Erõltetve nem megy!Remélem így is sikerül, hogy nem ennyire gyakran vagyunk együtt...
Én még ovutesztet is csinálnék mellette.
Kizárólag ovuteszt!!! Nekem is 26-27 napos ciklusaim voltak. Csak hõmérõztem, és nem estem teherbe másfél évig. Vettem egy ovutesztet, és kiderült, hogy az addig hitt peteérésem (hõ szerint) nem volt valós, mert már két napja volt magasan a hõm, és akkor lett pozitiv az ovuteszt. És képzeld egybõl terhes lettem! Most vagyok 5 hetes és 4 napos:) :)
Kedves utolsó! Örülök, hogy babás vagy, mert ugye ez a lényeg, de kérlek ne "húzd le" a hõmérõzést, mert az mûködik (mellesleg önmagában kevés, a nyáktünet megfigyeléssel kombinálva lehet hatékonyan használni!). Valami nem sikerült nálatok, szerintem nem jól tudtátok a szabályokat, szívesen megnézném azokat a görbéidet... mert hogy az ovuteszt is ugyanattól a hormontól lesz pozitív, mint amitõl a hõmérséklet megemelkedik... Bocs, ez off-nak tûnik, de nem az, mert nem lenne jó, ha a kérdezõ kedve elmenne a hõmérõzéstõl... Nekem 2 babám is így lett, szóval mûködik!
14.56 vagyok. Én ugyan azt írtam, hogy mellette használjon ovutesztet a kérdezõ, viszont nálam se vált be a hõmérõzés még a nyákfigyeléssel együtt sem. Van aki nagyon érzékenyen reagál minden külsõ/belsõ ingerre, és ez azonnal meglátszik a hõjén is. Sajnos én is ilyen vagyok, ezért használok csak ovutesztet. Ez viszont tökéletesen mûködött és bõven elég volt. Másnál meg a hõmérõzés válik be.

Ha Clostilt szedek lehetséges, hogy egy cikluson belül többször van peteérésem? Mert a peteérésemnek már 11 napja de azóta is fájnak a petefészkeim hol felváltva hol egyszerre. Ilyen "fájásokat" a peteérés napján szoktam érezni.

Legjobb válasz: Bármi lehetséges. Van az orvostudományban olyan történet ikrekrõl akik egy hónapban fogantak meg de egy hónapon belül többször volt peteérés így két különbözõ petével lett terhes az anyuka. Persze ikreknek számítottak, de volt egy hét különbség köztük:-) Na jól elmagyaráztam de remélem érthetõ:-)

Bármi lehetséges. Van az orvostudományban olyan történet ikrekrõl akik egy hónapban fogantak meg de egy hónapon belül többször volt peteérés így két különbözõ petével lett terhes az anyuka. Persze ikreknek számítottak, de volt egy hét különbség köztük:-) Na jól elmagyaráztam de remélem érthetõ:-)

Egy lánynak nagyjából hány év (első menstruáció) után áll be a peteérése a ciklus közepére?

Mert azt olvastam, hogy a tiniknél a peteérés szinte bármikor lehet, de egy id? után beáll.

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Egyébként furcsa a kérdés. Nem úgy van, hogy beáll a ciklus, közben a peteérés összevissza van, majd beáll középre... A peteérés általában maga után vonja a vérzést kb. 14 nap után. Ha hamarabb van peteérés, hamarabb van menzesz, ha késõbb van peteérés, késõbb van a menzesz is.

Elsõ vagyok. Egyébként furcsa a kérdés. Nem úgy van, hogy beáll a ciklus, közben a peteérés összevissza van, majd beáll középre... A peteérés általában maga után vonja a vérzést kb. 14 nap után. Ha hamarabb van peteérés, hamarabb van menzesz, ha késõbb van peteérés, késõbb van a menzesz is.
nekem 5-6 év alatt állt be
Vkinek már az elsõ menzesz után beáll, vkinek meg soha. De 18 éves korra illene beállnia.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha beállt a menstruáció, akkor beállt a peteérés is.
bárkinél lehet bármikor, nem csak a tiniknél. spontán peteérés, illetve van amikor egy ciklus alatt több peteérés is van. ezért nem lehet megbízni a naptármódszerben, te se tedd.

Van olyan itt, aki tudja, hogy nem peteéréskor hanem mondjuk közvetlen menstruáció után vagy elõtt esett teherbe? Tegnap olvastam errõl egy cikket, hogy vannak olyan nõk akik nem feltétlen a peteéréskor a legtermékenyebbek.

Legjobb válasz: termékeny csak peteérskor lehetsz mivel anélkül nem lesz terheség az más kérdés hogy lehet extra peteérés vagy korai vagy késöi, nem feltétlenül fél idöben van, de ez azért nem olyan gyakori.

termékeny csak peteérskor lehetsz mivel anélkül nem lesz terheség az más kérdés hogy lehet extra peteérés vagy korai vagy késöi, nem feltétlenül fél idöben van, de ez azért nem olyan gyakori.
2 evig probalkoztunk a babaval es en pontosan a mensi utan 14 nappal voltam nodokinal es azt mondta hogy nincs peteeresem , vert vettek, kivizsgalas s meg minden es mikor mentem a leletekkel kiderult terhes vagyok kesobb volt peteeresem, azt mondta a doki h meg egy orgazmussal is lehet vagy csak ugy peteeres .7 hetes kismama
Én kétszer is úgy lettem terhes, hogy " semmi esélye" nem volt. Az elsö gyerekemmel közvetlen menzesz elött voltunk együtt, mert naptármódszerrel akartunk védekezni (akkoriban még nem igazán volt lehetöség más módszerrel). A ciklusom mindig teljesen szabályosan 25 napos volt, valószínüleg a peteérés is mindig ugyanakkor középidöben volt. Ez az egy alkalommal A 24. napon voltunk együtt - és egyböl össze is jött a baba. Az biztos, hogy akkor sikerült, mert abban a hónapban csak ezen a napon voltunk együtt, mert a férjem más városban dolgozott. A harmadik gyereknél meg a menzesz után, az 5 napon (elsö vérzémentes nap) voltunk együtt. Az eredmény az lett, hogy ikreink születtek. Ebben az esetben is csak ez az egy nap jöhetett számításba, mert az elözö hónapban szintén kiküldetésben volt a férjem. De egy közeli ismerös pár éveken keresztül akart volna babát, sikertelenül. Mindenféle kivizsgálást elvégeztek náluk és semmit, de semmit nem találtak, ami indokolta volna. Aztán egy idös nögyógyász javasolta nekik, hogy próbálják meg, hogy a menzesz alatt vannak együtt - és még abban a hónapban sikerült a baba.
Igen.hasonlóan.....feb.28.-mensi 3 napos :) márc10.én aktus....fogant is a babykém.....Mensi alatt is esttem teherbe ugy jött 2.dik babám.
Nekem is fogant ugy babam megszakítás mellett, hogy menzi utáni 5.-10.napokon voltunk egyutt, utana a párom elutazott..25-27napos ciklusok mellett!

Yadine szedése után mennyi idő alatt lehet próbálkozni? Babát szeretnék, mindent meg akarok tenni hogy terhes legyek. Mikor van peteérés? Egy hónapja hagytam abba a tabletta szedését. Kiszámolhatom száz százalékra hogy mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Bármikor nekiállhattok,mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl,nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet,a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek,mert én annak a híve vagyok,hogy ne azért bújjunk össze,hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl,annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek,amik kimutatják,hogy mikor van peteérés.

Bármikor nekiállhattok, mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl, nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet, a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek, mert én annak a híve vagyok, hogy ne azért bújjunk össze, hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl, annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek, amik kimutatják, hogy mikor van peteérés.
Egyet értek az elõttem szólóval. Amíg számolgattunk egyszer sem sikerült teherbe esnem. Elegem lett, és csak a testem jelzéseire figyeltem. Az egyik hónapban szinte alig voltunk együtt, de egyik nap erõsen vágytam a férjemre. Hát akkor jött össze a pici. :)
Én 6 évig szedtem a Yadinet, a dokimat megkérdeztem, hogy mikor lehet probálkozni, azt mondta, hogy õszerinte várjak 3 hónapot, ez meg is történt, aztán eltelt még 3 hónap, most pedig 3 napos késéssel vagyok a menszimmel, ugyhogy szerintem most sikerült! :-) A hat hónap alatt egyszer sem éreztem a peteérésemet, kivéve az utolsóban, de akkor nem is görcsöltem a babán, csak egyszerüen szerettük egymást, nem forgott minden gondoloatom a kisbabán! Ugyhogy ne görcsölj rá, csak legyetek együtt amikor ugy érzitek!!
Én kb. egy évig szedtem a Yadint. Mikor abbahagytam a rákövetkezõ hónapban össze is jött a pici fiunk. Most 36 hetes kismama vagyok. Nekem rendszertelen volt a mensesem így lehet azért is jött össze rögtön a követketõ hónapban mert még a gyógyszer "irányította" a peteérést. Bár igaz, hogy nem számolgattam semmit. Csak egyból összejött. Hálistennek!!!!!
Én is yadine-t szedtem és a doki nekem is 3 hónap egyéb védekezést javasolt, hogy tuti ne legyen semmi baja a babónak. 9 hetes kismami
Én már 6 éve szedem a Yadine-t, most szedem be az utolsó bogyókat és utána mi is tervezzük a családalapítást. Én is kérdeztem az orvosomat, és mondta hogy nem szükséges várni a gyógyszer után, mert alacsony hormontartalmú. Én a saját és a babám érdekében szeretnék majd várni egy pár hónapot (2-3). Görcsölni semmiképpen nem szabad, jön aminek jönnie kell.Általában a legváratlanabb pillanatban jön össze a baba.Mindent természetesen kell csinálni, és majd kopogtat a pocakban amikor jönnie kell :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!