Találatok a következő kifejezésre: A peteérés több napig (20 db)

Lányok! Azt tudom, hogy a peteérés a ciklus 14. napján van, de csak 1 napig tart a peteérés, vagy több napig?

Legjobb válasz: A peteérés folyamatos. A 14. napon az ovuláció (tüszõrepedés) következik be. Ha megtörténik a beágyazódás, akkor azonban a peteérés leáll.

A peteérés folyamatos. A 14. napon az ovuláció (tüszõrepedés) következik be. Ha megtörténik a beágyazódás, akkor azonban a peteérés leáll.
A peteérés csak nagy általánosságban van a 14 napon. Igazából szinte bármelyik nap lehet, csak van amikor nagyon ritka. És ha ezt azért kérded, hogy a peteéréskor lehet e csak megtermékenyíteni egy nõt, akkor arra azt mondják, hogy a nõi testben tovább élnek pár napig a spermák. Ha pedig még élnek a peteéréskor, akkor lehet baba.
Nem feltétlen a 14. napon van, ez egyénenként változó. Van akinek a 28 napos ciklusa 27. napján vagy éppen az elsõ napján van, úgyhogy ezt tanácsos a nõnek saját magának kitapasztalnia ovu tesztekkel vagy pl ciklus.hu-n van erre naptár amin vezetheti magának.
Én úgy tudom, hogy 1-2 nap
A peteérés egy hosszabb folyamat, mint az eperérés vagy az almaérés: a menszesz alatt kezdõdik, és kb két hétig tart. étlagosan a ciklus 14. napoján fejezõdik be a peteérés, mégpedig azzal, hogy a megérett pete kiszabadul a burkából, a tüszõbõl, és elindul a petevezeték felé, hogy megtermékenyüljön. Ezt nevezzük tüszõrepedésnek, latinul ovulációnak. Ez egy pillanatig tart. A kiszabadult pete kb 24 óráig életképes, azaz megtermékenyíthetõ, utána elhal. Ha ez idõ alatt találkozik hímivarsejttel, akkor megtermékenyülhet. Auonban vigyázat: ez a hímivarsejt akár egy héttel korábbi közösülésbõl is származhat! Akadékoskodóknak: orvosok találtak már 8 napos, még élõ hímivarsejtet is egy nõben, bár az átlagos élettartamuk tényleg "csak" 2-3 nap. Példa egy héttel a közösülés után való teherbe esésre: http://kiwu.winnirixi.de/gluckstreffer/6666.jpg

A peteérés akár több napig is tarthat? Vagy az csak egy nap?

Mindent szeretnék tudni err?l a dologról, mert babát szeretnénk!

Legjobb válasz: A peteérés cak 1 napig tart. Ha szoktad reggelente mérni a hõdet, akkor tudni fogod melyik nap van, mert olyankor leesik a hõ pár tizedet. Utána viszont megemelkedik. Szóval pont azon a napon érdemes együtt lenni, mert a pete mindössze 12-24 óráig "életképes". Remélem tudtam segíteni.

A peteérés cak 1 napig tart. Ha szoktad reggelente mérni a hõdet, akkor tudni fogod melyik nap van, mert olyankor leesik a hõ pár tizedet. Utána viszont megemelkedik. Szóval pont azon a napon érdemes együtt lenni, mert a pete mindössze 12-24 óráig "életképes". Remélem tudtam segíteni.
ma már volt egy ilyen kérdés azt is nézd vissza! A peteérés 24-36 órát tart. Ha peteérést tapasztalsz, mondjuk vizelettesztel (ovuteszt) akkor a leggyengébb csík jelentkezésénél érdemes elkezdeni a napi együttléteket a biztos siker érdekében. Ha 28 napos a ciklusod a 10. naptól kell a tesztet figyelni..elég kétnaponta amíg negatívat mutat, de amint pozitívat jelez másnap is meg kell nézni, és akkor a dolgotokat tudjátok. el kell kapni a jó idõpontot, de a bekerülõ spermák két napig is várhatnak a petesejtre..ezért sokan mondják, hogy elég kétnaponta együtt lenni, de én mentem biztosra , ahogy pozitív lett az ovuteszt 5 napig le sem álltunk, aztán csökkentett fokozatban voltunk együtt..és sikerült.
A kérdező hozzászólása: szia! igen segítettél! csak még annyi kérdésem lenne, hogy ma vettem egy ovulációs mikroszkópo, és azt ma megnéztem, és az alapján ma van! de azt írják itt, hogy akkor tojásfehérjés nyúlós nyáknak kell lenni! nekem olyan nincs! lehetséges, hogy nem megbízható a mikroszkóp? vagy nekem nem jelzi olyan nyák a peteérést? köszönöm a válaszodat!
Második vagyok és nekem sem volt semmi nyákom, de a mikroszkóp mindent tudott, persze én sem hittem neki, ezért vizeletes ovuteszttel ellenõriztem és láss csodát az is pozitívat mutatott..a nyákot ha eddig nem figyelted, akkor nem fogod hamar kiismerni, ugyanezt gondolom a hõmérõrõl is.Ha pozitív a pg53, akkor mától együtt kell lenni és kész, mindennap, vagy kétnaponta az rátok van bízva, mert lehet hogy a pé csak most kezdõdik.
a peteérés hosszabb folyamat de az ovuláció után a pete csak 24 órát él. vagy is a peteérés alatt a petevezetékben nyák alakul ki ami elég szilárd és a peteérés közben oldódik fel és ürül ki ilyenkor van fehér folyás a végén szinte olajszerü. ekkor a szervezeted egy hormont mutat amit az ovu teszt mutat ki de max 2 napig. amikor a pete kilöködik a petevezetékbe onnantol van 24 órája kb. ilyenkor megemelkedik a höd viszont az ovu teszt már negatív, és nincs folyásod szinte semmi ezen a napon.
A kérdező hozzászólása: oké! köszönöm szépen a válszt mindenkinek!
1. válaszoló vagyok. Nekem nem mutatott a vizeletes ovuteszt semmit, és nem vettem észre semmilyen folyást. Viszont mértem a hõmet, és most kb 5 hetes vagyok. Úgy hogy ha pozitív akkor most húzzatok bele legalább 2-3 napig!
Szia! A babatervezok.otthona.net oldalon egy csomó hasznos infót találsz a témában, fotókkal.

Ha a peteérés előtt 3 nappal este együtt voltunk és a peteérés napjának estéjén akkor van remény, hogy sikerül teherbe esnem? A többi napon sajnos nem volt mód.

A hőm mára leesett és az ovuteszt tegnap + volt, ma már -. A mai nap még nem késő ugye?

Legjobb válasz: A spermáknak meg van az a nagyszerû tulajdonsága,hogy akár 5 napig is életképesek! Tehát,ha ma mégsem sikerülne együtt lenni,akkor még mindig van esély,hogy megfoganjon a baba-ha csak az elõzõ csapatból egy már meg nem termékenyítette a petesejted! Ha még nem történt meg a megtermékenyülés,akkor ma és holnap még nem késõ! Sok sikert!!! Üdv:3 lányos

A spermáknak meg van az a nagyszerû tulajdonsága, hogy akár 5 napig is életképesek! Tehát, ha ma mégsem sikerülne együtt lenni, akkor még mindig van esély, hogy megfoganjon a baba-ha csak az elõzõ csapatból egy már meg nem termékenyítette a petesejted! Ha még nem történt meg a megtermékenyülés, akkor ma és holnap még nem késõ! Sok sikert!!! Üdv:3 lányos
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Együtt tudtunk lenni, remélem sikerült! :) 2 hét és kiderül. :)
Mi újság kedves kérdezõ? K.
A kérdező hozzászólása: A 13. hétben vagyok, sikerült. :)
GRATULÁLOK!!! K.
GRATULÁLOK!!!

Normal esetben hany napig lehet erezni a peteerest? En mar 6. napja erzem rosszul magam es tobb mint 1.5 hete volt meg. Faj a fejem, hanyingerem van, kicsit szedulok, faradt vagyok, nincs etvagyam, mindjart megjon erzesem van!

Legjobb válasz: A peteérés igazából csak 1 nap, elötte-utánna lehet tüneted, de enyhébbek, mint amiket írtál. Lehet, hogy nem a pé miatt érzed magad rosszul..

A peteérés igazából csak 1 nap, elötte-utánna lehet tüneted, de enyhébbek, mint amiket írtál. Lehet, hogy nem a pé miatt érzed magad rosszul..

Lehetséges, hogy a peteérés után nem 14, hanem 19 vagy több nappal jön meg a menstruáció?

A peteérésem a 16. napon volt. Onnan tudom biztosra, hogy akkor véreztem egy kicsit és szurkált egyik oldalt alul. Most a 34. napon tartok és bár vannak elõjelek (alhasi diszkomfortérzés-és fájdalom, puffadás, enyhén érzékeny cicik, kétoldali szurkálás, valamint olyan furcsán kényelmetlen hason aludnom), de még mindig nem jött meg. 30. napon végzett terhességi teszt negatív lett. Normális ez?

Legjobb válasz: 16 nap még okés lehet, de annál több nem, mert a sárgatest nem "él" tovább. Csinálj még egy tesztet!

16 nap még okés lehet, de annál több nem, mert a sárgatest nem "él" tovább. Csinálj még egy tesztet!
A kérdező hozzászólása: A 30. napon nem kéne már kimutatnia a tesztnek a babát? amúgy nem érzek tipikus terhességi tüneteket, amit az elsõ két babámnál éreztem (émelygés, fáradtság, szédülés).
Én is kétszer csináltam és a másodiknál kimutatta.Persze 2 hét eltérés volt a két teszt között.
A kérdező hozzászólása: 2 hét múlva is negatív teszt. 2 napja volt egy kis alvadtvéres nyák, de azóta sincs mensim.
A kérdező hozzászólása: május 30-án derült ki, hogy 3 hetes babóm van :) Azóta egy eleven kislánnyal gazdagodtunk, aki már 15 hós :)
Oh dejo! Gratulalok! Jo h irtal. Jo volt olvasni. :)

Április 4-én jött meg a menstruációm, 4 napig tartott (3-4. nap nagyon enyhe). Babát szeretnénk. Lehet peteérésem? Többi lent.

Szedem az Elevit terhességi vitamint és iszom a cickafarkfû peteérést serkentõ teát. 6-án, 8-án és 13-án voltunk együtt eddig. Átlag 28 naposak a ciklusaim. De 12-én bõ krémes folyást tapasztaltam, ami elmúlt. Lehet korai peteérés? Járt már így valaki?

Legjobb válasz: Lehet persze!De meg most is erdemes lenne ovu tesztet elkezdeni használnod,(elvileg a 10.napon vagy es a 13-14.nap szokott lenni 28nap mellett)siman kiderül hogy lesz e normal középidoben peteresed vagy tenyleg korábban megvolt..

Lehet persze!De meg most is erdemes lenne ovu tesztet elkezdeni használnod, (elvileg a 10.napon vagy es a 13-14.nap szokott lenni 28nap mellett)siman kiderül hogy lesz e normal középidoben peteresed vagy tenyleg korábban megvolt..
Nehogy már napokig életképes legyen az ivarsejt!
Igen, csak azon a napon tudsz teherbe esni, mikor peteérésed van. Viszont ha elõtte 2-3 nappal volt együttlét, akkor sikerülhet, mert annyit elélnek a hímivarsejtek. De teherbe esni akkor is csak azon a napon lehet.
Utolsó szépen leírta. Pete nélkül nehéz teherbe esni.
Elõtte való napokról maradhat kiskatona amitõl megtermékenyülhet a petesejt, de ovuláció kell hogy legyen anélkül nincs baba.
Igen, csak peteéréskor lehet. De annyit még hozzátennék, hogy lehet spontán peteérés (pozitív események - orgazmus, vagy negatív sokk - erõszak) hatására is. Ezt az ember általában nem tudja, hogy mikor van.
Nekem volt egy spontán peteérésem menses elõtt 3 nappal!:D Ma 6 hónapos az "eredmény"!!!:D

Peteérés után elkezdtem inni a palástfű teát. A menziszem egy nap késés után megjött, de nagyon picit, alig van, szinte egyenlő a nullával, a többi menzieimhez képest. Lehetséges, hogy a tea okozza, hogy ennyire lecsökkent? Tesztet még nem csináltam.

Legjobb válasz: Szerintem csinálj egy tesztet, de csak 2-3 nappal azután hogy ez a pici is abbamarad. Ha terhes lennél, akkor már nagyobb esélye van annak, hogy kimutassa, feltéve, hogy addigra nem jön meg rendessen. Nálam szokott olyan lenni, hogy 1-2 napig alig van, utána meg úgy beindul, hogy nem gyõzök cserélni. Azért drukkolok, hogy baba legyen.

Szerintem csinálj egy tesztet, de csak 2-3 nappal azután hogy ez a pici is abbamarad. Ha terhes lennél, akkor már nagyobb esélye van annak, hogy kimutassa, feltéve, hogy addigra nem jön meg rendessen. Nálam szokott olyan lenni, hogy 1-2 napig alig van, utána meg úgy beindul, hogy nem gyõzök cserélni. Azért drukkolok, hogy baba legyen.
A kérdező hozzászólása: azt hiszem mostmár több van, a test negatív.
Õszintén sajnálom!!! Szerintem kezdjél el stedni E vitamint és vas komplexet. Hidd el segít!! Egy hónapig szedtem, és most "már" 5. hetes vagyok!! Az E vitamin progreszteron termelésre készteti a májat, ami a beágyazódást "csinálja". A vas, vagyis igazából a folsav is valahogy a fogantatást és a beágyazódást segíti, csak azt nem magyarázták el, hogy hogyan. Sok sikert a következõ hónapra!!!
Szia! Én is hallottam már olyat, akinek a tea bekavart a ciklusába, de nekem még szerencsére nem volt ilyan tapasztalatom. Neten ezeket találtam, azóta én is vitaminozok: - C-vitamin: kollagéntermelést szabályozza, segít a petesejt utáni sebgyógyuláskor, és segít a vetélés megelõzésében is; - E-vitamin: gyógyulást támogatja, elõsegíti a beágyazódást - Cink: sebgyógyulás, beágyazódás, hormontermelés szabályozása sok sikert!

Több nap ovutesztelés után sem sötétebb a második csík. Ha van csík, de nem erősebb, attól még lehet peteérés?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7425af4fd04d2eb5461606..

Legjobb válasz: Köszi a bíztatást! Már csak kettõ ovutesztem van. Már 6 hat napja csinálom. Akkor ma meg holnap próbáljam meg 7 körül vagy most már akkor amikor eddig?

A kérdező hozzászólása: 15:41-es Akkor lehet, hogy volt két napja peteérésem? Mert akkor majdnem olyan volt, csak kicsit halványabb. A hõm szerint lehetett akkor?
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást! Már csak kettõ ovutesztem van. Már 6 hat napja csinálom. Akkor ma meg holnap próbáljam meg 7 körül vagy most már akkor amikor eddig?
Nem. Csak akkor peteérés, ha ugyanolyan erõsek a csíkok, vagy ha a tesztcsík erõsebb, mint a kontrollcsík.
Én is a vaterán vettem ovut, de nekem peteéréskor sem egyforma a 2 csík, egy picit mindig halványabb a tesztcsík, mint a "C"
A kérdező hozzászólása: Igen, én a teszveszrõl vettem szintén 100 Ft-t darabját. Csak én 8 db ovut kértem (amibõl már 6-t elhasználtam), és 2 db terhességi tesztet. Mindegy remélem ma már pozitív leszek. Sok sikert neked is ;-)
Most még csináld, mint eddig és legközelebb majd 19-kor. A vaterán amugy lehet venni darabját 100 ft-ért, nekem onnan van és nagyon jó.
Utolsó vagyok. Ne idegesítsen, régen nekem is 28 naposak voltak a ciklusaim, erre amióta babát karunk 30-32 naposak és a 18. vagy 20.napon van pé-m. Nekem azt mondták, hogy az ovu tesztet este 19-körül a legjobb csinálni, próbáld majd akkor.
A kérdező hozzászólása: Délután 5 után szoktam csinálni. Egy kivétellel ugyanabban az idõpontban. Már idegesít, hogy a 18. napon vagyok :-(
Ne idegeskedj, csináld tovább az ovu tesztet, szerintem csak most lesz pé-d. Amint erõs ozitív hajrá, aztán az elsõ negatív napon is. Esténként csinálod a tesztet, mindig ugyanabban az idõpontban?
Bocsi, de én a hõgörbéhez nem értek:( csak azt tudom, ha picit halványabb a tesztcsík, akkor is pozitív.De szerintem volt már peteérésed.

A peteérés után 14 nappal kell megjönnie ha nem sikerült a baba? Vagy számoljak rá több napot?

Nem rendszeres a ciklusom,33-37 naposak. Most a 18. napon volt ovulációm. Szerintetek mikortól reménykedhetek?

Legjobb válasz: nem biztos, hogy a luteális 14 napos.

nem biztos, hogy a luteális 14 napos.
Amikor már a nem várt napjain túl leszel, akkor reménykedhetsz. De majd ha a 14 napon túl vagy tesztelhetsz is.
állítólag a 18 nappal az ovu után már valószínû, hogy baba...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!