Találatok a következő kifejezésre: A peteérés napig tart (48 db)

Lehetséges hogy a peteérés tovább tart mint 1-2 nap?

Ugyanis fehér folyásom van, nyálkás nyulós stb. Ez gondolom peteérés. Viszont ez már kb 2-3 napja van..gondot jelenthet?

Legjobb válasz: Szia! A tojásfehérjeszerû folyás nekem mindig megelõzi a peteérést, és eltart egy-két napig. Most kezdõdik a termékeny idõszakod. Hajrá!

Szia! A tojásfehérjeszerû folyás nekem mindig megelõzi a peteérést, és eltart egy-két napig. Most kezdõdik a termékeny idõszakod. Hajrá!
Nem jelenthet. A peteérés nem egykét nap, hanem a ciklusod elsõ napjától kezdõdik. A tüszõ repedése után kiszabadul a petesejt, innentõl kezdve 12-24 órán át él, ekkor lehet megtermékenyíteni.A tojásfehérjeszerû nyák peteérés elõtt, közben és akár utána is lehet kicsivel- ez mindenkinél más és más, akár 3-4 napig is tarthat. A tested-ciklusod figyelésével önmagadhoz tudzs viszonyítani hónapról hónapra.

A peteérést követően 8-10 nappal szokott lenni alhasi fájdalom. Ez kb hány napig tart és mindig együtt jár a pecsételő vérzéssel?

Legjobb válasz: Mensi után 8-10 nappal (de még a ciklus 8-10. napján is) elõfordulhat alhasi fájdalom, amit kísérhet pecsételõ vérzés, ez jelezheti a peteérés idejét. Az alhasi fájdalom megelõzheti, vagy követheti is a peteérést. 1-2 napig tart. Amit konkrétan a kérdésben írtál, nem tudom értelmezni.

Mensi után 8-10 nappal (de még a ciklus 8-10. napján is) elõfordulhat alhasi fájdalom, amit kísérhet pecsételõ vérzés, ez jelezheti a peteérés idejét. Az alhasi fájdalom megelõzheti, vagy követheti is a peteérést. 1-2 napig tart. Amit konkrétan a kérdésben írtál, nem tudom értelmezni.
A kérdező hozzászólása: Az volt a kérdésem, hogy az alhasi fájdalom (terhesség esetén) mindig együtt jár e a pecsételõ vérzéssel?Mert nekem pont ennyi idõ után kezdett el fájni a hasam és a mellem is már eléggé fáj, de megjönnie még nem kellene.Nem tudom, hogy esetleg terhesség e.Pecsételõ vérzésem viszont nem volt.
Nem mindig van pecsételõ vérzés, nekem annó nem volt, a hasszurka is csak egy nap volt.
Nekem volt pecsételõ vérzésem. De nem törvényszerû hogy mindenkinek legyen. Enyhe alhasi fájdalmat érezhetsz beágyazódás környékén.

A peteeres hanyadik naptol hanyadik napig tart? A mensim elso napjatol szamitva a 9 napon voltunk egyutt es egyeltelen nem vigyeztunk, mennyi eselye lehet annak, hogy teherbe esek?

Legjobb válasz: Szia! A peteérésed a KÖVETKEZÕ ciklusod elsõ napjától számítva VISSZAFELÉ 14 nappal van. Tehát attól függ az egész, hogy hány napos a ciklusod. Mert ugye ez úgy néz ki, hogy ha a ciklusod MINDIG 28 napos, akkor a peteérésed a ciklus 14. napján van, de ha a ciklusod rövidebb, pl. 25 napos, akkor a peteérésed a ciklus 11. napján van, de ha a cilkus hossza 31 napos, akkor a peteérés a ciklus 17. napjára esik. Abban az esetben, ha a ciklusod váltakozó hosszúságú (hol 25 napra jön meg hol 32 napra), akkor egy bizonytalan jövõbeni dátum az, amibõl visszaszámolva meghatározható lenne a peteérés pontos napja. Az a tény, hogy a hímivarsejt elég kiartóan tud várakozni akár 48-72 órát is a megtermékenyíthetõ petesejtre, és a petesejt is érésétõl számított 24 órában magtermékenyíthetõ tovább fokozza az izgalmakat. Azt szokták tanácsolni, hogy a számított peteérés elõtt és után 3 nappal óvatosan szeretkezzenek azok, akik nem akarnak babát. Tudom, te nem a maszlagot akartad hallani, hanem azt, hogy terhes vagy-e. Elég jó esélyed van rá, hogy ne legyél várandós, de remélem, hogy az a kis izgalom jó lecke volt arra, hogy felelõségteljesen éld a szexuális életed. Kívánom, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogy Te szeretnéd!

Szia! A peteérésed a KÖVETKEZÕ ciklusod elsõ napjától számítva VISSZAFELÉ 14 nappal van. Tehát attól függ az egész, hogy hány napos a ciklusod. Mert ugye ez úgy néz ki, hogy ha a ciklusod MINDIG 28 napos, akkor a peteérésed a ciklus 14. napján van, de ha a ciklusod rövidebb, pl. 25 napos, akkor a peteérésed a ciklus 11. napján van, de ha a cilkus hossza 31 napos, akkor a peteérés a ciklus 17. napjára esik. Abban az esetben, ha a ciklusod váltakozó hosszúságú (hol 25 napra jön meg hol 32 napra), akkor egy bizonytalan jövõbeni dátum az, amibõl visszaszámolva meghatározható lenne a peteérés pontos napja. Az a tény, hogy a hímivarsejt elég kiartóan tud várakozni akár 48-72 órát is a megtermékenyíthetõ petesejtre, és a petesejt is érésétõl számított 24 órában magtermékenyíthetõ tovább fokozza az izgalmakat. Azt szokták tanácsolni, hogy a számított peteérés elõtt és után 3 nappal óvatosan szeretkezzenek azok, akik nem akarnak babát. Tudom, te nem a maszlagot akartad hallani, hanem azt, hogy terhes vagy-e. Elég jó esélyed van rá, hogy ne legyél várandós, de remélem, hogy az a kis izgalom jó lecke volt arra, hogy felelõségteljesen éld a szexuális életed. Kívánom, hogy úgy alakuljanak a dolgok, ahogy Te szeretnéd!
En a mensim elso napjatol a 14 napon voltam eggyutt aparommal es teherbe estem..9ik nap meg korai, nagyon kicsi az esely hogy akkor sikerult volna.

Hány napig tart a peteérés?

Legjobb válasz: A pete érési folyamatára gondolsz peteérés alatt, vagy az ovulációra? Mert észrevettem, hogy sokan itt szinonímaként használják a kettõt. A pete érési folyamata a menstruáció elsõ napjától kezdõdik, és ovulációig tart, hogy kinek-mennyi idõ ez, teljesen változó. Még egy egyénnél is változhat havonta, de jó eséllyel valamikora 12-16. nap közöttig tart, akkor van ovuláció. Az ovuláció után a petesejt élettartama 24 óra.

A pete érési folyamatára gondolsz peteérés alatt, vagy az ovulációra? Mert észrevettem, hogy sokan itt szinonímaként használják a kettõt. A pete érési folyamata a menstruáció elsõ napjától kezdõdik, és ovulációig tart, hogy kinek-mennyi idõ ez, teljesen változó. Még egy egyénnél is változhat havonta, de jó eséllyel valamikora 12-16. nap közöttig tart, akkor van ovuláció. Az ovuláció után a petesejt élettartama 24 óra.
A kérdező hozzászólása: az ovulálásra gondolok, amikor a legtermékenyebbek vagyunk.

Hány napig tart a peteérés?

Nekem 14-én volt peteérésem,és 16án voltunk együtt a barátommal.

Legjobb válasz: Honnan tudod,hogy akkor volt peteérésed? Ha csináltál ovulációs tesztet,akkor oké,ha nem,akkor nem tudhatod biztosan. A peteérés egy nap és a pete 24 óráig életképes.Leggyakrabban a félidõben van ovuláció,de ezt sem lehet napra pontosan megmondani,inkább az "akörül" a helyes megnevezés. Ezért sem biztonságos a naptármódszer. Mindehhez hozzájön a spontán peteérés és a több pete megérése egy ciklus alatt. A spermiumok pedig több napig is életképesek,így ha akkor nem is volt pete,még abban a pár napban lehet és akkor ott vannak a spermiumok,hogy megtermékenyítsék. A megszakítás pedig csak idõ kérdése és gyermekáldást hoz.Ha most megúsztad,találj ki valami rendes védekezési formát!

Honnan tudod, hogy akkor volt peteérésed? Ha csináltál ovulációs tesztet, akkor oké, ha nem, akkor nem tudhatod biztosan. A peteérés egy nap és a pete 24 óráig életképes.Leggyakrabban a félidõben van ovuláció, de ezt sem lehet napra pontosan megmondani, inkább az "akörül" a helyes megnevezés. Ezért sem biztonságos a naptármódszer. Mindehhez hozzájön a spontán peteérés és a több pete megérése egy ciklus alatt. A spermiumok pedig több napig is életképesek, így ha akkor nem is volt pete, még abban a pár napban lehet és akkor ott vannak a spermiumok, hogy megtermékenyítsék. A megszakítás pedig csak idõ kérdése és gyermekáldást hoz.Ha most megúsztad, találj ki valami rendes védekezési formát!
Akkor nem vagy terhes, szia.
2-3 nap kb., pontosan lehetetlen megmondani.
A kérdező hozzászólása: csináltam ovulációs tesztet. picit fáj a hasam, de remélem, hogy az idegesség miatt, meg attól, h túlságosan ráparázok :S egy hét múlva kell megjönnie kb.
Úgy tudom, hogy az ovuláció kb 36 óráig tart. De miért nem védekeztetek, ha nem akarsz gyereket? Ráadásul a peteérésed környékén. Azt mondják peteérés elõtt és után 3 nappal azért veszélyes a dolog.
A kérdező hozzászólása: Védekeztünk , csak egy gumi volt nálunk.. és miután már csúszkált össze vissza , levette, de egybõl lekonyult, tehát nem volt vmi nagy szex.
5 nap a peteérés, elvileg.. és nagy a valószinûsége, h peteérésed volt.. hiszed ha 14. - én kezdõdött, akkor 16. - án még tartott.. miért is nem lehetett volna védekezni?? ha csúszkál a gumi, akkor az a megoldás, leveszitek, és durr bele, minden nélkül????

Hány napig tart a peteérés, mert nekem 4 napig nagyon görcsölt a petefészkem?

Legjobb válasz: a peteérés max 1 napig tart.és ha nagyon görcsölt a petefészked az azt is jelentheti hogy nembirt megrepedni a tüszõ.És igy lessza cysta.

a peteérés max 1 napig tart.és ha nagyon görcsölt a petefészked az azt is jelentheti hogy nembirt megrepedni a tüszõ.És igy lessza cysta.
A kérdező hozzászólása: Elötte nem érzetem soha ilyet! 1 honapja hagytam abba a fogamzásgátlót lehet hogy attol érzem? Most eléggé megijesztettél mert nem volt ilyen problémám még:((! Babát szeretnénk a párommal a peteérést megéreztem és még 1-2 napig szurt utána!

Lányok! Azt tudom, hogy a peteérés a ciklus 14. napján van, de csak 1 napig tart a peteérés, vagy több napig?

Legjobb válasz: A peteérés folyamatos. A 14. napon az ovuláció (tüszõrepedés) következik be. Ha megtörténik a beágyazódás, akkor azonban a peteérés leáll.

A peteérés folyamatos. A 14. napon az ovuláció (tüszõrepedés) következik be. Ha megtörténik a beágyazódás, akkor azonban a peteérés leáll.
A peteérés csak nagy általánosságban van a 14 napon. Igazából szinte bármelyik nap lehet, csak van amikor nagyon ritka. És ha ezt azért kérded, hogy a peteéréskor lehet e csak megtermékenyíteni egy nõt, akkor arra azt mondják, hogy a nõi testben tovább élnek pár napig a spermák. Ha pedig még élnek a peteéréskor, akkor lehet baba.
Nem feltétlen a 14. napon van, ez egyénenként változó. Van akinek a 28 napos ciklusa 27. napján vagy éppen az elsõ napján van, úgyhogy ezt tanácsos a nõnek saját magának kitapasztalnia ovu tesztekkel vagy pl ciklus.hu-n van erre naptár amin vezetheti magának.
Én úgy tudom, hogy 1-2 nap
A peteérés egy hosszabb folyamat, mint az eperérés vagy az almaérés: a menszesz alatt kezdõdik, és kb két hétig tart. étlagosan a ciklus 14. napoján fejezõdik be a peteérés, mégpedig azzal, hogy a megérett pete kiszabadul a burkából, a tüszõbõl, és elindul a petevezeték felé, hogy megtermékenyüljön. Ezt nevezzük tüszõrepedésnek, latinul ovulációnak. Ez egy pillanatig tart. A kiszabadult pete kb 24 óráig életképes, azaz megtermékenyíthetõ, utána elhal. Ha ez idõ alatt találkozik hímivarsejttel, akkor megtermékenyülhet. Auonban vigyázat: ez a hímivarsejt akár egy héttel korábbi közösülésbõl is származhat! Akadékoskodóknak: orvosok találtak már 8 napos, még élõ hímivarsejtet is egy nõben, bár az átlagos élettartamuk tényleg "csak" 2-3 nap. Példa egy héttel a közösülés után való teherbe esésre: http://kiwu.winnirixi.de/gluckstreffer/6666.jpg

Még kezdő vagyok. Szeretnék érdeklődni, hogy akkor mikor van peteérésem? és az hány napig tart? 28-as a ciklus általában 8-án szokott megjönni

Szoktam itt látni,hogy mindenki azt írja,hogy így megy úgy kell számolni de nekem ez magas. kb mikor lehet?Mert akkor úgy akciózunk .

Legjobb válasz: ha 28 napos a ciklusod,akkor általában a 14.napon van peteérésed.1 napig megtermékenyíthetõ.de írod hogy 8.-án szokott megjönni,akkor az nem 28 napos hanem 30 vagy 31...vannak ovulációs tesztek ha biztosra akarsz menni,mert nem mindenkinek félidõben van a peteérése.

ha 28 napos a ciklusod, akkor általában a 14.napon van peteérésed.1 napig megtermékenyíthetõ.de írod hogy 8.-án szokott megjönni, akkor az nem 28 napos hanem 30 vagy 31...vannak ovulációs tesztek ha biztosra akarsz menni, mert nem mindenkinek félidõben van a peteérése.
Szia! Beírod ebbe a kalkulátorba az utolsó menzid elsõ napját és kiírja azt az 5 napot a rendszer, amikor a peteérésed lehet. http://www.egeszsegkalauz.hu/kalkulatorok/peteeres/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)

Peteérés után három nappal 4 tizeddel esett le a hőm és ez azóta (4 napja) tart. Csak közvetlenül a mensi előtt leesett hő számít "nem terheeségnek", vagy már ez a leesés is azt mutatja hogy nem leszek babás? :(

Legjobb válasz: Azt olvastam valahol, h. a peteérés után 5 napon belül megy fel a hõ. Úgyhogy ne aggódj, még felmehet! Biztos volt (vagy biztos, h. most volt) peteérésed? Sok sikert!

Azt olvastam valahol, h. a peteérés után 5 napon belül megy fel a hõ. Úgyhogy ne aggódj, még felmehet! Biztos volt (vagy biztos, h. most volt) peteérésed? Sok sikert!

A tojásfehérje váladék hány napig tart? Mert volt a 10. nap körül de csak egy nap. Most vagyok a 15-ik napon és 2 napja fájdogál a hasam, de semmi folyás. Lehetett a 10. nap spontán peteérés?

Segitsetek légyszi.ezt nem értem.

Legjobb válasz: Nálam 2napig van.Lehetett a 10.napon is peteérés,nekem se pont középidõben van.

Nálam 2napig van.Lehetett a 10.napon is peteérés, nekem se pont középidõben van.
Nekem sem pont középidõben. Van, amikor korábban, van amikor késõbb. Általában 1-2 napig tart.
A kérdező hozzászólása: De a 17.napon megint volt.Normális ez?
Igen, elõfordulhat, hogy volt egy spontán ovulációd a 10. napon, majd ismét a 17. napon. Nekem is volt már ilyen, nem kell megijedni :)
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet, hogy az elsõtõl már szurkál a hasam?(beágyazódás)Vagy akkor most hogy alakul a beágyazódás?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!