Találatok a következő kifejezésre: A peteérés minden (388 db)

Van olyan akinek borzasztó rosszulléttel jár a peteérése minden hónapban? Hõemelkedéssel, esetleg lázzal?

Azóta van ez mióta szültem, azóta minden hónapban 3 napig, nagyon rosszul vagyok, hányinger émelygés, alhasi fájdalom, láz, hõemelkedés...Van ilyen mással is?

Legjobb válasz: Szülés után a 8- 16. hónapig volt velem hasonló. Nem voltam rosszul, csak annyira szúrt az oldalam, hogy egyszer elájultam és sokszor ki sem tudtam egyenesedni. Órákig. Hõemelkedésem is sokszor volt ekkor. Azóta elmúlt, bár még érzem a peteérésemet, de nagyon enyhén. Szülés elõtt halvány jele nem volt a peteérésnek, csak a folyás.

Szülés után a 8- 16. hónapig volt velem hasonló. Nem voltam rosszul, csak annyira szúrt az oldalam, hogy egyszer elájultam és sokszor ki sem tudtam egyenesedni. Órákig. Hõemelkedésem is sokszor volt ekkor. Azóta elmúlt, bár még érzem a peteérésemet, de nagyon enyhén. Szülés elõtt halvány jele nem volt a peteérésnek, csak a folyás.
Nálam pont ugyan ezek a tünetek vannak, eddig nem figyeltem erre, de nálam is szülés óta van ilyen, nem minden hónapban, csak néhány havonta. Én öt éve szültem, de tavaj nagyjából háromszor-négyszer volt ilyen.
A peteérés minden nõnél kb. 0, 5 fokos testhõmérséklet emelkedéssel jár. Van, aki ezt észreveszi, és van, aki nem. Ez a része a dolognak teljesen normális. A rosszullét viszont nem. Arra kéne rájönni, hogy vajon a hõemelkedéstõl vagy rosszul, vagy egyéb okból. Utóbbi esetben érdemes felkeresi egy nõgyógyászt. Amennyiben úgy érzed, hogy jelentõsen rontja az életminõségedet (és a leírásodból feltételezem, hogy ez így van), szerintem érdemes lenne az orvosoddal konzultálni orális fogamzásgátló gyógyszer szedésével kapcsolatban.

A peteérés minden esetben 14 nappal a menstruáció kezdete előtt van?

Kislányom születése óta többnyire megérzem a peteérést, félid? körül egyszer szokott pár órás er?s alhasi fájdalmam lenni, hogy az nem is lehet más. Legutóbb 31-n volt, össze is bújtunk a férjemmel, mert szeretnénk ha összejönne a következ? baba. Vasárnapra nem várom, ehhez képest ma valami barnás vérzésem van. Menstruációnak korai (viszont mindig így szokott kezd?dni, enyhe barnázással), de ha mégis az, akkor meg nem 31-n volt a peteérésem???? Akkor mégis mi ez a fájdalom félid?ben?

Legjobb válasz: Igen mindig a menstruáció elõtti 14. napon van peteérés, függetlenül a ciklushossztól.

Igen mindig a menstruáció elõtti 14. napon van peteérés, függetlenül a ciklushossztól.
Nekem 32 napos ciklusaim voltak, mensi utána a 13. napig voltunk együtt a párommal, és a lányom mégis megfogant, úgyhogy megdönteném a tuti receptet, mely szerint biztos, hogy a mensi elõtti 14. napon van peteérés. Ettõl még beágyazódásos vérzés tényleg lehet neked is, és lehetett akkor a peteérésed amikor gondolod. Csak nem mindenkinek szabályos minden teljesen. Viszont, ha te éreztél fájdalmat félidõben, akkor lehet hogy valóban akkor volt a peteérésed, és lehet hogy ebbõl baba lesz. Ha megvan az eredmény, megírod? Kíváncsi lettem .:)
Nem, nem mindig akkor van peteérés, fõleg ha nem 28 napos a ciklusod. De ha 28 napos, akkor sem 100% a peteérés ideje. Van olyan is, hogy beágyazódásos vérzés (esetleg ez is lehet most neked), de az is lehet, hogy most elõbb fog megjönni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos mára bepirosodott a barnázás, úgyhogy nincs baba. Ebbõl leszûrhetõ, hogy 1. vagy nem 14 nappal elõtte van nekem a peteérésem 2. vagy az a fájdalom amit érzek és peteérésnek gondolok utána van 1-2 nappal. Na mindegy, következõnél már veszek ovutesztet és azzal csekkolom.
A kérdező hozzászólása: Ja és köszi a drukkolást mindenkinek, ez most sajnos nem jött össze, remélem a következõ próbálkozásnál sikerül. :)
Szia! Én is így voltam sokáig, mindig éreztem, és utána jött a petefészek szurka, feszülés a ciklus második felében végig. Hónapokig ovuteszteltem, és a fájdalom idején volt pozi. Szerintem te is az ovut érzed, és valami más oka lehet, hogy nem sikerül.
Lehet, hogy egyeseknek nem ártana egy bioszkönyv, de az is fontos lenne, hogy higgyünk a szemünknek. Nálam tuti nem 14 nappal elõtte volt peteérés. Mert nem voltam akkor együtt sokáig a párommal. Egyértelmûen elõbb volt peteérésem, de gondolom a tapasztalatot még inkább le kell pontozni, mert ha nem szabály szerint fogan egy baba, akkor az már hazugság, ugye? Ha mindenkinek ilyen egyszerû lenne megállapítani a peteérés idejét, sokkal könnyebben és hamarabb fogannának a babák.
És, hogy még egy kicsit okoskodjak...:p Amikor késõbb jön meg valakinek a mensije akkor nem a luteális fázis lett hosszabb mert az mindenkinek állandó. Olyankor a ciklus elejével történt valami ami miatt késõbb történt meg az ovu de az ovulációtól számolva mindig pl.a 14.napon jön meg. Vagy a 16.napon vagy amennyi az illetõnek van. Ez elég kiszúrás mert akinek nem pontos a mensije (mint nekem sem mert +/-1-2nap szokott lenni) az sosem tudhatja mikor ovulál csak max ha érzi. Ezért jó az ovuteszt és ezért kell mindig használni mert sosem tudhatod mikor tolódik akár 1-1 napot a ciklus valami miatt. De tényleg megéri, mert én az elsõ ovutesztelõs hónapban terhes lettem. Ja, és úgy, hogy pont tolódott elég sokat a ciklusom már abba akartam hagyni a tesztelést, hogy nekem ez biztos nem is jó vagy nem tudom de mindig egyformák voltak rajta a csíkok sosem erõsödött, amikor egyik nap (asszem mensitõl számolva a 18.vagy 19.napon) végre pozi lett! És el is kaptuk a kis huncutot! :D Ja, és fiú is lett belõle de ez már megint egy másik kérdés de tuti, hogy mi éppen abban a 12 órában voltunk együtt (2x is) amikor ott volt készen a megtermékenyítésre a petesejt. (Állítólag az ovuláció idejében fiú lesz elõtte és utána pedig lány)
A kérdező hozzászólása: Na ezt a pillanatot akarom én is elkapni, mert most jól jönne egy öcsike a kiscsaj mellé. :) Ovu teszt megvéve, 1 hét és indulhat a tesztelés. :)
Utolsó vagyok. Biztosan sikerül! Szorítok, hogy minél elõbb! Nekünk is van egy lassan 3 éves kislányunk és januárban születik a kisfiúnk. :)
Peteérés valóban: - nem csak középidõben van - nem 100%, de nagy eséllyel peteérés után 14 nappal kell jönnie (vagy nem jönnie) a menstruációnak. Ha hosszú a ciklus, akkor a normál peteéréskor nem a ciklus második, hanem az elsõ fele hosszabbodik. - 25-26 éves korig "kósza" peteérés is elõfordul. Pl: ismered olyan lányt, akinek a babája a ciklusa 4-dik illetve a 27-dik napján fogant. Ha valakinek pont 28 napos a ciklusa és 14. napon van peteérése, simán elõfordul, hogy kb a 10 napon vannak utoljára együtt, de a spermák megvárják a peteérést. Ne tévesszük össze a szeretkezést a tényleges fogamzással. Ami pedig a nem várt vérzés elõtt pecsételés, valóban lehet beágyazódás, bár valaki egyáltalán semmit nem érez... Remélem segítettem. K.
Kedves 25-ös! Honnan tudod, hogy pl az elsõ válaszoló a másik oldalon (akinek a babája a 8-dik napon fogant) honnan tudod, hogy neki éppen akkor nem lett volt 8+14 vagyis 22 napos az adott ciklusa? Hiszen babás lett és nem jött meg neki :) )) Ugyanez igaz annak is, aki a 18-dik napon... 18+14=32 napos ciklus..... Õk mind-mind már babát várnak... :)
Én is szeretnék tanácsot kérni, azzal h kb. melyik az az idõszak amikor még nem eshetek teherbe!?És hogy a menses utáni 14.nap körül vagyok ezek szerint termékeny??Nem nagyon értem ezt és kicsit már belezavarodtam....(15 éves vagyok)
Ja elõzõ vagyok, remélem baba van és nem a menstruációd közeledik! Drukkolok nagyon!
Én is szülés óta érzem egyértelmûen a peteérésemet. Nekem 27 napos ciklusnál a 10-11. napon van peteérésem. A kisfiam is így fogant meg a 9. ciklusnapnál. Szóval nálam sem igaz, hogy a peteérésem a mensi elõtti 14. napon van.
Aki lepontozott 0-ra, menjen már vissza általános iskola 8. osztályába, és olvassa el a bioszkönyvet! Köszi!
A kérdező hozzászólása: Nem a menstruáció utáni 14. napra gondolok, hanem a következõ elõttire. Úgy tudom, hogy 30 napos ciklusnál pl ez a 16. nap. Ezért kérdem, hogy ez lehet-e rövidebb?
Én is csak az elsõ szülés után éreztem középidõs fájdalmat. Viszont én hõmérõztem is, és kiderült, hogy az erõteljes hasfájás 2-3 nappal peteérés elõtt van.
peteérésed lehet akár 1 nappal a mensi után vagy elött is. De 28 napos átlagos ciklusnál 14 nappal az elözö mensi kezdetétöl van. Persze ha a mensi maga másképp van kitolódik. na de az ikrek úgy fogganak (két petéjüek) hogy egy idöben 2 pete érik, pedig az egyiknek nem is kellene.
A kérdező hozzászólása: Mindenesetre holnapra kiderül, milyen típusú a vérzésem, csak azt hittem ez a középidõs fájdalom tutira a peteérés jele.
A kérdező hozzászólása: Persze, szerintem holnapra úgyis kiderül bedurvul-e a dolog vagy abbamarad. :)
Nekem kb. 12 napos a luteális fázisom. Vagyis az amit kérdezel. Hazsnálj ovutesztet, én elsõre terhes lettem a segítségével pedig én is érzem az ovut, 3 napig fáj a hasam de mégsem sikerült nélküle. Jó, nem sokat próbálkoztunk mert a 3.próbálkozós hónapban használtam tesztet. De nem akkor kellett együtt lennünk amikor én gondoltam szóval nagyon hasznos volt a tesztelés.
Ja és hozzáteszem, hogy nekem úgy 12 napos a luteális fázis, hogy 32-34 naposak a ciklusaim.
Én is úgy tudom, hogy akkor van peteérés, de az még nem tuti, hogy meg is termékenyül az adott pete. Szerintem jól érzed (de az is lehet, hogy maga a "fájdalom" elõtt vagy utána van neked ahogy elõttem is írták) de sok mindenen múlik, hogy megtermékenyül-e vagy esetleg beágyazódik-e. Kitartást.
Nekem igen, érzem is 1-2 napig.
A kérdező hozzászólása: Világos, hogy nem minden pete termékenyül meg és lehet, hogy jól érzem mikor van, mégsem jön össze a dolog. A kérdésem lényege az volt, hogy lehet-e, hogy ez nem is az a fájdalom, bármilyen rendszerességgel is jelentkezzék ez minden ciklus félidejében. Ha most nem jön össze a dolog, következõ hónapban tuti veszek ovu tesztet, most már baromira érdekel, hogy mi van. :)
Utolsónak: a fentiek is azt bizonyítják inkább, hogy nem szabad arra hagyatkozni, hogy a 14. napon van az ÁTLAGNÁL (van egyáltalán olyan, hogy átlagember?) ovuláció. Mert sokaknak lehet a ciklus legelején, végén (mint nekem is volt, 20. napon, amikor megfogant a kisfiam), és bizony akár menzesz alatt is! Szóval aki nem akar még babát, a ciklus teljes hosszában védekezzen.

A peteérés mindig félidőben van?

Konkrétan az érdekel, hogy ha általában 29 napos a ciklusom, és eddig mindig félid?ben volt peteérés, akkor ha most a 10.napon volt(ovuteszt, PG53, ciklus.hu), akkor most mikor fog megjönni? A 20. napon, vagy rendesen? Talán buta kérdés, de erre sehogy se tudom a választ. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha szabályos 14 napos a luteális fázisod ( pé utáni idõszak, ez egyénenként mindig állandó ) akkor a 25-dik napon fog megjönni. Középidõben csak annak van a pé-je akinek 28 napos a ciklusa. Mindenki másnak a menzesz napjától visszafelé számítva a luteális fázis hosszát, megkapjuk a pé napját. Tehát 25 napos ciklus esetén, tizennégy nap luteális fázissal a peteérés a 10. napon van, ha visszafelé gondolkodunk. Remélem, nem volt túl bonyolult, bocs, hogy kissé terjengõs lett.

Ha szabályos 14 napos a luteális fázisod ( pé utáni idõszak, ez egyénenként mindig állandó ) akkor a 25-dik napon fog megjönni. Középidõben csak annak van a pé-je akinek 28 napos a ciklusa. Mindenki másnak a menzesz napjától visszafelé számítva a luteális fázis hosszát, megkapjuk a pé napját. Tehát 25 napos ciklus esetén, tizennégy nap luteális fázissal a peteérés a 10. napon van, ha visszafelé gondolkodunk. Remélem, nem volt túl bonyolult, bocs, hogy kissé terjengõs lett.
A peteérés után 14nap múlva kell megjönnie a mensinek. Tehát, ha 100%-osan tudod, hogy a 10.napon volt pé, akkor elvileg a 24-25.nap környékén kellene megjönnie. (Egyébként az uh a legbiztosabb, a PG53 és akár az ovuteszt is tévedhet!)
http://www.ciklus.hu/?p=9&kID=10 Olvasd el, ha esetleg jobban el akarsz mélyedni a témában. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is! Most már kezdem érteni :)

Ha valakinek tojásfehérje szerű folyása van akkor van a peteérés? Minden esetben kimutatja az ovuteszt a peteérést?

Legjobb válasz: Már ajánlottam a másik ovu tesztes kérdezõnek, aki utánad kérdezett: http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml Itt választ találsz a nyálka és a teszt közötti összefüggésre, arra, hogy miként befolyásolhatja a teszt eredményét az, hogy milyen napszakban használod, és még sokminden másra.

Már ajánlottam a másik ovu tesztes kérdezõnek, aki utánad kérdezett: http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml Itt választ találsz a nyálka és a teszt közötti összefüggésre, arra, hogy miként befolyásolhatja a teszt eredményét az, hogy milyen napszakban használod, és még sokminden másra.
hát pont ezzel kapcsolatban fogok irni mindjárt.
igen, akkor van peteérés.nekem az ovu teszt végig negatívat mutatott és most babát várok.nekem nincs vele jó tapasztalatom.
Szia! A tojásfehérjeszerû váladék mindig megelõzi a peteérést. Ha ilyen folyásod van akkor elkezdödött a termékeny idõszakod.
Nekem a peteérést 3 nappal elõzte meg a tojcsinyák.
én nem ovuteszteltem, de a tojcsis folyás a peteérést már megelõzi, így ha ilyen a nyálkád, akkor mindent bele! Használjátok ki a következõ napokat!

A peteérés minden hónapban ugyanazon a napon van?

Legjobb válasz: elvileg jó volna, ha mindig akkor lenne, de vannak eltérések néha.

elvileg jó volna, ha mindig akkor lenne, de vannak eltérések néha.
Ha a ciklusaid rendszeresek, akkor nagyjából igen. Ha nem, akkor célszerû LH-tesztelni. A túl hosszú, vagy túl rövid ciklusban ki is maradhat. (Nekem nagyon szép szabályos ciklusaim vannak, amikor teszteltem akkor azonban kiderült, hogy nem minden hónapban ovuláltam, de amikor ovuláltam, akkor rögtön sikerült a gyerek). Még egy zárójelbe kívánkozó dolog: ez a számolásos védekezési módszer alapja is, hogy egy normális hormonrendszerû nõnek plusz/mínusz egy-két napon belül van peteérése. Szóval baba pro és kontra is használható.
A KÖVETKEZÕ menzesztõl visszaszámolva mindig azonos számú nap kéne legyen. Ha érted, amit mondani akarok, mert ez így elég körülményesen lett megfogalmazva :D
Nem mindíg ugyanazon a napon van. Nekem általában 16-17. napon szokott lenni de most a 24. napon volt.Csináltam Lh tesztet meg hõmérõzök is, így most a nem várt menzi is tolódik.

A peteérés mindig ugyanazon a napon van?

Voltam dokinal a 12 napon 24 mm follikulust latott a uh , ,jöv? hónapban is igy lesz a 12. napon? Nincs pénzem , hogy minden hónapban nézessem a peteérésemet.Akkor kell inkább próbálkozni amikor elmulik a tojasszerü folyás , vagy amikor kezd?dik?

Legjobb válasz: ha stabil a ciklus általában mindig ugyanakkor van érés.

ha stabil a ciklus általában mindig ugyanakkor van érés.

Mikor tesztelhetnek legkorabban a gorbem alapjan? Es amugy minden rendbe a gorbemmel? Jokora huzta be a peteerest? Minden velemeny erdekel!

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/a3f6ad53684bfb7ec6afcd..

Legjobb válasz: szia.szerintem jól huzta be.5 nap mulva tesztelhetsz,mert akkor leszel 14 napos a pé edhez.drukk

szia.szerintem jól huzta be.5 nap mulva tesztelhetsz, mert akkor leszel 14 napos a pé edhez.drukk
Szerintem is jól húzta be! Teljesen normális a görbéd! Voltatok együtt a pé, azaz tüszõrepedés napján (is) így az esély megvan a babára, de ez csak akkor fog kiderülni a görbébõl ha 28 napodon túl is magas lesz és nem jön meg. Addig sajna nem lehet mást mondani, mint egészséges a görbéd (ami tök jó!). Babára még nem lehet következtetni. Reméljük nem esik le 5 nap múlva. Pozitív tesztet kívánok!!!! :) Egy kismami

Szeptember 3-án jött meg. Normál 28 napos a ciklusom, de a peteérésem mindig két nappal hamarabb van mint középidő. (tehát 12 napra) 10-én voltunk együtt a párommal. Lehetséges, hogy terhes lettem?

Tudom, hogy még kb. 1,5 hét múlva kell megjönnie, de ma többször is észrevettem (wc papíron) rózsaszínes nyálkás folyást (elnézést a kiírásért). Lehet, hogy ez a beágyazódás jele?

Legjobb válasz: én is így gondoltam, csak nem tudtam mennyi a beágyazódás ideje, meg mi ez a rózsaszínes nyálkás izé. (elõször 10-ével számoltam)

A kérdező hozzászólása: én is így gondoltam, csak nem tudtam mennyi a beágyazódás ideje, meg mi ez a rózsaszínes nyálkás izé. (elõször 10-ével számoltam)
Nem valószínû. Ha 12. napon van pé-d általában, akkor az 15-én volt, ma 18-a van, ilyen hamar nem ágyazódik be, csak kb. 10 nappal késõbb. Bár ha csak 10-én voltatok együtt, és 15-én volt pé, akkor az már egy kicsit sok, erre sem sok esély van.
A kérdező hozzászólása: nem csak 10-én voltunk együtt, utána is, de utána megszakítással védekeztünk. (tudom sokak szerint nem védekezés, de eddig még ezzel a módszerrel sosem volt problémám)
Hát lehet, hogy fura a folyásod, de ha a tényeket nézve szerintem nem baba. Egyébként nekem sem volt sose "gond" a megszakításos védekezés, csak akkor jött a baba, amikor már nem védekeztünk sehogy. De ettõl függetlenül nem 100%-os módszer.

A peteérés mindig együtt jár cervixnyák megjelenésével?

Pé akkor van amikor a nyák jelentkezik?

Legjobb válasz: Szia , igen akkor van amikor a nyák átlátszó nyúlóssá válik.

Szia , igen akkor van amikor a nyák átlátszó nyúlóssá válik.

A peteérés mindig ilyen libidónövelõs?

Évekig szedtem hormonális fogamzásgátlót, és mióta abbahagytam az egekben a libidóm, különösen ilyenkor peteéréskor. Ez mindig ilyen lesz, vagy most csak dúlnak a hormonjaim?

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy inkább ez a normális szint, a tabletta meg csökkentette (gyakori mellékhatás).

Lehetséges, hogy inkább ez a normális szint, a tabletta meg csökkentette (gyakori mellékhatás).
A kérdező hozzászólása: Az oké, hogy a fogamzásgátló csökkenti, de így csökkentés nélkül meg elég rosszul tolerálom :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!