Találatok a következő kifejezésre: A peteérés hogyan tudom a (99 db)

Ha mindkettõtökkel minden rendben, és tényleg akkor volt peteérésed, akkor orvosilag 20% az esély a babára!
Semmi sem lehetetlen. Várd meg a mensid, ha nem jön meg tesztelhetsz! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnéztem a ciklus.hu-n a naptár -módszerben hogy az a 4nap (elseje, 2.-a, 3.-a 4.-e ) mig rendszeresen szeretkeztünk bele esik a " csak óvatosan kategóriába " mi tudtom szerint a könnyebb teherbeesést jelenti mennyi az esélyem hogy terhes vagyok????
minden esélyed megvan, szóval 50-50%, hogy terhes vagy. a ciklus. hu egy gép, és a spermák 3 napig is élnek benned, legújabb tanulmányok szeint az erõsebbje egy hétig is elél!

A peteeres ugyebar altalaba a 14. napon van. Es ha netalan akkor fekszek le eloszor a baratommal. Akkor ugye jol tudom hogy nagyobb az eselye annak, hogy terhes leszek? Mikor kisebb az eselye? Vagy ezt nem lehet tudni?

Legjobb válasz: Akkor kisebb az esélye ha védekeztek. Óvszer, gyógyszer. Neked nem mindegy hogy 90% esélyed van teherbe esni, vagy 45% ? Neked 1% sok, nem? Sok nõnek a 14. napon van, de lehet máskor is. Ha a hüvelyváladékod kezd nyúlóssá válni, akkor van.És áttetszõvé. De elõre nem tudhatod, csak ha már elmúlt akkor tudod. Mert 2-3 nappal elõtte ha megtörténik, s peteérésed lesz (esetleg szokatlan idõpontban) akkor még életképes lehet a spermium. Lehet hõmérõzni ébredéskor, abból is meg lehet állapítani. www.ciklus.hu legjobb, ha elmégy a teenagerambulanciára(nõgyógyász)és vele megbeszélsz vmi biztos módszert. Amíg tájékozatlan vagy, ne feküdj le vele!

Akkor kisebb az esélye ha védekeztek. Óvszer, gyógyszer. Neked nem mindegy hogy 90% esélyed van teherbe esni, vagy 45% ? Neked 1% sok, nem? Sok nõnek a 14. napon van, de lehet máskor is. Ha a hüvelyváladékod kezd nyúlóssá válni, akkor van.És áttetszõvé. De elõre nem tudhatod, csak ha már elmúlt akkor tudod. Mert 2-3 nappal elõtte ha megtörténik, s peteérésed lesz (esetleg szokatlan idõpontban) akkor még életképes lehet a spermium. Lehet hõmérõzni ébredéskor, abból is meg lehet állapítani. http://www.ciklus.hu legjobb, ha elmégy a teenagerambulanciára(nõgyógyász)és vele megbeszélsz vmi biztos módszert. Amíg tájékozatlan vagy, ne feküdj le vele!
Szerintem te még ne szexelj.. Ennyi tudással.. Inkább menjetek ki a játszótérre.
http://www.a-ha.hu/lesson71.cfm Nézd meg ezt az oldalt! És ne siess el semmit mert egy életre megbánhatod! Annyira nem sürgõs. Elõbb járjatok utána a dolgoknak! Úgy jobb is lesz.
A kérdező hozzászólása: epp azert kerdeztem meg itt ezt a kerdest..latni akartam hogy ti mit irtok.. amugy lehet furcsan fogalmaztam meg es lehet eggyesek bunkoul viselkednek, de nem erdekel en csak tanacsot kertem, semmi mast enbbe mi olyan rossz?miert kell bunkoul viselkedni?
Szia! Tény, hogy a legtöbb nõnek a 14.napon van peteérése, de spontán peteérése BÁRMIKOR lehet az embernek ! Tehát elméletbe akkor nagyobb az esély, de arra alapozni, hogy x idõpontban tuti nincs, az nem jó megoldás ! A védekezés mindig fontos! Sok sikert:)
A havi vérzésed elõtti héten vagy a legtermékenyetlenebb. Amikor megjön, akkor is elég kevés az esélye a teherbeesésnek, de kevesen csinálják akkor. Utána légy óvatos. A menstruációt megelõzõ 1 hét a tuti! Nézz naptár módszert!
Ez csak olyan átlag. Amikor már biztosan elmúlt a peteérésed 4-5 napja, s a váladék meg a hõmérséklet is bizonytja ezt, akkor kisebb az esélye. De nem lehetetlen. Elõtte ugye nem tudhatjuk, mert talán ebben ahónapban lesz korábbi peteérés kivételesen. A menses után meg olyan váladék van, ami tovább életképesen tartja a spermiumokat. De , ha tényleg a 14. napon van peteérésed, akkor a 11-18 napon valószínûbb teherbe esni. Ez önmagában nem elég fogamzásgátlásra, de jó udni róla. Mindenképp alkalmazz még valamit, d efigyeld a termékenységet is! Regisztrálj a http://www.ciklus.hu-ra! Menj el a tinédzser-nõgyógyászatra, és kérj tanácsot! Vannak könnyû szerek direkt tiniknek! Olvasd el a :Bippan Norberg és Szil Péter könyve, a Természetes fogamzásszabályozás Sokat megtudhatsz belõle a testedrõl. http://teszvesz.hu/item1288953207_termeszetes_fogamzasszabal..

A folyásomból hogyan tudom megállapítani, hogy mikor van peteérés?

És azt ha terhes maradok észre lehet venni valahogyan a folyásból? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: ha pé van, akkor tojásfehérje, nyúlós állagú azt hiszem. ha terhes leszel, azt nem tudom, de az engem is érdekelne. És a testápolószerû sûrû sz mikor van?

ha pé van, akkor tojásfehérje, nyúlós állagú azt hiszem. ha terhes leszel, azt nem tudom, de az engem is érdekelne. És a testápolószerû sûrû sz mikor van?
ha pé van akkor 2-3napig átlátszó híg nyúlós a hüvelyváladék. minnél nyúlósabb annál közelebb van a pé. nálam mielõtt terhes lettem ugy volt h mensi után nem volt folyásom aztán pé-kor nyulós lett aztán megint semmi. vártam a mensit de nem jött flyásom se volt semmi a teszt igazolta h baba lesz és csak 1-2hét elteltével kezdõdött a terhességi folyás nálam ami bõ fehér vagy átlátszó.

Hogyan tudom a peteérésemet "előrébb hozni"?

Mindig a ciklusom 18. napja körül van, viszont szedek Norcolutot, emiatt pedig a 28. napon menstruálok. Így ha a 10. nap környékén ágyazódna be a megtermékenyült petesejt, esélye sincs a menstruációm miatt. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: esetleg egy szakembert kéne megkérdezni. minden nõnek más a szervezete ami egynél beválik a másiknál nem biztos hogy jó. ezért kell egy jó nõdoki.

esetleg egy szakembert kéne megkérdezni. minden nõnek más a szervezete ami egynél beválik a másiknál nem biztos hogy jó. ezért kell egy jó nõdoki.
Én most kezdtem el a málnalevelet és még sosem volt 13. napon pém, hanem 16-19 között, és most viszont így történt. Elõrébb hozta.
Hát ez engem is érdekel, biztatásként csak azt tudom mondani, hogy egy ismerõsöm a nemvárt elõtt 1 nappal esett teherbe, végig - volt az ovu tesztje és az utolsó napon volt +, akkor voltak együtt és azt mondta, tuti akkor esett teherbe. Nekem is általában 18. napon van tüszõrepedésem, de valami miatt ez kitolódott, ma vagyok a 22. napon és még mindig megvan, lassan meg fog jönni, hát reménykedek, mást nem tudok csinálni, mert nem lesz elég idõ a beágyazódásra. (ja és cickafark teát ittam a hónapban, ami elvileg elõre hozza a peteérést, hát nálam jól kitolta)
Szia! Igen, a málnalevél tea tényleg segít. Nekem is mindig a 18-20. napokon pém, de amikor ittam a teát, elõrébb hozta a 15-16-ra. Sikerült is a baba a 2. ilyen hónapban, most 16 hetes vagyok. Bioboltokban tudsz venni, esetleg patikában is. Én reggel és este ittam egy-egy jó nagy bögrével. Rá van írva hogyan kell elkészíteni, csak arra figyelj, hogy fém szûrõt ne használj! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nõdokinál voltam, õ írta a Norcolutot is. A jövõ héten megyek HyCoSy-ra és utána ismét megnézzük a tüszõimet, de a 12. napon, így szinte biztos, hogy alig lesz eredménye. Kipróbálom a málnalevélteát, köszönöm a tippet!
én nem avatkoznék a természetbe.Attól semmi nincs, ha nem a 14. hanem a 18. napon ovulálsz.Én a 17.-en.Na és. Így is teherbe estem
A kérdező hozzászólása: Kedves 5. válaszadó! Köszönöm szépen a tanácsod, de sajnos nálam ez nem járható út. A Norcolutot szednem kell, mert szinte nulla a progeszteron szintem nélküle a 21. napon és volt már vetélésem emiatt. Sajnos ha a természetre bízom, nem fogom soha megtapasztalni az anyaság csodáját. Már 1 éve próbálkozunk. :-( Örülök, hogy neked sikerült beavatkozás nélkül és gratulálok a terhességedhez. Minden jót kívánok!
megint Niki :) a luteális fázisod tényleg rövid, de erre van megoldás.Ez sárgatest elégtelenségre utal(tuti progeszteron probléma) Tudod 2 dolog van amiért egy nõ bármire képes:hogy legyen gyereke, és hogy ne legyen. Mi az elsõk vagyunk.Ne add fel. Egyébként jó az orvosod??
Milyen burok szokott neked távozni peteéréskor??? Oo
nem hiszem el miért kell megkérdõjelezni a másikat?????? Nekem is volt már ilyen, egyben távozott belõlem wc-kor egy nagy nyúlós vmi... nem is részletezném, ezt nevezi õ buroknak.
Nem tudom te mire gondolsz, de nekem tüszõrepedéskor minden hónapban szokott lenni egy pici tûzpiros kocsonyás akármi a papíron törlésnél, olyan mint a zselatin..és akkora mint egy borsó.Ez azóta van csak, hogy szültem, azaz pár éve minden hónapban.
Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Nem-neem :) arra gondolok, amit ti nyáknak hívtok. :) Csak annyira egyben jön ki, mint egy levált burok. Azért hívom buroknak. :) Szóval nyák?Akkor nyák. :)
Nem lehetséges, de sokféle folyás lehet a terhesség alatt, amit nem tüszõrepedés okoz. És hasonló.
Ne haragudj, de én sem értem! Nekem sem távozik semmi! Annyi, hogy tojásfehérjés nyákom van pé elõtt! De távozni nem távozik semmilyen burok szerû! Vagy folyásra gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, rosszul tettem fel a kérdést, nem a peteérésre , hanem konkrétan a tüszõrepedésre gondoltam. Szóval ami tüszõrepedéskor távozik, az ma is távozott. Lehetséges-e terhesség alatt?
Nem jelenség kérdése, még csak nem is vita, de nincs burok peteéréskor. Te talán a tojásfehérje szerû váladékkal kevered, de az nem burok, csak mirigyek által termelt nyák. Burok az nincs. Így nem is csodálom, hogy terhesen azt hiszed, hogy van peteérésed.
A kérdező hozzászólása: Nem tudok vitába szállni olyasvalakivel, akinek nincs ilyen jelenség peteéréskor.Sajnálom. Várom a további válaszokat.
Na de könyörgöm, akinek látványos a peteérés annak sincs semmilyen BUROK! Te ezt honnan szedted?
A kérdező hozzászólása: Nem mindenkinél ilyen látványos a peteérés, nekem elsõ szülés óta van.
Na amit õ buroknak nevez, azt a nõk 90%-a nyáknak! :) Ezért nem értettük a kérdést. Belõlem is szokott egyben távozni, pont olyan, ha megnézed, mint a tojásfehérje. Ezért hívják úgy!:) Csinálj még egy tesztet két nap múlva. Ha az is ugyanolyan erõs, akkor terhes vagy! Egyébként mindenkinek más a folyása terhesen. Van, aki száraz lesz, van akinek ugyanolyan sûrû folyása van, mint pé-kor!

Fél éve nem szedek már fogamzásgátlót, de még mindig nem rendszeres a ciklusom. Befolyásolja ez a peteérésemet? Lehet, hogy nincs is peteérésem? Honnan tudom hogy nincsen, ha nincs?

Legjobb válasz: Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!

Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Azt hiszem, hogy minél elöb fel hívom a dokimat!

Lányok! Azt tudom, hogy a peteérés a ciklus 14. napján van, de csak 1 napig tart a peteérés, vagy több napig?

Legjobb válasz: A peteérés folyamatos. A 14. napon az ovuláció (tüszõrepedés) következik be. Ha megtörténik a beágyazódás, akkor azonban a peteérés leáll.

A peteérés folyamatos. A 14. napon az ovuláció (tüszõrepedés) következik be. Ha megtörténik a beágyazódás, akkor azonban a peteérés leáll.
A peteérés csak nagy általánosságban van a 14 napon. Igazából szinte bármelyik nap lehet, csak van amikor nagyon ritka. És ha ezt azért kérded, hogy a peteéréskor lehet e csak megtermékenyíteni egy nõt, akkor arra azt mondják, hogy a nõi testben tovább élnek pár napig a spermák. Ha pedig még élnek a peteéréskor, akkor lehet baba.
Nem feltétlen a 14. napon van, ez egyénenként változó. Van akinek a 28 napos ciklusa 27. napján vagy éppen az elsõ napján van, úgyhogy ezt tanácsos a nõnek saját magának kitapasztalnia ovu tesztekkel vagy pl ciklus.hu-n van erre naptár amin vezetheti magának.
Én úgy tudom, hogy 1-2 nap
A peteérés egy hosszabb folyamat, mint az eperérés vagy az almaérés: a menszesz alatt kezdõdik, és kb két hétig tart. étlagosan a ciklus 14. napoján fejezõdik be a peteérés, mégpedig azzal, hogy a megérett pete kiszabadul a burkából, a tüszõbõl, és elindul a petevezeték felé, hogy megtermékenyüljön. Ezt nevezzük tüszõrepedésnek, latinul ovulációnak. Ez egy pillanatig tart. A kiszabadult pete kb 24 óráig életképes, azaz megtermékenyíthetõ, utána elhal. Ha ez idõ alatt találkozik hímivarsejttel, akkor megtermékenyülhet. Auonban vigyázat: ez a hímivarsejt akár egy héttel korábbi közösülésbõl is származhat! Akadékoskodóknak: orvosok találtak már 8 napos, még élõ hímivarsejtet is egy nõben, bár az átlagos élettartamuk tényleg "csak" 2-3 nap. Példa egy héttel a közösülés után való teherbe esésre: http://kiwu.winnirixi.de/gluckstreffer/6666.jpg

Peteérés előtti vagy utáni napokban van nagyobb esély a teherbe esésre? (Persze tudom, hogy a peteérés napján is)

Legjobb válasz: Peteérés elõtti napokra idõzítsétek az együttléteket. A kis katonàk jó helyen lesznek mire kilökõdik a petesejted

Peteérés elõtti napokra idõzítsétek az együttléteket. A kis katonàk jó helyen lesznek mire kilökõdik a petesejted
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Erősödhet az ovuteszt, ha egyáltalán nincs peteérés? Nem ovulációra gondoltam, mert azt tudom, hogy lehet peteérés ovu nélkül, hanem maga a peteérésre.

Legjobb válasz: Nekem volt ilyen: http://ciklus.hu/images/diagramok/e8a8c01707d4ad259efbbff02e.. Egyértelmûen pozitív volt, ahol jelöltem, de a hõ nem megy felfelé, ami jelentheti, hogy mivel az LH sok volt szervezetemben, megérhetett a petesejt, de mivel nem megy fel a hõ, nem biztos, hogy kiszabadult, nem volt elég sárgatestserkentõ hormon.... Persze nem tudni pontosan, de én erre tippelek.

Nekem volt ilyen: http://ciklus.hu/images/diagramok/e8a8c01707d4ad259efbbff02e.. Egyértelmûen pozitív volt, ahol jelöltem, de a hõ nem megy felfelé, ami jelentheti, hogy mivel az LH sok volt szervezetemben, megérhetett a petesejt, de mivel nem megy fel a hõ, nem biztos, hogy kiszabadult, nem volt elég sárgatestserkentõ hormon.... Persze nem tudni pontosan, de én erre tippelek.
A kérdező hozzászólása: Köszi!! De én arra gondolok, hogy nem érik pete sem! Az ovuteszt meg erõsödik. Ilyen lehet?

Hogy tudom kiszámitani a peteérésem?

kissebb az esélye h az el?váladéktol terhes leszek ha nincs peteérésem?

Legjobb válasz: Ha nincs peteérésed, nem is lehetsz terhes. Vannak oldalak, amik belövik a peteérésed. Ilyen pl: a ciklus.hu, kismama.hu. De biztosabb ha figyeled a tested jelzéseit.

Ha nincs peteérésed, nem is lehetsz terhes. Vannak oldalak, amik belövik a peteérésed. Ilyen pl: a ciklus.hu, kismama.hu. De biztosabb ha figyeled a tested jelzéseit.
Én nem tudtam hagyományosan kiszámolni a peteérésem, mert a ciklusom 33 és 39 nap között ingadozott. Vettem ovulációs tesztet, az kimutatta, és most babát várok.Egyébként hõmérõztem is egy darabig, de arról aztán semmit nem lehetett leolvasni, pedig úgy csináltam, mint a nagykönyvekben. 17 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!