Találatok a következő kifejezésre: A peteérés hogyan tudom (102 db)

Olyan érzés, mint mikor megjön, de csak az egyik petefészekben érezni. Ha egyik hónapban a jobb oldaladon érzed, akkor a következõben a bal oldalon fogod.
A kérdező hozzászólása: Az nagyon jó lenne!! De amit leírtam arra nem nagyon kaptam választ
Akkor mind2 petefészekbe megérik egy petesejt. Gondolom én. ha sikerül a megtermékenyítés akkor ikrek is lehetnek.
A kérdező hozzászólása: És ha felváltva mind kettõ szúr?
Ez egy nagy baromság, van akinek szinte állandóan csak a bal, vagy csak a jobb petefészke aktív, nekem követték uh-n hónapokig, , öt hónapig a bal volt aktív egy hónapban a jobb..orvost is kérdeztem azt mondja ez normális..nekem pé-kor nyilall , görcsöl, fáj..
ovuláció a pete kiszabadulását jelenti, a peteérés pedig azt azt megelõzõ folyamat neve.
A kérdező hozzászólása: Milyen fájdalmaid voltak?
Az ovuláció a peteérés következménye :-) Hivatalosan tényleg a következõ mensi elõtt 14 nappal van. 28 napos ciklus esetén ez azt jelenti, hogy a 14. napon, 30 napos ciklusnál pedig a 16. napon. De ez sem biztos, mert nekem pl. 39 napos ciklusnál a 21. napon volt pém.. Ezt ultrahanggal lehet biztosan kideríteni. Én egyébként mindig megéreztem, hogy mikor van, mert akkor valamelyik oldalamon fájdalmat éreztem.
vagyis az ovuláció van a 14. napon. de a köznyelvben ezt gyakran szinonimaként használják.
ahogy elõttem írták. peteérés a menszesztõl VISSZAszámolva a 14. napon van általában. ha 28 naposak a ciklusaid akkor ez általában középidõre tehetõ, de vannak egyéni eltérések. jele lehet egy enyhe mensesszerû alhasi fájás, kisebb görcs, fehér vizes folyás, de ez is egyéni. figyeld a tested és meg fogod ismerni, hogy nálad hogy jelzi a tested.
A kérdező hozzászólása: Jajj bocsika mindenkinek nem ide akartam írni!!!!!! Köszi nektek

A folyásomból hogyan tudom megállapítani, hogy mikor van peteérés?

És azt ha terhes maradok észre lehet venni valahogyan a folyásból? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: ha pé van, akkor tojásfehérje, nyúlós állagú azt hiszem. ha terhes leszel, azt nem tudom, de az engem is érdekelne. És a testápolószerû sûrû sz mikor van?

ha pé van, akkor tojásfehérje, nyúlós állagú azt hiszem. ha terhes leszel, azt nem tudom, de az engem is érdekelne. És a testápolószerû sûrû sz mikor van?
ha pé van akkor 2-3napig átlátszó híg nyúlós a hüvelyváladék. minnél nyúlósabb annál közelebb van a pé. nálam mielõtt terhes lettem ugy volt h mensi után nem volt folyásom aztán pé-kor nyulós lett aztán megint semmi. vártam a mensit de nem jött flyásom se volt semmi a teszt igazolta h baba lesz és csak 1-2hét elteltével kezdõdött a terhességi folyás nálam ami bõ fehér vagy átlátszó.
Ovulációs teszt! :) Nekem mind a két pincur így sikerült :) ))))
nekem is így volt, aztán megelegéletm és cickafark teát ittam, ami beállította nekem. :) Amúgy szerintem vonj átlagot és abból számolj vissza 14 napot és kb akkor lesz péd.
Én ugyanígy vagyok! Amíg nem próbálkoztunk napra pontos volt, most pedig teljesen megzavarodott a ciklusom. Én mikroszkópot használtam eddig, de amióta elkezdtem inni a málnalevél teát azóta mindennap páfrányos képet látok.

Fél éve nem szedek már fogamzásgátlót, de még mindig nem rendszeres a ciklusom. Befolyásolja ez a peteérésemet? Lehet, hogy nincs is peteérésem? Honnan tudom hogy nincsen, ha nincs?

Legjobb válasz: Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!

Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Azt hiszem, hogy minél elöb fel hívom a dokimat!
Milyen burok szokott neked távozni peteéréskor??? Oo
nem hiszem el miért kell megkérdõjelezni a másikat?????? Nekem is volt már ilyen, egyben távozott belõlem wc-kor egy nagy nyúlós vmi... nem is részletezném, ezt nevezi õ buroknak.
Nem tudom te mire gondolsz, de nekem tüszõrepedéskor minden hónapban szokott lenni egy pici tûzpiros kocsonyás akármi a papíron törlésnél, olyan mint a zselatin..és akkora mint egy borsó.Ez azóta van csak, hogy szültem, azaz pár éve minden hónapban.
Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Nem-neem :) arra gondolok, amit ti nyáknak hívtok. :) Csak annyira egyben jön ki, mint egy levált burok. Azért hívom buroknak. :) Szóval nyák?Akkor nyák. :)
Nem lehetséges, de sokféle folyás lehet a terhesség alatt, amit nem tüszõrepedés okoz. És hasonló.
Ne haragudj, de én sem értem! Nekem sem távozik semmi! Annyi, hogy tojásfehérjés nyákom van pé elõtt! De távozni nem távozik semmilyen burok szerû! Vagy folyásra gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, rosszul tettem fel a kérdést, nem a peteérésre , hanem konkrétan a tüszõrepedésre gondoltam. Szóval ami tüszõrepedéskor távozik, az ma is távozott. Lehetséges-e terhesség alatt?
Nem jelenség kérdése, még csak nem is vita, de nincs burok peteéréskor. Te talán a tojásfehérje szerû váladékkal kevered, de az nem burok, csak mirigyek által termelt nyák. Burok az nincs. Így nem is csodálom, hogy terhesen azt hiszed, hogy van peteérésed.
A kérdező hozzászólása: Nem tudok vitába szállni olyasvalakivel, akinek nincs ilyen jelenség peteéréskor.Sajnálom. Várom a további válaszokat.
Na de könyörgöm, akinek látványos a peteérés annak sincs semmilyen BUROK! Te ezt honnan szedted?
A kérdező hozzászólása: Nem mindenkinél ilyen látványos a peteérés, nekem elsõ szülés óta van.
Na amit õ buroknak nevez, azt a nõk 90%-a nyáknak! :) Ezért nem értettük a kérdést. Belõlem is szokott egyben távozni, pont olyan, ha megnézed, mint a tojásfehérje. Ezért hívják úgy!:) Csinálj még egy tesztet két nap múlva. Ha az is ugyanolyan erõs, akkor terhes vagy! Egyébként mindenkinek más a folyása terhesen. Van, aki száraz lesz, van akinek ugyanolyan sûrû folyása van, mint pé-kor!

Van olyan itt, aki tudja, hogy nem peteéréskor hanem mondjuk közvetlen menstruáció után vagy elõtt esett teherbe? Tegnap olvastam errõl egy cikket, hogy vannak olyan nõk akik nem feltétlen a peteéréskor a legtermékenyebbek.

Legjobb válasz: termékeny csak peteérskor lehetsz mivel anélkül nem lesz terheség az más kérdés hogy lehet extra peteérés vagy korai vagy késöi, nem feltétlenül fél idöben van, de ez azért nem olyan gyakori.

termékeny csak peteérskor lehetsz mivel anélkül nem lesz terheség az más kérdés hogy lehet extra peteérés vagy korai vagy késöi, nem feltétlenül fél idöben van, de ez azért nem olyan gyakori.
2 evig probalkoztunk a babaval es en pontosan a mensi utan 14 nappal voltam nodokinal es azt mondta hogy nincs peteeresem , vert vettek, kivizsgalas s meg minden es mikor mentem a leletekkel kiderult terhes vagyok kesobb volt peteeresem, azt mondta a doki h meg egy orgazmussal is lehet vagy csak ugy peteeres .7 hetes kismama
Én kétszer is úgy lettem terhes, hogy " semmi esélye" nem volt. Az elsö gyerekemmel közvetlen menzesz elött voltunk együtt, mert naptármódszerrel akartunk védekezni (akkoriban még nem igazán volt lehetöség más módszerrel). A ciklusom mindig teljesen szabályosan 25 napos volt, valószínüleg a peteérés is mindig ugyanakkor középidöben volt. Ez az egy alkalommal A 24. napon voltunk együtt - és egyböl össze is jött a baba. Az biztos, hogy akkor sikerült, mert abban a hónapban csak ezen a napon voltunk együtt, mert a férjem más városban dolgozott. A harmadik gyereknél meg a menzesz után, az 5 napon (elsö vérzémentes nap) voltunk együtt. Az eredmény az lett, hogy ikreink születtek. Ebben az esetben is csak ez az egy nap jöhetett számításba, mert az elözö hónapban szintén kiküldetésben volt a férjem. De egy közeli ismerös pár éveken keresztül akart volna babát, sikertelenül. Mindenféle kivizsgálást elvégeztek náluk és semmit, de semmit nem találtak, ami indokolta volna. Aztán egy idös nögyógyász javasolta nekik, hogy próbálják meg, hogy a menzesz alatt vannak együtt - és még abban a hónapban sikerült a baba.
Igen.hasonlóan.....feb.28.-mensi 3 napos :) márc10.én aktus....fogant is a babykém.....Mensi alatt is esttem teherbe ugy jött 2.dik babám.
Nekem is fogant ugy babam megszakítás mellett, hogy menzi utáni 5.-10.napokon voltunk egyutt, utana a párom elutazott..25-27napos ciklusok mellett!

Lányok! Azt tudom, hogy a peteérés a ciklus 14. napján van, de csak 1 napig tart a peteérés, vagy több napig?

Legjobb válasz: A peteérés folyamatos. A 14. napon az ovuláció (tüszõrepedés) következik be. Ha megtörténik a beágyazódás, akkor azonban a peteérés leáll.

A peteérés folyamatos. A 14. napon az ovuláció (tüszõrepedés) következik be. Ha megtörténik a beágyazódás, akkor azonban a peteérés leáll.
A peteérés csak nagy általánosságban van a 14 napon. Igazából szinte bármelyik nap lehet, csak van amikor nagyon ritka. És ha ezt azért kérded, hogy a peteéréskor lehet e csak megtermékenyíteni egy nõt, akkor arra azt mondják, hogy a nõi testben tovább élnek pár napig a spermák. Ha pedig még élnek a peteéréskor, akkor lehet baba.
Nem feltétlen a 14. napon van, ez egyénenként változó. Van akinek a 28 napos ciklusa 27. napján vagy éppen az elsõ napján van, úgyhogy ezt tanácsos a nõnek saját magának kitapasztalnia ovu tesztekkel vagy pl ciklus.hu-n van erre naptár amin vezetheti magának.
Én úgy tudom, hogy 1-2 nap
A peteérés egy hosszabb folyamat, mint az eperérés vagy az almaérés: a menszesz alatt kezdõdik, és kb két hétig tart. étlagosan a ciklus 14. napoján fejezõdik be a peteérés, mégpedig azzal, hogy a megérett pete kiszabadul a burkából, a tüszõbõl, és elindul a petevezeték felé, hogy megtermékenyüljön. Ezt nevezzük tüszõrepedésnek, latinul ovulációnak. Ez egy pillanatig tart. A kiszabadult pete kb 24 óráig életképes, azaz megtermékenyíthetõ, utána elhal. Ha ez idõ alatt találkozik hímivarsejttel, akkor megtermékenyülhet. Auonban vigyázat: ez a hímivarsejt akár egy héttel korábbi közösülésbõl is származhat! Akadékoskodóknak: orvosok találtak már 8 napos, még élõ hímivarsejtet is egy nõben, bár az átlagos élettartamuk tényleg "csak" 2-3 nap. Példa egy héttel a közösülés után való teherbe esésre: http://kiwu.winnirixi.de/gluckstreffer/6666.jpg

Peteérés előtti vagy utáni napokban van nagyobb esély a teherbe esésre? (Persze tudom, hogy a peteérés napján is)

Legjobb válasz: Peteérés elõtti napokra idõzítsétek az együttléteket. A kis katonàk jó helyen lesznek mire kilökõdik a petesejted

Peteérés elõtti napokra idõzítsétek az együttléteket. A kis katonàk jó helyen lesznek mire kilökõdik a petesejted
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Erősödhet az ovuteszt, ha egyáltalán nincs peteérés? Nem ovulációra gondoltam, mert azt tudom, hogy lehet peteérés ovu nélkül, hanem maga a peteérésre.

Legjobb válasz: Nekem volt ilyen: http://ciklus.hu/images/diagramok/e8a8c01707d4ad259efbbff02e.. Egyértelmûen pozitív volt, ahol jelöltem, de a hõ nem megy felfelé, ami jelentheti, hogy mivel az LH sok volt szervezetemben, megérhetett a petesejt, de mivel nem megy fel a hõ, nem biztos, hogy kiszabadult, nem volt elég sárgatestserkentõ hormon.... Persze nem tudni pontosan, de én erre tippelek.

Nekem volt ilyen: http://ciklus.hu/images/diagramok/e8a8c01707d4ad259efbbff02e.. Egyértelmûen pozitív volt, ahol jelöltem, de a hõ nem megy felfelé, ami jelentheti, hogy mivel az LH sok volt szervezetemben, megérhetett a petesejt, de mivel nem megy fel a hõ, nem biztos, hogy kiszabadult, nem volt elég sárgatestserkentõ hormon.... Persze nem tudni pontosan, de én erre tippelek.
A kérdező hozzászólása: Köszi!! De én arra gondolok, hogy nem érik pete sem! Az ovuteszt meg erõsödik. Ilyen lehet?

Hogy tudom kiszámitani a peteérésem?

kissebb az esélye h az el?váladéktol terhes leszek ha nincs peteérésem?

Legjobb válasz: Ha nincs peteérésed, nem is lehetsz terhes. Vannak oldalak, amik belövik a peteérésed. Ilyen pl: a ciklus.hu, kismama.hu. De biztosabb ha figyeled a tested jelzéseit.

Ha nincs peteérésed, nem is lehetsz terhes. Vannak oldalak, amik belövik a peteérésed. Ilyen pl: a ciklus.hu, kismama.hu. De biztosabb ha figyeled a tested jelzéseit.
Én nem tudtam hagyományosan kiszámolni a peteérésem, mert a ciklusom 33 és 39 nap között ingadozott. Vettem ovulációs tesztet, az kimutatta, és most babát várok.Egyébként hõmérõztem is egy darabig, de arról aztán semmit nem lehetett leolvasni, pedig úgy csináltam, mint a nagykönyvekben. 17 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!