Találatok a következő kifejezésre: A peteérés alatt lehet (14 db)

A peteeres mennyi ideig tart, es ezalatt az ido alatt barmikor teherbe lehet esni?

Ha lejart a peteeres, nem lehet teherbeesni? Bocsanat a buta kerdesert, de szamomra ez tenyleg kerdes. Elore is koszonom.

Legjobb válasz: Nem, peteérés nélkül nem lehet! A peteérés és a tüszõrepedés egyébként nem ugyanaz. A peteérés egy hosszabb folyamat, ami normál esetben tüszõrepedéssel végzõdik. Ha megrepedt a tüszõ, akkor kb. 12-24 óráig életképes a petesejt, addig lehet megtermékenyíteni!

Nem, peteérés nélkül nem lehet! A peteérés és a tüszõrepedés egyébként nem ugyanaz. A peteérés egy hosszabb folyamat, ami normál esetben tüszõrepedéssel végzõdik. Ha megrepedt a tüszõ, akkor kb. 12-24 óráig életképes a petesejt, addig lehet megtermékenyíteni!
Elsõ vagyok! Igen, elvileg, amikor fáj, akkor LEHET tüszõrepedés. De ez azért nem szentírás. A legjobb, ha kétnaponta van együttlét, akkor nem lehet kihagyni!
Ha még ilyen kérdéseid vannak, akkor inkább csak a jövõ évben próbálkozzatok, addig tájékozódj még egy kicsit a témában!
A kérdező hozzászólása: Antibiotikum szedese utan vagyok es azt peteeresem van. Probalkozzunk most, vagy a jovo honapban?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen:) Buta vagyok, de legalabb kerdezek meg mielott gyermeket vallalok. Bocs, hogy kiakasztalak benneteket.
Bocsi, nem a kérdésre fogok válaszolni, de akkor ezek szerint amikor középidõben eléggé fáj a petefészkemnél, akkor van a tüszõrepedésem, és akkor vagyok a legtermékenyebb? Vagy inkább elõtte levõ napokban?
A kérdező hozzászólása: Tehat amikor borzalmasan faj, akkor tuszorepedes van/volt es termekeny vagyok? (termeszetesen a peteeres utan)

Cerazette szedése alatt is lehet érezni a peteérést?

Olyanra gondolok, mint pl. szurkálás a petefészekben.

Legjobb válasz: Az nem fogamzásgátló? Mert akkor nem lehet peteérés.

Az nem fogamzásgátló? Mert akkor nem lehet peteérés.
jól irta az elõzö a cerazett egy szoptatás alatt szedhetõ gyenge fog. gátló és nincs mellette peteérés nincs is megszakitásos vérzés. nekem a doki azt mondta hogy ne hagyjak szünetet közte de nem vált be ezért nem szedtem sokáig. biztosan nincs peteérés igy tünetek se.
A kérdező hozzászólása: Én azt olvastam a tájékoztatón, hogy a peteérést nem gátolja meg.
Akkor hogy nem leszel terhes?
A kérdező hozzászólása: De én érzek ilyet. Akkor az mitõl lehet? Rózsaszín folyásom is volt 2 napig, ma meg a szurkálást éreztem. Rendesen szedem a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, tiszta hülye vagyok, most olvastam el figyelmesebben, tényleg meggátolja. De akkor miért érzem????
hibaszázalék mindig van a rózsaszinezés és a tüneteid szerint valószinü hogy neked nem jött be és a szines folyás a beágyazódást jelzi. szerintem védekezzetek manuálisan -óvszerrel- és egy hét múlva tesztelj mert babagyanús. egyik tabletta se ad 100%-os védelmet. elég hogy hasmenésed van vagy szedsz antibiotikumot máris hatását veszti. ha van orvosod feltétlenül kérd ki a véleményét mert ha babát vársz a gyógyszerrel le kell állni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én most nagyon megrémültem :( Nem terveztem több babát, fõleg gyógyszer mellett nem...

Yadine szedése után mennyi idő alatt lehet próbálkozni? Babát szeretnék, mindent meg akarok tenni hogy terhes legyek. Mikor van peteérés? Egy hónapja hagytam abba a tabletta szedését. Kiszámolhatom száz százalékra hogy mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Bármikor nekiállhattok,mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl,nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet,a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek,mert én annak a híve vagyok,hogy ne azért bújjunk össze,hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl,annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek,amik kimutatják,hogy mikor van peteérés.

Bármikor nekiállhattok, mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl, nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet, a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek, mert én annak a híve vagyok, hogy ne azért bújjunk össze, hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl, annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek, amik kimutatják, hogy mikor van peteérés.
Egyet értek az elõttem szólóval. Amíg számolgattunk egyszer sem sikerült teherbe esnem. Elegem lett, és csak a testem jelzéseire figyeltem. Az egyik hónapban szinte alig voltunk együtt, de egyik nap erõsen vágytam a férjemre. Hát akkor jött össze a pici. :)
Én 6 évig szedtem a Yadinet, a dokimat megkérdeztem, hogy mikor lehet probálkozni, azt mondta, hogy õszerinte várjak 3 hónapot, ez meg is történt, aztán eltelt még 3 hónap, most pedig 3 napos késéssel vagyok a menszimmel, ugyhogy szerintem most sikerült! :-) A hat hónap alatt egyszer sem éreztem a peteérésemet, kivéve az utolsóban, de akkor nem is görcsöltem a babán, csak egyszerüen szerettük egymást, nem forgott minden gondoloatom a kisbabán! Ugyhogy ne görcsölj rá, csak legyetek együtt amikor ugy érzitek!!
Én kb. egy évig szedtem a Yadint. Mikor abbahagytam a rákövetkezõ hónapban össze is jött a pici fiunk. Most 36 hetes kismama vagyok. Nekem rendszertelen volt a mensesem így lehet azért is jött össze rögtön a követketõ hónapban mert még a gyógyszer "irányította" a peteérést. Bár igaz, hogy nem számolgattam semmit. Csak egyból összejött. Hálistennek!!!!!
Én is yadine-t szedtem és a doki nekem is 3 hónap egyéb védekezést javasolt, hogy tuti ne legyen semmi baja a babónak. 9 hetes kismami
Én már 6 éve szedem a Yadine-t, most szedem be az utolsó bogyókat és utána mi is tervezzük a családalapítást. Én is kérdeztem az orvosomat, és mondta hogy nem szükséges várni a gyógyszer után, mert alacsony hormontartalmú. Én a saját és a babám érdekében szeretnék majd várni egy pár hónapot (2-3). Görcsölni semmiképpen nem szabad, jön aminek jönnie kell.Általában a legváratlanabb pillanatban jön össze a baba.Mindent természetesen kell csinálni, és majd kopogtat a pocakban amikor jönnie kell :) )

A peteérés ideje alatt lehet fehér folyás?

Legjobb válasz: IGEN,ÉS SOKAN ONNAN TUDJUK,HOGY PETEÉRÉSÜNK VAN. EZ TELJESEN NORMÁLIS.

IGEN, ÉS SOKAN ONNAN TUDJUK, HOGY PETEÉRÉSÜNK VAN. EZ TELJESEN NORMÁLIS.
igen, általában peteéréskor van fehér nyúlós "tojáshélyszínû" folyás.
A folyás színébõl, állagából lehet megtudni, hogy mikor van peteérésed, így totál normális.

Milyennek kell lennie a mehszajnak peteereskor mensi fele kozeledve meg terhesseg alatt? Melyik napon van a peteeres ha ciklusom 28napos? Csak peteereskor lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták,hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták, hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Ha szeretnék már a szoptatás alatt teherbe esni, beválhat az 1 hónap Cerazette, majd tabletta abbahagyás? Lehet így peteérésem?

Ha a baba 5 hónapos? Nagyon szeretnénk kistesót.

Legjobb válasz: Húú! Nem semmi vagy :) Azért várd meg míg meglesz az elsõ.

Húú! Nem semmi vagy :) Azért várd meg míg meglesz az elsõ.
Mivel a fogamzásgátló nem generál peteérést, így nem értem a kérdést. Amúgy nem szoptatsz? Mert ha igen akkor semmit nem kellene szedni. Esetleg bízhatnád a természetre. Nem hiszem hogy nagyon el lennétek késve. Gondolj a már meglévõ gyerekre is.
A kérdező hozzászólása: A kérdés teljesen elméleti, viszont próbálom tervezni a jövõt, ami a mi helyzetünkben elég összetett. És bizonyos oknál fogva jó lenne, ha hamar jönne majd a második babuci (még az elsõt várom). Peteérésem amúgy is nagyon nehezen van, az elsõ baba is clostyval jött össze. Ezért a kérdés: 1 hónap cerazette, utána clostyval való próbálkozás.
Szia! Szerintem Clostyt nem szedhetsz szopi alatt!!!! Vagy nem akarod szoptatni?Bár azt írod igen!De abba is gondolj bele, hogy ha szoptatni szeretnél, és gyorsan másik babát, akkor lehet a "nagy" nem cicizik többé... Meg a te testednek is "jár" egy kis pihenõ!Ha már terveztek, és nem csak becsúszik a második! 22 hós szopizó kislány és 10 hetes pocakbabi anyuja
Nekünk is jó sokára, végül Clostyval jött össze a babuci. Most 7 hónapos, se menstruáció se peteérés. Még úgy napi 6x szopik. Mi a szülés óta nem védekezünk, mondván ha jön annál jobb. Szerintem nekünk a kistesó is csak Clostyval fog összejönni, de szoptaás alatt ugye nem lehet szedni. 1 éves koráig tervezem szoptatni, utána komolyan elkezdünk foglalkozni a kistesó ügyével. Nekem is nehéz magam leállítani, mert nagyon szeretnék újra terhes lenni, de most nem ennek van itt az ideje, hadd szopikázzon. Majd ha elválsztottam, jöhet a tesó. Persze nem védekezünk addig se, hátha...szóval türelem! Gondolom vártatok erre a babára is, élvezd ki, hogy végre anya lehetsz! Neki nagy szüksége lesz rád (kb minden idõdre...:) )
Szerintem igen. De csinálj terhességi tesztet!!!
Védekeztetek a pároddal, ha igen és nem volt vele gond, szerintem nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Nem védekeztünk! 2 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését, mert kisbabát szeretnénk azóta szedem az elevitet ! Már nagyon szeretnénk ha lenne baba!

A norcolut szedése alatt lehet peteérés, vagy ez a gyógyszer csak a méhnyálkahártyát vagtagítja és aztán lelöki?

Lehet próbálkozni a norcolut szedése alatt is?

Legjobb válasz: A Norcolut progeszteron tartalmú gyógyszer. A progeszteron szintet emeli meg rendesen (ez a hõgörbén jól látható), s amikor abbahagyod az utolsó napon, leesik a progeszteron szint hirtelen és ez váltja ki a vérzést. A mens. is így mûködik. Itt olvastam, hogy valaki terhesgyanús volt Norcolut alatt, de nyilván azonnal abba kell hagyni, s ha mást nem a természetes progeszteronnal tovább segíteni (Utrogestan). Az egyéb hormongyógyszerektõl sem lesz baja a babának.

A Norcolut progeszteron tartalmú gyógyszer. A progeszteron szintet emeli meg rendesen (ez a hõgörbén jól látható), s amikor abbahagyod az utolsó napon, leesik a progeszteron szint hirtelen és ez váltja ki a vérzést. A mens. is így mûködik. Itt olvastam, hogy valaki terhesgyanús volt Norcolut alatt, de nyilván azonnal abba kell hagyni, s ha mást nem a természetes progeszteronnal tovább segíteni (Utrogestan). Az egyéb hormongyógyszerektõl sem lesz baja a babának.
Provera is sárgatest hormont tartalmaz, ami segíti a méhnyálkahártya erõsödését vastagodását, a papír szerint terhesség esetén nem szedhetõ. De nagyon sok embernek adják, akinek volt vetélése, hogy ne történjen meg újra!
Szinte minden hormonkészítmény betegtájékoztatóján írja, h ellenjavalt terhesség, szoptatás , teherbeesés szándéka esetén. Mégis szedjük, mert a dokik felírják.

Ha a szoptatás ideje alatt nincs peteérés, mikor lehet az első? Nálatok ez hogy volt?

A dokim mondta a 6 hetes kontrolon, hogy megeshet hogy a szoptatás ideje alatt nem lesz menzeszem.Hát így is lett. De mikorra számítsak az els?re?Amikor teljesen abba hagyja a pici a cicizést, vagy már esetleg már akkor is amikor kap gyümit,de még szopizik is.Nálatok ez hogy volt?

Legjobb válasz: Szia! Nekem kb 1 éves volt a kislányom mikor elõször megjött szülés után és utána minden hónapban megjött rendszeresen és mindig napra pontosan. De olyat is hallottam aki szülés után pár héttel újból terhes lett! Szerintem ez mindenkinél máshogy van.

Szia! Nekem kb 1 éves volt a kislányom mikor elõször megjött szülés után és utána minden hónapban megjött rendszeresen és mindig napra pontosan. De olyat is hallottam aki szülés után pár héttel újból terhes lett! Szerintem ez mindenkinél máshogy van.
nekem 3 honapra lett!Elõször helyrekell hogy álljon!De semmi baj nem lesz ez sokunknál igyvan
Szia! Ez is egyénfüggõ, hogy kinek mikor lesz az elsõ peteérése, ki mikor menstruál elõször. De, nemhogy megeshet, hanem általában a szoptatás alatt nincs menzesz. Nekem három hónapos volt a bébim, amikor elõször megjött, a második mensim 5 hónaposan, a harmadik 7 hónapos korában. Most 8 hónapos.
Az hogy mikor jön meg az elsõ mensi az teljesen egyénfüggõ van akinek egész végig míg szoptat nincs de van akinek már 3-4 hónaposan megjön. Ha ezt a kérdést azért tetted fel, hogy muszáj e védekezni, akkor csak azt tudom tanácsolni, hogy mindenképpen mert az ismerõsöm is ezzel volt hogy nem eshetek teherbe mert szoptatok és szülés után három hónappal teherbe esett.
A kérdező hozzászólása: Nem azért kérdeztem.Tudom hogy kell védekezni. Sõt védekezünk is. Csak kiváncsi voltam hogy mik a tapasztalatok! :) Köszi a válaszokat! :)
Eltelhet bizony!! Ezért is mondják, hogy középidõben nem 1-2 napot kell rágyúrni a dologra, hanem egy egész HETET! Nektek is hajrá!!!! :-)
hát ilyen nekem is volt. nemisértem.hány naposak a ciklusaid?és clostival volt peteérésed?hány mm es volt?
A kérdező hozzászólása: ...ja és a ciklusaim kb.30 naposak.
A kérdező hozzászólása: Nem clostival volt, (azt aug-ban abbahagytam).Azt nem tudom mekkora volt, csak az áll a leleten, hogy bevérzett tüszõ, 7mm-es nyálkahátya, és azt mondta, hogy most volt tüszõrepedés.
nekem a 12 napon volt nyálka nemsok nagyon kevés de volt. és ma van tüszörepedésem. azthiszem mert krémes a folyásom .és szur a petefészkem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!