Találatok a következő kifejezésre: A peteérés alatt (64 db)

Van aki terhesség alatt tapasztalta félidőben a tojásfehérjés nyákot, a peteérés jelét?

Legjobb válasz: Hatalmas tévedés, hogy ez kizárólag a peteérés jele lehet. Terhesség alatt tulajdonképpen mindenféle hüvelyi váladékozás megjelenhet, amennyiben esetleg tünetképzõ lenne, tehát viszketéssel, kellemetlen szaggal, diszkomfort érzéssel társul, ki kell vizsgáltatni. (Ha saját tapasztalat is érdekel, nekem szinte végig ilyen volt a terhesség alatt.)

Hatalmas tévedés, hogy ez kizárólag a peteérés jele lehet. Terhesség alatt tulajdonképpen mindenféle hüvelyi váladékozás megjelenhet, amennyiben esetleg tünetképzõ lenne, tehát viszketéssel, kellemetlen szaggal, diszkomfort érzéssel társul, ki kell vizsgáltatni. (Ha saját tapasztalat is érdekel, nekem szinte végig ilyen volt a terhesség alatt.)
igen. nekem fõleg akkor ilyen, ha elõtte együtt voltunk. de van, hogy ettõl függetlenül is
Én azt hittem nálam is rendben van minden, a héten voltam dokinál, felvilágosított, hogy folyásom van, mert túl sok a váladék(ami fehér színû volt) írt fel gyógyszert és még hogy a gombásodást megelõzzük Canesten Combo-t is ajánlott. Ezt még nem vettem meg, mert kicsit drága, és nem mertem egyszerre használni.22hkm

A peteeres mennyi ideig tart, es ezalatt az ido alatt barmikor teherbe lehet esni?

Ha lejart a peteeres, nem lehet teherbeesni? Bocsanat a buta kerdesert, de szamomra ez tenyleg kerdes. Elore is koszonom.

Legjobb válasz: Nem, peteérés nélkül nem lehet! A peteérés és a tüszõrepedés egyébként nem ugyanaz. A peteérés egy hosszabb folyamat, ami normál esetben tüszõrepedéssel végzõdik. Ha megrepedt a tüszõ, akkor kb. 12-24 óráig életképes a petesejt, addig lehet megtermékenyíteni!

Nem, peteérés nélkül nem lehet! A peteérés és a tüszõrepedés egyébként nem ugyanaz. A peteérés egy hosszabb folyamat, ami normál esetben tüszõrepedéssel végzõdik. Ha megrepedt a tüszõ, akkor kb. 12-24 óráig életképes a petesejt, addig lehet megtermékenyíteni!
Elsõ vagyok! Igen, elvileg, amikor fáj, akkor LEHET tüszõrepedés. De ez azért nem szentírás. A legjobb, ha kétnaponta van együttlét, akkor nem lehet kihagyni!
Ha még ilyen kérdéseid vannak, akkor inkább csak a jövõ évben próbálkozzatok, addig tájékozódj még egy kicsit a témában!
A kérdező hozzászólása: Antibiotikum szedese utan vagyok es azt peteeresem van. Probalkozzunk most, vagy a jovo honapban?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen:) Buta vagyok, de legalabb kerdezek meg mielott gyermeket vallalok. Bocs, hogy kiakasztalak benneteket.
Bocsi, nem a kérdésre fogok válaszolni, de akkor ezek szerint amikor középidõben eléggé fáj a petefészkemnél, akkor van a tüszõrepedésem, és akkor vagyok a legtermékenyebb? Vagy inkább elõtte levõ napokban?
A kérdező hozzászólása: Tehat amikor borzalmasan faj, akkor tuszorepedes van/volt es termekeny vagyok? (termeszetesen a peteeres utan)

Duphaston gyógyszer a szedés alatt idéz elő peteérést, vagy a következő hónapra, mert nekem nem volt peteérésem, azért kaptam, és most megjött, bár minden testi jel arra mutatott hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Én is szedtem Duphastont, de az a sárgatest hormont támogatja, ami végül is nem engedi hogy leválljon a már megvastagodott méhnyálkahártya!És szerintem a peteérés elõidézéséhez nincs köze, de nem vagyok orvos!!! Én a peteérés elõidézésére Clostilbegitet kaptam, aztán be kellett adni a Choragon (tüszõrepesztõ szurit) és rá két napra kellett elkezdeni szedni a Duphastont hogy ne válljon le a méhnyálkahártya idõ elõtt!! És most egy 10 hetes kislány anyukája vagyok!

Én is szedtem Duphastont, de az a sárgatest hormont támogatja, ami végül is nem engedi hogy leválljon a már megvastagodott méhnyálkahártya!És szerintem a peteérés elõidézéséhez nincs köze, de nem vagyok orvos!!! Én a peteérés elõidézésére Clostilbegitet kaptam, aztán be kellett adni a Choragon (tüszõrepesztõ szurit) és rá két napra kellett elkezdeni szedni a Duphastont hogy ne válljon le a méhnyálkahártya idõ elõtt!! És most egy 10 hetes kislány anyukája vagyok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Tegnap csináltam azért egy tesztet, de sajnos negatív lett:-( Neked mennyi ideig tartott ameddig teherbe estél? Gratulálok a kislányodhoz, Én is nagyon szeretnék már egy kislányt, nagyon vágyunk már a babára, 1 hónapja lesz lassan hogy próbálkozunk!

Cerazette szedése alatt is lehet érezni a peteérést?

Olyanra gondolok, mint pl. szurkálás a petefészekben.

Legjobb válasz: Az nem fogamzásgátló? Mert akkor nem lehet peteérés.

Az nem fogamzásgátló? Mert akkor nem lehet peteérés.
jól irta az elõzö a cerazett egy szoptatás alatt szedhetõ gyenge fog. gátló és nincs mellette peteérés nincs is megszakitásos vérzés. nekem a doki azt mondta hogy ne hagyjak szünetet közte de nem vált be ezért nem szedtem sokáig. biztosan nincs peteérés igy tünetek se.
A kérdező hozzászólása: Én azt olvastam a tájékoztatón, hogy a peteérést nem gátolja meg.
Akkor hogy nem leszel terhes?
A kérdező hozzászólása: De én érzek ilyet. Akkor az mitõl lehet? Rózsaszín folyásom is volt 2 napig, ma meg a szurkálást éreztem. Rendesen szedem a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, tiszta hülye vagyok, most olvastam el figyelmesebben, tényleg meggátolja. De akkor miért érzem????
hibaszázalék mindig van a rózsaszinezés és a tüneteid szerint valószinü hogy neked nem jött be és a szines folyás a beágyazódást jelzi. szerintem védekezzetek manuálisan -óvszerrel- és egy hét múlva tesztelj mert babagyanús. egyik tabletta se ad 100%-os védelmet. elég hogy hasmenésed van vagy szedsz antibiotikumot máris hatását veszti. ha van orvosod feltétlenül kérd ki a véleményét mert ha babát vársz a gyógyszerrel le kell állni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én most nagyon megrémültem :( Nem terveztem több babát, fõleg gyógyszer mellett nem...

Aki szoptat hogyan allapitja meg a peteerest? Teszttel, vagy homerovel? A homerozes szoptatas alatt kimutatja a peteerest? Tehat ugyanugy megemelkeik a ho?

Legjobb válasz: Ha van peteérés, utána ugyanúgy megemelkedik a hõ, mint ha nem szoptatnál. LH tesztet is használhatsz nyugodtan.

Ha van peteérés, utána ugyanúgy megemelkedik a hõ, mint ha nem szoptatnál. LH tesztet is használhatsz nyugodtan.

A cickafark-palástfű teáról már nagyon sokat olvastam itt. Hogyan kell pontosan inni, a kettőt teakeverékként végig a ciklus alatt, vagy pedig a ciklus első felében csak a cickafarkat, a peteérés után pedig csak a palástfüvet?

Nekem az a gondom, hogy nagyon hosszúak a ciklusaim, 40-45 napos és így elég nehéz eltalálni, hogy mikor van a peteérésem.

Legjobb válasz: A teakeverék szerintem rendbe hozza a dolgot. A keveréket mensi elsõ napjától kell fogyasztani napi 2 csészével peteérésig.Utána pedig napi 2 csészével palástfûteát inni a köv. mensiig. Én egész ciklus alatt vagyis 4 hétig a teakeveréket iszom, nem külön-külön.

A teakeverék szerintem rendbe hozza a dolgot. A keveréket mensi elsõ napjától kell fogyasztani napi 2 csészével peteérésig.Utána pedig napi 2 csészével palástfûteát inni a köv. mensiig. Én egész ciklus alatt vagyis 4 hétig a teakeveréket iszom, nem külön-külön.
Szerintem ne a cickafark palástfû kombit itt, hanem a következõt: A ciklus elsõ napjától málnaleél teát napi két csészével, majd a tüszõrepitõl palástfû teát az esedékes mensiig. Bõvebb infót a miértekrõl a http://www.babatervezok.otthona.net-en
Ha csak a ciklus beállítása a cél, akkor érdemes mindkettõt inni+ jó hatású még hozzá a málnalevél is. Én csak a cickafarkát és a palástfüvet ittam. Az én 44-47 napos ciklusomat a 3. hónapra beállította 30 naposra (nem feltétlen mindenkinek a 28 napos ciklus a normális- ezt orvos mondta)Ha babát szeretnél érdemes elõbb a ciklust beállítani. Sok sikert neked!

A peteérés ideje alatt lehet fehér folyás?

Legjobb válasz: IGEN,ÉS SOKAN ONNAN TUDJUK,HOGY PETEÉRÉSÜNK VAN. EZ TELJESEN NORMÁLIS.

IGEN, ÉS SOKAN ONNAN TUDJUK, HOGY PETEÉRÉSÜNK VAN. EZ TELJESEN NORMÁLIS.
igen, általában peteéréskor van fehér nyúlós "tojáshélyszínû" folyás.
A folyás színébõl, állagából lehet megtudni, hogy mikor van peteérésed, így totál normális.

Milyennek kell lennie a mehszajnak peteereskor mensi fele kozeledve meg terhesseg alatt? Melyik napon van a peteeres ha ciklusom 28napos? Csak peteereskor lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták,hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Szia. Pár napja volt egy ugyanilyen kérdés.Ott nagyon jól leírták, hogy mikor milyen a méh sza´j.Ìrd be a keresöbe és biztosan megkapod a választ.

Ha gyereket akarunk, elég a peteérés napján együtt lenni, vagy többször kell? És hány hónap alatt fog összejönni?

Legjobb válasz: Többször kell, mert nem biztos hogy pont a peteérés napján vagytok együtt. Legalább 2 naponta együtt kell lenni! Sok sikert!

Többször kell, mert nem biztos hogy pont a peteérés napján vagytok együtt. Legalább 2 naponta együtt kell lenni! Sok sikert!
Mivel a peteérés napját azért 100 %-os bizonyossággal házi módszerekkel nem lehet eltalálni, azért legalább a peteérés környékén két naponta javasolt. Azt, hogy ez mikor fog sikerülni, Csillag Lilla legyek, ha meg tudja valaki mondani!
egy:ne akard annyira mert akkor tuti hogy nem fog összejönni.kettõ:szedjél folsavat vagy kezdj el valamilyen vitamint(elevit, gravida)szedni.három:a menszi elsõ napjától számított 14 nap.ebben az idõben elég minden másnap együtt lenni hiszen a spermiumok egy-két napig életképesek.sok sikert.
Ovulációs teszt pozitív ( a poz teszt után 24-36 órával késõbb reped meg a tüszõ), az nap, és azt azt követõ nap! Mind a három gyermekem így jött össze! Nem mondhatom magam olyan nõnek hogy rámnéznek és teherbe esek, komoly ciklusproblémáim voltak. Így nagyobb az esély! Ja! És E vitamin!!!!
A kérdező hozzászólása: Off. Ki az a Csillag Lilla?
Bocsi, csak egy poén volt, asztrológus, TV-ben szokott lenni....
A kérdező hozzászólása: Ja. Értem. Nem szoktam tv-t nézni.
havi 20% eselyetek van, ha minden masodik nap egyutt vagytok. ezt bizonyos homeopatias dolgokkal, es gyogyszerekkel lehet novelni. fura kerdes, nekem pont az volt a problemam, hogy ne minden nap csinaljuk, hanem minden masnap, hogy tettrekeszebbek legyenek a katonak..persze jo sokszor "elrontottuk", de szerencsére igy is sikerult :)
nem kell akarni és akkor biztosan terhes leszel (igy vannak ezzel a sok felelötlen fiatalok is)

8 év alatt változhat a peteérés időpontj? Az első gyermek tervezésekor ovulációs teszttel megállapítottam hogy a 18. napon van pé. Idővel ez változhat?

azóta a ciklus változott mondjuk 32 ről 28 ra. gondolom akkor ez is változhatott.

Legjobb válasz: Persze hogy változhat, még ciklusváltozás nélkül is. Rövidebb idõn belül is változhat, mint 8 év. Sõt, egy orgazmus is kiválthat spontán peteérést a ciklus bármelyik idõpontjában.

Persze hogy változhat, még ciklusváltozás nélkül is. Rövidebb idõn belül is változhat, mint 8 év. Sõt, egy orgazmus is kiválthat spontán peteérést a ciklus bármelyik idõpontjában.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi a válszt megyek is a patikába egy ovu tesztért.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!