Találatok a következő kifejezésre: A peteérés a (3959 db)

Egy lánynak nagyjából hány év (első menstruáció) után áll be a peteérése a ciklus közepére?

Mert azt olvastam, hogy a tiniknél a peteérés szinte bármikor lehet, de egy id? után beáll.

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Egyébként furcsa a kérdés. Nem úgy van, hogy beáll a ciklus, közben a peteérés összevissza van, majd beáll középre... A peteérés általában maga után vonja a vérzést kb. 14 nap után. Ha hamarabb van peteérés, hamarabb van menzesz, ha késõbb van peteérés, késõbb van a menzesz is.

Elsõ vagyok. Egyébként furcsa a kérdés. Nem úgy van, hogy beáll a ciklus, közben a peteérés összevissza van, majd beáll középre... A peteérés általában maga után vonja a vérzést kb. 14 nap után. Ha hamarabb van peteérés, hamarabb van menzesz, ha késõbb van peteérés, késõbb van a menzesz is.
nekem 5-6 év alatt állt be
Vkinek már az elsõ menzesz után beáll, vkinek meg soha. De 18 éves korra illene beállnia.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha beállt a menstruáció, akkor beállt a peteérés is.
bárkinél lehet bármikor, nem csak a tiniknél. spontán peteérés, illetve van amikor egy ciklus alatt több peteérés is van. ezért nem lehet megbízni a naptármódszerben, te se tedd.
Ez tuti a peteérés. Nem mindig érzem én sem, de van, hogy elég erõsen.
Szerintem is most van a peteérésed. Nekem is szokott fájni.
Szerintem is peteérés, és igen, meg lehet érezni, sõt van aki még egy picit vérzik is. Szóval hajrá, most kell együtt lenni!!! NAGYON SZORÍTOK!!
Csatlakozom az elõttem szólókhoz.Egyébként ugyanebben a cipõben járok és pont ma én is, mindkét petefészkem úgy fáj, majd szét pukkan.Clostilbegitet szedtem, és elõzõ ultrahangokból tudom hogy ilyenkor van egy-egy 24mm-es tüszõm, nemcsoda hogy feszít.Szurkolok neked, este akciózzatok ti is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat sokat segítettetek!

Lányok! Azt tudom, hogy a peteérés a ciklus 14. napján van, de csak 1 napig tart a peteérés, vagy több napig?

Legjobb válasz: A peteérés folyamatos. A 14. napon az ovuláció (tüszõrepedés) következik be. Ha megtörténik a beágyazódás, akkor azonban a peteérés leáll.

A peteérés folyamatos. A 14. napon az ovuláció (tüszõrepedés) következik be. Ha megtörténik a beágyazódás, akkor azonban a peteérés leáll.
A peteérés csak nagy általánosságban van a 14 napon. Igazából szinte bármelyik nap lehet, csak van amikor nagyon ritka. És ha ezt azért kérded, hogy a peteéréskor lehet e csak megtermékenyíteni egy nõt, akkor arra azt mondják, hogy a nõi testben tovább élnek pár napig a spermák. Ha pedig még élnek a peteéréskor, akkor lehet baba.
Nem feltétlen a 14. napon van, ez egyénenként változó. Van akinek a 28 napos ciklusa 27. napján vagy éppen az elsõ napján van, úgyhogy ezt tanácsos a nõnek saját magának kitapasztalnia ovu tesztekkel vagy pl ciklus.hu-n van erre naptár amin vezetheti magának.
Én úgy tudom, hogy 1-2 nap
A peteérés egy hosszabb folyamat, mint az eperérés vagy az almaérés: a menszesz alatt kezdõdik, és kb két hétig tart. étlagosan a ciklus 14. napoján fejezõdik be a peteérés, mégpedig azzal, hogy a megérett pete kiszabadul a burkából, a tüszõbõl, és elindul a petevezeték felé, hogy megtermékenyüljön. Ezt nevezzük tüszõrepedésnek, latinul ovulációnak. Ez egy pillanatig tart. A kiszabadult pete kb 24 óráig életképes, azaz megtermékenyíthetõ, utána elhal. Ha ez idõ alatt találkozik hímivarsejttel, akkor megtermékenyülhet. Auonban vigyázat: ez a hímivarsejt akár egy héttel korábbi közösülésbõl is származhat! Akadékoskodóknak: orvosok találtak már 8 napos, még élõ hímivarsejtet is egy nõben, bár az átlagos élettartamuk tényleg "csak" 2-3 nap. Példa egy héttel a közösülés után való teherbe esésre: http://kiwu.winnirixi.de/gluckstreffer/6666.jpg

Ha a ciklusom 28 napos, lehet-e a peteérés a 22. napon?

Legjobb válasz: Spontán peteérésed lehet. De ha pontos a ciklusod, akkor nem lehet a 22. napon, mert ugyebár a mensi megjövetele elõtt 14 nappal van a peteérés. Tehát 28 napos ciklusnál a 14. napon. Ha valóban 22 napon van peteérésed, akkor késni fog a menzesz és a 36. napra jön meg. Tehát a kérdésre a válasz nem!

Spontán peteérésed lehet. De ha pontos a ciklusod, akkor nem lehet a 22. napon, mert ugyebár a mensi megjövetele elõtt 14 nappal van a peteérés. Tehát 28 napos ciklusnál a 14. napon. Ha valóban 22 napon van peteérésed, akkor késni fog a menzesz és a 36. napra jön meg. Tehát a kérdésre a válasz nem!
A kérdező hozzászólása: Az LH teszt szerint a 22. napon volt pé. Soha nem késett ennyit, max. 30. napra megjött.

Az baj hogy én csak 4vagy max5 órát tudok aludni éjszaka? és így hőmérőzök? A ciklus. Hun hány napra rá húzza be a peteérést a peteérés után?

Legjobb válasz: Nem gond, hogy ennyit tudsz aludni, ha erre van beálva a szervezeted.Azért jobb lenne ha min. 6 órát tudnál aludni. Hány naposak a ciklusaid? Mert a menstruációtól visszaszámolva a 14. napon van a peteérés. Van görbéd?

Nem gond, hogy ennyit tudsz aludni, ha erre van beálva a szervezeted.Azért jobb lenne ha min. 6 órát tudnál aludni. Hány naposak a ciklusaid? Mert a menstruációtól visszaszámolva a 14. napon van a peteérés. Van görbéd?
A kérdező hozzászólása: 28, 29naposak a ciklusaim, április 9.én jött meg 15.én kellett kezdenem a clostit szedni és az ovu teszt szerint mára lett erõs + a teszt. Van görbém csak nem tudom átküldeni csak esetleg privátba délután.

A closti kinek mikorra tette a peteérést? A 16. napon vagyok, 4 napja negativ az ovu tesztem. Félek hogy lemaradtam volna róla?

Legjobb válasz: De nekem az ezelõtti 3-4 hónapban mindig volt peteérésem. Legalábbis az lh teszt szerint. Mindig a 15-16. napon. Most meg ráadásul még a clostit is szedtem, és nincs peteérésem??? Ez hogy van?

A kérdező hozzászólása: De nekem az ezelõtti 3-4 hónapban mindig volt peteérésem. Legalábbis az lh teszt szerint. Mindig a 15-16. napon. Most meg ráadásul még a clostit is szedtem, és nincs peteérésem??? Ez hogy van?
Nekem nem lett. Ill. lett 1 21 mm-s tüszõm, ami nem repedt meg tüszõrepesztõ injekcióval. Aztán elmentem endokrinológushoz. PCOS vagyok, amit gondoltam. Nézd meg: http://www.pcos.hu
Szia!Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy amikor beadtad a tüszõrepsztõt, akkor nem éreztél erõs görcsöket, szúrkálásokat a petefészkedben? Nekem nemrég volt inszemem, és most nagyon megijedtem, hogy lehet hogy nekem sem repedt meg?? Nekem is 20 mm tüszõm lett a closytól a 10-dik napon. Szombaton kellett beadnom a szurit, és már vasárnap majd leszakadt a derekam, görcsöltem stb. Aztán hétfõn volt az inszem, és elõtte nem nézték meg Uh-on, hogy mi a helyezet. Ma vagyok a 19-dik napon. Neked voltak hasonló tünetied! Köszönöm a válaszod!
Egy hónapig szedtem a clostit. Amíg szedtem, abban a hónapban 35 napos lett a ciklusom. Utána amikor nem szedtem akkor a 19. nap volt tüszõrepim (szépen látszik a hõmbõl) és most már 8 hetes vagyok. Szóval nem biztos hogy lemaradtál róla. Drukkolok Neked hogy jöjjön a baba!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: Elõtte mielõtt szedted a clostit, hány napos volt a ciklusod? Amikor 35 lett, akkor a 19. napon volt a pé? Hányadik naptól szedted a clostit? Köszi a választ elõre is.
Szia. Utolsó vagyok. PCOS-es vagyok, elõtte volt 43 napos ciklusom is. A hormonvizsgálat tökéletes lett, aszerint semmi bajom sincs (csak uh-n látszik). A ciklus 3. napjától kellett szednem. Azt nem tudom hogy akkor mikor volt pém, mert akkor nem mértem, de gondolom hogy (35-14=21) szóval a 21.nap körül +/- 1 nap lehetett. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, még bizakodok hogy most lesz a napokban. Holnap megyek UH-ra, kiderül.

Ha pozitiv az LH tesztem, tehát sötétebb a tesztcsik mint a kontrollcsik, akkor biztosan van tüszőrepedés, vagy csak a peteérés a biztos?

Legjobb válasz: Mivel nekem minden hónapban mutatja a peteérés, együtt is vagyunk akkor a párommal, és mégsem vagyok terhes még mindig. Azért gondoltam hogy esetleg van peteérés de lehet hogy nem reped meg a tüszõ?

A kérdező hozzászólása: Mivel nekem minden hónapban mutatja a peteérés, együtt is vagyunk akkor a párommal, és mégsem vagyok terhes még mindig. Azért gondoltam hogy esetleg van peteérés de lehet hogy nem reped meg a tüszõ?
Szerintem a tüszõrepedést nem mutatja ki.

Hogy számoljak? A peteérés a ciklus közepén van, vagy a végétől 14 napot visszaszámolva?

A ciklusom nem 28 napos, hanem változó hosszúságú. Volt már 26 napos és 35 napos is. Szoktam barnázni a menses el?tt. Mit vegyek a menses els? napjának? Már a barnázást vagy csak a vérzést?

Legjobb válasz: Szia visszafelé számolva 14 nappal volt a peteérés akkor igaz a középen, ha éppen 28 napos lett, lesz a ciklus. Azt mondják a barnázást nem számoljuk még az új ciklusba. Viszont ha sok napot barnázol elõtte és úgy hallottam alacsony progeszteronra utalhat. Jó lehet rá cicka tea pé-ig, aztán palást tea menziig. Nem fogsz annyit barnázni. Ha ilyen változó a ciklusaid és szeretnéd tudni közben mikor van éppen a peteérésed, akkor hõt kell mérni. babatervezok.otthona.net

Szia visszafelé számolva 14 nappal volt a peteérés akkor igaz a középen, ha éppen 28 napos lett, lesz a ciklus. Azt mondják a barnázást nem számoljuk még az új ciklusba. Viszont ha sok napot barnázol elõtte és úgy hallottam alacsony progeszteronra utalhat. Jó lehet rá cicka tea pé-ig, aztán palást tea menziig. Nem fogsz annyit barnázni. Ha ilyen változó a ciklusaid és szeretnéd tudni közben mikor van éppen a peteérésed, akkor hõt kell mérni. babatervezok.otthona.net
Amikor megjön a menszid attol a naptol kell szamolni 14napot, amennyiben 28naposak a ciklusaid, ha 35naposak, akkor pedig 18napra rá van a peteérésed.En vennék ovu tesztet, az megbizhato es kimutatja mikor van peteérésed.Ha pozitiv az ovu teszt, tehat peteérésed van akkor 24-48oran belül van a tüszörepedes tehat az a jo ha meg 48ora eltelte elött probalkoztok ha babát szeretnetek.5db van a csomagban es egyszerübb mint a hömerözes szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
A peteeres a mensi elott 14 nappal van es nem a mensi utan 14 nappal. Persze ez 28 napos ciklus eseteben lenyegtelen. A mensi elso napjat a rendes verzestol kell szamitani. A barnazas nem szamit bele.
Utolso vagyok. A barnazasra en is javasolnam a cickafarkfu es palastfu teaakat. Ha pedig babat szeretnel, akkor a baratcserje kapszulat is mindenkepp. A 2. valaszolonak is igaza van az ovu teszttel kapcsolatban.

A peteérés a ciklus hanyadik napjától hanyadik napjáig tart?

Legjobb válasz: ha jol tudom a menstruacio utolso(vagy elso?!) napjatol Visszafele szamolva a 14-16dik napon van a peteeres.

ha jol tudom a menstruacio utolso(vagy elso?!) napjatol Visszafele szamolva a 14-16dik napon van a peteeres.
Elmeletileg (de ez persze szemelyenkent valtozhat) ovulacio (pete kiszakadasa a tuszobol) a ciklus 14. napjan kovetkezik be (a menstruacio elso napjatol szamitjuk a cikus kezdetet, vagyis a menstruacio elso napja, a ciklus elso napja is). A petesejt 1-2 napig eletkepes (megtermekenyitheto). Vagyis megtermikenyithetoseg a ciklus 14-16. napjain lehetseges. Ebbe azt is belekell kalulalni, hogy a spermiumok 3-4 napig elhetnek a huvelyben (mehben), vagyis a ciklus 11-16. napjaig a legnagyobb az esely a teherbeesesre. De megegyszer ez szemelyenkent valtozik, ez az atlag 28 napos ciklusra vonatkozik, de pl nekem szemely szerint 30 napos.
amikor elkezdesz vérezni, megjön, az az 1. nap, onnantol leszamolsz 10 et. a 10. - 15. ig a termékeny napok. a többi pedig a terméketlen. de ez csak elmélet. gyakorlatilag maskor is teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!