Találatok a következő kifejezésre: A perzsa már (11 db)

A perzsa cicám állandóan nyalogatja a bundáját olyannyira, hogy néha már tiszta nyálas. Mitől lehet?

El?ször arra gondoltunk, hogy bolhás, de nem.

Legjobb válasz: Lehet hogy hülyét csinálok magamból amiért ezt komolyan veszem, de... mosakszik a cicád esetleg?!

Lehet hogy hülyét csinálok magamból amiért ezt komolyan veszem, de... mosakszik a cicád esetleg?!
fürdetitek? mert akkor a sampon lesz a hibás szerintem. ha nem akkor csak belefeküdt a pörkölt zaftba vagy kitudja:)
közhiedelemmel ellentétben a perzsák is mosakszanak :)
Tapasztaltam mostanában én is. A háta tiszta nyál. Eddig kulturáltan mosakodott, most mintha túlzásba vinné.. Bolhát nem találtam benne, mos kapott féregtelenítõt is.Ez a túlzott mosakodás (csak a háta nyálas) engem is zavar. Fésülöm pedig, és mégis. Már-már gusztustalanul nyálas. Aki tudja, írja meg legyen szíves, mert engem is érdekel.. Köszi.
Ez alapvetõ macskaszokás.Õ így tisztálkodik és így is védi meg magát bizonyos "dolgoktól".A perzsacicák igen kényelmes állatok szinte arisztokratának nevezném õket...így fogja is csinálni kényelmi szempontjából :) De ha nagyon zavar kérj állatorvosi segítséget.
4. voltam. Vettem rá a csepegtetõs, ampullás bolhaírtót. Igaz, nem láttam benne bolhát, de gondoltam, nem árthat. Azóta teljesen nyugodt, és normálisan mosakszik..Lehet, volt benne bolha, de most olyan sok, és dús a szõre, elképzelhetõ, hogy csak én nem vettem észre benne.. Próbáld ki, nálunk bevált. Nem jut eszembe a neve....:(((
A kérdező hozzászólása: köszönöm, kipróbálom holnap én is

A perzsa cicáknak már kis korukban is nagy a szőrük?

Legjobb válasz: Igen,sokkal nagyobb mint a közönséges macskáknak.

Igen, sokkal nagyobb mint a közönséges macskáknak.
igen
Igen sokkal!!! Nekem egy félperzsa kölyköm volt, és nagyon nagy szõre volt! A perzsa cicáknak meg még nagyobb:) M.A

Perzsa cicámnál kétszer volt ugyanaz a fedezökandur, de egyszerüen nem engedi magához. ugy tüzel majd megörül és mégsem. miért van ez? a kandurnak már többször voltak kölykei különbözö anyáktol, nálunk ezek az elsö probálkozsok, tehát nálunk van baj.

Legjobb válasz: A cicad meg nagyon tapasztalatlan, ezert bar az oszton megvan, de nem igazan tudja, mit kene csinalni. Ha van ra lehetoseg, akkor ot kell a kandurhoz vinni - a kandurnak sokat segit az othoni terep.

A cicad meg nagyon tapasztalatlan, ezert bar az oszton megvan, de nem igazan tudja, mit kene csinalni. Ha van ra lehetoseg, akkor ot kell a kandurhoz vinni - a kandurnak sokat segit az othoni terep.
nekem sziámiim vannak.dobog is a cica ha tüzel?mert nyervog az még nem azt jelenti, hogy párzóképes!nálam voltak itt hetekre cicák mire párzóképes státuszba értek!

Lánycicámnál (perzsa) kétszer volt ua a kandur, legutobb mi mentünk a hozzá egy hétre mikor tüzelt, de nem jön össze a dolog. nem hagyja magát. ez lenne az elsö fedeztetése. a kandurnak már több kölyke született, tehát nálunk van a baj. de mi?

megprobálom legközelebb egy másik kandurral,ha annak sem hagyja magát akkor ivartalanittatom,az lesz akkor a legjobb mindkettönknek. de ha valaki tud segiteni hogy mi lehet a baj,azt megköszönném.

Legjobb válasz: Nem fogadja el a nõstény a kandúrt.A mi macskánk is csak egy kandurt fogadott el,pedig a macskákról az a hír járja hogy nem szeretik a monogám kapcsolatokat. Próbálkozzatok másik kandurral,hátha az szimpibb a csajnak.

Nem fogadja el a nõstény a kandúrt.A mi macskánk is csak egy kandurt fogadott el, pedig a macskákról az a hír járja hogy nem szeretik a monogám kapcsolatokat. Próbálkozzatok másik kandurral, hátha az szimpibb a csajnak.

Fontos! Vett már valaki Vak bottyán kennelből perzsa cicát, vagy a tenyésztőjét személyesen ismeri valaki?

Ha igen megköszönném ha írna,és hogy mennyi idős a cicája most,akár képet is rakhattok,vagy ha tudtok olyat aki vett tőle és sztorit erről akkor nagyon örülnék!

Legjobb válasz: Enyém nagyon cuki, de sajnos fogyatékos. Késõn derült ki. Azért ajánlom a kennelt!

Enyém nagyon cuki, de sajnos fogyatékos. Késõn derült ki. Azért ajánlom a kennelt!
A kérdező hozzászólása: Cuki?? Enyém is cuki de 3 hónaposan az életéért küzdök.. Ajánlod? Ne ajánld kérlek. Minden cica beteg szinte amit elhoznak tõle, fertõtanya. Mikor meg gond van akkor a tenyésztõre nem számíthatsz, nem segít semmiben! Írj rám azért kérlek hogy mi a baja cicádnak, gyûjtöm az infókat, sajnos elég SOK(k)!

Perzsa nőstény cicám december körül lesz 8hónapos. Mekkora lesz akkor? Már eléri addigra a teljes nagyságát? Most 11hetes.

Legjobb válasz: 8 honapos koraban meg nem fogja elerni a teljes nagysagat egesz 18 honapos korig nohetnek

8 honapos koraban meg nem fogja elerni a teljes nagysagat egesz 18 honapos korig nohetnek
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi:)

Van egy perzsa cicánk már nagyon idő körülbelül 11 éves, A kazánházban tartjuk melegben, miért van mindig megfázva? Már lassan egy hete adagolom az ennivalójába a béres cseppet ami macskáknak van, mit tehetnék még?

Várom ötleteiteket, hogyan tudnám a cicám immunrendszerét még jobban erősíteni..

Legjobb válasz: A Vetri DMG elég jó. Ezen kívül érdemes lenne megnézetni orvossal, hogy pontosan mi áll a dolog hátterében. Az én egyik cicám is megfázásos tüneteket produkált, de a teszt kimutatta, hogy leukózisra pozitív.

A Vetri DMG elég jó. Ezen kívül érdemes lenne megnézetni orvossal, hogy pontosan mi áll a dolog hátterében. Az én egyik cicám is megfázásos tüneteket produkált, de a teszt kimutatta, hogy leukózisra pozitív.
Ja és ezen kívül idõs cicáknak való prémium tápot érdemes etetni vele.
A 11 év még messze nem nagyon idõs!!! Idõsödõ de még nem öreg. Oltásait megkapja rendszeresen? Ugyanis a macskanátha egy fertõzõ, vírusos betegség, ha nincs beoltva azért kapja el. Elvittétek orvoshoz? Ugyanis ha nincs kikezelve akkor nem fog belõle magától kigyógyulni. A macskabéres jó, de nem helyettesíti az orvosi kezelést. Mivel etetsz? A táplálék minõsége ugyanis nagyban befolyásolja egy macska állóképességét, immunrendszerét.
A Vetri DMG szuper , de az orvosi gyógyszeres kezelés kiegészítéseként . Jó lenne állatorvoshoz vinni a cicát.

Lehet-e egy lakásban tartott perzsa-kandúr meddő? Mennyi a valószínűsége? Többször párzott min 5 alkalommal, ebből az elsővel már 3 X, de semmi "eredmény". Lánycicák "lenyugszanak" kb.1 hónapra. Ki lehet-e vizsgáltatni, hogy van-e nála valami gond?

Legjobb válasz: Gondolom, ha tenyésztessz, akkor rendszeres orvosi felügyelet alatt van a macska. Az egyik ilyen találkozáskor meg is kérdezhetnéd az orvost, hogy mikor csinál spermavizsgálatot, mert termésuetesen el lehet végezni.

Gondolom, ha tenyésztessz, akkor rendszeres orvosi felügyelet alatt van a macska. Az egyik ilyen találkozáskor meg is kérdezhetnéd az orvost, hogy mikor csinál spermavizsgálatot, mert termésuetesen el lehet végezni.
Lehet, pláne, ha kövér.
Ó de még mennyire, hogy lehet! A macskáknak amúgyis kevés az "életképes" hímivarsejtjük, ezért is van, hogy a nõstények (azokban esetekben, ahol ez nincs kontrollálva) több kandúrral, többször is párosodnak a biztos megtermékenyülés érdekében. Tehát a kandúrok a fajfenntartás szempontjából eleve hátrányos helyzetbõl indulnak.

Találkozott-e már valaki teknőc kandúr perzsával? Tudom hogy sokan ugy gondolják hogy nincs de ez nem így van nekem született 1. Mindenki leóltott hogy nem értek hozzá és hogy nem tudom megkülömböztetni a nemiszervét! Várom a vélaményeket

Legjobb válasz: Nem találkoztam, mert nagyon ritka. Az említett macska pedig mutáns lehet, valószínûleg a normál XY helyett rendelkezik legalább plusz 1 X kromoszómval.

Nem találkoztam, mert nagyon ritka. Az említett macska pedig mutáns lehet, valószínûleg a normál XY helyett rendelkezik legalább plusz 1 X kromoszómval.
Ezt a háziállat.hu egyik cikkébõl másoltam ki: "Tenyésztõi körében az a mondás járja: ahhoz, hogy a kiscicák között teknõctarka is legyen, több szerencsére van szükség, mint szakértelemre! S ebben van némi igazság, hiszen - sajátos módon - a teknõctarkák szinte kizárólag nõstények. Kandúrok csak nagy ritkán születnek - és akkor is majdnem mindig sterilek, azaz nem származhatnak tõlük utódok. " Vagyis nem azt mondja, hogy nincs ilyen, hanem hogy ritka. Ha született neked, hát örülj neki, a sok tudatlannal meg ne foglalkozz. :)
Szia! Elvileg azért nem lehetne egy kandúr teknõc, mert a macska vörös és fekete színét meghatározó gén az X kromoszómán van. Mivel a lány macskának két X is van, ezért ráfér egyszerre a vörös és a fekete is, a fiúnak viszont csak egy, ezért vagy vörös, vagy fekete. A te macskád nagyon különleges, mert XXY kromoszómái vannak. A két X miatt lehet vörös-fekete, az y miatt fiú. A tenyésztõ, aki lehülyézett, nem ért a macskák színgenetikájához, kíváncsi vagyok, így hogyan tudja megtervezni az almokat.
Ha elviszed kiállításra, garantált, hogy jó nagy figyelmet kap. Ezt ki lehet használni reklámcélokra.
Lehetni siman lehet. Csak ritka, meg ahogy valaki irta fent "mutans". Tartsd meg, aztan ad el jo sokert valami ritkasag gyujtonek. :P En ezt tennem. :)
A kérdező hozzászólása: Köszöm véleményetek! "mutáns" ez jó el nevezem mutinak:-) Annak örülök hogy olyanok irtak akik elhiszik hogy van kandúr mert kaptam tenyésztõktõl olyan levelet e-mailben hogy nem tudom megkülömböztetni a nemi sz.-t stb. még 1 szer köszi
A kérdező hozzászólása: A cicát hirdetem startaprón, és az expresszen is, de már valószínû hogy szorítunk neki helyet itthon. Megtekinthetõ ott.
Egyik ismerõsömnek is teknõctarka kandúrja van. Végre-valahára remélhetõleg ivartalanítani fogja. Tulajdonképpen a sterilitás volt az az érv, ami meggyõzte hogy elvigye. Addig mindig jött a hülye dumával hogy "miért ne lehetnének kiscicái". Aztán rájöttünk hogy azért mert valszeg kicsit mutáns (egyébként tündéri cica!!!). Szóval megerõsítem hogy van ilyen, méghozzá teknõctarka anyától lehet. Ja, ebbõl a szempontból mindegy hogy milyen fajta a cicus.

Ha ivartalanítom a kandúr perzsa cicám, akkor már nem fog össze-vissza pisilni?

Legjobb válasz: Egyaltalan, miert pisil ossze-vissza? Sot, ossze-vissza pisil, vagy ossze vissza jelol? Es egy csomo egyebb kerdes. A valasz: Nem, nem fog. Valojaban a valasz: rengeteg dologtol fugg, de altalaban segit az ivartalanitas.

Ha ivartalanítatod nem fog tovább jelõlni.... Üzenem a sok hozzáértõnek is aki itt írogat hogy nem függ ösze a kettõ.Nagyon is összefügg mível azért jelõl, hogy a lányok észrevegyék illetve jelezze a többi kandúrank milyen vagány.Ha kikasztráltatod akkor nem lesz miért jelõlnie.Fedezni nem tud egy ivaros kandúr meg kinyírná...szóval eszébe sem fog jutni felhívni magára a figyelmet :) Ja és tapasztalatból is írom.Jópár kandúr cicám volt már
Egyaltalan, miert pisil ossze-vissza? Sot, ossze-vissza pisil, vagy ossze vissza jelol? Es egy csomo egyebb kerdes. A valasz: Nem, nem fog. Valojaban a valasz: rengeteg dologtol fugg, de altalaban segit az ivartalanitas.
mivel már megszokta hogy össze-vissza teszi a dolgát, lehetséges, hogy ivartalanítás után sem fog változni
Hát kedves utolsó, én meg tapasztalatból mondom, hogy nekem még a nõstény ivartalanított macskám is jelöl, szóval errõl ennyit. Lehet hogy abbahagyja, de nem biztos!
Az ivartalanítás nem csinál ilyen agyi változást.Rosszul szoktattad ennyi gond van.Próbálj ki több dolgot hogy ne vizeljen össze vissza.
Pedig tudja a második! Ha a kandúr már elkezdett jelölgetni, nem biztos, hogy ivartalanítás után abbahagyja! Mondjuk nem lesz olyan büdös szaga, de ezért érdemes már kb 6 hónapos korban ivartalaníttatni, mielõtt még elkezdene spriccelni. Akkor tuti h késõbb sem fog.
Én vagyok a második!Az én cicám 7 hónapos és még nincs kiherélve és nem vizel össze-vissza a házban...A macskák amit már elkezdtek nehezen akarnak leszokni róla.(TUDOM)
Es azt mar mondtam, hogy nem ivartalanitott kandurt is le lehet szoktatni az ossze-vissza jelolesrol? :) Csak _sokkal_ nehezebb, mint az ivartalanitas. Es amugy is, tamogatom a nem tenyesztesi celu macskak ivartalanitasat. Jobb az mindenkinek.
A jelölgetés nem szoktatás kérdése ba.szod!
A második nem tudja mit beszél. Legnagyobb valószínûsége annak van, hogy abba fogja hagyni, de mivel már ezt csinálja elõfordulhat, hogy nem hagyja el a rossz szokását. Viszont, ami akkor is pozitív, az az, hogy legalább nem lesz annyira szúrós kandúr hugy szaga a jelölésének, ha kiherélteted. Ezért kell ivarérettség elõtt ivartalaníttatni, mert úgy biztos nem rögzülnek ilyen szokások.
Mindenesetre nagyobb esély van rá, hogy abbahagyja, mint arra, hogy nem. Ha majd nem hagyja abba ráér gondolkodni azon, hogy mi legyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!