Találatok a következő kifejezésre: A pecsételő pontosan milyen (4 db)

A terhesség első felében lévő pecsételő vérzés milyen pontosan? Kevés, ugye? Nem tölt meg egy tampont vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: A beágyazódási vérzés mindenképpen pecsételõ, nem tölt meg tampont. Köztesvérzés viszont lehet erõsebb, ritkán akár olyan erõs mint egy normális menstruáció. Köztesvérzés kb akkor jelentkezik amikor a menstruációnak lennie kellett volna ha nem lenne terhesség. Az oka pedig, hogy a szervezet hormonálisan "emlékszik", hogy menstruálnia kéne. Így a menstruációt kísérõ más tünetek is felléphetnek, mint a görcsölés, pattanásosság stb. Ha arra gyanakodsz, hogy terhes lehetsz, akkor vegyél tesztet és kiderül.

A beágyazódási vérzés mindenképpen pecsételõ, nem tölt meg tampont. Köztesvérzés viszont lehet erõsebb, ritkán akár olyan erõs mint egy normális menstruáció. Köztesvérzés kb akkor jelentkezik amikor a menstruációnak lennie kellett volna ha nem lenne terhesség. Az oka pedig, hogy a szervezet hormonálisan "emlékszik", hogy menstruálnia kéne. Így a menstruációt kísérõ más tünetek is felléphetnek, mint a görcsölés, pattanásosság stb. Ha arra gyanakodsz, hogy terhes lehetsz, akkor vegyél tesztet és kiderül.

Milyen a pecsételő vérzés? Pontosan hogy jelentkezik? Milyen formában?

Lehet, hogy elég hülye kérdés, de most kezdtem el fogamzásgátlót szedni, 10-én, a menzeszem els? napján. Tehát ma vettem be a 6. szemet. Eddig semmi mellékhatás szerencsére. A menzeszem is elmúlt, úgy t?nik. A kérdésem az, hogy a pecsétel? vérzés az hogy jelentkezik? Hogy el sem múlik rendesen a menzesz, vagy elmúlik, aztán egyszer csak hopp?

Legjobb válasz: Az mindenkinél más. Valakinél csak egy kis barnás folyás jelentkezik.

Az mindenkinél más. Valakinél csak egy kis barnás folyás jelentkezik.
Nálam is kis barnás folyás volt, nálam csak 1-2 napi volt.Nekem pl. a fejem fájt és hányingerem volt tõle kb. 1 hétig, de azután minden jó lett.
A kérdező hozzászólása: Hmm.. Hát nekem a menzesz után alapból van két napig barnás folyás. Azt hittem vmi nagyobb dologra kell számítanom. :)
Pecsételõt fogamzásgátlónál arra szokták mondani h a szedése alatti napok valamelyikén néha kis mennyiségû vér jön. Olyan , , hello itt vagyok, beköszönök", nem olyan mint menstruációkor de mégis ott van. Unokatesómnál volt ez. Nekem áttöréses vérzésem volt az elsõ hónapban.
Szia! A pecsételõ vérzés leginkább akkor jelentkezik ha véletlen kihagysz egy szemet. Nálam legalábbis így volt. Ha rendesen szeded, akkor max. menses elõtt a sötétebb folyásra, kevés vérre lehet számítani. A pecsételõ vérzés, mint ahogy a neve is mutatja, egyedül a bugyidra veszélyes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Már a második havi bogyót szedem, volt pecsételésem az elsõ havinál, majdnem a levél végig, de alig volt észlelhetõ a tisztaságin is :) Most már szerencsére minden rendben :) Bár az elsõ megvonásos kicsit fájdalmas volt, eddig életemben nem fájt így a hasam. Remélem ez enyhül az idõ múltával...

A pecsételő érzés pontosan milyen? Mikor kezdi el érezni az ember? Azaz a szeretkezés és a lehetséges megfoganás után mennyivel?

Legjobb válasz: Még annyit hozzáfûznék hogy nagyon szeretnénk babát. A terhesség jelei mikor jelentkeznek?

A kérdező hozzászólása: Még annyit hozzáfûznék hogy nagyon szeretnénk babát. A terhesség jelei mikor jelentkeznek?
Pecsételõ vérzés bármikor elõfordulhat, olyan, mint egy nagyon-nagyon gyenge menstruáció. Éppen csak egy picikét vérzél, elég ha tisztasági betétet használsz. Gyakran csak pisilés után a wc-papíron látsz minimális mennyiségû pirosas váladékot. Okai hormonálisak, jelenthetik például a beágyazódást a peteérés után 4-11 nappal, de rengeteg mást is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!