Találatok a következő kifejezésre: A pecsételő pontosan (10 db)

Mi a különbség a menstruációs vérzés és a pecsételő vérzés között? Állag jelentkezés meg minden ami ezekkel kapcsolatos stb Ezt szeretnm tudni pontosan

Legjobb válasz: A menstruációs vérzés folyamatosan ürül, élénkvörös színû, kisebb-nagyobb alvadt vérdarabokat tartalmazó vér. A menstruáció kezdetekor gyenge, illetve barnás az elsõ napon, a utána napokon intenzív, mennyisége bõséges ( de ez egyénenként változik ) és ahogyan a ciklus végefelé jár az idõ úgy csökken a mennyisége és az utolsó napokon már megint lehet barnás és rózsaszínes. A pecsételõ vérzés kiszámíthatatlan, egyszer van aztán megszûnik, a mennyisége kevéske, színe általában barnás. Pecsételõ vérzés hormonszintingadozásnál szokott általában elõfordulni.

A menstruációs vérzés folyamatosan ürül, élénkvörös színû, kisebb-nagyobb alvadt vérdarabokat tartalmazó vér. A menstruáció kezdetekor gyenge, illetve barnás az elsõ napon, a utána napokon intenzív, mennyisége bõséges ( de ez egyénenként változik ) és ahogyan a ciklus végefelé jár az idõ úgy csökken a mennyisége és az utolsó napokon már megint lehet barnás és rózsaszínes. A pecsételõ vérzés kiszámíthatatlan, egyszer van aztán megszûnik, a mennyisége kevéske, színe általában barnás. Pecsételõ vérzés hormonszintingadozásnál szokott általában elõfordulni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Milyen a pecsételő vérzés? Pontosan hogy jelentkezik? Milyen formában?

Lehet, hogy elég hülye kérdés, de most kezdtem el fogamzásgátlót szedni, 10-én, a menzeszem els? napján. Tehát ma vettem be a 6. szemet. Eddig semmi mellékhatás szerencsére. A menzeszem is elmúlt, úgy t?nik. A kérdésem az, hogy a pecsétel? vérzés az hogy jelentkezik? Hogy el sem múlik rendesen a menzesz, vagy elmúlik, aztán egyszer csak hopp?

Legjobb válasz: Az mindenkinél más. Valakinél csak egy kis barnás folyás jelentkezik.

Az mindenkinél más. Valakinél csak egy kis barnás folyás jelentkezik.
Nálam is kis barnás folyás volt, nálam csak 1-2 napi volt.Nekem pl. a fejem fájt és hányingerem volt tõle kb. 1 hétig, de azután minden jó lett.
A kérdező hozzászólása: Hmm.. Hát nekem a menzesz után alapból van két napig barnás folyás. Azt hittem vmi nagyobb dologra kell számítanom. :)
Pecsételõt fogamzásgátlónál arra szokták mondani h a szedése alatti napok valamelyikén néha kis mennyiségû vér jön. Olyan , , hello itt vagyok, beköszönök", nem olyan mint menstruációkor de mégis ott van. Unokatesómnál volt ez. Nekem áttöréses vérzésem volt az elsõ hónapban.
Szia! A pecsételõ vérzés leginkább akkor jelentkezik ha véletlen kihagysz egy szemet. Nálam legalábbis így volt. Ha rendesen szeded, akkor max. menses elõtt a sötétebb folyásra, kevés vérre lehet számítani. A pecsételõ vérzés, mint ahogy a neve is mutatja, egyedül a bugyidra veszélyes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Már a második havi bogyót szedem, volt pecsételésem az elsõ havinál, majdnem a levél végig, de alig volt észlelhetõ a tisztaságin is :) Most már szerencsére minden rendben :) Bár az elsõ megvonásos kicsit fájdalmas volt, eddig életemben nem fájt így a hasam. Remélem ez enyhül az idõ múltával...

A pecsételő érzés pontosan milyen? Mikor kezdi el érezni az ember? Azaz a szeretkezés és a lehetséges megfoganás után mennyivel?

Legjobb válasz: Még annyit hozzáfûznék hogy nagyon szeretnénk babát. A terhesség jelei mikor jelentkeznek?

A kérdező hozzászólása: Még annyit hozzáfûznék hogy nagyon szeretnénk babát. A terhesség jelei mikor jelentkeznek?
Pecsételõ vérzés bármikor elõfordulhat, olyan, mint egy nagyon-nagyon gyenge menstruáció. Éppen csak egy picikét vérzél, elég ha tisztasági betétet használsz. Gyakran csak pisilés után a wc-papíron látsz minimális mennyiségû pirosas váladékot. Okai hormonálisak, jelenthetik például a beágyazódást a peteérés után 4-11 nappal, de rengeteg mást is.

A terhesség első felében lévő pecsételő vérzés milyen pontosan? Kevés, ugye? Nem tölt meg egy tampont vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: A beágyazódási vérzés mindenképpen pecsételõ, nem tölt meg tampont. Köztesvérzés viszont lehet erõsebb, ritkán akár olyan erõs mint egy normális menstruáció. Köztesvérzés kb akkor jelentkezik amikor a menstruációnak lennie kellett volna ha nem lenne terhesség. Az oka pedig, hogy a szervezet hormonálisan "emlékszik", hogy menstruálnia kéne. Így a menstruációt kísérõ más tünetek is felléphetnek, mint a görcsölés, pattanásosság stb. Ha arra gyanakodsz, hogy terhes lehetsz, akkor vegyél tesztet és kiderül.

A beágyazódási vérzés mindenképpen pecsételõ, nem tölt meg tampont. Köztesvérzés viszont lehet erõsebb, ritkán akár olyan erõs mint egy normális menstruáció. Köztesvérzés kb akkor jelentkezik amikor a menstruációnak lennie kellett volna ha nem lenne terhesség. Az oka pedig, hogy a szervezet hormonálisan "emlékszik", hogy menstruálnia kéne. Így a menstruációt kísérõ más tünetek is felléphetnek, mint a görcsölés, pattanásosság stb. Ha arra gyanakodsz, hogy terhes lehetsz, akkor vegyél tesztet és kiderül.

Tisztelt Doktor Úr! Ismét kérdésem lenne!! Eddig pontosan megjött 7 hetente, január 25-én kellett volna megjönnie, akkor fájt a hasam is de kimaradt. Tegnap este óta pecsételek (barnás váladék) minimálisan. De nem jött meg! Ez vajon mitől lehet? ? ? Válaszá

Tisztelt Doktor Úr! Ismét kérdésem lenne!! Eddig pontosan megjött 7 hetente, január 25-én kellett volna megjönnie, akkor fájt a hasam is de kimaradt. Tegnap este óta pecsételek (barnás váladék) minimálisan. De nem jött meg! Ez vajon mitől lehet??? Válaszát előre is Köszönöm!!! Z.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ezt sajnos így nem lehet megmondani, javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ezt sajnos így nem lehet megmondani, javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Aki semmi mellekhatast nem erez a fogamzasgatlo tablettatol (mellfajas, hanyinger, hasfajas, nincs pecsetelo verzes, pontosan jon meg) az azt jelenti hogy "tokeletes"a gyogyszer az o szamara?

Mar 2 eve szedem,es egy darabig biztos hogy nem fogom abba hagyni,nem tudom hogy mennyire karos a szervezetemre,mivel semmi bajom tole nem is erzem hogy szedem,gondolom nem annyira.

Legjobb válasz: fogalmazhatunk úgy is. arra ügyelj, hogy ne dohányozz mellette

fogalmazhatunk úgy is. arra ügyelj, hogy ne dohányozz mellette
A kérdező hozzászólása: dohanyzok
nekem semmi mellékhatás, pedig a doki nem is vett vért elõtte, meg semmi, csak ultrahang-vizsgálat volt.. Úgy látszik, számomra ez a tökéletes, én egy éve szedem a Symiciát. Ha nincs semmi mellékhatás, akkor semmi probléma, édesanyám is jó pár évig szedte, és semmi baja. Te milyet szedsz?
A kérdező hozzászólása: Artizia/Dalia kinek hogy ismeros.a hormon is eleg keves benne.0, 075mg/0, 020mg.Remelem akkor nem lesz gond kesobb sem , amugy nekem is vervetel nelkul iretak fel.
Idõvel derül ki, tudod, lehetnek késõbb kialakult dolgok is.... De persze lehet, hogy semmi bajod nem lesz tõle. A dohányzás nagyon nem ajánlott :(

19 hetes vagyok és időnként van pecsételő vérzés. Egész' pontosan ez a harmadik. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: A menstruáció körüli idõpont körül van?Mert ha igen,akkor a szervezeted tudja,hogy akkor kellene megjönni-e és ezér pecsételsz.De egyébként szólj az orvosodnak.

A menstruáció körüli idõpont körül van?Mert ha igen, akkor a szervezeted tudja, hogy akkor kellene megjönni-e és ezér pecsételsz.De egyébként szólj az orvosodnak.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem igen most kiszámoltam a 2 legutóbbi között kb egy hónap telt el.köszönöm a választ!
szerintem is szólj az orvosnak
A kérdező hozzászólása: Szóltam egybõl telefonáltam reggel megyek be hozzá. Köszönöm a válaszokat.
Szólj szerintem is dokidnak. Én ugyan nem pecsételek, de amikor meg kellene jönni szoktam görcsölni. De csak akkor, és max egy fél napig-napig, aztán ahogy jön hirtelen el is múlik. Én nagyon görcsöltem mindig mikor megjött. A dokim is csak annyit tudott rá mondani, hogy a szervezetem emlékszik arra, mikor kellene megjönnie, és nekem így jelzi.

Normális, h már valakinek 10 nappal görcsöl előtte a hasa egy kicsit meg 2-3 napot pecsétel? Pedig a 32. nap után kell, h megjöjjön. Nem pontos sosem (L\20)

szóval holnap, holnapután..vagy méginkább azutánra várom, h megjöjjön, de már kb 20.-án volt pecsételőm..kb 2 napig..meg aztán szinte majdnem minden másnap menstruációs görcsöm(20.23.24.26.28.-án voltak görcsök) volt..de csak 1 kicsi..valamikor erősebb, vmikore gyengébb..ez normális dolog?..meg puffadtam is néha..ma meg semmi..terhes sem hiszem, h lehetek, mert mindig felelősségteljesen óvszerrel védekezünk és ebben a hónapban jó, ha 2x együtt voltunk..sosem szakad ki a gumi, mindig vigyázunk

Legjobb válasz: Azért én ezzel felkeresném a nõgyógyászomat, ha nõ lennék és ez lenne a problémám... Könnyen bújhat meg a dolog mögött valami komolyabb probléma.

Azért én ezzel felkeresném a nõgyógyászomat, ha nõ lennék és ez lenne a problémám... Könnyen bújhat meg a dolog mögött valami komolyabb probléma.
Nálam is elõfordult már, de én évente max 5x menstruálok. Szal nem normális. Nézesd meg magad, mert lehet hogy cisztád van vagy cisztáid, és nem viccelek...
Igen, cisztától is lehet, hogy így rendetlenkedik és fájdogál már jóval elõtte. Vizsgáltasd ki magad, ez a megoldás.

A harmadik levéllel szedem a Belara fogamzásgátló tablettát. Most még 7 szem van ebből a levélből, és pecsételek. A tablettát mindig pontosan bevettem, nem szedtem semmilyen gyógyszert ami csökkenthetné a hatásosságát. Így véd a tabletta?

A második levélnél áttöréses vérzésem volt, ekkor elmentem dokihoz, és azt mondta, h szedjem tovább.

Legjobb válasz: Amennyiben a 4. levél alatt is jelentkezik, úgy valószínûleg ez a tabi nem jó neked és másikat kell választani. Az 1.-3. levél alatt még normálisnak számít. A hatása nem csökken, csak most szokik hozzá a szervezeted.

Amennyiben a 4. levél alatt is jelentkezik, úgy valószínûleg ez a tabi nem jó neked és másikat kell választani. Az 1.-3. levél alatt még normálisnak számít. A hatása nem csökken, csak most szokik hozzá a szervezeted.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!