Találatok a következő kifejezésre: A pecsételő mi az oka (14 db)

A teherbeeséskor mi az oka annak, ha valaki menstruál, vagy pecsétel? Ez nem jelent rosszat?

Legjobb válasz: Igen érdekes kérdés,erre még az orvosok se tudják mindig a választ!Én a két fiammal menzisztem,azt mind a kettõ egészséges.A doki sose tudta megmondani,hogy lehetett ez.

Igen érdekes kérdés, erre még az orvosok se tudják mindig a választ!Én a két fiammal menzisztem, azt mind a kettõ egészséges.A doki sose tudta megmondani, hogy lehetett ez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

A pecsételő vérzésnek mi az oka?

Legjobb válasz: terhességben fenyegetõ vetélés jele lehet

terhességben fenyegetõ vetélés jele lehet
Ha nem terhesség alatt van pecsételõ vérzés, akkor esetleg nem megfelelõ a fogamzásgátló tablettád, és ez a csökkent hormonszint miatt lehet.

Fogamzásgátló mellett pecsételő vérzés? Mi az oka? Esetleg az allergia gyógyszer a baj?

4 éve szedek fogamzásgátlót, eddig semmi bajom nem volt vele. 2 hete kezdtem el szedni esténként allergia elleni gyógyszert. A napokban vettem észre, hogy minden fogamzásgátló bevétele után 3-4 órával pár csepp vér jelentkezik. A hétre nem kaptam időpontot orvoshoz, jövőhéten meg nyaralni megyek. Nyugtalanít a problémám, mert nem tudom mi okozza. Összefüggésben lehet az allergia gyógyszer szedése a vérzéssel (amúgy a betegtájékoztató semmi ilyesmit nem ír) vagy semmi köze hozzá? Hagyjam abba esetleg az allergia gyógyszer szedését? Járt már valaki hasonlóan?

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy az allergiagyógyszer csökkenti a hatását. Mindenesetre én a helyedben használnák óvszert addig, míg el nem jutok orvoshoz.

Lehetséges, hogy az allergiagyógyszer csökkenti a hatását. Mindenesetre én a helyedben használnák óvszert addig, míg el nem jutok orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, gondoltam én is rá!

Tegnapelöt óta pecsételő vérzésem van. (itt az ideje a mensinek) A megjön érzés megvan. Miért nem tud rendessen megjönni? Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Szia! Terhesség? De lehetnek hormonális okok is. Keress fel egy nõgyogyászt Õ többet tudna mondani.

Szia! Terhesség? De lehetnek hormonális okok is. Keress fel egy nõgyogyászt Õ többet tudna mondani.

Már egy hete késik, félidőben volt egy gyenge pecsételő vérzésem kb egy napig. Lehet hogy ez volt erről a hónapról a mensim? Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: kérdés szedsz-e gyógyszert? egyébkßent az elsö feltételezés mindig a terheség. aztán lehet oka idegeség. pl félelem a terheségtöl, ami egy teszt megcsinálása után ami negatív másnap meg is jön. vagy pl vizsgadrukk.. aztán lehet hormonális probléma, pl gyógyszerektöl vagy fogamzásgátlótol. aztán lehet egy megfázástol is, vagy egyéb betegségektöl. lehet környezet változástol, idöeltolódástol, sok au-pair lány panaszkodik amerikai kiutazása után hogy akár fél évig sincs mensije. elsö lépés ha lehetséges a terheség hogy csinálsz egy tesztet. ha negatív és nem jön meg még pár hétig akkor felkeresel egy orvost.

kérdés szedsz-e gyógyszert? egyébkßent az elsö feltételezés mindig a terheség. aztán lehet oka idegeség. pl félelem a terheségtöl, ami egy teszt megcsinálása után ami negatív másnap meg is jön. vagy pl vizsgadrukk.. aztán lehet hormonális probléma, pl gyógyszerektöl vagy fogamzásgátlótol. aztán lehet egy megfázástol is, vagy egyéb betegségektöl. lehet környezet változástol, idöeltolódástol, sok au-pair lány panaszkodik amerikai kiutazása után hogy akár fél évig sincs mensije. elsö lépés ha lehetséges a terheség hogy csinálsz egy tesztet. ha negatív és nem jön meg még pár hétig akkor felkeresel egy orvost.
A kérdező hozzászólása: Nem szedek gyógyszert, amúgy nincs semmilyen egészségügyi problémám, ezért is félek egy kicsit mert velem még ilyen nem történt.Köszönöm hogy válaszoltál:D

Pecsételő vérzés menstruáció után 2 hétre (a pecsételés 3 napig tartott), utána megint 2 hét múlva ismét pecsételés. Mi lehet ennek az oka?

Időpontom már van nőgyógyászatra, csak gondoltam itt is felteszem a kérdést, hogy mire is számíthatok. Párommal védekezünk (óvszerrel), egyszer sem történt baleset, minden rendben volt.

Legjobb válasz: peteérés

peteérés
A kérdező hozzászólása: de eddig sose volt ilyenem :S
ez bármikor lehet, hol van, hol nincs, valakinek sose valakinek mindig, ez teljesen normális
A kérdező hozzászólása: köszi, megnyugtattál :)

4hónapja szültem császárral, a műtét óta most jön meg harmadjára, bövebb és eltart 7-8 napig, majd 2 nap szünet aztán megint, (de) enyhébb pecsételő (barás-vérzés)! Mi lehet az oka?

A császár elött is volt pecsételöm középid?ben

Legjobb válasz: Nem tudom,de én is pont így jártam mint te.Csak nekem 1 nap szünet volt mindig.Kb. fél év után szóltam a dokinak hogy mi ez nem baj-e.Azt mondta,ha még fél év múlva is így lesz menjek vissza. Aztán egyszer csak megszûnt,de császár után kb. 10 hónappal.Esetleg kérdezd meg az orvosod!

Nem tudom, de én is pont így jártam mint te.Csak nekem 1 nap szünet volt mindig.Kb. fél év után szóltam a dokinak hogy mi ez nem baj-e.Azt mondta, ha még fél év múlva is így lesz menjek vissza. Aztán egyszer csak megszûnt, de császár után kb. 10 hónappal.Esetleg kérdezd meg az orvosod!
Nálam is van kis összevisszaság. Második szülésem után volt úgy, hogy fél éven keresztül mikor megjött olyan bõ vérzésem volt, hogy az éjszakai extra alwayst háromszor kellett éjjel cserélnem. Katasztrófa volt- már azt hittem úgy marad, de 6-7vérzés után a következõ töknormális volt. Most a 3.szülés után kerek 4hónapra jött meg, utána meg egyszer 35, egyszer 21napra, de folyamatsan 28-30napra beállt, és most olyan bõséges vérzésem sem volt, mint a 2. után. Még kicsit bõvebb, de anynira nem durva. Ilyenkor a hormonok visszaállása okozhat ilyet, akár egy évig is, én azt hallottam a dokimtól- gondolom a te dokid is ezért mondta, hogy fél év mulva menj vissza ha nem rendezõdik. De szerintem fog- csak ki kell várni. :)

A menstruációm első napja után 15 nappal pecsételő vérzés jelentkezett. Mi lehet az oka?

Soha nem tapasztaltam még ilyent, nagyon aggódom. Lehet, hogy csak ovulációs vérzés?

Legjobb válasz: Lehet, szerintem az. Bár az orvos sosem árt. ;)

Lehet, szerintem az. Bár az orvos sosem árt. ;)

6 hetes terhesen pecsételő vérzés? Hirtelen elmúltak a tünetek, mi lehet az oka? Vetélés?

Legjobb válasz: Azonnal menj be a kórházba, még segíthetnek.

Azonnal menj be a kórházba, még segíthetnek.
Igen! Mindenképp vedd komolyan és azonnal indulj a kórházba! Minden jót!!
Tényleg nem ártana megnézetni, mi van, de nem biztos, hogy van segítség. Ahogy az sem, hogy baj van. A tesómnál semmi gond nem volt, nekem a barnázás után még megvolt a baba, 2 héttel késõbb meg már nem. Sajnos csak uh-val lehet megmondani. Majd írd meg, mi volt.
Mennyi ideig volt pecsételés? Menj orvoshoz és kapsz hormonpótlót!
Szia! Nekem is ez volt 6 hetesen, a dokim szerint menstruációs emlék volt csak nálam, babával mindent rendben talált. De ne várj vele, jelentkezz be gyorsan, csak õ tudja megmondani nálad mit jelent. Mikor mondtam h vérezgetek, másnapra be is hívott, pedig hónapos várólistája van.
sajnos nekem is ez volt.. Ikreket vartam, elmentem a dokihoz es megnezte a babokat, sajnos az egyik leallt a fejlodesbe :( De ez is csak egy lehetoseg a 100 kozul, hogy mi tortenik a pocidba. Lehet, hogy semmi problema nincs a babaddal, de azert jobb lenne minel hamarabb megnezetni. Drukkolok, hogy minden jo legyen :)
Menj be a kórházba, mert hat hetesen én is véreztem. Kiderült, hogy kevés progeszteron hormonom volt és elkezdett levállni a petezsák. Kaptam hormonpótló tablettát és minden rendben van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, voltam a héten orvosnál és minden rendben van!:)

Már több mint 1 hónapja elmúlt a gyermekágyas vérzés/folyás, és most már 1 hete pecsételek. Mik lehetnek az okok?

Köszönöm a kioktatást mell?z?eknek a válaszokat!! (dokihoz egyenl?re nincs lehet?ségem elmenni)

Legjobb válasz: Mikor szültél? Nekem az elsõ 10 hét szülés után kész káosz volt! 4 hét után elmúlt a vérzés, majd rá két hétre barnáztam, majd megint véreztem. Mikor a 6 hetes kontrollon voltam, akkor mondta a doki, hogy ez nem mensi, hanem én lassabban tisztulok. Utána még 4 hétig volt erõsebb-gyengébb vérzésem/barnázásom. Tehát ha nem olyan rég szültél, akkor lehet az is, hogy te is lassabban tisztulsz, viszont a mensid is lehet már, vagyis annak elõjele.

Mikor szültél? Nekem az elsõ 10 hét szülés után kész káosz volt! 4 hét után elmúlt a vérzés, majd rá két hétre barnáztam, majd megint véreztem. Mikor a 6 hetes kontrollon voltam, akkor mondta a doki, hogy ez nem mensi, hanem én lassabban tisztulok. Utána még 4 hétig volt erõsebb-gyengébb vérzésem/barnázásom. Tehát ha nem olyan rég szültél, akkor lehet az is, hogy te is lassabban tisztulsz, viszont a mensid is lehet már, vagyis annak elõjele.
A kérdező hozzászólása: 4 hetes volt a kicsi, mikor elmúlt, ennek több mint 1 hónapja már. Ma 1 hete volt "meg fog jönni" érzésem, másnap is volt "meg fog jönni" érzés, majd elkezdtem pecsételni/barnázni. Azóta minden nap.
A kérdező hozzászólása: Ja, érdekesség képen megszámoltam: 29 napos ciklusaim voltak szülés elõtt, és a szüléstõl számolva elvileg akkor jött volna meg másodjára, amikor kezdõdött a pecsételés... gondoltam rá, hogy ez lehet a menstruáció, de már 7 napja tart, így nem hinném.
De lehet mensi is, az elsõ pár mensi ugyanis nem mindig normális szülés után. Valakinek hormonálisan visszarendezõdni több ideig tart! Az én elsõ két mensim tök furcsa volt szülés után. Egyik 12 napig tartott, de nem volt erõs, másik meg 10 napig tartott és ömlött belõlem a vér. Csak utána rendezõdött a dolog, a harmadik, negyedik mensim már kezdett átlagos lenni.
Nekem szülés után 3 héttel elmúlt a gyermekágyas vérzés, aztán 2 hét múlva megjön érzés és 2 nap vérzés. Aztán ez hetente, 3 hétig. Az orvos szerint készülõdött a menstruáció, számíthatok rá, hogy rendesen meg fog jönni, pedig szoptatok!
A kérdező hozzászólása: Hát, elég frusztráló egy dolog ez!! Köszönöm a válaszokat!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!