Találatok a következő kifejezésre: A pc házimozira van (6 db)

Miért nem szól a házimozim ha a PC re van kötve!?

A problémám a következõ lenne !

Legjobb válasz: Lehet, hogy rosszul állítottad be a gépen.

Lehet, hogy rosszul állítottad be a gépen.
Próbáltad már itt? efefcb32007325f4b2df56528b04ca0c
[link]
Igen, én is erre gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Igen itt már próbáltam be álitani de és teljesen mind1 hogy 5.1 vagy 7.1 re állitom akkor is csak ez a 3 szól már realteket is le szedtem hozzá azzal se mentem sokra :)
A kérdező hozzászólása: Hát igazábol ez csak arra szolgált volna ha szólna hogy hogyan szól szebben a hangszóró de sajnos nem az a bajom hogy rosszul hanem hogy sehogy nem szól. de azért nagyon köszönöm az eddigi segítséget :)

A pc egy házimozira van rákötve. Vettem egy mikrofonos fülest, de hiába dugtam be hátul a helyére akkor is az 5.1-en szolalt meg a zene. Mit tudok tenni, hogy a fülest is tudjam használni skype-ra, msnre, zenehallgatásra?

Legjobb válasz: hátha a házimozi egy sima szteró jackdugóval van a gépre kötve, akkor ezt kihúzod, és bedugod helyette a fülest. de hogyha a házimozi 5.1-ben van a gépre kötve, akkor a driverben kell átállítani...

hátha a házimozi egy sima szteró jackdugóval van a gépre kötve, akkor ezt kihúzod, és bedugod helyette a fülest. de hogyha a házimozi 5.1-ben van a gépre kötve, akkor a driverben kell átállítani...

5.1 házimozi hangfalszettet miként lehet hozzákötni számítógéphez? Nincs ilyen szettem, de feltételezem, hogy nem jack csatlakozója van, míg a PC-be jack-et várnak az 5.1 hangkártyák.

Legjobb válasz: általában átalakítót használnak jack- rca kábellel.van a pc hangkártyán zöld kék rózsaszín jack kimenet abba mennek a jack kábelek az rca végével pedig az 5.1 es szettbe.

általában átalakítót használnak jack- rca kábellel.van a pc hangkártyán zöld kék rózsaszín jack kimenet abba mennek a jack kábelek az rca végével pedig az 5.1 es szettbe.
A kérdező hozzászólása: bocsi, azonnal: jamo s 502, régi típus (asszem most 502 néven egy bookshelf speaker van)
ha megmondod milyen 5.1 cuccot akarsz rákötni pc re akkor konkrétabb leszek, így látatlanban nem tudok segíteni.
Ahhoz kevés lesz a hangfalszett, kell közéjük egy erõsítõ is.
A kérdező hozzászólása: nem baj ha nem írod le, elég nekem annyi hogy ha "tekerõs" akkor is megoldható hogy PC-vel (5.1es hangkártyával) kössem össze a hangfalakat+mélynyomót is!
A kérdező hozzászólása: nem teljesen érthetõ :D
akkor a dekóder a mélynyomóba van építve abba dugod a kábeleket és a a mélynyomóból a hangfalkábelek mennek a hangfalakba a tekerõsbe. fúú érthetõ?
A kérdező hozzászólása: és ha ilyen "tekerõs" csatlakozó van a hangfalon? bocsi hogy nem tudom a valódi nevét. kilazítod, beledugod a kábel és rászorítod
lemaradt pl a zöld a frontoké a kék a háttér a rózsaszín pedig a center \ sub http://www.argep.hu/trend/JACK/Jack-kabel-2-rca.html ilyen a kábel
Amit ezzel a névvel találtam az egy passzív 5.1 es hangrendszer ami annyit tesz nincs benne erõsítõ.Tehát mindenképp szükség lenne hozzá egy erõsítõre amit a pc-vel kötsz össze és az erõsítõt a hangfalakkal.Viszont jobban jársz ha kifejezetten pc hez való cuccot veszel vagy legalábbis az erõsítõjét amit általában a mélyládájukba szoktak építeni pl egy ilyen geniust http://hardverapro.hu/apro/genius_5_1_hangfalszett_fadobozos.. csak nem 15 ért hanem 5-6 ért kis utánajárással megkapod, ha böngészed az apró hírdetéseket aukciós portalokat stb.


vedd le a basszust
De jó lett volna, ha nekem is lett volna ilyen segedelmem, mikor nekem volt ugyanez a problémám! :) ))))) Elõször átmenetileg dugj minden 220-as csatlakozót egy konnektorra, tehát egy elosztót ossz el, és mindent(!) ami a rendszerhez kapcsolódik, tegyél egy konnektorra. Ha tovább is búg, akkor sincs baj, akkor a lakásba bejövõ antenna (kábeltévé, tányérantenna, akármi) a ludas: Ekkor venned kell egy olyan kütyüt, melyet úgy hívnak, hogy FÖLDHUROK LEVÁLASZTÓ. ez kb 2000-2500 HUF, tehát nem nagy befektetés. És tá-rááááám!!!!!! Mûködik minden! Gratula, ügyes voltál, majd fizetsz egy sört... Ui: Rákóczi téren van egy nagy antennás bolt, ott kapsz. Pontos címet keresd a neten. Figyelj oda a dugóra, vegyél átalakítókat is, mert különben megszívod, és mehetsz vissza!!! Ne a net elé tedd, hanem pl ami a videóba, tévébe megy, az elé!!!
A kérdésre kérdéssel kell kezdenem a választ. Milyen hangkártyád van? Milyen kábeleket használsz? - Az alaplapi hangcsipek nem minden esetben adnak tiszta jelet. Ilyen esetekben javasolt egy jóminõségû hangkártya beszerzése. - A kábelezés sem jelentéktelen kérdés... A jó és tiszta hang csak minõségi, árnyékolt kábelekkel valósítható meg. - Persze az erõsítõ sem utolsó szempont. Annak a bemenete mennyire illeszkedik a PC-bõl kijövõ jelhez.
Én is jártam így és szerencsére volt egy emberke a környezetemben aki valamennyire érti ezeket a dolgokat. Elõször mindenképpen a te vezetéked nézd meg, mert attól, hogy jó márka még lehet, hogy az "éjszakás mûszakban" készült, azaz a MEO is tud hibázni. Viszont az összes vezetéket valóban külön dugaljba kell dugni, mert össze lehet gyûjteni egy helyrõl egy kamion kósza jelet ami a búgást okozhatja.
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat amúgy alaplapi hangkártyám van, és árnyékolt, jó minõségû kábel.
olyanra sem árt figyelni, hogy pl egy usb kábel se legyen a mélynyomó közelébe, hiába van kíhúzva.
A szgép háza nincs földelve (ha megfogod a radiátort és a gépházat megráz(nem életveszélyesen) komoly) Nézd meg hogy a tugó csatlakozója hozzá ér e gépházhoz. Általában igen mert az integrált csatlakozo a gépház be sûlyed..
Huh, ezt a sok okoskodást! Ez a legjobb az egész oldalban, hogy aki baromságot írt az is ide kerül, és mivel specifikus a kérdés, nem is szavazza ki senki a baromságot! Mérnökként, antennákat (is) tervezõ szakemberként azt mondom, hogy az elsõ válaszolónak van igaza, mert a mély statikus búgás bizony FÖLDHUROK! Gratula!

Lehet PC hangrendszert összekötni erősítővel, vagy házimozi hangfalszettet PC-vel használni? Magyarán van-e olyan 7.1 hangrendszer, ami működik mind PC-vel, mind TV-vel, j. konzollal egy erősítő, esetleg átalakítók használatával, a valódi 7.1-gyel?

A kérdés egyelőre elméleti jellegű, ha van rá megoldás, akkor lép majd a gyakorlati stádiumba. Tegyük fel, hogy van egy Jamo 7.1 házimozi rendszerem, egy 7.1 Onkyo erősítővel. Így ugye tudok vele filmet nézni, játékkonzolozni, stb.. Ezt a rendszert át lehet-e dugni akár az erősítő közbeiktatásával, vagy nélküle PC-re, ahol nekem 4db mini jack bemenet(vagy kimenet? a hangszórókat dugom bele) áll rendelkezésre? A PC-s szett erősítőbe(azt hiszem az kell), majd TV-be dugása is jó lenne, de az előző verzió jobban tetszene, elsősorban a nagyobb választék miatt. Egy-két 7.1(!) hangfalszett nevét is szívesen fogadnám. A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nem nagyon van olyan a számítógépen, ami 7.1 hangot adna ki. Maximum Dolby Digital vagy DTS hangú filmek, de azok is inkább csak 5.1-ig vannak. De ezeket meg nem a jacken keresztül, hanem digitálisan kötném össze, vagy koax kábellel vagy optikai kábellel. Ha a ~10 éves Yamaha házimozin van, gondolom az Onkyo-n is. A tévék is tudnak minimum koaxon digitális kimenetet. Úgyis inkább egy profira (a házimozi) bíznám a hangleképezést, mint egy alaplapra épített 1000Ft-os chipre. Viszont a 7.1-hez valamilyen hangleképezésre lesz szükség, amit valószinûleg szintén tud az erõsítõ.

Nem nagyon van olyan a számítógépen, ami 7.1 hangot adna ki. Maximum Dolby Digital vagy DTS hangú filmek, de azok is inkább csak 5.1-ig vannak. De ezeket meg nem a jacken keresztül, hanem digitálisan kötném össze, vagy koax kábellel vagy optikai kábellel. Ha a ~10 éves Yamaha házimozin van, gondolom az Onkyo-n is. A tévék is tudnak minimum koaxon digitális kimenetet. Úgyis inkább egy profira (a házimozi) bíznám a hangleképezést, mint egy alaplapra épített 1000Ft-os chipre. Viszont a 7.1-hez valamilyen hangleképezésre lesz szükség, amit valószinûleg szintén tud az erõsítõ.
Csak erõsítõn keresztül lehet, kell hozzá egy átalakító és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, kellõen részletes volt. Tehát ha veszek 7.1 hangfalszettet, azt rákötöm az erõsítõre, az erõsítõt a TV-be tudom dugni digitális optikai kábellel. Számítógépen pedig a digitális optikai bemenettel rendelkezõ hangkártyába kell csak bedugni az erõsítõ kábelét. Ugye? :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!