Találatok a következő kifejezésre: A pc házimozira (19 db)

Miért nem játssza le a PC-ből jövő hangot a házimozi? Felállás: PC-HDMI-TV-SCART-házimozi

A tv gyönyörűen lejátszik hangot képet, amit a PC-től kap. A házimozi viszont SCART-on keresztül gyönyörűen adja a kábeltv hangját. Ám amikor átváltom a TV forrását a koaxról a HDMI-re, akkor a házimozi tovább nyomja a kábeltv hangját. Tudom, hogy úgy is megoldhatnám, hogy a PC-ről jack-rca átalakítóval ráküldeném direktbe a hangot a házimozira, de akkor lebutulna az 5.1.

Legjobb válasz: Ebben a láncban gyakorlatilag a TV-t akarod DAC-nak (digitális-analóg konverter) használni. Ezért nem szól a dolog, mert HDMI-n digit jelet adsz a TV-nek, onnan meg analóg scart-al, mész tovább a házimozira. Fölöslegesen teszel egy kört. PC-rõl közvetlen hajtsd a házimozit. Ha a PC-n van digitális hang kimenet, házimozin meg bemenet, akkor összekötöd egy kábellel a kettõt. Ha csak analóg bemenetek vannak a házimozin, akkor jack-rca. Ha a PC hangkártyád 5.1-es, akkor 3 darab jcak-rca kábelt kell használni, és meg marad az 5.1. PC-n feltelepítesz egy AC3 filtert, és az majd dekódolja neked a digitális hangsávokat, és a hangkártyán már is ott az 5.1-es analóg kimenet a házimozinak. Persze konkrétan le tudnám írni, ha vázolnád a hangkártya, TV, házimozi rendszer pontos típusát.

Ebben a láncban gyakorlatilag a TV-t akarod DAC-nak (digitális-analóg konverter) használni. Ezért nem szól a dolog, mert HDMI-n digit jelet adsz a TV-nek, onnan meg analóg scart-al, mész tovább a házimozira. Fölöslegesen teszel egy kört. PC-rõl közvetlen hajtsd a házimozit. Ha a PC-n van digitális hang kimenet, házimozin meg bemenet, akkor összekötöd egy kábellel a kettõt. Ha csak analóg bemenetek vannak a házimozin, akkor jack-rca. Ha a PC hangkártyád 5.1-es, akkor 3 darab jcak-rca kábelt kell használni, és meg marad az 5.1. PC-n feltelepítesz egy AC3 filtert, és az majd dekódolja neked a digitális hangsávokat, és a hangkártyán már is ott az 5.1-es analóg kimenet a házimozinak. Persze konkrétan le tudnám írni, ha vázolnád a hangkártya, TV, házimozi rendszer pontos típusát.
A kérdező hozzászólása: ha csak az a baj, hogy analóg, akkor veszek egy optikai kábelt, és azzal kötöm össze a tv-t a házimozival. egyébként sima laptop hdmi és jack kimenettel, samsung ue42f5000 tv és lg házimozi. most meg nem mondom a típusát, de van rca, scart és optikai csatlakozója.
A Samsung azt írja a weboldalán, hogy a TV optikai kimenete az hang kimenet. Szóval ha összekötöd a laptopot HDMI-n a TV-vel, TV-t pedig optikaival a házimozival, akkor elvileg normálisan szólnia kéne. Az is elõfordulhat, hogy a házimozidban a processzor nem ismeri azt a hangformátumot, ami a filmen van. Pl. ha a házimozid csak dolby digital, és DTS hangsávot tud, akkor hiába kötöd össze digitálisan a rendszert, egy DTS-HD vagy Master audio formátumot már nem fog felismerni.
A kérdező hozzászólása: Na, megvettem az optikai kábelt, és összekötöttem a tv-t a házimozival. A minõség rengeteget javult a jack-rca kábelhez képest, amivel a laptopról küldtem a hangot a házimozira, de még így sem megy az 5.1 hang. Letöltöttem ezt a kis teszter progit: http://www.wooferbasstest.com/download/test-tool-ac3-dolby-d.. Az eredmény az, hogy se a hátsó hangszórók, se a sub nem szól elvileg. A vezérlõpultban a hang kimenetnél ugye a SAMSUNG tv van kiválasztva, viszont itt azt írja, hogy a csatornák maximális száma 2. Ez lehet szerintem a probléma forrása, viszont a megoldást nem tudom.

PC +Házimozi Üdv! Lenne egy kérdés ami mostanság nagyon foglalkoztat. Szeretném a PC-met összekötni egy házimozival, hogy tehetem ez meg?

A házimozi egy Sony DAV-DZ780 lenne. A hangkártyám az alapra van integrálva. Alaplapom egy Asus M2N-E SLI. ( Audio: C-Media Superior Quality Audio 7.1 channel CODEC (Vista ready) ) Össze lehet kötni a pct és a házimozit, ha igen, milyen kábelek kellenek hozzá? Természetesen úgy akarom összekötni hogy minden hangfal szóljon.

Legjobb válasz: Mindenképpen digitális kábellel (optikai, vagy koax).

Mindenképpen digitális kábellel (optikai, vagy koax).
A megfelelõ bemenetet kiválasztod (digitális) és jah, mennie kell. A sztereo-ból 5.1-be keverés módját tudod változtatni, például Pro Logic II esetén is van movie, game, music stb mód és van pl DTS Neo is. Ezekkel érdemes játszani, hogy melyi ka legjobb. Az eleve 5.1-es hang meg ugye adott, azt egybõl felismeri a dekóder.
A kérdező hozzászólása: Optikai bemenetet azért nem tudom választani mert a gépembõl koax jön ki :( - Ez befolyásolja a 5.1 hangzást?
Akkor koax kábellel kötöd össze. Az gyak mindegy.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a tájékoztatást! :)
Szívesen.
A kérdező hozzászólása: Nem tudod pontosan milyen kábel kell hozzá ?
nA, a legegyszerûbb megoldás: szerzel egy jack-rca átalakítót a házimozi kábelét beledugod és az szépen szétkeveri a hangokat :) nekem így van :)
A kérdező hozzászólása: Reméljük, még 1 kérdés: a házimozit csak be kell kapcsolni, és mûködik nem? Tehát nem kell ott semmi különöset állítani? Bekapcsolom és akkor szól a hangfal a gépnél?
Akkor csak sikerül :D
A kérdező hozzászólása: Bocs, elnéztem van optikai, koax, meg még analóg bemenet is :)
A kérdező hozzászólása: Szóval ha veszek egy kábelt összekötöm vele, akkor gond nélkül fog szólni 5.1 ben?
Beállítás kérdése, de igen. A normál sztereo jelet maga a házimozi keveri szét 5.1-be (pl Pro Logic II), az 5.1-es jelet (DD, DTS) meg a gép csak kiadja a digit kimeneten, a hifi meg dekódolja.
A kérdező hozzászólása: És ezt magának állítja be?Vagy nekem kell?
Nem ismerem az alaplapodat. Kell lennie egy olyan opciónak, h digit out, vagy digit out only, ilyesmi. Az én Giga alaplapom érzékeli, ha bedugok egy kábelt és automatikusan beállít mindent. Optikai + erõsítõ kombót használok amúgy.
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval nem kell semmi átalakító? Csak szimplán összekötöm a hangkártyát és a házimozit?!
Igen. Mit akarsz átalakítani? :) Megnézed, h milyen kimenet van a lapodon, meg hogy milyen bemenet a hifin. Aztán veszel egy oda illõ kábelt.
A kérdező hozzászólása: Oké :) Egyébkén alaplap koax, házimozi optikai.
Az úgy viszont nem fog menni :( Vagy optikai, vagy koax. Nincs többféle bemenet az erõsítõn?
Miért lenne ez egyszerûbb megoldás, mint összekötni egy digitális kábellel? Arról nem is beszélve, hogy 1 jack-rca-val nem lesz 5.1es hangja, valamint az integrált hangkari miatt a hangminõség is lényegesen rosszabb lesz.

A pc egy házimozira van rákötve. Vettem egy mikrofonos fülest, de hiába dugtam be hátul a helyére akkor is az 5.1-en szolalt meg a zene. Mit tudok tenni, hogy a fülest is tudjam használni skype-ra, msnre, zenehallgatásra?

Legjobb válasz: hátha a házimozi egy sima szteró jackdugóval van a gépre kötve, akkor ezt kihúzod, és bedugod helyette a fülest. de hogyha a házimozi 5.1-ben van a gépre kötve, akkor a driverben kell átállítani...

hátha a házimozi egy sima szteró jackdugóval van a gépre kötve, akkor ezt kihúzod, és bedugod helyette a fülest. de hogyha a házimozi 5.1-ben van a gépre kötve, akkor a driverben kell átállítani...


Össze akarom kötni a pc-met a házimozival és egy led tv-vel. Hogyan érdemes?

Úgy tervezem, hogy a házimozit Jack - RCA kábellel kötöm a gépre, a tv-t pedig hdmi-vel. Lesz ilyenkor a hangminőségben nagy mértékű romlás, esetleg torzítás? TV-m 200 Mhz-s, vidkarim MSI HD 6850 1 GB DDR5-ös, viszont a pc monitora csak 75 Mhz-n megy. Ha gépem indítom el a filmet és tv-n akarom nézni akkor a tv vissza fogja adni a 200 Mhz-s képfrissítést, vagy úgy fogja menni a mint a gépen mert a vga visszafogja? (nem tudom hogy a vga-m bírja e a 200 MHz-s képfrissítést) Vagy érdemesebb a filmet Pen Drive-ra tenni és az rádugni a házimozira? Esetleg ha tudtok ennél jobb megoldást amivel a lehető legjobb minőség érhető el, akkor várom a javaslatokat. (tudom a legjobb ha megveszem a nézendő filmet Blu-Ray-be, de sajna olyat nem olvas a házimozim.)

Legjobb válasz: Egyszerûbb ha usbre rakod a filmeket és a tvét optikai kábellal rákötöd a házimozira.

Egyszerûbb ha usbre rakod a filmeket és a tvét optikai kábellal rákötöd a házimozira.
A kérdező hozzászólása: Optikai kábel alatt a HDMI kábelt érted? (Ez elõbb kimaradt, de a házimozi és tv ilyen kábellel van összekötve) Ha így kötöm össze ahogy ajánlod, akkor nem lesz a hangban torzítás és a kép frekvencia is meglesz 200 MHz?
Hdmi akkor elég ha van olyan bemenet a mozin. A képfrissitési frekvenica meg független mindentõl.
Jól értem e: Van egy házimozid, amin van HDMI bemenet. Van egy tv-d, amin van HDMI, és van egy géped, amin szintén van natív HDMI kimenet, amin hangot is ki tud küldeni. Kösd össze HDMI-vel a házimozit a pc-vel, a házimozin van HDMI kimenet is, az megy a tvbe. Így 5.1-es digitális hangot kapsz, kiváló képminõséggel. 200 hertz a 3d-hez kell? Házimozija válogatja, átmegy e rajta a 3d.

5.1 házimozi hangfalszettet miként lehet hozzákötni számítógéphez? Nincs ilyen szettem, de feltételezem, hogy nem jack csatlakozója van, míg a PC-be jack-et várnak az 5.1 hangkártyák.

Legjobb válasz: általában átalakítót használnak jack- rca kábellel.van a pc hangkártyán zöld kék rózsaszín jack kimenet abba mennek a jack kábelek az rca végével pedig az 5.1 es szettbe.

általában átalakítót használnak jack- rca kábellel.van a pc hangkártyán zöld kék rózsaszín jack kimenet abba mennek a jack kábelek az rca végével pedig az 5.1 es szettbe.
A kérdező hozzászólása: bocsi, azonnal: jamo s 502, régi típus (asszem most 502 néven egy bookshelf speaker van)
ha megmondod milyen 5.1 cuccot akarsz rákötni pc re akkor konkrétabb leszek, így látatlanban nem tudok segíteni.
Ahhoz kevés lesz a hangfalszett, kell közéjük egy erõsítõ is.
A kérdező hozzászólása: nem baj ha nem írod le, elég nekem annyi hogy ha "tekerõs" akkor is megoldható hogy PC-vel (5.1es hangkártyával) kössem össze a hangfalakat+mélynyomót is!
A kérdező hozzászólása: nem teljesen érthetõ :D
akkor a dekóder a mélynyomóba van építve abba dugod a kábeleket és a a mélynyomóból a hangfalkábelek mennek a hangfalakba a tekerõsbe. fúú érthetõ?
A kérdező hozzászólása: és ha ilyen "tekerõs" csatlakozó van a hangfalon? bocsi hogy nem tudom a valódi nevét. kilazítod, beledugod a kábel és rászorítod
lemaradt pl a zöld a frontoké a kék a háttér a rózsaszín pedig a center \ sub http://www.argep.hu/trend/JACK/Jack-kabel-2-rca.html ilyen a kábel
Amit ezzel a névvel találtam az egy passzív 5.1 es hangrendszer ami annyit tesz nincs benne erõsítõ.Tehát mindenképp szükség lenne hozzá egy erõsítõre amit a pc-vel kötsz össze és az erõsítõt a hangfalakkal.Viszont jobban jársz ha kifejezetten pc hez való cuccot veszel vagy legalábbis az erõsítõjét amit általában a mélyládájukba szoktak építeni pl egy ilyen geniust http://hardverapro.hu/apro/genius_5_1_hangfalszett_fadobozos.. csak nem 15 ért hanem 5-6 ért kis utánajárással megkapod, ha böngészed az apró hírdetéseket aukciós portalokat stb.

Miért nem szól a házimozim ha a PC re van kötve!?

A problémám a következõ lenne !

Legjobb válasz: Lehet, hogy rosszul állítottad be a gépen.

Lehet, hogy rosszul állítottad be a gépen.
Próbáltad már itt? efefcb32007325f4b2df56528b04ca0c
[link]
Igen, én is erre gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Igen itt már próbáltam be álitani de és teljesen mind1 hogy 5.1 vagy 7.1 re állitom akkor is csak ez a 3 szól már realteket is le szedtem hozzá azzal se mentem sokra :)
A kérdező hozzászólása: Hát igazábol ez csak arra szolgált volna ha szólna hogy hogyan szól szebben a hangszóró de sajnos nem az a bajom hogy rosszul hanem hogy sehogy nem szól. de azért nagyon köszönöm az eddigi segítséget :)

Hogyan tudom a házimozit rákötni a pc-re?

Össze szeretném kötni a Sony dav dz630-at a pc-vel úgy hogy 5.1-ben szóljon.

Legjobb válasz: A leírása alapján sehogy: csak sztereó bemenet van rajta.

A leírása alapján sehogy: csak sztereó bemenet van rajta.
A kérdező hozzászólása: :( és valahogy hdmi-n keresztül?
A HDMI sajnos csak kimenetként szolgál.
vedd le a basszust
De jó lett volna, ha nekem is lett volna ilyen segedelmem, mikor nekem volt ugyanez a problémám! :) ))))) Elõször átmenetileg dugj minden 220-as csatlakozót egy konnektorra, tehát egy elosztót ossz el, és mindent(!) ami a rendszerhez kapcsolódik, tegyél egy konnektorra. Ha tovább is búg, akkor sincs baj, akkor a lakásba bejövõ antenna (kábeltévé, tányérantenna, akármi) a ludas: Ekkor venned kell egy olyan kütyüt, melyet úgy hívnak, hogy FÖLDHUROK LEVÁLASZTÓ. ez kb 2000-2500 HUF, tehát nem nagy befektetés. És tá-rááááám!!!!!! Mûködik minden! Gratula, ügyes voltál, majd fizetsz egy sört... Ui: Rákóczi téren van egy nagy antennás bolt, ott kapsz. Pontos címet keresd a neten. Figyelj oda a dugóra, vegyél átalakítókat is, mert különben megszívod, és mehetsz vissza!!! Ne a net elé tedd, hanem pl ami a videóba, tévébe megy, az elé!!!
A kérdésre kérdéssel kell kezdenem a választ. Milyen hangkártyád van? Milyen kábeleket használsz? - Az alaplapi hangcsipek nem minden esetben adnak tiszta jelet. Ilyen esetekben javasolt egy jóminõségû hangkártya beszerzése. - A kábelezés sem jelentéktelen kérdés... A jó és tiszta hang csak minõségi, árnyékolt kábelekkel valósítható meg. - Persze az erõsítõ sem utolsó szempont. Annak a bemenete mennyire illeszkedik a PC-bõl kijövõ jelhez.
Én is jártam így és szerencsére volt egy emberke a környezetemben aki valamennyire érti ezeket a dolgokat. Elõször mindenképpen a te vezetéked nézd meg, mert attól, hogy jó márka még lehet, hogy az "éjszakás mûszakban" készült, azaz a MEO is tud hibázni. Viszont az összes vezetéket valóban külön dugaljba kell dugni, mert össze lehet gyûjteni egy helyrõl egy kamion kósza jelet ami a búgást okozhatja.
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat amúgy alaplapi hangkártyám van, és árnyékolt, jó minõségû kábel.
olyanra sem árt figyelni, hogy pl egy usb kábel se legyen a mélynyomó közelébe, hiába van kíhúzva.
A szgép háza nincs földelve (ha megfogod a radiátort és a gépházat megráz(nem életveszélyesen) komoly) Nézd meg hogy a tugó csatlakozója hozzá ér e gépházhoz. Általában igen mert az integrált csatlakozo a gépház be sûlyed..
Huh, ezt a sok okoskodást! Ez a legjobb az egész oldalban, hogy aki baromságot írt az is ide kerül, és mivel specifikus a kérdés, nem is szavazza ki senki a baromságot! Mérnökként, antennákat (is) tervezõ szakemberként azt mondom, hogy az elsõ válaszolónak van igaza, mert a mély statikus búgás bizony FÖLDHUROK! Gratula!

Házimozi rendszeremet szeretném rákötni a pc-re?

Ez milyen kábellel oldható meg?

Legjobb válasz: egy jackdugó kábellel aminek azegyik végén két csatlakozó van egy fekete és egy piros az megy a házimozirendszerbe a másik végén egy fekete csatlakozó aztkell bedugni a számitógép hangszoró csatlakozójába.

egy jackdugó kábellel aminek azegyik végén két csatlakozó van egy fekete és egy piros az megy a házimozirendszerbe a másik végén egy fekete csatlakozó aztkell bedugni a számitógép hangszoró csatlakozójába.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!