Találatok a következő kifejezésre: A patkányomnak nagy (12 db)

Szeretnék patkányt, mindenképpen fiút és többet mert a patkányok nagyon szociális lények és nem szeretném ha egyedül lenne csak azt nem tudom, hogy 2 pateszt hozzak haza vagy 3-mat meg hogy a fiúk nem fognak-e össze verekedni ha nagyobbak lesznek?

Legjobb válasz: Három patkánynak nagyobb ketrec kell, ha ezt meg tudod oldani, akkor hozhatsz annyit is. Ha normális tenyészetbõl hozod õket, akkor nem fognak verekedni, de amúgy elõfordul olyan, hogy az ivarérett hímek megkattannak. Ez nem normális, viselkedéshibának számít, de a sima bolti, sokszor vegyesen(kígyókajának vagy díszállatnak, aminek épp megveszik) tenyésztett patkányoknál azért rendszeresen elõkerülnek ilyen jószágok.

Három patkánynak nagyobb ketrec kell, ha ezt meg tudod oldani, akkor hozhatsz annyit is. Ha normális tenyészetbõl hozod õket, akkor nem fognak verekedni, de amúgy elõfordul olyan, hogy az ivarérett hímek megkattannak. Ez nem normális, viselkedéshibának számít, de a sima bolti, sokszor vegyesen(kígyókajának vagy díszállatnak, aminek épp megveszik) tenyésztett patkányoknál azért rendszeresen elõkerülnek ilyen jószágok.
Szerintem 3-t mert ha beteszed hozzájuk a kezedet hamarabb le eszik róla a húst!
Gyere adok neked 30at is, most láttam elöbb a fészernél. Akkora volt mint egy foxi, ha kell-írj!
Szerintem, ha még nem volt patkányod, csak egyet vegyél. Ki kellene tapasztalnod, hogyan nevelheted. Kettõ patkány már egymást is neveli, és ha nem vagy eléggé tapasztalt, el fognak kanászodni, és könnyedén a fejedre nõnek. Szocializálódásra te is meg fogsz neki felelni, mint társ. :) Az ivaros fiuk néha össze fognak ugrani, ha mégis kettõ mellet döntesz.
A kérdező hozzászólása: Már volt három patkányom is igaz különbözõ nemûek(2 lány és 1 fiú)és külön voltak tartva, azért hogy ne szaporodjanak...
Ha már van némi tapasztalatod, nyugodtan tartsad õket együtt, de ha nagyon elmérgesedne köztük a viszony, akkor mindenképp legyen egy "elkülönítõd" (ketreced). Ha már kis korukban összeszoknak, késõbb sem fognak komoly kárt tenni egymásban, pár apró csetepaté pedig hozzátartozik a szocializálódásukhoz.

A patkány nagyon szőröz?

szeretnék kérni szülinapomra csak nem tudom mennyire sz?röz nem szeretném hogy csupa sz?r legyen minden

Legjobb válasz: NEkem volt egy lány patkányom...a végén még mókuskerekezett is XD Most 3 rakoncátlan göri dunnyog a szobában :)

NEkem volt egy lány patkányom...a végén még mókuskerekezett is XD Most 3 rakoncátlan göri dunnyog a szobában :)
Hát nézd, minden szõrös állatnak hullik valamennyire a szõre, a patkánynak is. Csupa szõr nem lesz tõle minden, leginkább csak úgy fogod észrevenni a szõrhullatást, hogy ha kiveszed simogatni/játszani, akkor a ruhádon ott marad pár szál. ui.: ha patkányt szeretnél, akkor 2-t (2 fiút vagy 2 lányt) vegyetek, mert társas állat, úgy érzi jól magát.
Nekem is 2lány volt, mára csak egy, mert megöregedtek és az egyik elpusztult:( Nem szõröznek annyira mint pl egy kutya, mert ugyebár õk picikék:) Imádom Õt(Imádtam Õket)és sosem bántam meg egy percre sem, hogy megvásároltam. Most is véletlenül úgy hagytam a ketrecet, kimászott, de visszamenni már nem tudott, ott erõlködött:D Kis öregecském, még elmászkálni sincs kedve:) )
Van pár szõrmágnes ruhadarabom, azokon meglátszik a patkányszõr, ha elõtte ölelgettem az állatot, de egyébként a patkányszõr nem jelent semmiféle gondot, nem látszik se a bútoron, se a ruháimon. Pedig van egy adag patkányom :)
Nem hinném, h túlságosan szõrszáll hasogató lenne XD

Normális, ha ilyen nagy a patkányom heréje?

http://kepfeltoltes.hu/view/120612/DSC_0036_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Igen. Szép, egészséges patkánynak tûnik.

Igen. Szép, egészséges patkánynak tûnik.
Lesz ez még nagyobb is, ha ivarérett lesz, meg ha kánikula tombol.
Igen, ez ilyenkor normális.Nagyon sok patkányom volt régebben..és volt amelyiknek ilyen idõs korában nagyobb volt mint a te patkányodé.
Teljesen!
Tökéletesen normális!!


Nagy baj van régi vályogból van a terményes és a patkányok és patkányok fészkeltek bele szét rágják a falat márr hogyan tudnám kiirtani öket? Minden féle tipp jöhet

Legjobb válasz: Egy tacskót szerezz (akár kölcsönbe egy ismerõstõl). Persze olyat, amelyik "tapasztalt" vadász. Az ilyen kistestû "vadászkutyák" erre lettek kitenyésztve, mindenféle üregi állatot utálnak, kiássák, elpusztítják. Ha nyulakat is tartasz, nagyon jó zárd el õket, mert a vadásztacsi azokra is támad!

Egy tacskót szerezz (akár kölcsönbe egy ismerõstõl). Persze olyat, amelyik "tapasztalt" vadász. Az ilyen kistestû "vadászkutyák" erre lettek kitenyésztve, mindenféle üregi állatot utálnak, kiássák, elpusztítják. Ha nyulakat is tartasz, nagyon jó zárd el õket, mert a vadásztacsi azokra is támad!

A patkányomnak iszonyatosan nagy a heréje tele van, folyik is belőle fehéres folyadék néha, mit tegyek? Szerezzek neki egy csajt vagy vigyem el állatorvoshoz?

ugy gondoltam hogy állatkereskedésbe elviszem egy csajhoz aztán ha végzett,elhozom.vagy heréltessem ki inkább? belehalhat ebbe hogy tele van?

Legjobb válasz: A helyedben konzultálnék az állatkereskedõvel.Ilyen ügyekben biztos tapasztalt és tudja mi a teendõ.De lehet a nõstény patkány a gyógyír:-)

A helyedben konzultálnék az állatkereskedõvel.Ilyen ügyekben biztos tapasztalt és tudja mi a teendõ.De lehet a nõstény patkány a gyógyír:-)
szerintem inkább állatorvoshoz vidd el ....õ 100%-osan megtudja neked mondani h mi lehet a baja a patkányodnak.viszont nem biztos h az állatkereskedésben tulzottan tájékozottak errõl az emberek h mit kell ilyenkor csinálni...sajnos 1 pár helyen nem is az állatok épségével és egészségével törõdnek, hanem azzal h minnél többet minnél drágábban adjanak el...:S
bocsi, azt még kifelejtettem h ha állatkereskedõtõl kérdezed meg h mi a baja a patkányodnak, nagyobb esélye van annak h téved, és rosszul látja a helyzetet.jobb ha az állatorvos segítségét kéred..elvégre õ a szakember :)

Miért dülled ki a patkányom szeme? (nagyon)

Legjobb válasz: képet tudnál esetleg?

képet tudnál esetleg?
Talán rajta állsz.
Ki fog esni neki.
Lehet, hogy glaukóma, az én kutyámnak is az van, és kidülled a szeme.
lehet hogy Kötõhártyagyulladás lehet !!Valamilyen allergia váltja ki, leginkább az illatosított forgáccsal almozott állatoknál gyakori, de elõfordulhat más almon tartott állatoknál is. Fordulj állatorvoshoz!
vannak olyan patkányok akiknek kicsit jobban kiáll a szeme, de ez lehet az idegesség jele is. Illetve ha csak ki be jár, miközben surrogtatja a fogait, az az elégedettség jele, mintha dorombolna. Viszont ha folyton kidülled, akkor nézesd meg.
Nem láttál rajta szokatlan aktivitást, túlmozgást, ilyesmit? Nem vetted észre, hogy fogyott volna? Az enyém mintha többet nysargalászott volna, és bár nem volt kórosan sovány, mégis pajzsmirigy-túlmûködést állapítottak meg, amikor ennyire dülledt a szeme. Ha az, kevés jóval tudlak bíztatni. Hosszú idõ volt, mire nagyjából helyrejött.
Mit jelent a nagyon? Egyes patkányoknak kidülled a szeme, teljesen egészséges állapotban is. Egy patkányhoz nem szokott embernek ez ijesztõ lehet. Szóval nem ártana egy kép, hogy lássuk, kell-e egyáltalán aggódni.

Mit tudok tenni, ha a patkányomnak túl nagy a körme?

Minden hova beakad és hallom, ahogy serceg a sz?nyeg, mikor megy rajta, mert állandóan súrolja. Nem koptatja és félek hogy levágjam. (már ezt a verziót is hallottam) Ilyen élénk állatnak nehéz lenne levágni nem? Segítsetek!

Legjobb válasz: Állatorvos levágja neki, szerintem õ meg is tudja mutatni hogy tudod házilag megoldani (hogy kell megfogni, mivel, és hogy vágd, stb). Ne hagyd hogy nõjjön bele a végtelenségbe, mert abból nagy baj lehet.

Állatorvos levágja neki, szerintem õ meg is tudja mutatni hogy tudod házilag megoldani (hogy kell megfogni, mivel, és hogy vágd, stb). Ne hagyd hogy nõjjön bele a végtelenségbe, mert abból nagy baj lehet.
Te semmiképp ne vágd le neki! Vidd el állatkozmetikushoz, õ levágja normálisan, nem mindegy ám hogy hol, mennyit vágsz.
Állatorvos pár perc alatt szakszerûen levágja neki. Tényleg ne hagyd, hogy ilyen hosszúra nõjön, sok bajt okozhat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :D
Én a futókerék belsejébe vágtam egy finom dörzsvászon csíkot.Nagyon jól koptat. Valamint egy-két terméskõ darab és kéreg is van a ketrecben.Természetesen most el kell vinni levágatni.
Az én patim alatt macskaalom volt, az remekül lekoptatta neki.

A patkányom nem nagyon megy a függőágyába mióta kimostam, miért? Mit csináljak vele?

Muszáj volt már mosni, mert nagyon büdös volt... el?tte minden nap ott láttam benne, most meg nem érdekli egyáltalán. Mit tegyek? Mit csináltam rosszul? Nem használtam mosószereket.

Legjobb válasz: én is úgy szeretnék patkáányt :D Amúgy meg más a szaga, és ez nem tetszik neki.

én is úgy szeretnék patkáányt :D Amúgy meg más a szaga, és ez nem tetszik neki.
Én alig gyõzöm itthon írtani a patkányokat a hülye szomszédunk miatt, te meg lakásban tartod? Amúgy meg a patkánytól eltekintve, akármelyik állat olyan, hogy az idegen szagot nem ismeri fel, vagyis mivel kimostad a függõágyát, elment belõle a saját szaga, így amíg újra nem lesz elég büdös az ágya nem fog belemennil.
Patkááány???
Belemenni. -L
fuj
Most miért kell lefujjogni a kérdezõt? Valaki kutyát / macskát tart, valaki papagájt, valaki pedig kisemlõsöket (hörcsögöt, tengerimalacot, egeret, patkányt stb.). Nekem tengerimalacom van, de minden kis szõrmókot imádok. Kérdezõ! A patkányodnak nagyon is megfelelt a büdös függõágy. :) Most nem érzi rajta a saját szagát, és ezért nem érdekli. Majd idõvel újra megszokja, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Értem, akkor majd belepakolom néha hogy szagosodjon kicsit... csak hát már az egész szoba bûzlött az ágytól, muszáj néha mosni:D Amúgy meg nem tudom mi bajotok a patkánnyal, gondolom akkor a hörcsög meg tengerimalachoz is így álltok... Ha meg fogalmatok nincs róla, hogy milyenek akkor inkább ne szörnyülködjetek itt. Inkább nézzétek meg milyen okosak, aranyosak és barátságosak: http://www.youtube.com/watch?v=dNtMEEyOMuY Bár ezek még nagyon picik.

Udvarunkban sok farakás van, fával fűtünk. Sajnos az utóbbi hónapban nagyon megszaporodtak a patkányok. Világos nappal szaladgálnak egyik helyről a másikra. Mivel lehetne kiirtani őket? A méreganyagon kívül milyen hatásos "lehetőség" van?

(Egy nagytest? kutyánk van, láncon, de amikor szabadjára engedem, akkor sem képes megfogni, ezeket a kis fürge állatokat.Volt néhányszor 1-1-gyet megfogott. Mérgezni nem akarom az udvart, mert attól félek megeszi a kutya.)

Legjobb válasz: macska! :D nekem 5 cicám van, de õk az egerektõl kezdve a vakondokon és földikutyákon át egészen a galambokig mindent megfognak

macska! :D nekem 5 cicám van, de õk az egerektõl kezdve a vakondokon és földikutyákon át egészen a galambokig mindent megfognak
Tapasztalatból mondom, a macska nem jó patkány ellen. Volt macskám, amit patkány ölt meg. Egy tacskó vagy vadászgörény viszont képes megölni a patkányt. Ugyanakkor a gyöngytyúk is elriassza a patkányokat, szerintem még ez a legmegbízhatóbb megoldás. Csak ugye a gyöngytyúk iszonyatosan hangos.
menj le a boltba! és kérezd meg az eladót õ biztosan tud segíteni!!
Hagyományos patkányfogó például. Ha már semmilyen állat nem jöhet szóba, ami kiírtaná õket.
A kérdező hozzászólása: A kérdés továbbra is az, hogy a mérgen kívül van-e valami hatásos módszer?
Hát, ha a kutyád ennyire erõs vadászösztönnel bír, és másik állatot szereztek be a problémára, amivel nem jönne ki, akkor át kell helyezni a kutyát, hogy a patkányozótok nyugodtan vadászgathasson.
A kutyás járõrözés mindenképp jó ötlet, most még, amíg meleg van, könnyen elriasztja az állandó jelenléte õket. Ahogy jön a hideg, úgy fognak védettebb helyet keresni, és ha a farakás az, hát akkor ahhoz fognak ragaszkodni. Én megpróbálnám megoldani azt is, hogy a farakás meg legyen emelve és egy kicsit átszellõzhessen, már csak azért is, mert a földdel érintkezõ fa rothad a leggyorsabban, de azért is, mert a nyíltabb helyeket nem kedvelik. Emellett elgondolkoznék egy macska beszerzésén.
A kérdező hozzászólása: Ettõl a kutyától macska nem sétál át az udvaron. Ha mégis, vagy nem figyel, akkor "annyi neki." Kutyát meg muszáj tartani, a lakókörnyezet miatt.
macska
Nálunk is hasonló a helyzet.Mi most próbáljuk a rozsliszt+gipsz keveréket.Sajnos még nem tudok róla nyilatkozni, hogy sikeres-e de akitõl hallottuk az esküszik rá.Egy próbát megér, ha mégsem szakember kell...

A falunkban lévő nagyon szegény roma család a patkányokat meg szokta sütni és enni. Ha jól át van sütve, akkor nem lehet baja tőle az embernek? Az igaz, hogy tényleg egész finom a húsa?

Legjobb válasz: Igen, a baktériumok magas hõfokon elpusztulnak. A sima húsban is vannak baktériumok, többek között ezért jó a hõkezelés.

Igen, a baktériumok magas hõfokon elpusztulnak. A sima húsban is vannak baktériumok, többek között ezért jó a hõkezelés.
??? Hát lehet hogy a baktériumokat megöli a magas hõfok, de ha véletlenül mérgezett a patkány akkor cumi van. :/
Nekünk ez furcsa, de pont ugyanígy azt sem tudjuk elképzelni, hogy van, ahol kutyát esznek, vagy rovarokat... Egyébként alapjáraton az sem veszélyesebb, mint marhát, csirkét, vagy bármi mást enni.
A 90-es években ettem patkányt melegen elég finom falat, viszont kihülve valami nagyon fura íze és illata lesz.
Na ja, mondjuk ha õk kapják el és nem elpusztulva találják akkor sanszos hogy nem mérgezett.
Mondjuk van olyan hogy nem rögtön pusztul el a patkány a méregtõl.Pl.amikor a cicám megfogott egyet beteg lett tõle.Mert kiderült mérgezett volt.Csak még akkor nem jelentkezett a hatása a méregnek.Így bár élve fogta meg, de a cicám lett beteg. :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!