Találatok a következő kifejezésre: A passzív is káros (3 db)

Maga a füst vagy a szag is káros a passzív dohányosnak?

Legjobb válasz: A füst a káros. Ha beszívja, gyakorlatilag olyan mintha õ is rágyújtana! A kifújt füstben ugyanúgy megtalálható minden, csak picit kisebb mennyiségben, mert valamennyi azért lerakódik a dohányos tüdejében.

A füst a káros. Ha beszívja, gyakorlatilag olyan mintha õ is rágyújtana! A kifújt füstben ugyanúgy megtalálható minden, csak picit kisebb mennyiségben, mert valamennyi azért lerakódik a dohányos tüdejében.
A füst káros, nem a szag. A füst fölfelé száll, szóval ha az alattad lévõtõl jön, akkor a füst is jön, max. nem látod. Egyébként nekem tavaly nyáron sérült az egyik szemem (maradandóan sérült a szivárványhártya egy rovarcsípés miatt, allergiás vagyok a rovarcsípésre, és kontaktlencse volt benne, begyulladt, orvos szedte ki, szóval a szivárványhártyám maradandóan sérült), és azóta ha füst ér a közelembe, akkor a bal szemem könnyezni kezd, ugyanígy hagyma illóanyagára is, és hasonló kipárolgásokra, és erõs napfényre, tehát ha csak szag, akkor nem könnyezik, ha füst is, akkor könnyezik, én innen meg tudom különböztetni.
20:51 - én a nyakukba öntenék valamit "véletlenül" :-D A törökök is megkapták Egernél a maguk gulyás levesét... :-D
A kérdező hozzászólása: Úgy értem cigifüst, ill. cigiszag.
A kérdező hozzászólása: Akkor a szag az nem is káros, igaz? Szóval ha a büdös cigiszag áramlik be a lakásomba az alattam lévõtõl az nem gond?
Nekem is hasonló a problémám, nagyon útálom. Ha valakinek lenne valami jó ötlete, várom! Nálunk egy kocsma van a ház alatt, persze bent nem lehet cigizni, csak az én ablakom alatt. Nem tudom mit tehetnék.
jaja küldj le rájuk egy vödör fost!!!!

A passzív dohányzás is káros terhesen?

Anyukám nagy dohányos, és a tv el?tt meg a konyhában szívja f?leg...nem tudom elkerülni, hogy ne legyek ezeken a helyeken. mennyire ártok a passzív dohányzással? és mi lesz ha megszületik a baba? ne vigyem azokba a helységekbe ahol cigiztek?

Legjobb válasz: A passziv dohanyzas legalabb annyira karos, mintha a babad szajabol logna ki a cigi. Tok mindegy mit csinalsz Anyukadnak kellene moderalnia magat.

A passziv dohanyzas legalabb annyira karos, mintha a babad szajabol logna ki a cigi. Tok mindegy mit csinalsz Anyukadnak kellene moderalnia magat.
Káros??? Passzív, aktív dohányzás okozta problémák terhesség alatt, után a babára nézve: Vetélés, koraszülés, súlyos szervi elváltozások, késõbbi testi lelki problémák, asztma, légzészavarok, szívritmus zavarok, agykárosodás... A passzív dohányzás alatt azt is értem, h te is dohányzol néha. Ne tedd!!! Anyukádat is kérd meg, hogy szeretnél sokáig élni a babácskával együtt, aki szegény nem tehet semmirõl. Miért tennétek az õ életét is tönkre, ha õ nem ártott nektek, csak élni akar!!!!
A netten sokat lehet olvasni a passzív donhányzás káros hatásáról. Szerintem kicsit ültesd anyukádat az internet elé és olvasgasson bele Õ is, hogy mennyire árthat a meggondolatlan viselkedésével neked és a babának is. Ha magától nem érzi és nem képes miattatok vigyázni, hátha egy-két cikk elolvasása után belátja, hogy "csak ennyivel" is életeket tehet tönkre. Szomorú a cigarettás emberek egoista viselkedése. Az az õ bajuk, hogy károsítják a saját szervezetüket, de az már egyiküket sem érdekli, hogy másnak is ártanak vele. Ha végképp nem látja be, hogy változtatnia kellene, szerintem drasztikusan kell fellépned és megmondd neki, hogy ezzel azt éri el, hogy ritkábban fogjátok õket látogatni, a ti házatokba meg csak akkor jöjjön ha képes azt a pár órát kibírni. Hidd el nincs szükséged arra, hogy pl. szülsz egy egészséges kisbabát és kell rettegned a csecsemõkori hirtelen haláltól, ami sok esetben a dohányzásnak a következménye. Kitartást és egészséges babát kívánok Neked.
Szerintem is beszélj édesanyáddal, hogy ha lehet most korlátozza le a befüstölt helyiségek számát a gyerek miatt. A passzív bagó az legalább annyira káros, mint az aktív.Ismerek olyat, akire tüdõszûrés után rászoltak, hogy sürgõsen hagyja abba a bagózást, miközben a hölgy soha életében nem bagózott, csak sokat tartózkodott cigifüstben.
Uramatyám! Legalább az unokája miatt megtehetné, hogy kint vagy a teraszon szívja el a cigit! Tök káros az egészségre! Mellettem rengeteget dohányoztak gyerekkoromban, azóta gyûlölöm a cigit. És nemrégiben olvastam, hogy légúti problémákat, gyulladást, irritációt is okozhat a gyereknél. Most már legalább tudom miért volt mindig gyulladt a torkom. Próbálj meg beszélni anyukáddal, hidd el személyes tapasztalatból beszélek. Nekem megkeserítette a gyerekkoromat a füst. Ne engedd, hogy a te babád gyerekkorát is befolyásolja. Ha már magára nem vigyáz, legalább rátok vigyázzon. A füst pedig átszivárog szépen lassan egyik helyiségbõl a másikba. Úgyis jön a tavasz a nyár, szívja el kint a cigit ha teheti! Sok sikert!
Igen, nagyon! És nem csak terhesen! Kérd meg, hogy hagyja abba, vagy legalább menjen ki, ennyit igazán megtehet az unokája egészségéért!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, csak még annyi, hogy én soha nem cigiztem, mert én is megutáltam gyerekkoromban, hogy mindig füstöltek körülöttem. Nem vagyok itthon gyakran, mert külföldön élek, így ez a 1-2 hét csak nem lesz olyan vészes. Most csodálkozom, hogy nem lett nekem is súlyosabb bajom annó, mert amíg anyukám nem tudott rólam, kb 2 hónap, addig szívta, igaz utána nem...csak késõbb szokott vissza:(
Ha akkor meg tudta állni mikor Veled terhes volt most is meg kell tudja állni, és igazán ha csak ritkán találkoztok akkor elvárhatod jogosan, hogy Õ legyen az aki változtat a szokásain és miattatok kevesebbet cigizik és nem lesztek ti azok akik rákényszerülnek miatta szívni a füstöt. Szerintem légy ebben nagyon elhatározott. És amiért egy baba megszületik egészségesen dohányzó anyuka, - vagy környezet mellett, az nem azt jelenti, hogy késõbb nem jelentkeznek olyan tünetek vagy betegségek amik visszavezethetõek arra, hogy terhesen és kisbabakorban dohányfüstös környezetben kellett felnõni.
Igen! Káros! Méghozzá olyannyira, hogy a terhesség alatti aktiv és passzív dohányzás is okozhat, méhen belüli elhalást, halva születés és bölcsõ halált. Ugye nem akarod ezt a babádnak?! 24.hetes kismami

A kutyákra is ugyanolyan káros a passzív dohányzás, mint az emberekre?

Pl. ha egy lakásban cigzel, és van egy benti kutyád.

Legjobb válasz: Oké köszi, csak kíváncsiságból kérdeztem. Nincs kutyám.:)

A kérdező hozzászólása: Oké köszi, csak kíváncsiságból kérdeztem. Nincs kutyám.:)
Persze! Õk is emlõsök, alapjában véve hasonló a szervezetünk mûködése. A sok vegyszer is, amitõl a kutyákat távol tartjuk ( mosóporok meg sampon, stb) nekünk is árt, csak valahogy az emberek nem törõdnek ezzel...
Természetesen hogy káros! Õk is tüsszentenek tõle.
Az emberekre sem olyan káros, mint ahogy elhitetik veled. A benzingõz meg a szmog sokkal károsabb. Egy nem dohányzó.
káros! nekik is van tüdejük! Ezért nem kell a szobábban cigizni! Még a panelnak is van ablaka, ki lehet hajolni!
pedig en regen kocsmnba hordta m a kutyulim NEM VICC KOMOLYAN
Mivel a füst felfelé száll, a padlónál nem vészes a hatás, persze semmiképp nem jó, viszont nem kell túlreagálni. Én kocsmáros vagyok, a kutyám is velem van benn mindig. Nincs semmi baja. Nekem viszont lesz pár évtized múlva, de hát ez ennek a munkának a hátránya! Ez van. Annyit meg lehet tenni, hogy gyakran szellõztetsz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!