Találatok a következő kifejezésre: A passzív a szülési (3 db)

A passzív állományba a szülési szabadság bele tartozik? Mert a cafeteria úgy járna nekem a szülés ideéig, ha nem vagyok előtte 3 hónapnál hosszabb ideig passzív állományba. A táppénz az beleszámít. Szülési szabadságra már dec 20-tól elmehetnék?

Január 20-ra vagyok kiírva csak el?tte 2 vagy 3 hónapig lehetek táppénzen? Kérem segítsen, valaki, aki már volt hasonló esetben.

Legjobb válasz: Cége válogatja,nekünk már pár nap hiányzás után megvonták a cafetériát.Ugyanis az nem kötelezõ,csak adható.

Cége válogatja, nekünk már pár nap hiányzás után megvonták a cafetériát.Ugyanis az nem kötelezõ, csak adható.
A kérdező hozzászólása: Gyed, gyes-en lévõk: Passzív állományba kerülés esetén a dolgozók (passzív állomány = 3 hónapos tartós táppénz vagy gyermekszületést követõ idõszak) a cafeteriában választott szolgáltatásokra nem jogosultak. a mi cafeteria szabályzatunkban ez van.

Hogyha szülés előtt 3 hónapig munkanélkülin leszek előtte meg passzív táppénzen akkor megkapom a terheságyit, anyaságit, gyedet?

Legjobb válasz: Az anyasági nem munkaviszonyfüggõ, ha van igazolásod a dokitól, hogy 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson, akkor jár. A passzív táppénz ideje beszámít, utána meg ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor biztosított vagy, így jár a tgyás. A gyed akkor fog járni, ha a tgyás lejárta után újra álláskeresési támogatást igényelsz, és annak ideje alatt igényled a gyedet. Feltételezem, hogy a 365 biztosított napod meglesz (pontosabban 240 körül)

Az anyasági nem munkaviszonyfüggõ, ha van igazolásod a dokitól, hogy 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson, akkor jár. A passzív táppénz ideje beszámít, utána meg ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor biztosított vagy, így jár a tgyás. A gyed akkor fog járni, ha a tgyás lejárta után újra álláskeresési támogatást igényelsz, és annak ideje alatt igényled a gyedet. Feltételezem, hogy a 365 biztosított napod meglesz (pontosabban 240 körül)
Lehet rosszul tudom, de álláskereséséirõl szerintem nem lehet passzív táppénzre menni.
Bocs, most látom, hogy a munkanélküli ELÕTT leszel passzívon. Úgy már oké. :)
Ugyan ebben a helyzetben vagyok. Mindent ugyan úgy megkapsz, csak hát nem mindegy hogy a gyedbe a fizut vagy az álláskeresésit számítják. 27 hkm.

Ha passzív GYED-et kapok (megszűnt a cég és a szerződésem is lejárt szülés előtt, de megvolt a 365 nap munkaviszony és munkanélküliről megyek szülni), akkor a következő babánál is jogosult leszek rá, ha az előző 2 éves koráig megszületik?

Remélem nagyjából érthet?!

Legjobb válasz: Ahogyan az elsõ írja. Nem leszel jogosult, ugyanis a 365 napon túl az is feltétele a gyed-nek, hogy a munkaviszony éljen a szülés napján, vagy a szülés elõtt max 42 napon belül szünjön meg.

Ahogyan az elsõ írja. Nem leszel jogosult, ugyanis a 365 napon túl az is feltétele a gyed-nek, hogy a munkaviszony éljen a szülés napján, vagy a szülés elõtt max 42 napon belül szünjön meg.
a másodiknál sajnos nem leszel jogosult akkor sem, ha 2 éven belül születik
ha szünetelteted, tehát még járna akkor igen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!