Találatok a következő kifejezésre: A passzív a (558 db)

Ha 1 napig szabályosan be voltam jelentve egy munkahelyen akkor utána megint jár a passzív 45 nap?

Legjobb válasz: Ahány nap munkaviszonyod vol, annyi passzív nap jár, de maximum 45 nap. Ha csak egy nap munkaviszonyod volt, akkor csak 1 nap passzív jogosultságod lesz. Kivéve az egyszerûsített foglalkoztatás, mert ott nem vagy biztosított (akkor sem ha folyamatosan 5 napot dolgozol), és passzív nap sem jár utánna.

Ahány nap munkaviszonyod vol, annyi passzív nap jár, de maximum 45 nap. Ha csak egy nap munkaviszonyod volt, akkor csak 1 nap passzív jogosultságod lesz. Kivéve az egyszerûsített foglalkoztatás, mert ott nem vagy biztosított (akkor sem ha folyamatosan 5 napot dolgozol), és passzív nap sem jár utánna.
Még mit nem....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
A passzív táppénz csak 30 nap! De az egy nap munkaviszonyra csak 1 nap passzív táppénz jár.

Passzív betegállomány alatt kirúghatja a dolgozót a munkáltató?

Én úgy tudom,nem.

Legjobb válasz: elsõ válasz a helyes! "Passzív" táppénz csak már megszünt munkaviszony (ami egyben a biztosítási jogviszony megszûnésével jár együtt) esetén érvényesíthetõ, az alábbiak szerint: Méltányosság a passzív jogon igénybe vett táppénz esetén. Abban az esetben, ha a beteg a biztosítási jogviszonya megszûnését követõ elsõ, második illetve harmadik napon válik keresõképtelenné, akkor ún. „passzív jogon” legfeljebb 30 napon át részesülhet táppénzben. Amennyiben keresõképessége ezen idõszak alatt még nem állt helyre, méltányossági jogcímen kérelmezhetõ az egészségbiztosítási pénztártól a táppénz folyósításának a biztosítási jogviszony megszûnését követõ idõtartamra való megállapítása. E táppénz megállapítása a regionális egészségbiztosítási pénztár ellenõrzõ fõorvosának javaslatára engedélyezhetõ. http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Passzív táppénz maximum 30 naptári napra jár, amennyiben a -->munkaviszony megszûnését követõ<--- 3 naptári napon belül kiírja az orvos keresõképtelennek. http://www.adoforum.hu/szakmai_forum/tema/29630/passziv-tapp.. http://www.kalkulator.hu/cikk/79459/passziv-tappenz

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
elsõ válasz a helyes! "Passzív" táppénz csak már megszünt munkaviszony (ami egyben a biztosítási jogviszony megszûnésével jár együtt) esetén érvényesíthetõ, az alábbiak szerint: Méltányosság a passzív jogon igénybe vett táppénz esetén. Abban az esetben, ha a beteg a biztosítási jogviszonya megszûnését követõ elsõ, második illetve harmadik napon válik keresõképtelenné, akkor ún. „passzív jogon” legfeljebb 30 napon át részesülhet táppénzben. Amennyiben keresõképessége ezen idõszak alatt még nem állt helyre, méltányossági jogcímen kérelmezhetõ az egészségbiztosítási pénztártól a táppénz folyósításának a biztosítási jogviszony megszûnését követõ idõtartamra való megállapítása. E táppénz megállapítása a regionális egészségbiztosítási pénztár ellenõrzõ fõorvosának javaslatára engedélyezhetõ. http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Passzív táppénz maximum 30 naptári napra jár, amennyiben a -->munkaviszony megszûnését követõ<--- 3 naptári napon belül kiírja az orvos keresõképtelennek. http://www.adoforum.hu/szakmai_forum/tema/29630/passziv-tapp.. http://www.kalkulator.hu/cikk/79459/passziv-tappenz
fenti válaszok mind helyesek (egy jogász)
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, akkor én értettem valamit rosszul. Tehát páromról van szó, aki egy közhasznú társaságnál dolgozik 2009.eleje óta. 2010.október 13án teljesen lerobbant, azóta van betegállományban.15 napig a cég fizette, utána az OEP.Azt írták hivatalosan, hogy a táppénz 2011.novemberig jár neki. A munkahelyén viszont most bejelentették, hogy menjen be a kilépõpapírjaiért.
Nem rúghatják ki! Lehet, hogy azzal akarnak trükközni, hogy aláíratnak vele egy közös megegyezést. Semmit ne írjon alá!!!
Én úgy tudom, hogy passzív táppénzre az mehet, akinek már megszûnt a munkaviszonya, tehát nincs értelme kirúgásól beszélni passzív táppénz alatt.
ha a PASSZÍV táppénzre jogosult, ill. kap, akkor már "ki van rúgva"
attól függ milyen feltételekkel alkalmazták, a Munkaszerzõdés meghatározott idõtartalomra szól-e, vagy meghatározatlanra. A meghatározott idõtartamra szóló szerzõdés esetén, ha lejárt a szerzõdés idõtartalma, a táppénzen levõ dolgozónak NEM kötelesek a szerzõdését megújítani. Ez esetben jogos lehet a felmondás. (Természetesen a még ki nem vett, részarányosan járó szabadságot pénzben kell a vállatlatnak megváltani, kifizetni)
Viszont akkor már nem felmondásról van szó, hanem egyszerûen lejár a szerzõdése.
Fõvárosi Munkaügyi Bíróság Cím: 1027 Budapest, Gyorskocsi u.52. Postacím: 1255 Budapest, Pf. 2. Telefon: 1/393-5400 A kezelõirodák ügyfélfogadási rendje: h-k-cs-p 8:15-11:00 szerda 8:15 - 15:30 http://www.birosag.hu/engine.aspx?page=courtdata&group=BIR_F.. Panasznapi ügyintézés: A kezelõirodán ügyfélfogadási idõben van lehetõség panaszbeadványok benyújtására S.O.S. ide nyújtsátok be ügyfélfogadási idõben (nem árt elõbb telefonon idõpontot egyeztetni!) a fentebb említett dokumentumokat (a munkáltatónak, még véletlenül sem adjátok ki az orvosi leleteket! semmi közük hozzá! ...és semmit NE írjatok alá!!) (Munkajogászt azért nem ajánlok, mert az min. 6 -12 ezer Ft-os kiadást jelentene...)

Hogyan működik a passzív félév?

Hali. Olyan gondom lenne hogy idén kezdtem az egyetemet ( 2011 )Miskolcon költségtérítésesen, és olyan kérdésem lenne hogy a passzív félév az hogy is működik. Halasztani nem hiszem hogy tudnék mert ahoz kellene 1 nyomós indok ami nem igazán van meg.

Legjobb válasz: Nálunk a neptunon keresztül kell passzív félévet beállítani (szó szerint egy kattintás), és azt jelenti, hogy az adott félévre nem veszel fel tárgyat. Egy ilyen félév után aktív félévnek kell következni, 2 passzív nem lehet egymás után, de így valószínûleg sok tárgyat nem fogsz majd tudni felvenni a passzívot követõ félévben, szóval nagy valószínûséggel 1 évnek megfelelõ lesz a kihagyás... pl. köv félévben lenne mondjuk matek 1 neked, passzív félévre mész, ergó nem veszed fel a matek1-et, szeptemberben kezdenél újra aktív félévvel, amikor fel kellene venned a matek2-t, de mivel nem teljesítetted a matek1-et, a 2-t se tudod felvenni. A matek1-et 2013 februárjában tudod csak felvenni, az azt követõ félévben pedig a matek2-t, tehát 1 év csúszás....

Nálunk a neptunon keresztül kell passzív félévet beállítani (szó szerint egy kattintás), és azt jelenti, hogy az adott félévre nem veszel fel tárgyat. Egy ilyen félév után aktív félévnek kell következni, 2 passzív nem lehet egymás után, de így valószínûleg sok tárgyat nem fogsz majd tudni felvenni a passzívot követõ félévben, szóval nagy valószínûséggel 1 évnek megfelelõ lesz a kihagyás... pl. köv félévben lenne mondjuk matek 1 neked, passzív félévre mész, ergó nem veszed fel a matek1-et, szeptemberben kezdenél újra aktív félévvel, amikor fel kellene venned a matek2-t, de mivel nem teljesítetted a matek1-et, a 2-t se tudod felvenni. A matek1-et 2013 februárjában tudod csak felvenni, az azt követõ félévben pedig a matek2-t, tehát 1 év csúszás....
"Egy ilyen félév után aktív félévnek kell következni, 2 passzív nem lehet egymás után" Akkor ez lehet hogy egyetemtõl függ, mert nálunk 2 passzív után kötelezõ az aktív. Ha mégis passzívra szeretnél menni harmadszorra is akkor azt dékáni méltányossággal teheted. (ezt csak 1-szer használhatod fel) Aztán elég 1 aktív, majd megint lehet 2 passzív.
2 passzív félév egymás után?de ahhoz is már nyomós indok kell sztem. mennyi a max?2?
nálunk úgy van (OE Bánki), hogy egymás után max 2 passzív félév lehet összesen meg annyi amennyi a képzési idõ. (7 félév Bsc-n)

Mit jelent az, hogy Valaki aktív és mit, ha passzív BAR-os? Melyik milyen időintervallumra vonatkozik? Az aktív vagy a passzív kaphat kölcsönt?

Legjobb válasz: Aktív BAR listásnak minõsülnek azok az ügyfelek, akik 90 napon túli, minimálbért meghaladó tartozásuk miatt felkerültek a BAR, vagyis KHR listára, és azt azóta sem rendezték. Passzív BAR-os az, aki már rendezte a tartozását. A tartozás rendezésétõl számított 5 évig még nem törlik az ügyfelet a listáról. Úgy tudom, hogy a passzív BAR listások már kaphatnak kölcsönt.

Aktív BAR listásnak minõsülnek azok az ügyfelek, akik 90 napon túli, minimálbért meghaladó tartozásuk miatt felkerültek a BAR, vagyis KHR listára, és azt azóta sem rendezték. Passzív BAR-os az, aki már rendezte a tartozását. A tartozás rendezésétõl számított 5 évig még nem törlik az ügyfelet a listáról. Úgy tudom, hogy a passzív BAR listások már kaphatnak kölcsönt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mi az a passzív GYED? Kinek és mikor jár? Van aktív GYED is? Én csak "sima" GYEDet ismerek.

Bocs ha hülyeséget kérdezek!

Legjobb válasz: Azért passzív, mert nincs mögötte munkaviszony, abban az esetben jár ha a tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszonya. Van passzív tgyás is abban az esetben ha valaki a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szül. A passzív tgyást után már nem jár gyed csak gyes. Így nem éri azt hátrány aki az ellátásokhoz szükséges feltételeket teljesíteni tudta, de közben "kilõtték" alóla a munkahelyet. A munkaviszony megszûnésének oka lehet a határozott idejû munkaviszony lejárta, de akár a munkáltató jogutód nélküli megszûnése is.

Azért passzív, mert nincs mögötte munkaviszony, abban az esetben jár ha a tgyás folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszonya. Van passzív tgyás is abban az esetben ha valaki a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szül. A passzív tgyást után már nem jár gyed csak gyes. Így nem éri azt hátrány aki az ellátásokhoz szükséges feltételeket teljesíteni tudta, de közben "kilõtték" alóla a munkahelyet. A munkaviszony megszûnésének oka lehet a határozott idejû munkaviszony lejárta, de akár a munkáltató jogutód nélküli megszûnése is.
Akkor is átvált passzívvá, ha a folyósítása alatt szûnik meg a munkaviszony (pl. határozott idejû szerzõdés lejár vagy megszûnt a cég). A kettõ között még egy különbség van, az "aktív" biztosítási jogviszonynak számít, míg a passzív nem. Azaz a passzív egy késõbbi ellátásnál nem számít bele a szükséges napokba (pl. munkanélküli segély). Ez alól csak a tgyás kivétel: egy újabb tgyásnál a passzív gyed ideje beleszámít.

A homoszexuális férfiak hogy döntik e hogy ki legyen a passzív ill. aktív fél?

Legjobb válasz: Na, akkor a tévképzeteket eloszlatandó, álljon itt néhány információ "elsõ kézbõl". Ha valaki nem akar melegek szexuális életérõl olvasni, az most nyomjon visszagombot, bár ott már eleve felmerül a kérdés, hogy miért kattintott erre a témára :P Én uni vagyok, ahogy a melegek nagy része is. Számomra nincs meghatározott "férfi/nõi szerep", ezért aztán egy másik uni pasival igen változatos nemi életet tudunk élni (hosszútávú kapcsolatban jól jön). Aztán persze vannak csak aktív, ill. csak passzív szerepet kedvelõk, és itt van is némi összefüggés a külsõ és a preferenciák között, de ez sokszor csalóka (láttam már 50 kilós, hosszú szõke hajú nyunyót, aki aktív volt, meg kigyúrt, tesztoszteron-fejû vadállatot, aki passzív). Egyébként sok internetes partnerkeresõn megadhatod, hogy milyen szerepet kedvelsz. Innentõl egyértelmû a dolog, de általában mielõtt találkoznánk, úgyis megbeszéljük, ki mit szeretne a másiktól. Párkeresés során ez nem szokott szerepet játszani, mivel könnyen alkalmazkodom a másik félhez (persze ezt valamilyen szinten tõle is elvárom). Az elsõ barátom pl. passzív volt, de persze mindig odafigyeltem arra, hogy õ se maradjon kielégítetlen - ugyanezt elvárnám, ha aktív pasival jönnék össze.

Na, akkor a tévképzeteket eloszlatandó, álljon itt néhány információ "elsõ kézbõl". Ha valaki nem akar melegek szexuális életérõl olvasni, az most nyomjon visszagombot, bár ott már eleve felmerül a kérdés, hogy miért kattintott erre a témára :P Én uni vagyok, ahogy a melegek nagy része is. Számomra nincs meghatározott "férfi/nõi szerep", ezért aztán egy másik uni pasival igen változatos nemi életet tudunk élni (hosszútávú kapcsolatban jól jön). Aztán persze vannak csak aktív, ill. csak passzív szerepet kedvelõk, és itt van is némi összefüggés a külsõ és a preferenciák között, de ez sokszor csalóka (láttam már 50 kilós, hosszú szõke hajú nyunyót, aki aktív volt, meg kigyúrt, tesztoszteron-fejû vadállatot, aki passzív). Egyébként sok internetes partnerkeresõn megadhatod, hogy milyen szerepet kedvelsz. Innentõl egyértelmû a dolog, de általában mielõtt találkoznánk, úgyis megbeszéljük, ki mit szeretne a másiktól. Párkeresés során ez nem szokott szerepet játszani, mivel könnyen alkalmazkodom a másik félhez (persze ezt valamilyen szinten tõle is elvárom). Az elsõ barátom pl. passzív volt, de persze mindig odafigyeltem arra, hogy õ se maradjon kielégítetlen - ugyanezt elvárnám, ha aktív pasival jönnék össze.
Alföldi is homokos?
17:29 Szerinted? Látszik rajta, de már egy ideje be is vallotta (ha jól tudom).
Mi unik vagyunk mindketten a barátommal, így váltogatjuk, hogy melyikünk a passzív és melyikünk az aktív, így teljesen változatos nemi életet lehet élni. De egyébként ez nem csak a szexrõl szól.... szerintem konkrét , , behatolás" nélkül is jól el lehet lenni egymással.
Elmondom az en peldamat: a parommal 3 eve vagyunk egyutt de tobb mint egy ev volt mire kiprobaltuk az analis dolgot. Es ugy hogy o felajanlotta, es aztan en is kivancsi lettem. Persze mellette tokeletesen megbizok benne. Azota hangulatfuggo. Es nem is rendszeres. Evvel meg azt szeretnem kihangsulyozni, hogy ez a meleg dolog, nem csak a puszta testi kapcsolatokrol szol, bar evidens de megis csak kevesen ertik meg.
Reméltem jön egy homoszexuális és elmagyarázza nekünk laikusoknak, hogy megy ez...köszi:) ) Amúgy tudtátok, hogy magyarországot a japánok úgy festik le mint a homoszexuálisok pártfogóit úgymond?Nemtudom ismeritek e azt a képregényfajtát, hogy yaoi.Ez homoszexuális kapcsolatokat, történeteket mutat be...nos van egy képregény(manga) amiben országokat képvisel egy-egy ember, és a mi drága Hungary-chanunk nagy yaoi fan és úgy ismerteti itthont mint a homo pornó mekkája:D http://sunyinyufi.wordpress.com/2008/11/16/axis-powers-hetal.. Második voltam:)
felváltva
pénz feldobás... szerintem érzik, hogy ki ki lessz.
A passzív akit [email protected], az aktív, aki [email protected]
Nemhiszem, hogy felváltva, náluk is megvan a nõ és a férfi szerep, nem váltogatják.Hát szerintem ez úgy jön, gondolom érzik, hogy egyikük férfiasabb másikuk nõiesebb és lehet is látni. Például tuti, hogy Steiner kristóf a nõ, de mondjuk szerintem Alföldi robi a srác...lehet látni, akinek nõiesebb vonásai vannak azok tuti, hogy alul vannak:)
Én passzív vagyok soha nem is érdekelt az aktív rész....Ez úgy jön belülrõl h melyik leszel meg az is ha mindkettõ.

A passzív transzportról, pórustranszportól és az átoldódásról van néhány kérdésem. Segítenél?

1. Passzív transzport egyenl? a diffúzióval? 2. Pórustranszporttal a kisebb, poláris részecskék tud vándorolni? Vagy csak simán a kolloidnál kisebb részecskék (nem feltétlenül polárisak)? 3. Az átoldódás esetén azt hogy kell elképzelni, hogy a membrán egyik oldalán beoldódnak, majd a másik oldalán kioldódnak? Gyakorlatilag a membrán részecskéi közé mennek a kolloidnál nagyobb apoláris részecskék, és úgy jutnak be? Köszönöm!

Legjobb válasz: Nah jó, szerintem az lesz a legjobb, ha kompletten elmagyarázom (vagyis megpróbálom), mert így már én is csak belekavarodok:D Fõleg, hogy ez a "pórus" kifejezés most elgondolkodtatott. Én nem ilyen nevekkel, nem ilyen felosztásban tanultam, így kicsit most összezavarodtam hogy nálad melyik melyiket is jelenti. Tehát alapvetõen van aktív és passzív transzport. A passzív transzport a sejt részérõl nem igényel energiabefektetést, de emiatt csak az elektrokémiai vagy koncentráció gradiensnek megfelelõen mehetnek az anyagok. A passzív transzport típusai: 1. Diffúzió, amelynek három típusa van: a. szabad diffúzió: Ehhez nem kell semmilyen transzporter fehérje, a kis molekulájú, apoláros, hidrofób anyagok simán átmennek a membránon, mintha az ott se lenne. Ilyen pl. az oxigén vagy a szén-dioxid. b. facilitált diffúzió: Ehhez szükséges egy, a membránban található fehérje, amit karriernek nevezünk. Az ilyen fehérjék úgy mûködnek, hogy a membrán egyik felén megkötik az anyagot, amit szállítanak, aztán megváltozik a konformációjuk, és a membrán másik oldalán elengedik. Az istenért se találok most normális képet, de úgy képzeld el, mintha a fehérje egy kis zsebet alkotna, aminek a szája a membrán egyik oldala felé néz. Ott beleül a szállítandó anyag, majd a kis zsebecske megfordul. Így most már a membrán másol oldala felé néz a zseb, ahol a szállított anyag kiszáll:) c. ioncsatornák: Ezeket úgy kell elképzelni, mint egy membránon átérõ csatornát. Van benne egy kis zár, ami különbözõ stimulusokra (pl. feszültségváltozásra vagy vmilyen anyag hozzákötõdésére) kinyílik, és az ionok szépen átmennek rajta. 2. Ozmózis Az aktív transzport pedig a sejt részérõl energiát igényel, de így a koncentráció vagy elektrokémiai gradienssel ellentétesen tudnak vándorolni az anyagok. Ehhez minden esetben karrier molekula szükséges. A lizoszóma az más, az egy sejtszervecske, amiben enzimek vannak. Nincs köze a transzporthoz.

Nah jó, szerintem az lesz a legjobb, ha kompletten elmagyarázom (vagyis megpróbálom), mert így már én is csak belekavarodok:D Fõleg, hogy ez a "pórus" kifejezés most elgondolkodtatott. Én nem ilyen nevekkel, nem ilyen felosztásban tanultam, így kicsit most összezavarodtam hogy nálad melyik melyiket is jelenti. Tehát alapvetõen van aktív és passzív transzport. A passzív transzport a sejt részérõl nem igényel energiabefektetést, de emiatt csak az elektrokémiai vagy koncentráció gradiensnek megfelelõen mehetnek az anyagok. A passzív transzport típusai: 1. Diffúzió, amelynek három típusa van: a. szabad diffúzió: Ehhez nem kell semmilyen transzporter fehérje, a kis molekulájú, apoláros, hidrofób anyagok simán átmennek a membránon, mintha az ott se lenne. Ilyen pl. az oxigén vagy a szén-dioxid. b. facilitált diffúzió: Ehhez szükséges egy, a membránban található fehérje, amit karriernek nevezünk. Az ilyen fehérjék úgy mûködnek, hogy a membrán egyik felén megkötik az anyagot, amit szállítanak, aztán megváltozik a konformációjuk, és a membrán másik oldalán elengedik. Az istenért se találok most normális képet, de úgy képzeld el, mintha a fehérje egy kis zsebet alkotna, aminek a szája a membrán egyik oldala felé néz. Ott beleül a szállítandó anyag, majd a kis zsebecske megfordul. Így most már a membrán másol oldala felé néz a zseb, ahol a szállított anyag kiszáll:) c. ioncsatornák: Ezeket úgy kell elképzelni, mint egy membránon átérõ csatornát. Van benne egy kis zár, ami különbözõ stimulusokra (pl. feszültségváltozásra vagy vmilyen anyag hozzákötõdésére) kinyílik, és az ionok szépen átmennek rajta. 2. Ozmózis Az aktív transzport pedig a sejt részérõl energiát igényel, de így a koncentráció vagy elektrokémiai gradienssel ellentétesen tudnak vándorolni az anyagok. Ehhez minden esetben karrier molekula szükséges. A lizoszóma az más, az egy sejtszervecske, amiben enzimek vannak. Nincs köze a transzporthoz.
A kérdező hozzászólása: *tudnak
Jézusom ezek milyen fogalmak... Hol tanuljátok ilyen nevekkel a transzport típusokat?:D 1. Minden olyan transzport passzív transzport, ami a sejt részérõl nem igényel energiabefektetést.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezt eddig is tudtam (amúgy középsuli), de attól még a kérdéseim továbbra is fennállnak.
1. Nem. A passzív transzportba minden beletartozik, ami a sejt részérõl nem igényel energiabefektetést. A diffúzió csak az egyik típusa, azon kívül még van másik is. 2. Pórustranszporttal több minden is tud vándorolni. Leggyakrabban ionok, de van pl. olyan pórus is, amin keresztül víz áramlik. 3. Igen, kb. úgy kell elképzelni. Azok az anyagok jutnak át "átoldódással", amik zsírban oldódnak. Pl. szteroidok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kedves utolsó válaszoló! :) Még 3 kérdés, ami a válaszaid következtében merült fel bennem: - A pórustranszporttal apoláris részecskék is "utazhatnak"? - Az átoldódásban van szerepe a lizoszomáknak? Vagy az nem ide tartozik? (Bocs, ha ez hülye kérdés.) - Passzív transzportnak számít az ózmózis is? Ha igen, akkor ez a másik? Vagy ezen a kettõn kívül van még másmilyen passzív transzport is? Próbáltam ám neten is utánanézni, de folyton vagy számomra túl bonyolult egyetemi szintû anyagokat találok, vagy olyanokat, amikben nem találok választ a kérdésemre. :$ Egyébként elõbb nem vettem észre, hogy jött még egy válasz, úgyhogy bocs, hogy csak most reagálok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, már értem. Bárcsak a tanárom magyarázna így!
Igazán nincs mit, örülök, hogy tudtam segíteni!:)
A kérdező hozzászólása: :) Nagyon rendes vagy, hogy megvártad, amíg megértem, pedig csak 3.-ra fogtam fel.

Mi a kulombseg az activ es a passziv hangfalak kozott?

Illetve melyiket erdemesebb venni?foleg hazibulikra kellene!Es mondanatok valami jot?Linkelhettek is!Elore is koszonom!:D

Legjobb válasz: Az aktív-ban van erõsítõ, a passzívban nincs. Az erõsítõ+passzív hangfal szerintem jobb választás.

Az aktív-ban van erõsítõ, a passzívban nincs. Az erõsítõ+passzív hangfal szerintem jobb választás.
A kérdező hozzászólása: Kossz a valaszt!:D Meg johetnek mas velemenyek is!

A Passzív tgyás és a passzív gyed beszámít az előzetes biztosításba?

Azaz a második babánál újra igénybe lehet venni a Tgyást,Gyed-et?

Legjobb válasz: A passzív jogon járó ellátásokat nem lehet tovább "örökíteni" a következõ gyerekre.

A passzív jogon járó ellátásokat nem lehet tovább "örökíteni" a következõ gyerekre.
A kérdező hozzászólása: Elsõ gyermekem 2010-01-ban született, attól TGYÁSON, GYEDEN voltam 2012.01-ig, aztán 3hónap GYES-en, most igényelném a TGYÁST a második(Májusban született után). Lehetséges, hogy már tavaly július óta passzív a GYED-em. Jár-e így a második babánkkal TGYÁS, GYED? Van-e kiskapu?
A kérdező hozzászólása: De állítólag a passzív tgyás és a passzív gyed beszámít az elõzetes biztosításba? Ez igaz?
nekem megszûnt a munkahelyem január 1.-én, utána passzív gyedet kaptam már csak. mivel megszakadt a munkaviszonyom, újra 1 év folyamatos meló kell ahhoz, hogy majd a kistesóval kaphassak gyedet. csak gyes jár neked sajnos, nem is lehet tovább vinni a passzív gyedet és nem is számít munkaviszonynak!
A passzív gyed és passzív tgyás pont azt takarja, hogy nincs mögötte biztosítási jogviszonyod. Tehát semmiképpen sem számít bele egy újabb ellátásba, mint biztosítási idõ. Ha állampolgári jogon kapod a gyest, mert nincs biztosítási jogviszonyod, az újabb gyerkõccel nem leszel jogosult sem tgyásra, sem gyedre. Mikor szûnt meg a biztosítási jogviszonyod? Haa esetleg munkanélküli ellátásra jogosult vagy, onnan mehetsz tgyásra, ha van a szülést megelõzõ két éven beül 365 nap biztosítási idõd.
A kérdező hozzászólása: http://www.kismamatb.hu/alapkategoria/hirek/passziv-tgyas-pa.. Ezt találtam, akkor ez nem azt jelenti, hogy a másodikkal is járhat?
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy megszûnõben van, nem üzemel a munkahelyem, és már senki sincs, aki aláírná az igénylõ papírjaimat. Tulajdonképpen nem igazán passzív, csak feltételesen, mert el nem küldtek, így munkanélkülire sem tudtam volna menni a második baba születése elõtt.
ez egy hülye helyzet, senki nem fog itt neked választ adni. ez már mind elbírálás kérdése... amúgy ha megszûnik a munkahelyed, nem mondanak fel. nem is mondhatnának mert védve vagy. egyszerûen megszûnik. ha még tart a felszámolás akkor van munkaviszonyod, az, hogy nem fizetnek utánadd vagy bármi ilyen, nem a te dolgod, lényeg, hogy van. de itt jön a szar rész, ami miatt megválaszolatlan, hogy ha nincs aláírás, nincs tgyás, gyed... vagy ha már megszûnt 2 hónappal ezelõtt akkor sem jár... mert ugye 30 napon belül jár a méltányossági ha még van! mert lehet megszüntették, ahogy a méltányossági táppénzt is ;) nekem már követhetetlen. szóval most attól függ ez az egész, hogy kifogsz-e egy nagyon nagyon rendes ügyintézõt aki úgy dönt, megadja neked méltányossági alapon a körülmények miatt. nem tudom, amúgy furcsa ez az egész, már olvastam egy régebbi kérdésedet is, akkor is megdöbbentem! nekünk is épp most számolja fel a bíróság a cégünket és az egyik alkalmazott nem tud hitelt felvenni mert nem találunk kiskaput... tényleg döbbenet, hogy ilyen helyzetre nem hoznak törvényt, de 120 új adó az megy... sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Próbálok valami kiskaput találni, amire hivatkozhatok ha elutasítják. Jobb esetben várnak a felszámolóra, de az borzasztóan sok idõ is lehet, addig a GYES-bõl kell kijönnie annak is ami nem jön ki sehogy, úgyhogy nagyon örülnék ha megadnák.

A passzív táppénz folyamatos munkaviszonynak számít két állás között?

Az egyik helyr?l ki fognak tenni a hónap végén, de a másikat csak április közepét?l kaptam meg. Ilyenkor a közte lév? két hétre, ha elmegyek passzív táppénzre, akkor az továbbra is folyamatos munkaviszonynak számít? Egyáltalán számít ez a két hét majd a nyugdíjnál? Évek óta melózom és soha egy napot nem voltam betegszabadságon, így nem örülök, hogy ilyen stiklit kell alkalmazni, de a mostani f?nököm nem volt hajlandó a szerz?désemet a másik kezdetéhez igazítani, hiába volt közös megegyezés.

Legjobb válasz: 30 napig igen. de kivételes esetben ez is meg hosszabbítható még, méltányossági alapon, + 30 nappal. http://www.tbinfo.eoldal.hu/cikkek/passziv-tappenz/passziv-t.. http://www.jogiforum.hu/forum/16/1858.6.0 http://jog.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=1..

30 napig igen. de kivételes esetben ez is meg hosszabbítható még, méltányossági alapon, + 30 nappal. http://www.tbinfo.eoldal.hu/cikkek/passziv-tappenz/passziv-t.. http://www.jogiforum.hu/forum/16/1858.6.0 http://jog.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=1..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!