Találatok a következő kifejezésre: A parommal babat (1309 db)

Mennyi esely van elsore terhes maradni? A parommal babat szeretnenk es en 1 kicsit turelmetlen vagyok

Legjobb válasz: Szia! Mi 2009 februárjában eldöntöttük, hogy jöhet a csemete, és márciusban terhes lettem (elsõre), most nyáron döntöttük el a másodikat, még viccesen mondtais a párom, hogy csak akkor ne védekezzünk ha tutire akarjuk, mert rám néz és terhes leszek :D Hát most 2. hónapban sikerült, mert a páromnak veseköve volt, és már pont ott...De amint kijött a kis kavics, már babika bent is lakik! Szóval drukkolok nagyon hogy Ti is ilyen szerencsések legyetek! :) 21 hós kiscsaj és 4 hetes pocakbabi anyuja

Szia! Mi 2009 februárjában eldöntöttük, hogy jöhet a csemete, és márciusban terhes lettem (elsõre), most nyáron döntöttük el a másodikat, még viccesen mondtais a párom, hogy csak akkor ne védekezzünk ha tutire akarjuk, mert rám néz és terhes leszek :D Hát most 2. hónapban sikerült, mert a páromnak veseköve volt, és már pont ott...De amint kijött a kis kavics, már babika bent is lakik! Szóval drukkolok nagyon hogy Ti is ilyen szerencsések legyetek! :) 21 hós kiscsaj és 4 hetes pocakbabi anyuja
Nekünk 5x jött össze elsõre, de csak 1 maradt meg. Szóval inkább tovább tartson, de maradjon is meg.
Az elsõvel 1-re sikerült.Sajnos nem maradt meg.A 2-ra vártunk 6 hónapot(peteérés, jó idõben együtt, fenék emelés)meg minden más praktika.Nem sikerült.aztán annyi munkám lett hogy elfelejtettem a dolgot örültem hogy élek.Abban a hónapban megfogant és már 1 éves lesz a fiam.
Kb. 30 %, ha peteéréskor vagytok együtt. Ha máskor, akkor még kevesebb. Ne légy türelmetlen, és ne akarj mindenáron terhes lenni, az sokat segíthet. 30+5 hkm
Te tudod egyedül a választ... Van, aki ha csak ránéznek megfogan, van aki soha. Hogy te melyik vagy, azt csak TE tudhatod...
Szia!11 év gyógyszerszedés, méhszájsebmûtét, és állandó feretõzések után nem gondoltm, hogy sikerül, de eldöntöttük, és 099 június 4.-én abbahagytam a gyógyszrt, 8.-án megjött, és 22.-e körül terhes lettem.:)
folyt köv.idén megint úgy döntöttünk, most "csak" a 2.hónapban sikerült összehozni, 14 hetes vagyok.de vegsél ovulációs tesztet, a teszveszen vettem nem volt drága, így tudod mikor van péd.hajrá!!
nem 099, hanem 2009.bocsi
Mi kétnaponta voltunk együtt, ha esett, ha fújt :) A második hónapban lett eredménye.
Mindkét gyerekünk elsõre összejött(meg is maradtak, rendben meg is születtek).Most próbálkozunk a 3. babával-augusztusban kezdtük
A kérdező hozzászólása: gratulalok:)
A lányommal az elsõ hónapban terhes lettem, a 2. babára 2 hónapja várunk, remélem ebben a hónapban sikerül.
Hát ez 50-50%.De ne görcsölj rá!!Én amíg sírva néztem hónapokig a negatív teszteimet, addig nem is estem teherbe, de amint azt mondtam, hogy na de most már hagyjuk egy idõre mert ki vagyok az egésztõl, egy baleset által terhes maradtam! :)
Vagy igen, vagy nem - 50%. Türelmetlen ne legyél! én 75 hónapig próbálkoztam, nem kívánok ennyit neked, csak gondolj arra, hogy egy ilyesmi hogy "kikezeli" a türelmetlenségedet.
Van rá esély. Bár szerintem nem árt "rásegíteni", pl tudni mikor vannak a termékeny napjaid. Amikor mi eldöntöttük, az elsõ hónapban megfogant a kislányunk, most 14 hónapos. PG53 mikroszkóppal néztem a termékeny napomat, és elõtte-aznap-utána napi 2x voltunk együtt a párommal.
A kérdező hozzászólása: koszonom sok egezseget es turelmet a gyerekek melle
A kérdező hozzászólása: koszike:)
Egyetlen egyszer nem védekezünk megfelelõen párommal. MInt utóbb utána számoltam pont pé-m volt. :) Az eredmény 5 hónapja teszi egyre szebbé a napjaimat! Nyugi, össze jön, csak ne görcsölj rá! Sok sikert!
Szóval augusztusban kezdtük, remélem õ is hamarosan bekopogtat.

A párommal babát szeretnénk véllalni és nem tudjuk befolyásolná e az a baba egészségét hogy mi rokonok vagyunk. (a párom dádszülei és az én dédszüleim testvérek, tehát az ükszülők egyek) szerintetek ez befolyásolna valamit?

vártam már egyszer babát a páromtól de a baba 10 hetesen elhalt.20 éves vagyok.ez a baba lett volna nekem az első gyermekem.szerintetek vállalhatok minden gond nélkül babát.előre is köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Menjetek el genetikushoz és kérdezzétek meg, milyenek az esélyeitek egészséges babára.

Menjetek el genetikushoz és kérdezzétek meg, milyenek az esélyeitek egészséges babára.
Szia! Orvos vagyok. Ha nincs valamilyen ismert genetikai/öröklõdõ betegség a családban, akkor szerintem nyugodtan vállaljatok. (Ha van, meg kell nézni az esélyeket arra hogy jelentkezik a gyereketekben, és annak alapján döntsetek.) Sajnos az tény, hogy a véletlenszerûnél nagyobb így az esély hogy kijön egy betegség, de elég távoli ahhoz a rokonsági fokotok, hogy önmagában ez ne jelentsen akadályt. Hiszen akár véletlenszerûen is egymásra találhatnak olyan emberek, akik mindketten hordozói valamilyen betegségnek és az a gyerekek közt megjelenik. Vérfertõzésnek én egyébként nem neveznék ilyen távoli rokonsági fokot, szerintem ami elsõ unokatestvéreknél távolabbi, ott már nem olyan szoros a rokonság.
Imádom az ilyen kérdéseket, milliárd ember él a földön, miért egy rokonnal vagy együtt???? Az én családomban (mamám tesója a 2. unokatesójához ment férjhez) is elõfordult, 2 egészséges gyerek és 2 egészséges, valamint egy down-kóros unoka.. Ha ilyen szüleim -nagyszüleim lennének, akik miatt esetlegesen más emberi lény betegen születhet..hát én mélységesen megvetném õket.. Mint ahogy titeket is kérdezõ, nem hiszem el h nem találtál egy olyat aki nem a rokonod!
Szerintem ezt beszéld elöször meg az orvosoddal, vagy nõgyogyásszal neki mi a véleménye róla, mert akármilyen távoli rokonságban vagy a pároddal, még is rokonok vagytok, és ezt neveznék vérfertõzésnek.
Konzultáljatok genetikussal! Biztosan van megoldás. Az, hogy ki-kit szeret csak rájuk tartozik. A stílusra pedig tényleg nem ártana ügyelni, nem alsó tagozatosak, hanem felnõttek vagyunk.
Ja, és én nem pontoztam senkit sehová. utolsó
Nem feltétlenül a tartalommal volt a baj (erre vonatkozott a kérdés), hanem a stílussal, de azzal nagyon...
A válasz 0%-ban hasznosnak tûnik Akik lepontoztak azoknak üzenném, hogy nyugodtan alapítsanak családot a rokonaikkal. Csak majd csodálkozni nem kell, ha a gyerek vagy az unoka beteg.. (Y)
így van, orvossal beszéljétek meg! Én amúgy azt olvastam ezzel kapcsolatban, hogy nem is a gyerekeken jön ki a gond, hanem az unokákon majd, tehát a gyereketek gyerekénél lehetnek ebbõl gondok. bár nem tudom, hogy ez így ebben a formában mennyire necces, távoli ez a rokonság már a vérfertõzéshez
A kérdező hozzászólása: köszönöm azoknak akik értelmes válszt írtak. akik meg csak szidni tudják a másikat, azoknak üzenem hogy ez még nemrég derült ki hogy a párommal rokonok vagyunk.és azt szerintem meg nem válogathatja meg az ember hogy kibe szeret bele!!!!

6 éve dohányzom, fogamzásgátlót is szedek. Félek, ha a párommal babát szeretnénk, emiatt nem jönne össze! Persze ha eljön az idő, mindkettőt mellőzöm. Jogos lehet a félelmem?

Legjobb válasz: szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?

szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?
Párom is és én is évek óta dohányzunk és mindkettõ terhességem elsõre összejött! Persze ha összejön a dohányzást abba kell hagyni, vagy még mielõtt nekiálltok a babagyártásnak:) De attól hogy dohányzol/dohányoztál, a baba megfogan:)
Szia! Én már 10 éve dohányoztam, a párom ugyszintén, mégis elsõre összejött a baba.
Mielõtt terhes lettem, már 14 éve dohányoztam kisebb nagyobb szünetekkel, és már 7 éve fogamzásgátlót is szedtem folyamatosan, szünet nélkül. Párom is fõiskolás kora óta dohányzik. A baba 3-4 hónapon belül, mindenféle rásegítés, odafigyelés, "görcsölés" nélkül összejött.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg még nem tervezünk babát, de féltem ha eljön az idõ, baj lesz.A párom is dohányzik legalább 8 éve.Mondjuk alkoholt nagyon ritkán iszik.:-)Köszönöm a válaszaitokat, kicsit megnyugtattatok!Mondjuk úgy vélem hogy a dohányzás amúgy is káros, úgyhogy minden erõmmel azon vagyok hogy abba hagyjam/hagyjuk!Tartok attól is - hogy ugye minden embernek más a szervezete - nehogy örökletes legyen.Nõvéremnek elég nehezen jött össze a baba.Bár, mondjuk összejött...Hmmm
Persze! Egy herével is tökéletesen teherbe lehet esni spontán.
az ismerõsöméknek sikerült! Hajrá: ) csak egy erõs spermium szükséges.
hú, az én páromnak is. Akkor ez megnyugtató!
Simán lehet!!
Szia! A férjemnek is egy heréje van és mégis vannak gyerekeink.Igaz nehezebben jöttek össze, de nem akadály! Szedjen SupradinF-et, az nagyon jó hatással van, szerintünk! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Húú! Köszönöm a válaszokat nagyon örülök hogy van esély egy közös babára, a párám nagyon boldog lesz.

Pár napja szándékosan nem védekezünk a párommal, babát tervezünk. Holnap tüdőszűrés lenne, és nem tudom, hogy elmerjek-e menni?

Ha esetleg sikerült a beágyazódás, akkor azzal árthatok valamit, ha most elmegyek? Persze még nem tudom, hogy terhes vagyok-e, de nem is kizárt.

Legjobb válasz: Ha lehet, és meg tudod csinálni, ne most menj. Elég kicsi az a dózis, amit kapsz, és semmi bajod nem lenne tõle, de ha megteheted, inkább akkor menj, amikor már van baba, és legalább 12 hetes. Akkor már minden szerve kialakult. Tüdõszûrés elõtt egyébként megkérdeznek terhességrõl vagy annak gyanújáról is.

Ha lehet, és meg tudod csinálni, ne most menj. Elég kicsi az a dózis, amit kapsz, és semmi bajod nem lenne tõle, de ha megteheted, inkább akkor menj, amikor már van baba, és legalább 12 hetes. Akkor már minden szerve kialakult. Tüdõszûrés elõtt egyébként megkérdeznek terhességrõl vagy annak gyanújáról is.
Szerintem ne menjél. Menj el akkor, amikor már biztos nem vagy terhes. És NE menj el akkor, ha 12 hetes a baba. Terhes nõket tilos röntgenezni. Én terhesen vittem a kislányomat röntgenre, csak mellette kellett volna lenni, nem engem röntgeneztek volna, de még így is kiküldtek a helységbõl.
Ha lehet inkább ne menj.Én is csak a szülés után mentem.Ne kockáztass.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Nem megyek el!

A párommal babát tervezünk és nem vagyok benne biztos, hogy befolyásolna valamit a szteroid szedése a babának?

Legjobb válasz: Amúgy sem kellene ezzel kockáztatni az egészséget, de gyerekvállaláskor fõleg nem. Nagyon sok mindenre kihat a szteroid, pl. jelentõs hormonális hatások lehetnek.

Amúgy sem kellene ezzel kockáztatni az egészséget, de gyerekvállaláskor fõleg nem. Nagyon sok mindenre kihat a szteroid, pl. jelentõs hormonális hatások lehetnek.
Jó helyen van az itt is:) Inkább vegyen tápkieget.
13:47 ez a sors keze. Ha nem veszed meg ezeket a tápkiegeket balszerencséd lesz.
gyerekvállalás elött ne kokszolj, legalább 2 évig.
Ráadásul ha szeded (tabletta formában) és nem injekcióval vagy tapasszal juttatod be, akkor még súlyosabb a kockázat.
Vegyél whey (és vagy kazein, tojás fehérjét) alapanyag szinten is!! Így jóval olcsóbban jössz ki. Creatin monohydrátot, vagy creatin AKG-ét. Szénhidrát (dextro, malto, vitargo, palatinose) Esszenciális zsírsavak Például: 30-45g whey minõségi protein 30-45g szénhidrát (jobb Vitargo, palatinose), olcsóbb (dextróz, malto) 5-7g creatin monohydrát, vagy 3g creatin AKG 2-3g omega, vagy MCT olajpor 10-15g l-glutamin 3g HMB
hoppá ez rossz helyre ment. A kérdésre válaszolva. MEG SE PRÓBÁLD A SZTEROIDOKAT!!!!!!
Namost... 1) Csaj vagy, és terhesen akarsz szteroidozni... 2) Mindegy mi vagy, de arra gondolsz, hogy a férfi tag szed szteroidot, és a nemzésre kihathat-e... 3) A babát akarod szteroidozni Oo Melyik? :D

A párommal babát szeretnénk, nem védekezünk, 6-a körül kellene megjönnie, de kb 3 napja görcsöl a hasam, feszül a mellem, gyakran járok vizelni, szédülök, Lehetek terhes?

ha a menzesz miatt van szerintem korai, tesztet nem csináltam félek a csalódástól nagyon szeretnénk babát, egy pár órával ezel?tt folyást is tapasztaltam minimálisat.

Legjobb válasz: Ha 6-a körülre várod,akkor ha terhes is vagy, még csak pár napos,még be sem ágyazódott a petesejt,ilyenkor még ezeket a tüneteket nem igazán tapasztalhatod. Mellfeszülés,gyakori vizelés és szédülés amúgy is késõbb jön,ha elég hormon halmozódott fel. Egyértelmûen azért nem mondanám,hogy nem,mert nekem mindkét gyereknél 5-6 napos terhesen elõjöttek a gyanús jelek,ami nálam a disznó álmokat jelentette illetve,hogy mikor megkínáltak alkohollal még a szagától is majdnem összehánytam magam, egy korty sört sem tudtam meginni udvariasságból sem :) Ne stresszelj, neked sem biztos,hogy tipikus tüneteid lesznek,nem kell õket vadászni. Semmi baj,ha nem leszel rögtön terhes,van hogy hónapokig,évekig próbálkozik hiába egy teljesen egészséges pár, az is abszolút normális. Addig is legyél minnél egészségesebb, szedj terhesvitamint, hogy egészséges környezetben startoljon a pici :)

Ha 6-a körülre várod, akkor ha terhes is vagy, még csak pár napos, még be sem ágyazódott a petesejt, ilyenkor még ezeket a tüneteket nem igazán tapasztalhatod. Mellfeszülés, gyakori vizelés és szédülés amúgy is késõbb jön, ha elég hormon halmozódott fel. Egyértelmûen azért nem mondanám, hogy nem, mert nekem mindkét gyereknél 5-6 napos terhesen elõjöttek a gyanús jelek, ami nálam a disznó álmokat jelentette illetve, hogy mikor megkínáltak alkohollal még a szagától is majdnem összehánytam magam, egy korty sört sem tudtam meginni udvariasságból sem :) Ne stresszelj, neked sem biztos, hogy tipikus tüneteid lesznek, nem kell õket vadászni. Semmi baj, ha nem leszel rögtön terhes, van hogy hónapokig, évekig próbálkozik hiába egy teljesen egészséges pár, az is abszolút normális. Addig is legyél minnél egészségesebb, szedj terhesvitamint, hogy egészséges környezetben startoljon a pici :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod
A kérdező hozzászólása: de a folyás és höemelkedés jelentheti a beágyazódás végét is, nem? én legalábbis ezt olvastam

20 éves vagyok és a párommal babát szeretnénk, de ez miatt elég sokan bántanak! Más szerint is még korai?

Elég érettnek érzem magam, s???t... Nem akarok nagykép? lenni, de tényleg így van. A párom 32 éves, ? már régóta szeretne. Fél éve próbálkozunk kb, még nem nagy sikerrel. Az anyagi és családi hátterünk megvan, 2 éve vagyunk együtt, 1 éve együtt élünk, nagyon boldogon. Sokan bántanak ezért,hogy korai, meg gondolkozzak már stb... De tényleg tiszta szívb?l szeretnénk. Tervezgetem a nevét, a szobáját...Baba oldalakat olvasok reggelt?l estig... Szeretném..Nagyon:(

Legjobb válasz: Ha úgy érzed itt az ideje, akkor ne hallgass másra. Viszont azt vedd figyelembe, hogy tényleg nagyon fiatal vagy, a kapcsolatotok sem túl öreg, én pl még várnék a babával a helyedben. De rám se kell hallgatni mert mint írtam a te döntésed :)

Ha úgy érzed itt az ideje, akkor ne hallgass másra. Viszont azt vedd figyelembe, hogy tényleg nagyon fiatal vagy, a kapcsolatotok sem túl öreg, én pl még várnék a babával a helyedben. De rám se kell hallgatni mert mint írtam a te döntésed :)
11:00 maximálisan igazad van!!!!
Biológiai szempontból a legideálisabb korban vagy!!!!! Ez lenne a természetes, a legegészségesebb, és nem az, hogy várj 30 éves korodig. Ha megtehettem volna, én is sokkal elõbb szültem volna. De nálam nem úgy alakult.
szerintem ez csak a ti dolgotok, ha szeretnétek mind a ketten, akkor ne hallgass senkire, majd látni fogod, aki ezeket mondta, az lesz az elsõ aki jön, hogy: "megfoghatom", gügyü-gügyü, meg stb Ezt meg álszent dolognak tartom.
gyerek nélkül nem érzed magad teljes embernek? ennyi az életcélod 20 évesen?
A kérdező hozzászólása: Köszi :) )
Tisztán látod a dolgokat, és úgy veszem észre, tényleg komoly csaj vagy! Ne pánikolj, nincs vége az életnek, ha van egy gyereked!Sõt ezután kezdõdik! Gyerek mellett is lehet: tanulni, moziba járni, szórakozni. Legalább a nagyszülõk sem unatkoznak, mig vigyáznak a picire!Hajrá mindent bele!!!
Én csak sok sikert tudok kívánni, remélem, minél elõbb összejön a baba! Felelõsségteljes csajszi vagy, biztosan jó anya leszel.
csodálatosan leírtad hogy nem találtál munkát, ezért jöhet inkább a baba azt könnyebb megszerezni. gratulálok
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm:) Sokat jelent ez nekem, hogy van aki "támogat" még ha nem ismerlek titeket! Higyje el mindenki, hogy nagyon sokszor végigrágtam ezen magam és mindent átgondoltam...
Szia!nyugodtan készülj az anyaságra, egy 20 éves nõ teljesen érett minden értelemben. gondoljunk csak bele, a generacióváltást is kb.20 évben határozzak meg. van egy kollaganõm, aki 20 évesen szült, 40 évesen lett nagymama, szóval a lánya is 20 éves volt, , mikor szült. a hölgy, most 54 éves, a lánya 34, az lányunoka 14 éves. egyik szebb, mint a másik és nem kizárt, hogy 60 évesen dédi lesz. úgy, hogy ne add fel az álmodat és sok boldogságot Nektek. üdv.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak: csodálatosan kiforgattad és félreértetted a mondanivalóm, de ezzel sincs gond. Ha úgy érzed, hogy így van és te ettõl megnyugodtál, akkor örülök, hogy örömet szereztem.
A kérdező hozzászólása: 11:35: köszönöm. Teljesen igazad van! És az elzõ üzim nem neked szántam.
Ha úgy érzed, hogy menni fog, vágj bele. Én 22 éves vagyok, egy 8 hónapos kislány anyukája, és a párommal csináltunk 2-en egy vállalkozást. Egy vállalkozás nem egyszerû dolog, rengeteg szabálynak kell megfelelni, rengeteg dolgot kell intézni folyamatosan, és nem biztos, hogy annyi pénzt fog hozni, amennyit vár az ember. Kell hozzá szakma, sok befizetés, adó, járulékok stb. Tényleg komolynak tûnsz. Vágjatok bele, ha úgy gondoljátok. De egy stabil háttér nagyon fontos. Én szurkolok nektek!
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom. Utánanéztem, nem lesz egyszerû elindítani, de mindenképpen megpróbálom megvalósítani és ha úgy érzem., hogy sikerül, akkor sikerülni fog, csak pozitívan kell hozzáállni. Köszönöm szépen!
Szerintem nem tervezgessetek, hanem "csak éljetek". Ha összejön, akkor szuper, mert szeretettel várjátok, ha meg még nem, akkor annak is megvan az oka, de még mindig bõven lesz idõd rajta dolgozni:)
senkinek semmi köze hozzá, ez a te életed, ne hagyd h mások beleszóljanak.sok sikert a továbbiakban, és kívánom h sikerüljön és teljesüljön amit szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát. A párom fél attól, hogy 32 éves és milyen "idõs" lesz mire a gyermekünk 20 éves lesz. Természetesen mindenkinek saját maga kell döntenie arról, hogy mikor tudja vállalni a babát. Sok emberrõl tudok, akik itt vannak 30-35 évesen és a munka az elsõ nekik, nem hagyják ott, mivel nem biztos, hogy utána vissza tudnak menni, de addig addig, hogy kicsusznak az idõbõl. Van olyan ismerõsöm is, aki 40 éves és most szült, vagy egyáltalán nem vállalt gyereket, mert csak munka munka munka...
Szia!szerintem nem korai, pláne ha mind a ketten szeretnétek.Az én példám 29 éves vagyok, januárban volt a nagyfiam 9 éves, tehát 20 éves voltam én is és a párom is , mikor õ megszületett.Az életem legjobb döntése volt, hogy õ megszületett akkor, pedig csak 1 éve voltunk együtt.Azóta is együtt vagyunk, már férj-feleségként , van egy majdnem 4 éves kislányunk, és egy 3 hónapos kisfiúnk.Tehát teljes a család, tökéletesebb nem is lehetne, szerencsére nekünk is megvan az anyagi háttere ennek a nagy családnak.Ne huzd az éveket, a legjobb korban vagy a gyerekvállalás szempotjából.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a "támogatást". :) Korai érõ voltam mindig..Hogy is mondjam. Míg mások 17 évesen még tomboltak, nekem minden mást fontosabb volt és inkább a családommal voltam hétvégén. Nagyon házias vagyok, fõzök, mosok, takarítok már 13 éves korom óta, bár ez tudom, hogy nem olyan nagy dolog. Tényleg köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: 2.válaszolónak is nagyon köszönöm. :)
Ha tényleg megvan a megfelelõ anyagi és családi háttér, no meg mind a ketten nagyon szeretnétek, akkor nem szabad mások véleményével foglalkozni! Mindig lesz olyan aki megszólja a másikat bármi miatt. Az ilyenekkel nem kell törõdni. Sok sikert a babához, drukkolok nektek! :) Szép napot. 21/L
A kérdező hozzászólása: Egy kisbabának biztonság, anyagi háttér, gondoskodás és boldog, szeretõ család kell ELSÕSORBAN. Ha ezek megvannak, és tudatosan készülünk rá, hogy még jobb legyen, akkor miért kellene még várnom, ha szeretnénk is a babót nem?
10.56 vagyok megint -amúgy meg azt mondják, hogy a szerelemgyerekek a legszebbek, legokosabbak! :-) Akkor kell gyereket vállalni, amikor az ember még igazán szerelmes, boldog, m rózsaszín fellegekben úszkál, és nem akkor, amikor már tizenx éve benne van egy ellaposodott kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Ezzel teljesen egyetértek. Sokan már együtt élnek 10 éve és csak azért vállalnak gyereket, mert "korban vannak"... Közben a kapcsolatuk sem a legtökéletesebb.
Ne foglalkozz mások véleményével!Én 7 éve vagyok együtt a párommal!Most lesz az esküvõnk, és mind a ketten 25 évesek vagyunk!Én is vágytam már 20 éves koromban is egy babára, de mivel a párom is ennyi volt így õ még nem akart!Persze meg értettem Õt, csak most az a baj, hogy még mindig nem akar és már eltelt 5 év!Én meg csak várok és szenvedek!Igaz megszakítással vagyunk együtt és minden hónapban azon izgulok, hogy hátha becsúszik a baba!Persze közösen döntöttünk errõl a védekezésrõl, mert ha besikerülne, természetesen nem hagyna el, na meg a babát is szeretné, de még nem akar 100%-osan ráállni a dologra!Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha nektek is megvan minden anyagi körülmény, hogy feltudtok nevelni egy gyereket, ne foglalkozz, hogy mit mond más, mert nagyon szerencsés vagy, hogy nem kell a párodnak könyörögnöd, hogy legyen babátok!Sok sikert! Remélem sikerül döntened!
A kérdező hozzászólása: Vannak életcéljaim persze, de most a babó az elsõdleges. A másik meg az, 40 évesen is megvalósítható akármilyen cél. És aki aztmondja, hogy ez nem így van, annak nincs igaza.
A kérdező hozzászólása: 11:04: nagyon szépen köszönöm. És higgy benne, hogy nem kell sokat várni és a párod is teljesen rááll erre.
Ha megtehettem volna én már 18 évesen gyermeket vállaltam volna a párommal. DE! Fontosnak tartottam, hogy leérettségizzek, legyen szakmám, állásom, munka mellett fõiskolát végeztem, nyelvet tanultam. Most 26 évesen várom az elsõ babámat. Szerintem nem maradtam le semmirõl, és jó hogy egy kicsit elõre is gondolkodtam pl. munkahely terén lesz hova visszamennem, de ha másképp alakulna akkor is el tudok majd helyezkedni és nem tengek-lengek. Mondjuk nekünk majd 2 év próbálkozás után sikerült.
Teljesen igaza van a kérdezõnek. Azt a babát még föl is kell nevelni, mellette kell állni. Erre nagyobb esélye van, ha hamarabb vállalja a babát. Persze nem szólom meg azokat sem akik valamilyen oknál fogva késõbb szülnek. De hogy õszinte legyek én sem hagynám ki ezt a 30-cas éveim utánra. 21/L
Senkit nem lehet megítélni az "életcéljai" alapján. Másik: a gyerek nem életcél, hanem párhuzamos azzal, az itt most a kérdés, hogy mikortól lesz az. Ezt meg döntse el mindenki maga.
Szia! Áprilisban leszek 19, és már egy fél éve próbálkozunk babával.Eddig sikertelenül.Akinek elmonduk eddig mindenki le akart beszélni róla.De tojok más véleményére.A gyerekünk egy biztonságos csaláádi légkörbe fog születni.Mindene meglesz, és nagyon várjuk, nagyon fogjuk szeretni!

Az utolsó nőgyógyászati kivizsgáláson 2cm-es miómát fedezett fel az orvosom. Szeretnénk a párommal babát, de félek hogy ez akadály lehet. Okozhat gondot ez a terhesség alatt?

Legjobb válasz: SZia!Én nem vagyok orvos,de az egyik barátnõm hasonló szituban van mint te,neki 7 mm-es miómája van,a dokija azt mondta,hogy ettõl még nyugodtan lehet gyereke,és próbálkozzanak.A mióma egy jó indulatú daganat,ha kicsi,akkor nem igazán szoktak vele foglalkozni,úgy tudom.Ha nem vagy benne biztos,kérdezz meg egy másik szakembert,sok sikert a babához.Egy öreg róka

SZia!Én nem vagyok orvos, de az egyik barátnõm hasonló szituban van mint te, neki 7 mm-es miómája van, a dokija azt mondta, hogy ettõl még nyugodtan lehet gyereke, és próbálkozzanak.A mióma egy jó indulatú daganat, ha kicsi, akkor nem igazán szoktak vele foglalkozni, úgy tudom.Ha nem vagy benne biztos, kérdezz meg egy másik szakembert, sok sikert a babához.Egy öreg róka
Ez nem probléma nálam is 2 cm-es találtak mikor terhes lettem ne aggódj emiatt. Még az is lehet hogy terhesség alatt visszahúzódik.
nekem viszont más a véleményem. az egyik imserõsöm a mióma miatt vetélt el. Igaz teherbe esett, de el is ment nekik.
Szia A parom novere most 28 hetes kismama es neki is ugyan ez van. Vele minden a legnagyobb rendben van es a babaval is. Szerintem nem akadaly, de beszelj az orvosoddal, mert O tudja hol van pontosan es okozna e barmilyen gondot. Drukkolok, h minden a legnagyobb rendben menjen 10 hetes kismama

Miért nem akar a párom babát? Én már nagyon vágyom rá!

Már egy jó ideje egyre er?sebben vágyom rá, ? azt mondta esküdjünk meg, utána jöhet, ? is szeretné. Belementem, mégsem úgy áll a dolgokhoz. Amikor együtt vagyunk gondosan ügyel a védekezésre. Többször volt már téma, de max. annyit tudtam kihúzni bel?le hogy ? is szeretné, de akkor most mi is van? El vagyok keseredve, nem tudom mit tegyek. Kényszeríteni nem lehet az ilyesmit. Van/volt már valaki hasonló helyzetbe?

Legjobb válasz: Szia! Azt megkérdezhetem hány évesek vagytok?Most én is pont ugyan ebben a helyzetben vagyok.Már szinte be vagyok kattanva annyira akarom,és a párom is szeretne elméletileg,de hiába próbálom rávenni mindig új indokot talál ki,hogy még miért nem.Most jelenleg az,hogy fejezzem be az egyetemet,a következõ sztem nálunk is az esküvõ lesz amihez ugye pénz kell=legalább 2évet várni kell.:(( Én már belezakkanok.Arra is gondoltam,hogy titokban abbahagyom a fog.gátlót,utána ha jönne már õ is örülne,de félek,hogy rájönne,hogy direkt volt(mert állandóan ezzel zaklatom,kicsit gyanús lenne)

Szia! Azt megkérdezhetem hány évesek vagytok?Most én is pont ugyan ebben a helyzetben vagyok.Már szinte be vagyok kattanva annyira akarom, és a párom is szeretne elméletileg, de hiába próbálom rávenni mindig új indokot talál ki, hogy még miért nem.Most jelenleg az, hogy fejezzem be az egyetemet, a következõ sztem nálunk is az esküvõ lesz amihez ugye pénz kell=legalább 2évet várni kell.:(( Én már belezakkanok.Arra is gondoltam, hogy titokban abbahagyom a fog.gátlót, utána ha jönne már õ is örülne, de félek, hogy rájönne, hogy direkt volt(mert állandóan ezzel zaklatom, kicsit gyanús lenne)
Szerintem valami nyomja a lelkét lehet hogy õ is akarja de még nem készült fel rá és valamiért retteg a dologtól. Ezt csak úgy tudhatod meg tõle ha szépen finoman elbeszélgetsz vele a dologról és fontos hogy ne erõltessétek. Ha anyagilag nem vagytok rendben lehet azért nem akarja mert nagyon költséges egy baba el tartása.
Hát persze, azért van a szegényebbeknek több gyereke...
Egyébként, kedves Kérdezõ, nem gondolod, hogy egy kicsit sajátos, hogy itt a GyK-en próbálod vadidegenektõl megtudni azt, amit igencsak a kettõtök dolga lenne kibeszélni???
amúgy a nemed megkérdezhetem? az lenne a logikus, ha Te lennél a lány, mert õk hamarabb vágynak gyerekre, de az is ritka, hogy a fiúk ragaszkodnak az esküvõhöz... :-)
Kedves utolsó!Õ csak vigasztalást keres.Nem kérte, hogy hogy mondjuk meg mit tegyen csak kérdezte hogy ki volt már ilyen helyzetben.Ha kétségbe vagyok esve és nem tudom mit tegyek én is sokszor elõször ide írok!!!
A pasik bonyolultak :) Nálunk az volt a szitu, hogy tavaly a férjem nõvére bejelentette, hogy terhes. A férjem akkor elkezdte hajtogatni, hogy jó lenne már a gyerek. Én akkor még nem akartam, mert nem voltunk még házasok. Aztán fordult a kocka, amikor megszületett a nõvére babája, sajnos kis súllyal, koraszülötten. Valószínûleg a férjem megijedhetett ettõl és azóta igencsak visszafogta ezt a gyerek témát. Így most az a helyzet, hogy már megvan a házasság, amibe születhetne a gyermekünk, bennem is dolgoznak az ösztönök, de a férjem visszakozott. Sajnos ebben a helyzetben nincs mit tenni, várni kell türelemmel. Tudom, hogy mennyire nehéz, néha majd' beleõröl az ember, de szerintem nem tisztességes dolog ráerõszakolni az akaratunkat, vagy átverni a pasit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! én 25N vagyok, az ismerõseim körébe mindenhol a férfi erõltette az esküvõt a baba elõtt. Rengeteget beszéltünk már róla, kérdeztem hogy mi a baj, de nem kaptam érdemi választ. Csak el vagyok keseredve, tényleg nem értem õt. Persze erõltetni eszem ágában sincs, pont ezért olyan nehéz ez most nekem. Fogalmam sincs mennyi idõ kell még neki, vagy egyáltalán mi a gond, lehet hogy meg tudnánk oldani, de ahhoz tudnom kellene mit. (ezt neki is elmondtam már párszor) Azt mondja nem fél, vannak gyerekek a környezetébe, és van érzéke hozzá. Nincs hitelünk, meg tudunk élni az õ fizetésébõl. Valamelyik nap szóba került a karácsony, mondtam hogy én egy pocaklakóra vágyom a legjobban, rögtön témát váltott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!