Találatok a következő kifejezésre: A parom es szed (206 db)

Tegnap este lefeküdtünk a párommal és most először elment bennem. Tablettát szedek, mégis félek hogy teherbe eshetek. Lehetséges lenne?

Azért is félek mert aznap a tablettát kb 2 órával kés?bb tudtam bevenni. N?gyógyászhoz ma már nem tudtam elmenni, vagy felesleges lenne elmennem? Kell aggódnom?

Legjobb válasz: dehogy lehetsz az.feltéve,ha már egy hónapja szeded a gyógyszert.minden gyógyszernél más,az enyém 1hónap után védett a doki szerint.a két óra meg semmit nem számít.én se tudom mindig percre pontosan bevenni.én már 6éve szedem,még nem volt semmi problémám,pedig mindig elmegy bennem a párom.a lényeg,h azért szeded a gyógyszert,h védjen!!!!!!

dehogy lehetsz az.feltéve, ha már egy hónapja szeded a gyógyszert.minden gyógyszernél más, az enyém 1hónap után védett a doki szerint.a két óra meg semmit nem számít.én se tudom mindig percre pontosan bevenni.én már 6éve szedem, még nem volt semmi problémám, pedig mindig elmegy bennem a párom.a lényeg, h azért szeded a gyógyszert, h védjen!!!!!!
A kérdező hozzászólása: óh hálisten ez megnyugtató :) Egyébként már egy éve szedem a gyógyszert (1x egyéb betegség miatt abba kellett hagynom), de most 3 hónapja szedem ismét.
Dehogy lehetsz terhes. Nyugodtan elmehet benned a párod, ha tablettát szedsz. Az se aggasszon, hogy 2 órával késõbb tudtad csak bevenni a tabit, mert még a 6 órás késés is belefér.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jó a biztatás azért ilyenkor.:)
Biztos nem vagy az!!! :) Azért van a tabi, hogy elmenjen benned! 2 órás késés pedig nemsok.
nem baj
Miért lenne baj, ha nem tusolsz utána közvetlenül? Majd tusolsz másnap, nem probléma.
Nem baj, de higiéniai okokból nem árt...Ha belédment a barátod, nem biztos, hogy mindent ki tudsz nyomni magadból, és hát nem túl egészséges, hogy benned marad 1 napig a spermája...
Ez marhaság. Én sem szoktam utána a legtöbbször. Általában beteszek egy betétet, hogy ne a bugyimba follyon ki és annyi.
Nem baj és nem kell tusolni. Ha a fiúnak nincs nemi betegsége, a sperma kifejezetten elõnyös hatással van a hüvely nyálkahártyájára.

Terhes lettem, ma lett pozitív a tesztem. Alacsony rizikójú HPV-m van és a páromnak is, szedünk rá immunerősítő gyógyszert. Ugye nem lehet baja a babának?

Ugye nem lesz semmilyen baja? A dokik nem mondták, hogy m?teni kéne vagy, hogy vigyázzunk a teherbeeséssel.

Legjobb válasz: Nekem pár éve magas rizikójú HPV-m volt, amit akkor meg is kellett mûteni. A mûtét elõtt mondta a dokim, hogy ha akkor kiderült volna, hogy terhes vagyok, még az sem jelentett volna semmilyen veszélyt a születendõ babára. Akkor megmûtöttek, azóta minden rákszûrésen negatív lett és van egy 13 hónapos gyönyörû kislányom. :) Boldog babavárást!

Nekem pár éve magas rizikójú HPV-m volt, amit akkor meg is kellett mûteni. A mûtét elõtt mondta a dokim, hogy ha akkor kiderült volna, hogy terhes vagyok, még az sem jelentett volna semmilyen veszélyt a születendõ babára. Akkor megmûtöttek, azóta minden rákszûrésen negatív lett és van egy 13 hónapos gyönyörû kislányom. :) Boldog babavárást!
A párod gyógyszerszedése 100%, hogy nem baj. :) Isoprinosint szedtek amúgy? Nekem is HPV-m van, terhesség alatt is volt. Egészséges babám született. De a gyógyszer tájékoztatóján nézd meg, hogy terhesen lehet-e szedni, mert ha nem, akkor inkább függeszd fel, amíg nem beszélsz orvossal. Annyi kockázatom volt, hogy mivel nekem szemölcseim voltak a hüvelybemenetnél, felmerült a császár lehetõsége, mert a baba szülés közben fertõzõdhet és meg is vakulhat. Szerencsére semmi baj nem lett. Boldog babavárást!
Szia! Nekem is van/volt (?) HPV-m, engem tavaly megmûtöttek és jelenleg 26 hetes vagyok. Semmilyen probléma nincs, és a dokim is teljesen megnyugtatott, hogy nem is lesz emiatt. És most idén jó lett a szûrésem eredménye, aminek nagyon örülök! Az E-vitamint nyugodtan szedheted, nekem az elején plusszban kellett is.
A kérdező hozzászólása: Jaj de jóóó, nagyon megnyugtattatok!Párom szedi az isoprinosint, én csak E vitamin kapszulát, azt folytathatom?Nincsenek szemölcseink, se neki se nekem. Jaj annyira boldog vagyok most!!!Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Boldog babázást nektek!
Szia!Mikor kiderült, hogy terhes vagyok, akkor csináltak rákszûrést és akkor derült ki, hogy HPV-m van.Nem kell gyógyszert szednem és azt mondta a doki is, hogy nem lesz belõle baja a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is a választ!Jó, akkor szedem továbbra is az E vitamint. Az egyik problémám akkor megoldódott, a másik, hogy hogyan mondom el a páromnak és a családomnak a nagy hírt...még csak 21 vagyok és nem tervezett volt(bár én 7 éves korom óta erre vágyom)
Védett vagy már.
"Mikor kezdheti el az elsõ csomag szedését? - Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban. A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Ez a betegtájékoztatóban van. Ennyit arról, hogy nincs benne... Olyan bogyó nincs, amiben nincs benne, hogy mikortól véd, ez olyan alap dolog! :-) Ne aggódj!
elvileg igen már védett vagy. de ha nem jön idõben meg akkor természetesen vegyél egy tesztet, vagy menj dokihoz. 27/L
Szia! Ugyan fiú vagyok, de fogamzás gátlás terén van némi tapasztalatom!Párom Yasminnelle-t és Lindindette 20-at szedett, mint minden gyógyszerhez, ezekhez is volt betegtájékoztató.Szerintem a tiedhez is van, abban minden meg van válaszolva a kérdésedre! Egyébként meg van egy oldal ahol minden este tudsz chat-en beszélni egy nõgyógyásszal szerintem próbálkozz nála ha nem egyértelmû az betegtájékoztató leírása! Viszont ez említett tabletták, betegtájékoztatója szerint már az elsõ levél, véd 2 hét után, azaz ha két hete szeded a gyógyit már védve vagy!Egyébként is ki írna fel manapság olyan fogamzásgátlót amihez 124332514142 levelet be kell szedni h védjen... Szerény véleményem szerint ha már a 2. levelet szeded és nem hagytál ki tablettát, védve vagy! 24/f
11:21-es vagyok, nem értem, mirét vannak lepontozva a válaszok, mindenki okos dolgot írt! :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Am a 2. válaszolomnak csak annyit h igen van hozzá betegtájékoztató és ez nicns benne hogy mennyi idõ után véd! hidd el többször is átolvastan és nincs...ezért kérdeztem!
szerintem a 2. válaszoló pont as betegtájékoztatóból szedte azokat az infókat amiket leírt :D

Már 1éve nem szedek gyogyszert és szeretnénk már kis babát a párommal. És még eddig nem sikerült sajnos Most mit tegyek?

Legjobb válasz: Nekünk sem sikerült - pedig állítólag minden rendben. Nekünk már csináltak vérvételt, meg a férjemet megvizsgálták. Most nekem akarnak petevezetékátfújást, mert több ötletük nincsen.

Nekünk sem sikerült - pedig állítólag minden rendben. Nekünk már csináltak vérvételt, meg a férjemet megvizsgálták. Most nekem akarnak petevezetékátfújást, mert több ötletük nincsen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat amugy én már voltam orvosnál és nekem semi bajom. Majd a párommal is el megyek
Ezek mind igazak, de valószínûleg csak egy orvos fogja tudni megállapítani, hogy mire van szüksége a szervezetednek. Menjetek el egy kivizsgálásra, lehet, hogy tényleg csak egy hajszálon (mondjuk egy gyógyszeren) múlik az egész. Ennyi idõ után meg felesleges kísérletezgetni, hogy ezt meg azt elkezded szedni. Lehet a párodnak kell valami segítség. De persze az is lehet, hogy semmi szervi bajotok nincs. De ezt itt senki nem tudja megállapítani, csak egy orvos!
Kisvuknak igaza van, az E vitamin segíthet, ha esetleg a nyálkahártya vastagodásával lennének gondok! :)
Én anno, amikor abbahagytam a gyógyszert voltam nõgyógyásznál, õ akkor azt mondta, ha 1 évig nem jön össze, akkor menjünk orvoshoz és kivizsgálnak.
Én épp úgy tudom, hogy a 2-3 napi az túl gyakori, mert ha jó napon is csináljátok, már nem olyan erõsek, nem jutnak el ahova kell. A peteérés a period közepe körül van. Próbáld kitalálni mikor az elsõ mensi naptól számold a napokat a következõig. Aztán megfelezed, és a következõ mensi elsõ napjától számolod a napokat. Akkoriban vehetsz néhány tesztet is , hogy tutibb legyen, és kétnaponta nézed középtájon. Egyébként pedig ha összevissza válaszokat kapsz itt, és nem elég, akkor keresd csak fel az orvosod, és õ azért van, hogy ebben segítsen (többek közt). Nem egyetlen esete lennél, akinek ilyesmirõl kell beszéljen.
Legyetek együtt 2-3 naponta, akkor nem tudjátok elkerülni a peteérést! Amúgy meg szedj E-vitamint! A gyógyszer ugyanis vékonyítja a méhnyálkahártyát, és így nehezebben, vagy egyeltalán nem tud beágyazódni a pici! Az E-vitamin viszont vastagítja! Ajánlom a vitanorma E-vitaminját! 1500.-, és 2 hónapra elegendõ! Mi december óta próbálkozunk, de sajnos baba nálunk sincs! Mi még az elején vagyunk, de azért jó lenne! :)
Nekem se sikerült még, és mi dupla ilyen régen próbálkozunk már. :( Próbálkozzatok tovább, majd csak sikerül.
Elõször is legyél biztos benne, tesztekkel meg lehet tudni, hogy mikor ovulálsz, és akkor legyetek együtt. Ha biztos voltál, megtörtént és mégsem, akkor orvos tud segíteni. Mi is 1 plusz évet próbálkoztunk és csak kiderült, hogy a nem megfelelõ napokon.
Voltál orvosnál, és semmi bajod?? Na ez egy kicsit erõs kijelentés, hidd el, tapasztalatból beszélek. Mindenképp meddõségi központot javasolok, ha nem akarjátok húzni az idõt sokáig.

Mitől lehet az, hogy a párom sokszor szédül és néha elájul?

Legjobb válasz: Alacsony a vérnyomása és lehet, hogy vashiánya is van.

Alacsony a vérnyomása és lehet, hogy vashiánya is van.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nehezen tudom rávenni, hogy orvoshoz menjen.
Én is sokszor alig bírok megállni, le kell ülnöm, mert érzem összeesek. Nekem a bélrendszeremmel van gond, nem szívódnak fel rendesen a vitaminok a bélfalon, és így mindig valamilyen vitaminhiányom van, meg a hasam is sokszor fáj. Meg a doki mondta hogy kicsit vérszegény is vagyok, pedig szoktam enni sokat, meg zöldségeket is vitamint is, aztán mégis. Én ilyen sovány sápadt vagyok. Néha amikor betömök egy rakat vitamint pl supradint, akkor egy hétig jobban vagyok, de aztán megint kiürül az egész, de én már megszoktam. Meg a vérnyomásom is tök alacsony mindig, szal agyvérzést nem fogok kapni, az tuti :)
Legvalószínûbb, hogy alacsony a vérnyomása, vagy vashiányos vérszegénységben szenved. Igyon több folyadékot, sportoljon. Nem ártana kivizsgáltatni.
A kérdező hozzászólása: Legutóbb a cukormérés után kerülgette az ájulás és huszon túli.
Több oka lehet ennek, úgy ahogy elöttem is felsorolták. Feltélenül orvoshoz kell fordulni, mindegy hány éves. Vérnyomámérés, vérvétel, cukormérés stb..
Egyszoval kimerult szervezet, de lelki problema is lehet, amikor folyamatos lelki terheles all fenn.
jobb esetben éhség, vitaminhiány, vashiány, rosszabb esetben vérnyomásprobléma, cukorbetegség, még rosszabb esetben neurológia probléma
Hany eves? Ez valami errendszer problema, tehat feltetlen az orvoshoz kell menni. Figyeljetek meg azt, hogy az ajulast pl. milyen tunetek jarulnak es mar igy mondjatok meg az orvosnak, hogy jobban feltudja merni azt, hogy mi lehet az ok.
Nekem is ilyen bajom van, még csecsemõ koromban rögtön besárgultam, úgyhogy ki kellett cserélni a véremet, most is kicsit vérszegény vagyok (21/L). Ezen kívül én is nagyon vékony és sápadt vagyok, hiába sportolok, ugyanez van velem is, régebben el is ájulgattam, úgyhogy elmentem kivizsgálásra. A doki azt mondta, van ilyen, preszinkóma a neve, de nem súlyos, csak figyelni kell rá, hogy rendszeresen egyek, mert ha nincs bennem elég energia, leesik a vérnyomásom, fõleg nagy tömegben, ahol nincs levegõ (buszon a reggeli csúcsban ájulgattam leggyakrabban). Úgyhogy erre figyelmeztesd a párodat is, illetve ha már rosszul van, mindig legyen nála vmi kis kaja, és üljetek le vhova (én már nem szégyellem, ha rosszul vagyok, megmondom vkinek h legyen szíves átadni a helyét.) Ha idõben leül, és rendszeresen (3-4 óránként) eszik semmi gáz nem lesz!
de MIÉRT?? MIÉRT van ennyi hülye nõ? hol szúrják el? nevelés, vagy nincs megfelelõ felvilágosítás?? miért nem védekeztek??????
Így van.elég nagy esélyed van a terhességre!
Elég nagy az esélye.
A kérdező hozzászólása: 27-28 naposak a ciklusaim
Hát akkor nagy valószínûséggel terhes vagy. Hacsak tegnap nem vettél esemény utánit. Szex után 48 óra elteltével már nem vehetd be. Minél elõbb beveszed, annál kevesebb az esélye hogy megmarad a baba.
Az esemény utáni 72 oráig beveheto! Nemértem... a sok okos ember osztani szeretné az eszet, közben maga sem okosabb. Egyébként elvileg menzeszed után a 3. napon terméketlen idöszakodan voltál, de erre nem lehet hivatkozni, hiszen bármikor lehet peteérésed... és ugye a felelötlen szexböl elöbb-utobb baba van. Mindenesetre nyugodj meg. A következö menzeszed napjan meg tesztelj. Legközelebb pedig vigyazzatok! Nem jatek életekkel játszani...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm , de ha netán terhes lennék mennyi idõ elteltével lehet érezni a rosszulléteket, vagy kívánosságot?
Meg van rá az esély, hogy terhes lehetsz.
NEM NEM NEM lehet érezni semmit!!!! ha 03.08.-án ESETLEG teherbe is estél, legkorábban kb. 4 hét múlva érezhetnél bármit is!
Lehet érezni 2 héttel az aktus után a jeleket, de kinél-hogy, van, akinek csak hónapok elteltével jelentkezik. Nézd, ha nem akarsz babás lenni, látogass el a nõgyógyászodhoz, kérhetsz tõle injekciót, esetleg kérdezd meg mit ajánl, míg idõben vagy :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, Köszönöm !
Minél hosszabbak a ciklusaid, annál kevesebb esély van rá. Ha pl 30 napos ciklusaid vannak akkor nem valószínû, de ha 26, akkor már elég jó esélyed van rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !
A ciklust vérzéstõl vérzésig számítják. Tehát ha neked 2 vérzés között 28 nap telik el, akkor 28 naposak a ciklusaid. Az, hogy hány napig tart a vérzésed, az nem a ciklust jelenti. És ha védekezés nélkül szexeltek, akkor van esély mindig a terhességre. Ha nem akartok még babát, akkor remélhetõleg ez volt az elsõ és egyben az utolsó, hogy így csináltátok. Ha nem jön meg legközelebb, akkor csinálj tesztet!
A kérdező hozzászólása: 21
5-6 napos ciklus? Most komolyan hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: ja és a ciklusaim 5-6 naposak szoktak lenni!
A kérdező hozzászólása: De ha az esemény utáni tablettát beszedtem akkor semmi esély rá?
Szerintem is. Esemény utáni tabletta segíthet. Most nem emlékszem hogy 48 vagy hány órának kell eltelnie...
Ha nem akartok gyereket akko elég nagy felelõtlenség volt!
Ha nem túl hosszúak a ciklusaid, akkor nagy esélyed van.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Vasárnap csínáltam egy tesztet. az aktus után 16 nappal. A mensesemnek viszont csak tegnap kellett volna megjönnie, nem jött meg... pedig pontos szokott lenni. Terhességi jeleim viszont nincsenek . Teszteljek mégegyszer? ha igen akkor mikor? vagy forduljak orvoshoz? ( okoskodók válasza nem érdekel)
koran van peteeresed?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, mert szerintem nem most kellene, hogy legyen ovum...Csak gondoltam megkérdezem, hogy esetleg, hátha...? De iszom a cickafark teát meg szedem az E-vitamint..
13:58 Álmodozz...csak szerencséd volt :)
Persze, hogy akkor is.
Már akié!Az enyém az elsõ szemtõl véd!
Simán, öt nap alatt még nem véd. Fõleg ha nem a mensi elsõ napján kezdted el szedni.
Milyen tablettátszedsz?Mikor kezdted el szedni? Vannak olyanok, amelyek ha a mensid elsõ napján kezded azonnal védenek!
Hány éves vagy?
Ne vegyétek már ilyen játéknak a szexet! Föleg ha nem rég volt abortuszod...nem is értem, nekem sztem egy jo ideig nem is lenne kedvem szexelni utána és ha fogamzásgátlot kezdenék el szedni mindenképpen megvárnám az egy honapot már csak elövigyázatosságbol is ha már egyszeer megtörtént a baj. Sztem lehetsz terhes!
Én is Diane-t szedek. Ha nem az elsõ naptól szeded, akkor egy hétig kell kiegészítõ védekezés! Ha az elsõ naptól akkor az elsõ bogyó után véd.
sztemja:S
A kérdező hozzászólása: Aha ertem! bar en most tenyleg nemtudom, h jokor vettem e be :S....
A kérdező hozzászólása: igazad van, felelotlenek voltunk! amugy 19
egy nõgyógyász szakorvostól tudom, hogy a 14.naptól véd a tabletta N
A kérdező hozzászólása: Diane35-ot szedek ... ugy volt h meg tisztulodtam az abortusz utan 6honapig.... es ugy jott meg h meg 2napig barna folyasom volt, akkor nem vettem be, majd a harmadik nap vereztem, akkor be is vettem a tablettat...
A kérdező hozzászólása: De az a helyzet h nem reg volt terhessegmegszakitasom....akkor is? :(
Símán lehetsz terhes megint.
14:00-nek Szerinted csak viccbõl írják rá a betegtájékoztatójára és biztos csak hülyéskedett az orvos is, amikor azt mondta, hogy ha a mensim elsõ napjától szedem, akkor azonnal védettséget ad??!
Amit a kérdezõ szed, az is az elsõ naptól véd, de csak ha a mensi elsõ naoján kezdi el!
Mert a fogamzásgátló lerövidíti a menstruáció idejét, és kevesebb vér is távozik.
igen, egyébként tényleg. nekem az utóbbi idõben van, hogy vér szinte nincs is, csak barnásfolyás (4 éve szedem)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!