Találatok a következő kifejezésre: A paradicsom, uborka, a (30 db)

A hétvégére beharangozott hideg árt a paradicsomnak, uborkának, paprikának?

5 fok lesz hajnalban, félek, hogy itt, Borsodban esetleg talajmenti fagy is.

Legjobb válasz: A paradicsom mínusz 2-ig túléli, a többi fagyérzékeny nemigen. Szerintem azonban a leghidegebb lesz az az 5 fok, nem az átlagos. Párás, esõs idõben nem szabadna mínuszba átcsapnia.

A paradicsom mínusz 2-ig túléli, a többi fagyérzékeny nemigen. Szerintem azonban a leghidegebb lesz az az 5 fok, nem az átlagos. Párás, esõs idõben nem szabadna mínuszba átcsapnia.

Az uborkámnak, és a paradicsomnak pettyes a levele. Miért? És milyen házipraktikát tudnátok ellene ajánlani?

Legjobb válasz: Elõször pontosan keresd meg, hogy mi a baja, ezt nézd át: http://www.edenkert.hu/novenydoktor/novenyvedelem/paradicsom..

Elõször pontosan keresd meg, hogy mi a baja, ezt nézd át: http://www.edenkert.hu/novenydoktor/novenyvedelem/paradicsom..
Lehet mozaikvírus is.
A kérdező hozzászólása: AZ MI?

Törpe höri megeheti a paradicsom meg a kígyó uborka héjját?

Legjobb válasz: persze! :) http://torpehorcsog.hu

Nem tudom, de én inkább le szoktam hámozni az aranyhörcsögeimnek.
Megeheti, de az enyém általában nem szokta, csak kirágja a belsejét :)
Hát persze, de arra viszont nagyon figyelj, hogy ne legyen vegyszeres, mert attól könnyen elpusztulhat! Mosd meg egyszer és az pont elég lesz.
A paradicsomnak a zöld részei a mérgezõek, a héját eheti, de áltban a belsejét eszegetik ki az ubinak is meg a pardicsomnak is. :)


Hol találok olyan oldalt ahol kép vagy video van arrol hogy a paradicsomot uborkát gyümölcsöt hogy lehet szépre kifaragni?

Legjobb válasz: http://zoldsegfaragas.lap.hu/ http://www.peresztegin.eoldal.hu/ http://www.mommo.hu/media/Gyumolcsfaragas_--_Dinnye_4 http://zoldsegfaragas.hupont.hu/ http://www.youtube.com/watch?v=nIbbWhwrDxE&feature=fvw http://www.youtube.com/watch?v=tzwheAv8dSI&feature=related ilyesmire gondoltál? Konkrét leírás, lépésrõl-lépésre nem igazán van, de hátha ebbõl tudsz vmit meríteni:)

Uborkát és paradicsomot azt tudom h. nyersen mindig lehet fogyasztani :) a paprikát nemtomXD
A barátnõd jól csinálja.

Paradicsomot uborkát hogyan kell lefagyasztani a babának?

Itt olvastam, hogy valaki a gyümölcsöket folpakba csavarja adagonként és úgy zacskózza. Lehet így a nyers patadicsomot, ubit is. Meg kell hámozni ezeket?

Legjobb válasz: Szerintem nyersen ilyeneket nem jó fagyasztani, mert sok benne a víz, csak trutyi lesz, ha felolvasztod... Inkább hámozd meg, magozd ki, fõzd meg, paszírozd át, turmixold és úgy tedd adagonként el (jégkockatartóba) De amúgy pont ez a kettõ egész éveben beszerezhetõ, szerintem felesleges szórakozni vele... (én pl soha nem adtam uborkát a lányomnak, paradicsomot is igen ritkán...)14 hós

Szerintem nyersen ilyeneket nem jó fagyasztani, mert sok benne a víz, csak trutyi lesz, ha felolvasztod... Inkább hámozd meg, magozd ki, fõzd meg, paszírozd át, turmixold és úgy tedd adagonként el (jégkockatartóba) De amúgy pont ez a kettõ egész éveben beszerezhetõ, szerintem felesleges szórakozni vele... (én pl soha nem adtam uborkát a lányomnak, paradicsomot is igen ritkán...)14 hós
Az én lányom meg hisztizik a paradicsomért, rengeteget kap most szezonba. Fagyasztani szerintem hámozva-magozva turmixolva érdemes, én legalábbis úgy csináltam. Uborkát nem tudom hogy lehetne a babáknak.
én simán, nagyobb darabokba vágva és vékonyra szeletelve is fagyasztottam le uborkát. hagyom felengedni magától, fõzve adom a babámnak, mi pedig rendesen salátának esszük.

Van paprika, paradicsom, uborka palántám, de a viharok meg nagy esők miatt nem merem kiültetni, beérhetnek a tejfölös dobozokban, vizes flakonokban is?

A paradicsomon már vannak kis zöldek...

Legjobb válasz: Esetleg egy nagy cserében van esély rá,de az uborka nem valószínû így sem.

Esetleg egy nagy cserében van esély rá, de az uborka nem valószínû így sem.
Ezeknek meglehetõsen nagy, szövevényes, sûrû gyökerük van, egy tejfölös pohár (még ha nagy is) vagy vízes palack nem lesz elegendõ nekik. Ha kiülteted megvédheted õket egy föléjük húzott kis fólia alagúttal. http://www.kertpont.hu/uj/kertpont.php?menu=cikk&CId=235
* egy bizonyos korig.:)
Szerintem várj hétvégéig, akkor lesz alkalmasabb idõ a palántázásra. Ha tépett palánták, adj kis vízet a gyökereknek, s hûvös helyre tedd. Nekem is maradt még sárgadinnye és füszerpaprika hétvégére.

Mit csináljak a paradicsommal és az uborkával, ha lekaszabolta őket a jégeső?

Némelyik növényt félbevágta a jég, a paradicsomok felét vízbe raktam, hátha kihajt. A paradicsom csupa sár. Használ a tejes permet neki egy sima vizes lemosó permetezés után vagy csak ártok vele?

Legjobb válasz: Erõs rezes permetszerrel permetezd meg õket. A paradicsom jól gyökeresedik a száránál is, de földbe kell rakni.

Erõs rezes permetszerrel permetezd meg õket. A paradicsom jól gyökeresedik a száránál is, de földbe kell rakni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak az a baj, hogy a gazdaboltba csak szerdán tudok eljutni, mert suliba járok, ezért keresek vmi alternatívát rezes permetlé helyett átmenetileg.
csinálj lecsót

A paradicsom, az uborka, a saláták(fejes, jég, galambbegy stb. ) és a gomba tényleg semleges?

Ez azt jelenti, hogy ecetes vizes salátát akármikor készíthetek ezekb?l, kivéve gyümölcsnapon?

Legjobb válasz: igen, tényleg. ecetes salátában cukor van, így azt nem. meg az ecet savas és marja fogyokurás gyomrot. elég a sok gyümölcs sava nem még ecetet is neki. de amúgy sima paradicsom szószt amiben semmi nincs mondjuk te raksz bele bazsalikomot, oregánot ehetsz tésztához meg húsokhoz is. vagy salátát mindenhez.

igen, tényleg. ecetes salátában cukor van, így azt nem. meg az ecet savas és marja fogyokurás gyomrot. elég a sok gyümölcs sava nem még ecetet is neki. de amúgy sima paradicsom szószt amiben semmi nincs mondjuk te raksz bele bazsalikomot, oregánot ehetsz tésztához meg húsokhoz is. vagy salátát mindenhez.
Nem. Majd estefele.
Ne locsold, kiéghet.
Ha van rá lehetõséged csak a földjüket locsold, hogy vizet kapjanak, de ne úgy, hogy a leveleik is vizesek legyenek, mert akkor megégnek.
Nem szabad ! Mivel ki égnének . Ilyen idõben ( melegben ) csak 7 elõtt vagy este 8 után szabad csak locsolni mikor már lehûlt valamennyire.
De az a legjobb, ha reggel locsolsz, amikor még hûvös van, és nem melegedett át a föld.
Vagy a sorok között csinálj kis vájatokat = utat a víznek, este odateszed a slagot, megnyitod, és majd megtelik vízzel. Mire vége az esti filmnek, akkor kész az árasztás. Éjszaka a víz alaposan átjárja a földet, a gyökerek megszívják magukat, és másnap már tökéletesen bírják a meleget.
Felejtsd el csak megégeted a növényeket. Szerintem este olyan 7-8 óra fele kezdd el locsolni. Vagy reggel olyan 6-7 óra körül. Én mindig este locsolok meg néha reggel ha korábban kelek fel magamtól.
6-os vagyok. Ezt az árasztásos módszert apósom csinálta a paprika-paradicsom és a szõlõ esetében. Amikor készen volt az árok-rendszer, este 7-8 óra körül beindította a locsolót, a slagot odarakta, és mielõtt lefeküdtek volna, kiment és elzárta a vizet. Akkorra készen volt az árasztás. Max. közben 1x kiment megnézni, hogy minden rendben van-e.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!