Találatok a következő kifejezésre: A papíromon áll van egy (7 db)

A papíromon az áll van egy 3 cm cystám a petefészkemben. Jelenleg 10 hetes terhes vagyok, a dokim nem mondott semmit. Lehet ez a hatással a baba fejlődésére, vagy az én egészségemre?

Legjobb válasz: A baba annál jobban védve van, hogy a ciszta bármit is árthatna neki. Ezek a ciszták általában maguktól felszívódnak, valószínû, erre vár az orvosod is. Nem hinném, hogy megbolygatják, neked sem fog gondot okozni. Ha marad, terhesség után tovább figyelik. Nekem miómám volt a méhemben, ahhoz sem nyúltak és el is tûnt magától. A terhesség megváltozott immunállapot, ezek rutindolgok. Ne aggódj, nem lesz baj!

A baba annál jobban védve van, hogy a ciszta bármit is árthatna neki. Ezek a ciszták általában maguktól felszívódnak, valószínû, erre vár az orvosod is. Nem hinném, hogy megbolygatják, neked sem fog gondot okozni. Ha marad, terhesség után tovább figyelik. Nekem miómám volt a méhemben, ahhoz sem nyúltak és el is tûnt magától. A terhesség megváltozott immunállapot, ezek rutindolgok. Ne aggódj, nem lesz baj!
A dokik tudni fogják, hogy mit tegyenek vele, te meg kérdezz nyugodtan, hogy tisztában légy vele, hogy mi van veled. Ha nem zavarja a babát, szeritnem nem fogják bántani, de az is lehet, hogy kihajtják, vagy meglézerezik. Ne félj, bajban bitos nem hagynak.)
szia! nekem is volt ystám a terheség elején aztán magától felszívódott.a baba védett helyen van nem lesz semmi gond biztosan. egy 6 hónapos baba anyukája:)

Egyedül álló anyaként nevelem kisfiamat és családi pótlékot szeretném igényelni azt mondják ahhoz kell egy igazolás! A családi pótlékos papír meg van de azt honnan lehet letölteni amin az igazolás van hogy egyedül nevelem?

Legjobb válasz: A családi pótlék igénylésen van egy rész ahol nyilatkozni lehet az egyedül állóságról. Ezt nem minden esetben kell külön igazolással igazolni. Családi pótlék esetében egyedül állónak számít pl. az is aki tanul, ilyenkor kell iskola látogatási igazolás. Az elvált vagy hajadon családi állapotot tudtommal nem kell semmivel külön igazolni. http://drimmun.com/csaladi-tamogatasok/csaladi-potlek.html A link alja fele megtalálod, hogy ki számít egyedülállónak és ezt mikor és mivel kell igazolni.

A családi pótlék igénylésen van egy rész ahol nyilatkozni lehet az egyedül állóságról. Ezt nem minden esetben kell külön igazolással igazolni. Családi pótlék esetében egyedül állónak számít pl. az is aki tanul, ilyenkor kell iskola látogatási igazolás. Az elvált vagy hajadon családi állapotot tudtommal nem kell semmivel külön igazolni. http://drimmun.com/csaladi-tamogatasok/csaladi-potlek.html A link alja fele megtalálod, hogy ki számít egyedülállónak és ezt mikor és mivel kell igazolni.

S. O. S. :Egy szemészeti lelet csak az ambuláns lapból áll vagy kell hozzá a kis papír is, amin nyilak vannak, meg a dioptria?

Azt hiszem ez utóbbit elvesztettem....

Legjobb válasz: Kérdésedben a válaszod. Mivel adtak 'kis papírt' is amin rajta van a dioptria érték, a cylinder érték, a szemtengely érték, a pupillatávolság ésatöbbi ezért ez is hozzátartozik a lelethez. E nélkül szemüveget nem fognak neked adni. Vagyis mégis, pl a Tescoban.

Kérdésedben a válaszod. Mivel adtak 'kis papírt' is amin rajta van a dioptria érték, a cylinder érték, a szemtengely érték, a pupillatávolság ésatöbbi ezért ez is hozzátartozik a lelethez. E nélkül szemüveget nem fognak neked adni. Vagyis mégis, pl a Tescoban.


Sehogy. Amíg él, húzhatja a hasznait.
Gondolom te nem mûvelted, azért adta oda használatra a nagybátyádnak, akkor most miért akarod mégis mûvelni?
A kérdező hozzászólása: Szerettem vna mûvelni, csak unokabátyám az orrom alá tartotta az aláírt papírt. Tulajdonosként csak van valamilyen jogom. Nem?
Jogod van eladni. De a hasznát nem élvezheted, arra való a haszonélvezeti jog. Az a jog pedig a nagyanyádé.
A kérdező hozzászólása: És mégis mit tehetek? Valami megoldást segítsetek találni.
Nem tudsz mit tenni. Nincs semmi jogalapod rá. Ráveheted valahogy a nagyanyádat, hogy mondjon le a haszonélvezeti jogáról, de az unokabátyád 5 évig akkor is biztosítva van. Az 5 év lejártával használatba veheted az 50%-odat.

Használt robogó vásárlása előtt állok, ha forgalomban részt veszek egy 50 ccm-es robogóval kell-e hozzá valami papír (B-s jogsim van, a kérdés a robogóra vonatkozik)?

Ugye a hirdetések között van papírokkal v anélkül, így merült fel ez a kérdés.

Legjobb válasz: kötelezõ biztosítás, adásvételi

kötelezõ biztosítás, adásvételi
Papír nélkülit ne vegyél. Valószínûleg lopott...

A párommal van közös gyermekünk együtt lakunk! De papíron egyedül állonak vagyok jelentve és más a lakcímunk! Hogy így megigényelheti az adókedvezményt a párom?

Legjobb válasz: Csak az kérheti az adókedvezményt, aki közös háztartásban él a gyerekkel. Az elvált apák sem igényelhetik, még akkor sem, ha fizetik a gyerektartást.

Csak az kérheti az adókedvezményt, aki közös háztartásban él a gyerekkel. Az elvált apák sem igényelhetik, még akkor sem, ha fizetik a gyerektartást.
Nem havi 10. 000Ft adókedvezményrõl lemondtatok havi 1.000Ft-tal több családiért, és még hazugságban is nevelitek a gyereket.
Annak, hogy az élettársad is érvényesíthesse a családi kedvezményt egyetlen akadálya lehet: Te egyedülállóként kaptad a magasabb összegû családi pótlékot a gyermek/gyermekek után. Ha ez nem így volt, akkor semmi akadálya annak, hogy Õ is érvényesíthesse a családi kedvezményt még akkor sem, ha nem egy a lakcímetek. Ugyanis ez nem feltétel sem itt, sem a családi pótlékra jogosultságnál. Elég, ha a háztartásában neveli a gyereket, és errõl egy ellenõrzéskor nyilatkozik az adóhatóságnak.

Ha valaki regisztrálva van pályakezdő munkanélküli (álláskereső) ként, és munkába áll egy cégnél, kell valamilyen papírt elkérnie és elvinnie a munkaügyi központból a munkáltatónak?

Legjobb válasz: Sima Start kártya, vagy Start Bónusz kártyát kell igényelni a munkábaállás elõtt, ez járulékkedvezményt ad nekik. A Start Bónuszt 3 havi munkaügyi regisztráció után lehet kérni az adóhatóságtól, és a munkaügyi ad igazolást, hogy addig regisztrált álláskeresõ voltál. Ezeket csak közvetlenül a munkábaállás elõtt érdemes kiváltani, mert ahogy kiváltod, úgy elkezd lejárni, de az önéletrajzba beírhatod, hogyha jogosult vagy valamelyikre. http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=ma_tamogatas&switch-cont..

Sima Start kártya, vagy Start Bónusz kártyát kell igényelni a munkábaállás elõtt, ez járulékkedvezményt ad nekik. A Start Bónuszt 3 havi munkaügyi regisztráció után lehet kérni az adóhatóságtól, és a munkaügyi ad igazolást, hogy addig regisztrált álláskeresõ voltál. Ezeket csak közvetlenül a munkábaállás elõtt érdemes kiváltani, mert ahogy kiváltod, úgy elkezd lejárni, de az önéletrajzba beírhatod, hogyha jogosult vagy valamelyikre. http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=ma_tamogatas&switch-cont..
Azt te mondhatod magadra, hogy pályakezdõ vagy, de jogilag ilyen kategória nem létezik. Olyan létezik, amit te beidéztél: "a tanulmányai befejezését követõen elsõ ízben létesít foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt, vagy ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyt és e jogviszony létesítését megelõzõen megbízási szerzõdés, vállalkozási szerzõdés alapján vagy egyéni vállalkozóként sem végzett munkát" Ennek meg ugye nem felelsz meg, szóval a sima Start kártyára nem vagy jogosult. De tovább is kéne olvasni, azért ajánlottam a figyelmedbe a Start Bónusz kártyát. Ennek a feltételei ugyanis: "Start Bónusz kártya Kártyára jogosultak köre: A 2004. évi CXXIII. törvény (Pftv.) alapján Start Bónusz kártya kiváltására jogosult: a 3 hónapig álláskeresõként folyamatosan nyilvántartott személy, vagy az a személy, aki a gyermekgondozási segély (a továbbiakban: gyes), a gyermekgondozási díj (a továbbiakban: gyed), a gyermeknevelési támogatás (a továbbiakban: gyet), valamint az ápolási díj folyósításának megszûnését követõ egy éven (365 napon) belül kíván foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesíteni, vagy aki a gyermek egyéves korának betöltését követõen, e gyermek után igénybe vett gyes folyósítása mellett kíván munkát vállalni, feltéve, hogy foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban nem áll, feltéve, hogy nem rendelkezik érvényes Start, Start Plusz vagy Start Extra kártyával." Úgyhogy ha 3 hónapig voltál regisztrálva, akkor jogosult vagy erre. Nyomás a munkaügyihez igazolást kérni errõl, azzal meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kiváltani a kártyát, ha már megvan a szerzõdés aláírásának az idõpontja. Ha meg nem volt meg a 3 hónap regisztráció, akkor ígyjárás. Akkor elõbb az legyen meg. De ha amúgy is alkalmaznak, akkor mit érdekel...?
Nem. Viszont elvileg be kell jelenteni az elhelyezkedést a munkaügyiben, még a munkábaállás elõtt. Ha ezt nem teszed meg, akkor, ha kaptál volna tõlük valami ellátást, akkor ezt visszakövetelik. De mivel pályakezdõként nem kaptál, ezért egy másfajta, komoly szankcióval sújtanak, ha nem jelented be idõben: 2 hónapig nem regisztrálhatsz újra álláskeresõként! Hát úgy vigyázz magadra :P
A kérdező hozzászólása: hát ez tényleg gáz... (hagy ne mondjam kik, vagy inkább mik azok a magyarok által igencsak kedvelt embernek nem annyira nevezhetõ hiperpigmentált élõlények, akik ezekbõl a segélyekbõl élnek..) kösz a sok infót :D örülök hogy még normális emberek is vannak ebben a szerencsétlen országban, ha nem is sok~
A kérdező hozzászólása: hát jó... csak azért vagyok teljesen összezavarodva, mert a munkaügyin azt mondták, hogy amíg nincs 365 nap munkavállalói jogviszonyom, addig pályakezdõnek számítok. (a start kártyánál más, mert ott ott van hogy csak ha "elsõ ízben létesít munkaviszonyt", de mivel akkor is pályakezdõ vagy ha egy évnél kevesebbet dolgoztál, ezért az még igaz rám. dehát zavaros az egész idióta sóher rendszer. >.<
Ezek a szóbajöhetõ lehetõségek, ugye? "25. életévét be nem töltött pályakezdõ álláskeresõ, vagy a foglalkoztatás megkezdését megelõzõ 16 hónap alatt legalább 12 hónapig, 25. életévét be nem töltött pályakezdõ álláskeresõnek nem tekinthetõ személy esetében 8 hónap során 6 hónapig álláskeresõként volt nyilvántartva" Egyik se áll meg nálad. Nem vagy pályakezdõ, mert már foglalkoztatva voltál. A másiknál meg 6 hónap a feltétel, mikor még 3 hónap sincs meg. Bár kérdezd a munkaügyit, de sztem ugyanezt fogják mondani.
A kérdező hozzászólása: noha nem tudom ez mikori, de ha jól értelmezem, akkor mégiscsak jár valami támogatás a munkáltatónak, csak azért ha valaki pályakezdõ álláskeresõ és nem töltötte be a 25-öt.
A kérdező hozzászólása: ezt találtam még: Támogatás állapítható meg azon munkaadó részére, aki: vállalja a hátrányos helyzetû álláskeresõ, továbbá megváltozott munkaképességû álláskeresõ munkaviszony keretében történõ, legalább 12 hónap idõtartamú foglalkoztatását, a támogatás iránti kérelem benyújtását megelõzõ hat hónapban azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonyát a mûködésével összefüggõ okból, rendes felmondással nem szüntette meg, továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy a munkaviszonyt a támogatás folyósításának idõtartama alatt mûködési körében felmerülõ okból, rendes felmondással nem szünteti meg, továbbá a munkaviszony közös megegyezéssel sem szûnik meg. A támogatás szempontjából hátrányos helyzetû az a személy, aki álláskeresõ és: legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, vagy a foglalkoztatás megkezdésekor az ötvenedik életévét betöltötte, vagy 25. életévét be nem töltött pályakezdõ álláskeresõ, vagy a foglalkoztatás megkezdését megelõzõ 16 hónap alatt legalább 12 hónapig, 25. életévét be nem töltött pályakezdõ álláskeresõnek nem tekinthetõ személy esetében 8 hónap során 6 hónapig álláskeresõként volt nyilvántartva
A kérdező hozzászólása: köszi a sok választ. én is olvastam a start bónuszt, de sajnos nem volt még meg a 3 hónap regisztrált idõm, úgyhogy bukta. engem egyébként nem érdekelne, a munkaadót érdekli ez. de ezek szerint most abszolút nem vagyok semmire jogosult ><
A kérdező hozzászólása: szóval akkor most pályakezdõ vagyok, de start kártyát mégsem igényelhetek? nem kapok se ellátást, se semmit, senkitõl egy forintot se.
A kérdező hozzászólása: értem, viszont az a helyzet, hogy volt kemény két hétig munkám, be is volt jelentve, de felmondtak. így is pályakezdõnek számítok, mert még nem volt 365 nap munkavállalói jogviszonyom, viszont az már nem igaz rám, ami itt a start kártyánál van, hogy "a tanulmányai befejezését követõen elsõ ízben létesít foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt, vagy ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyt és e jogviszony létesítését megelõzõen megbízási szerzõdés, vállalkozási szerzõdés alapján vagy egyéni vállalkozóként sem végzett munkát. "
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. azt esetleg nem tudod, hogy valami, bármi támogatást kap-e utánam a munkáltató, mert regisztrált pályakezdõ álláskeresõt alkalmaz? (akár TB, vagy bármi..)
A kérdező hozzászólása: állampolgársághoz kötni a segélyeket szerintem alap lenne, de én ahoz is kötném, hogy csak az kapjon aki már dolgozott tisztességgel valamennyit. mert "tudjukkik" élnek a segélybõl munka nélkül, a magyarok nem igazán, õk egyre késõbb vállalnak gyereket, mert elõször meg kell élniük munkával. emellett röhej szerintem az is, hogy ECDL vizsgákra, meg hasonlókra nem lehet már felvételihez pontokat kapni, nyelvvizsgára is keveset, arra meg ha kisebbséghez tartozik valaki, vagy terhes, arra igen.. lassan minden számít, csak a tudás nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!