Találatok a következő kifejezésre: A papíromon áll (69 db)

Most vagyok 20 éves. '98.10.16-án voltam mellkasröntgenen (amúgy, nem tudom, miért). A diagnózis, ami a papíron áll, mit jelent? Befolyással lehet ez az egészségemre? Kapcsolatban áll néhány dologgal, amiket mostanában érzek?

Még miel?tt v.ki megkérdezi, miért csak most merült fel a kérdés: csak most volt hajlandó ideadni a személyes papírjaimat anyukám.

Legjobb válasz: http://www.orvostudakozo.hu/kerdezzen itt ird le egy tüdögyógyásznak,ha valaki õ tudni fogja.Vagy radiologudnak,ök csinálják a rtg-mr-ct...

http://www.orvostudakozo.hu/kerdezzen itt ird le egy tüdögyógyásznak, ha valaki õ tudni fogja.Vagy radiologudnak, ök csinálják a rtg-mr-ct...
Elõször is menj el a háziorvoshoz, és kérdezd meg tõle, ez fontos.Valószínü hogy kivizsgálások jönnek, ez nem negatív lelet. Nem akarom bántani anyukád, de ez hatalmas felelötlenség volt tõle, hogy gondolta hogy bedobja a fiókba, oszt jóvan?Eszem megáll.
Nem lehet hogy asztmás vagy, azért kapsz nehezebben levegõt? Egyébként ha nagy baj lenne, elvileg szólt volna a tüdõszûrõs asszisztens hogy vizsgáltassad ki. Ha meg nagyon nem vagy nyugis, vidd el a háziorvosodhoz, õ biztosan tudni fogja! :)
Igen, sajnos én is hiába tépem a szám minden lehetséges fórumon, hogy tanuljanak már meg magyarul írni az orvosok? Ki a francnak írják a leleteket, maguknak?
A kérdező hozzászólása: Az aorta az oké, tudtam eddig is, hogy mi, de ezek a latin szavak, hogy "basalisan", meg ilyenek, azt kerestem latinszótárban, van nekünk itthon, de nem találtam. Köszönöm a válaszokat, még írhattok!
szia! A cor magyarul szív, az aorta a legnagyobb, szívbõl kiinduló artéria. Valószínû a szíveddel lehet valami, kérdezd meg a háziorvost! Lehet megnagyobbodás, vagy elmozdult a kép.
Mindenképp, mert a negataív ez lett volna " aorta eltérést nem mutat" Ha pedig nincs komoly legalább megnyugszol, a házidoki még ha nem is mondta el, utolag illett volna kontroll rtg-t csináltatni.Vagy ha van pénzed rá, akkor magánuton tüdögyogyászhoz menj, õ kivizsgál rendesen.
A kérdező hozzászólása: Igen, elmondhatta volna vagy õ, vagy az orvos, hogy ez mit jelent konkrétan. Nem tudom, lehet-e komoly baj, mert pl. amikor repültem (kétszer egymás után, ráadásul hosszútávú, nemzetközi járaton utaztam), nem volt semmi bajom a hányingeren kívül, de azt legyõztem 1 szem Daedalon bevételével. Szóval kérdezzem meg a dokit. Értem.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok asztmás, és nem dohányzom. Ezeken a leleteken érthetõbben is leírhatnák, hogy mi újság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket, megnézem!

Az állam miért kölcsönzi a papír és fémpénz szimbólumokat az MNB-től és miért fizet ki minden évben 5600 milliárd forintot a kamatra, ahelyett, hogy saját magának állítaná elő?

Legjobb válasz: A papír és fémpénz NEM szimbólum, hanem torvényes fizetõeszköz az országban. Az állam ( ha a kormányra gondolsz) nem kölcsönzi az MNB-tõl és nem is fizet érte kamatot. Pénzt sem állíthat elõ. Az MNB is a magyar államhoz tartozik. Õ gondoskodik a szükséges pénzmennyiség nyomtatásáról és a forgalomba hozataláról.

A papír és fémpénz NEM szimbólum, hanem torvényes fizetõeszköz az országban. Az állam ( ha a kormányra gondolsz) nem kölcsönzi az MNB-tõl és nem is fizet érte kamatot. Pénzt sem állíthat elõ. Az MNB is a magyar államhoz tartozik. Õ gondoskodik a szükséges pénzmennyiség nyomtatásáról és a forgalomba hozataláról.
Az MNB Nem magánbank, hanem a Magyar Államhoz tartozik, és mûködésérõl a magyar Parlamentnek kell beszámolnia. Attól függetlenül, hogy az Európai Banknak is tagja. Ha nem tartozna az államhoz, akkor az Elnökét sem a magyar Miniszterelnök jelölné ki és hagyná jóvá a Parlament.
A kérdező hozzászólása: - ,
A kérdező hozzászólása: A jegybank független és nem tartozik az államhoz.

Ha felsofoku nyelvvizsgat akarok csinalni, akkor melyiket celszeru? Nem a papir a lenyeg, csak szeretem magam megmerettetni es megtudni, hol allok tudasilag.

Valami magyar, vagy ielts, vagy cambridge, esetleg valami mas?

Legjobb válasz: Ha csak a tudásszintedre vagy kíváncsi nyelviskolák szoktak indítani próbanyelvvizsgát ami az általuk tartott éles nyelvvizsgák anyagára épül. Olyan 5-10ezer forintba kerül vizsgaközpontontól függõen. Vagy ha szeretnél róla papírt is de nem akarsz sokat költeni Telc, Ecl, Euro. Aztán ha már minden nagyon megy és nem sajnálod rá a pénzt egy CPE (Cambridge Esol) C2-t érdemes megpróbálni. Ha csak sima felsõfokot szeretnél akkor IELTS ugyanolyan nehézségû, de ha C2-es szintet akkor szerintem a CPE könnyebb. Lehet hogy most nincs szükséged papírra de ha teheted érdemes egy CPE vagy IELTS-t beszerezni késõbb még jól jöhet.

Ha csak a tudásszintedre vagy kíváncsi nyelviskolák szoktak indítani próbanyelvvizsgát ami az általuk tartott éles nyelvvizsgák anyagára épül. Olyan 5-10ezer forintba kerül vizsgaközpontontól függõen. Vagy ha szeretnél róla papírt is de nem akarsz sokat költeni Telc, Ecl, Euro. Aztán ha már minden nagyon megy és nem sajnálod rá a pénzt egy CPE (Cambridge Esol) C2-t érdemes megpróbálni. Ha csak sima felsõfokot szeretnél akkor IELTS ugyanolyan nehézségû, de ha C2-es szintet akkor szerintem a CPE könnyebb. Lehet hogy most nincs szükséged papírra de ha teheted érdemes egy CPE vagy IELTS-t beszerezni késõbb még jól jöhet.
A kérdező hozzászólása: Koszi! Ezek azok amik nem evulnek el, igaz?
Nemzetközi gyakorlatban az IELTS és TOEFL a nyerõ, a többit komoly/akadémiai pozícióra nem fogadják el. Ezeket frissíteni is kell, vagy igazolni, hogy használtad. De poénból persze bármilyet lehet csinálni, itthon jó az is.
Ha olyan kell ami nem évül el, akkor menj ECL-re vagy BME-re.-
Nézd meg az egyes vizsgaközpontok honlapját, hogy milyen fajta feladatokat szoktak adni egy ilyen vizsgán.
a barátnõd papírján mi állt?Hogy érted hogy átver?
Én is azt mondanám, hogy ilyet orvos nem ír le, hogy 2 hetes terhesség... mert az még nem is terhesség... Ez hülyeség. Viszont van egy másik hozzászólnivalóm is. Nem tudom, melyik az elkeserítõbb: ha ilyen témában hazudunk, vagy hazugságra kényszerülünk a partnerünkkel szemben, vagy ha nyomozunk utána. Ez nem ítélet, csak elszomorított a kérdésed... Ha terhes, és valóban babát vár, akkor nagyon sajnálom a helyzeteteket, és remélem, hogy a baba (ha megszületik) ennél sokkal tisztázottabb helyzetbe kerül, mint ahol most tartotok... :(
2 hetes terhesség nem állhat egy papíron, ahogy ezt már sokan leírták. Akkor minden nõ terhes lenne a ciklus közepén :) Vagy elírtad a hetek számát, vagy... És tényleg szomorú történet a tietek, függetlenül attól, hogy terhes-e vagy nem a barátnõd, bizalom terén rosszul álltok.
Bizony, kamuzik. Aki kicsit is ért hozzá, tudja, hogy 2 hetes terhesség egyszerûen nem létezik. Ilyet orvos nem ír le :)
Biztos, hogy két hét volt írva?
A kérdező hozzászólása: Igen 2 hét ilyet nem néznék félre.
Akkor ez tényleg nagy szemétség a részérõl! Mondd neki, hogy szeretnéd elkísérni ultrahangra :)
És amúgy mi az oka annak, hogy ennyire palira vesz? Ne értsd félre nem rossz indulatból kérdezem. Gondolok itt arra, hogy már nagyon rég együtt vagytok, te nem akarsz babát, esküvõre kényszerít, stb. Ahogy azt már néhány hozzászóló írta, a bizalom nem teljes köztetek, valami nincs rendjén, ezt elõbb tisztázni kéne. Mert azt szerintem a b.nõdnek is tudnia kéne, hogy manapság egy terhességgel nem lehet egy férfit "megfogni". Lehet, nem ártana ezt tisztázni, hogy téged akar annyira megtartani, hogy mindent latba vet, vagy csak hülyének néz... Mikor fogsz errõl beszélni vele? Megírod majd, hogy mi volt? Szerintem többen nagyon kíváncsiak lennénk a fejleményekre. Remélem csak egy "félreértés" és téged szeret annyira, hogy minden hülyeséget elkövet, hogy megtartson, és nem valami sunyi dolog áll a háttérben. Szurkolunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat. Miután szakítottunk utána állt elõ ezzel a hírrel és elvileg magán dokinál volt. Majd úgy alakitom a dolgokat, hogy ha nem engedi, hogy elmenjek vele orvoshoz akkor végleg vége.
Hát ez olyan mint egy szappanopera.Ha hazudik nem értem, hogy csinálhat ilyet ez nem normális dolog.És mit teszel ha kiderül igaz a hír és érkezik a pici? Kitartást neked és ne engedd, hogy hülyének nézzenek!!!
Sajnos tipikus eset szakításkor ezzel elõjönni, de rémesen átlátszó és szánalmas.
Nekem is a dokim csak az 5. héten látott egy 4mm-es petezsákot. Ezen kívül semmit és csak késõbb kellett, hogy visszamenjek, hogy egyáltalán van e életjelenség. 2 hetes terhességrõl nem beszélünk, a legkorábbi az a 4 hetes
Nekem a dokim 5 és fél hetesen látta elõször a petezsákot, elõtte egy héttel még a teszt nem mutatott terhességet!
Igazából egy orvosi lelet. Adatokkal stb. Rajta van, h XY hány hetes gravida. Nagyon más nincs rajta. Ezzel a lelettel kell menni a védõnõhöz. Mert nagyon béna másolatot láttál, vagy egyáltalán nem láttál papírt?
Inkább leírnám ha nem gond!Hivatalos adatok mint a kórház neve, címe, telefonszáma.Az állapotos nõ személyes adatai:személyi szám, taj szám, anyja neve stb.Majd attól függ pontosan hány hetes és milyen vizsgálaton vesz részt.Pl. egy ultrahangos papíron rajta vannak a magzat méretei, egy magzat vagy esetleg több, magzatvíz mennyiség, terhesség ideje.Persze változó is lehet, mert ahogy mondom függ mikor milyen vizsgálaton vett részt.Egyébként ha nem vagyok tolakodó mibõl gondolod, hogy átver?
Nekem -természetesen az adataimon kívül- rajta volt, hogy "élõ, intrauterin magzat" (tehát méhen belüli) Diagnózis: terhesség bizonyított sine morbo Utolsó menstruáció dátuma is szerepelt, ill. az , hogy ultrahangos vizsgálat történt, és hogy 7 hetes a magzat!:) És 11, 6 mm :)
Én magánrendelõben voltam, azon értelemszerûen nincsenek kórházi adatok, csak az orvosi rendelõé és az enyém. Kaptam egy uh-képet, rajta van a leleten az utolsó menses ideje, "egy élõ magzat" (ekkor már volt szívhang), és hogy hány hetes terhes vagyok.
gravida, uretusz, crl, grvs.:, um. valami ezek közül szerepel a papírokon? Alap adatok: vizsgálatot végzõ intézmény és doki adatai, a gravida adatai, Majd a terhesség adatai
A kérdező hozzászólása: Igen hasonlók voltak de magában a lap fura nekem olyan szedett vetett az egész tetején az intézmény neve + a beteg adatai és az alján annyi h 2hetes terhes kb 3idegen szó van és ennyi semmi más. Valóban ennyit írnak le?
Mit vártál, oklevelet? Van rajta pecsét? krixkreax aláírással? Minden adat stimmel, akkor ennyi. Nekem az elsõ leletem még szakadt is volt, nem jól tépte le a nyomiról, a másodikon minden volt, csak, h terhes vagyok az nem, vissza kellett kocognom, h bocsi kérek újat, szóval kézzel van ráírva, hogy mennyi idõs terhes vagyok és társai...
Ha az van rajta, hogy 2 hetes terhes, akkor biztosan átver, mert ilyet nem írnak. A minimum, aminek szerepelnie kell, hogy 4 hetes. Ennél korábbi terhességrõl nem adnak papírt. (A terhesség korát az utolsó menstruációtól számolják.) A nõ akkor 2 hetes terhes, amikor éppen fogamzóképes még, tehát akkor eshet teherbe.( A kommentedben írtad, hogy 2 hetes áll a papíron.)
Utolsónak igaza van: ha 2 hetes terhesség áll a papíron, akkor azt biztosan nem nõgyógyász állította ki.
Nekem is gyanús, két hetes terhesség papíron....fura. Viszont én a helyedben vennék a patikában tesztet, és kérném, hogy csinálja meg. Amúgy kb te is tudhatod, hogy mikor volt meg neki utoljára, ebbõl is ki tudod számolni, hogy hány hetes lehet. És egy kis érdekesség, nekem a hatodik hétig még a doki sem láttam, hogy van-e baba, nem tudta visszaigazolni a terhességet. Volt egy nagyon halvány pozitív tesztem, és ennyi.
Az is elég, ha veszel egy olcsó terhességi tesztet (drogériákban vagy gyógyszertárakban kapható) és megkéred, hogy most "pisiljen egy terheset". ;)

S. O. S Rákszűrésnél nektek mi áll a papíron? Bőv. Lent.

Tegnap voltam ráksz?résen,és az orvos nem túl sok jóval szolgált. Levette a kenetet és be ecsetelt valamivel,az mi lehet? Soha nem volt nekem ilyen. a papíron rajta van,hogy diagnózisok és az áll ott, hogy Sz?r?vizsgálat méhnyak daganatának kimutatására.Nektek is ez áll rajta? Mindig nyilal a hasam alja, és a méhnyakrák tüneteib?l 1 nem pont nem illik rám az 5b?l. Van okom aggódni?

Legjobb válasz: ???? Mindenkinél így zajlik a méhnyakrák szûrés. Ez még nem az eredmény, hanem a kérõ papír. Te laikus nyelven méhnyakrák szûrésnek hívod, hivatalos formában meg: szûrõvizsgálat méhnyak daganatának kimutatására.

???? Mindenkinél így zajlik a méhnyakrák szûrés. Ez még nem az eredmény, hanem a kérõ papír. Te laikus nyelven méhnyakrák szûrésnek hívod, hivatalos formában meg: szûrõvizsgálat méhnyak daganatának kimutatására.
A kérdező hozzászólása: De voltam, van már egy kislányom is. De kb. 4hónapja kezdõdtek a tünetek :S alhasi fájdalom, sex közbeni fájdalom, vérzés, váladékozás.
Szerintem is méhszájsebed lehet. Bár dokit váltanék sürgõsen. Mi az, hogy nem mond semmit? És te miért nem kérdeztél rá?
Várd meg mi lesz az eredmény. Nem voltál még citológiai vizsgálaton?
2. vagyok. Csak hogy jobban értsd: a tüdõszûrés, és a mellkas röntgen is ugyanaz. Tudtad?
Akkor várd meg az eredményt - többet fog mondani, mint itt bárki.
ha leecsetelt akkor lehet méhszájseb..nekem is volt régen ecsetelték és elmult attól lehet sex után vérzés és alhasi fájdalom..

Valószínűleg megszűnik a munkaviszonyom. Mennyi idő / hány nap áll rendelkezésemre, hogy a papírokat megnézethessem szakemberrel, mielőtt bármit aláírok?

1998 óta dolgozom ugyanannál a cégnél,2009-ben született a gyermekem és most járt le a Gyes. Sajnos a cégnek nincs munkája, ezért nem tudnának foglalkoztatni tovább.A közös megegyezés a legjobb, ha kifizetik a végkielégítést és a felmondási időt?

Legjobb válasz: Akkor írod alá a papírokat, amikor akarod. Egyébként szakember nagyjából 10 perc alatt átnézi neked.

Akkor írod alá a papírokat, amikor akarod. Egyébként szakember nagyjából 10 perc alatt átnézi neked.
végkielégítést és felmondási idõt felmondással is ki kell fizetniük. Ha közös megegyezést szeretnének, ennél többet kellene ajánlaniuk...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igazából én is abban bízom, amit a Második Válaszoló írt.

Ismerősöm vett egy tachográfos teherautót. Állítólag ha csak a telephelyen áll és nincs fuvar akár napokig sem, akkor is kell róla papírt vezetni. Hol lehet az ehhez szükséges nyomtatványt letölteni, vagy megvenni?

Legjobb válasz: Igen,sõt,tachográfnak is kell benne lennie,amit 24h-ként cserélnek.Én sima 1 lapos"tehergépkocsi menetlevelet" használok.Ezt bármelyik papírírószer boltban beszerezheti. Nem kell mást bele írnia,mint "telephely címe-állás fuvarra-illetve a végén szabadságos papírt kell a tachográfon szereplõ,menetlevélen lévõ személy részére kitölteni".

Igen, sõt, tachográfnak is kell benne lennie, amit 24h-ként cserélnek.Én sima 1 lapos"tehergépkocsi menetlevelet" használok.Ezt bármelyik papírírószer boltban beszerezheti. Nem kell mást bele írnia, mint "telephely címe-állás fuvarra-illetve a végén szabadságos papírt kell a tachográfon szereplõ, menetlevélen lévõ személy részére kitölteni".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!
ez ettõl azért kicsit bonyolultabb formanyomtatványt kell kitölteni
Hát ez nem így van. Gondoljatok bele pl.: ha valaki Zuglóban lakik panelban, de a telephely mondjuk valahol a városon kívûl van, vagy pl.: Fót-on az naponta járjon ki korongot cserélni? Hát nem NYomatat magának egy úgynevezett "tevékenységigazoló lap"-ot azaz szabis papírt, netrõl lelehet tölteni
Engem is az érdekelne, hogy például a hétvégi 2 napon - ha amúgy sem lenne munkaideje - kell-e neki minden hétvégére ezt a tevékenység igazolási marhaságot kitölteni. Azt tudom, hogy betegsége, rendes szabadsága idejére, ha dolgozott ugyan, de nem a teherautóval közlekedett igen, de ilyen esetben is kell-e? Egyik ezt mondja, a másik azt. A rendeletbõl nekem nem egyértelmû, vagy mégis az? csak én nem tudom elfogadni ezt az újabb baromságot? Elõre is köszönöm a válaszokat!
Soha nem megy egy nap 50 km nél többet nem is kell tachograf óra.

Ma két szívhangot hallottak és most már másodszorra és a doki mondta és poénból, hogy de jó ketten vannak. A papíron is az áll hogy két embrió látható. Akkor tuti biztos, hogy ikreim vannak?

Köszönöm szépen!Miután az orvosom megvizsgált elköszönt és elment.Ezért kérdezem,hogy biztos-e a dolog?A n?vér meg csak odadta a papírokat.

Legjobb válasz: Ha a papírra is az van írva, akkor BIZTOS! Gratulálok

Ha a papírra is az van írva, akkor BIZTOS! Gratulálok
Jaj, de jó! Két baba.. Hát nem lesz könnyû, de nagyon nagy boldogság! Én is gratulálok a babucikhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gratulációkat is!
gratulálok! Megkérdezhetem, hányadik héten derült ki???
Gratulálok én is, ikreid lesznek:)
A kérdező hozzászólása: Persze, 12+1 napos vagyok ma és ma láttam mikor hazajöttem és az uh-n is mondta a doki, de nem tudtam(tudom)felfogni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Ja és plusz van még kettõ van egy 15 hós kislányom, egy 8, 5 éves fiam(de nem vérszerinti a fiam)+a két babuci a pocakomban:)
:D Sok boldogságot:)
Szia!Bocsi az offért, de szeretném megkérdezni, h voltak ikrek a családotokban?Én is vágyok ikrekre.
Igen, akkor ikrek, gratulálok! Azért a dokid elláthatott volna egy-két jó tanáccsal. Nekem hármasikreim lesznek, de szép fokozatosan derült ki a 12. hétre, hogy hárman lesznek. Viszont mikor kettõrõl volt szó, már akkor hasznos tanácsokkal ellátott a dokim. Mert azért sokkal jobban oda kell figyelni ikerterhességnél. Hisz figyelembe kell venni, hogy egy nõ egyszerre egy gyerek kihordására van "kitalálva". Szóval mindent óvatosabban kell csinálnod. Sokszor ilyenkor már kiírják a kismamát, mert veszélyeztetett terhességnek számít. Ja, és ne félj elõre semmitõl, hogy nehéz lesz, meg ilyesmi (mert sok ilyen reakció lesz!) Fõleg, ha már gyakorlott anyuka vagy. Boldog babavárást kívánok!
Röviden, minden rendben van. :) Nagyon jó, hogy beilleszkedett a feje, valószínûleg nem lesz hosszú szülés! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: mitõl függ hogy nem lesz hosszú szülés?
A szerencsétõl:) Azért tényleg rövidet és könnyût Neked!
A kérdező hozzászólása: bizom benne hogy könnyû lesz, de a legrosszabbra készülök és majd jól fog esni ha mégis könnyen megy, azért kérdeztem hogy mitõl függ mert az elsõ válaszoló azt irta valószínûleg nem lesz hosszú szülés, mibõl gondoltad ezt?
Sok szülés elhúzódik, mert a baba feje nem illeszkedik be! Nyomni kell akár órákon át, hogy beilleszkedjen, sokszor meg sem történik. Szóval ebbõl a szempontból szerencsés vagy, reméljük minden más is simán megy majd!
A fájások hatékonyságától/erõsségétõl, a méhszáj puhaságától, a baba fejének nagyságától, meg még Isten tudja mitõl. Szóval ezt nem lehet elõre megmondani.
szerintem ha vmi baj lenne az orvosod tájékoztatott volna róla. nyugodj meg
mi lett a rákszûrés eredménye, attól is függ. p1-p5 között valami
a p3 as eredmeny az nem daganat!!! Az lehet egy gyulladas, vagy valami enyhe problema. nem km
ha p3, akkor pár hónap / fél év múlva meg kell ismételni megint. én hpv szûrésen is voltam emiatt, ami negatív lett, és másodszorra a p3 visszafejlõdött p2-vé.
A kérdező hozzászólása: Nem p hanem b az van a papíromra írva...az eredmény még nem jött meg de nagyon félek, azért figyeltem fel rá, mert amikor mondta a doki, hogy mozaikosság akkor az aszisztens még visszakérdezett, hogy komolyan?akkor el is felejtettem, és a doki azt mondta minden rendben, de hazajöttem és utánanéztem és félek nagyon...
Ha a doki azt mondta, hogy minden oke, akkor minden oke!!!!!! Ha valami bajod lenne, akkor azt mondana!!!
Nekem a mozaikosságról ilyesmi jut eszembe: http://hu.wikipedia.org/wiki/Genetikai_mozaik Hol hozták kapcsolatba méhnyakrákkal?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!