Találatok a következő kifejezésre: A pajzsmirigy hatással (8 db)

A pajzsmirigy probláma hatással van a foggátlóra?

Még nem tudtam elmenni orvoshoz, de gyanítom, il. már mondta orvos is, hogy pajzsmirigy problémám van, ami egy hormon nem normális mennyiségét jelenti a szervezetben. hatással van ez a foggátlóra?

Legjobb válasz: Szia ha fogamzásgátló akar lenni ,akor igen.Nekem is pajzsmirigy zavarom van.Nagyon nehéz olyan gyógyszert találni ami jó nekem sok nem vált be!

Szia ha fogamzásgátló akar lenni , akor igen.Nekem is pajzsmirigy zavarom van.Nagyon nehéz olyan gyógyszert találni ami jó nekem sok nem vált be!
A kérdező hozzászólása: én már a 3. levél lindynette 20at szedem. az elsõ hónapban volt csak vele gond.azóta nincs. szóval akkor ennek ellenére véd?
Ha rendszeresen szeded a fogamzásgátlót akkor igen.De minél elöbb keres fel egy órvos!Amugy honnan gondolod hogy a pajzsmirigyedel van gond?Nekem nem jött meg kb.6 hónapig a havim, meg csomot éreztem a torkomban, meg rosszul voltam mire kiderült mi a bajom.A pajzsmirigy az egész szervezetedre kihat!
A kérdező hozzászólása: voltam orvosnál, valami más miatt és õ mondta, h nézessm meg, mivel a nyakamnál nagynak látta.illetve mostanában reggelente úgy ébredek, hogy nagyon melegem van, miközben a párom fázik, de ez kb. 5 percg tart, utána én is fázom.emiatt gyankszom, de persze (remélem) ez nem biztos, hogy az
Akor kérd meg a háziorvosod csináltason egy vérkép vizsgálatott, mond meg hogy a pajzsmirigyet nézék meg.Ez a TSH.FT3.FT4. Ez a három a pajzsmirigy a vérkép papiron!Ha jó az eredmény nincs miért aggodnod.Nekem fél évente ellenörzik a pajzsmirigyemet vérvételel.Sajnos mindenapp kell szednem az EUTHYROXOT.

Egy év alatt több mint 13 kg-ot híztam! Kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, a TSH értéke több, mint 60 volt. Jelenleg 10. A gyógyszer hatására normalizálódhat a testsúly?

Természetesen rendszeres mozgás mellett.

Legjobb válasz: A gyógyszer hatására csak nem szedsz tovább fel +kilókat, már ha nem zabálsz össze vissza. Ha fogyni szeretnél, ugyanúgy kell enned mint egy egészséges, "fogyózó" embernek. A gyógyszertõl nem fogsz fogyni.

A gyógyszer hatására csak nem szedsz tovább fel +kilókat, már ha nem zabálsz össze vissza. Ha fogyni szeretnél, ugyanúgy kell enned mint egy egészséges, "fogyózó" embernek. A gyógyszertõl nem fogsz fogyni.
Szia! Mozgással és diétával fogsz tudni lefogyni, a gyógyszer az csak a pajzsmirigyed mûködését fogja helyreállítani! 28N
Neked mennyi idõ alatt sikerült 10-re csökkenteni a TSH-dat 60-ról? Nekem azt mondta a dokim, hogy 3-4 kilót fogyni fogok csak úgy, a többiért meg kell küzdeni, de legalább nem hiábavalók lesznek a diéták! :)
semmilyen
A kérdező hozzászólása: orvos szerint van. túl pörgetheti a pajzsmirigy müködést.

A pajzsmirigy eltávolítása milyen hatással van a beszédhangra?

Rövid- és hosszútávon.

Legjobb válasz: Semmilyen

Semmilyen
A kérdező hozzászólása: tapasztalatból mondod?
Semmilyen, hacsak nem sértik meg a n. laryngeus recurrenst. Ilyen esetben rekedtség, erõtlen hang.
Erõtlen beszéd, ami maradandó lehet. Nem minden esetben van ilyen probléma.
A kérdező hozzászólása: Már majdnem elfelejtettem megköszönni a válaszokat, szóval köszönöm.

Pajzsmirigy alulműködés esetény kb. mennyi idő alatt áll be a gyógyszer hatására a TSH szint?

TSH: 5.17 babát szeretnénk...

Legjobb válasz: Ezt nehéz megmondani, nekem elsõre eltalálták az adagot, másoknak meg több hónap mire sikerül megfelelõen beállítani.

Ezt nehéz megmondani, nekem elsõre eltalálták az adagot, másoknak meg több hónap mire sikerül megfelelõen beállítani.
A kérdező hozzászólása: Milyen magas volt neked a TSH? Mit szedsz? Nekem pár hétig jó volt miután elkezdtem szedni a gyógyszert...most megint jobban hullik a hajam, fáradt vagyok újra... 2 hét múlva lesz controll...

Milyen hatással volt a súlyotokra a Hashimoto pajzsmirigy betegség?

Pár napja derült ki,hogy ebben a betegségben szenvedek.9hónapja szültem és azóta nem ment le rólam egy kg sem,pedig vékony testalkat vagyok.

Legjobb válasz: Ne haragudj, hogy kérdezek és nem pedig válaszolok, de nálam ma derült ki, hogy alulmûködik a pajzsmirigyem én 10 hónapja szültem. Ez a hashimoto pontosan mit jelent? Neked milyen tüneteid voltak?

Ne haragudj, hogy kérdezek és nem pedig válaszolok, de nálam ma derült ki, hogy alulmûködik a pajzsmirigyem én 10 hónapja szültem. Ez a hashimoto pontosan mit jelent? Neked milyen tüneteid voltak?
Nekem autoimmun betegségem van(21 éves vagyok) amitõl pár évvel ezelõtt nagyon lefogytam....majd romlott az állapotom és hashimoto pajzsmirigy is kialakult nálam, amitõl elkezdtem hizni:( elõször azt hittem h csak javult az álapottom majd átcsusztam a lótúloldalára elkezdtem fogyozni de úgy csak a kilok álltak meg. 6 hónap alatt 20 kilot híztam... 1 év alatt 10et adtam le, de csak gyógyszerek mellett és kemény munkával és koplalással:( Nekem a szemem is rossz és sajnos a szem nyomásomra is hatással volt. Szülés után kialakult nem tudom hogy milyen lehet. Minden jót kívánok!

Pajzsmirigy túlműködés hatással van a teherbeesésre?

2 hónapja állapították meg a pm. túlmüködésemet, most megyek vissza kontorollra, azóta javult az eredményem, de ugye nyár óta próbálkozunk mégsem estem teherbe, lehetséges, hogy ezért. Volt már valaki hasonló helyzetben, hogyha esetleg helyreáll a hormonszintem, akkor fog e sikerülni a baba?

Legjobb válasz: Nem jártam ugyan ilyen cipõben, de hatással van a termékenységre, és ha beáll, sikerülni is fog! :)

Nem jártam ugyan ilyen cipõben, de hatással van a termékenységre, és ha beáll, sikerülni is fog! :)
Kedves Utolsó! Én vagyok a 6-os, magán endokrinológus dokim van, amikor magamtõl azt találtam a neten, hogy egy körül jó, akkor tettem itt fel kérdés, most keresek egy másikat, de csak jövõ héttõl tudnék menni hozzá, így majd akkor telefonálgatok, mert most semmi idõm szinte:(, amúgy azt a dokim is mondta, h egy körül jobb lenne, de ez se annyira vészes, és tényleg csak a diétát mondta, és hogy majd márciusban menjek vissza hozzá egy új vérvétellel.... csak az a problma, hogy ahogy én utána néztem, nálam a kezdõdõ pajzsmirigyalulmûködés kb minden tünete jelentkezett, és azok a tünetek miatt mentem dokihoz. Ami rémisztõ, hogy így most míg nem jön helyre úgy néz ki sajnos nem lehet babánk, ráadásul állítólag ez diétával nem befolyásolható?!:( Azért köszi, a tanácsot, tudom, hogy másik doki kell, de ez remélem jó tanulság mindenkinek, azért is írok újra!!! Magán dokinál voltak, 2 alkalom összesen 22 ezer ft! És a probléma ugyan úgy fent áll, én ezek után azt javaslom mindenkinek (tudom nem jó bizalmatlannak lenni), akármit mond a doki akihez jártok, akár mennyire is aranyos, menjetek és más véleményét is kérjétek ki, ha olyan a téma aminek nem tudtok csak úgy ti utána járni!
Általában a pajzsmirigyesek életük végéig szedik a euthyroxot, vagy a leroxot...:(:( Nekem átcsapott az alulmûködés túlmûködésbe. Teljesen le vagyok a jódos dolgokról tiltva, azt mondta a doki, õk sem jódozott sóval fõznek, nem szabad ezt sem túlzásba vinni. Annak a válaszolónak üzenném, hogy akit 3fölötti TSH-val hazaküldtek keressen másik endokrinológus. Nagyon nagyon fontos csajok, hogy addig menjetek amíg nem vagytok biztosak abban hogy igenis, sikerül, és az orvos is meg fog mindent tenni értetek. Sajnos úgy ahogy fennt írtam évek teltek el, és sok-sok pénz folyt ki a kasszából ez miatt. Az endokrinológusom magán, mert nálunk két-három hónap mire bekerülök a várólistáról+nem intéz el két perc alatt hogy magának semmi baja..... Minden jót nektek!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Neked is kívánom, hogy minden rendben menjen és minél hamarabb! :) Aztán ha sikerül, Neked is, meg a Többieknek akik még írtak ide, örömmel vennék pár sort ehhez a kérdéshez, hogy Veled/Veletek örüljek! :)
Én a 6-os vagyok, és én is 21:) Bocsi nekem nem az a gond teljesen, mint neked, enm voltam elég figyelmes, nekem alul, neked meg túl mûködik! Még egyszer kitartást és sok sikert kívánok a babaváráshoz!!!
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyit szeretnék kérdezni, hogyha beáll jobbra a TSH, de kell még gyógyszert szedni, akkor amellett lehet próbálkozni, vagy teljesen meg kell várni, mire abba lehet hagyni a kezelést és csak utána?
3, 85 a TSH-m az endokrinológus nem adott rá semmit, pedig babát szeretnénk, azt mondta mozogjak és kajáljak egészségesen, maj lejebb megy... Már raktam is fel itt ezzel kapcsolatban fel kérdét, de akkor senki nem írta, ogy fejlõdési rendellenességet okozhat, most megijedtem, mert ha most teherbeestem volna gond lene????? Ez most nagyon ijesztõ:( bár nem érzem sikerült volna.. Kedves kérdezõ! Én is úgy tudom, hogy 1 körül kell lennie, sem alatta, sem felette nem jó, én utána olvastam a neten és elvileg ilyenkor az ft4 a minimumhoz közelít és a koleszterin enyhén magas.... még ezek is utalnak erre a dologra, és egyik sem kedvez a teherbeesésnek!! Remélem mielõbb helyrejössz!!!
Kedves utolsó , teljes mértékben egyetértek veled !!!
Szia! Az alulmûködéssel nehéz teherbe esni, ilyenkor magasabb a TSH. A túlmûködéssel alacsony a TSH, az a a gyakoribb, hogy a teherbeesés megy, de fejlõdési rendellenességeket okozhat. :-(
Persze nagy kihatással van. Nekem is gondom volt, mondjuk mégis sikerült a baba, de mégis a dokim azonnal adott másik gyógyszert és figyeltek rám heti vérvétel, kontroll az elsõ hónapban, mert veszélyes is a pajzsmirigy túlmûködés terhesség alatt. Rendbe kell hozni elõbb, mert ha úgy esnél teherbe mégis, , hogy gond van, akkor viszont vetélés kockázata nagyon magas. Szóval muszáj a TSH-nak rendben lennie.
Szia! 6év próbálkozás után teljesen véletlen derült ki hogy ez a problémám. Az eredményeim (TSH) látta a nõgyógyász is, a háziorvos is, és mindketten normálisnak mondták. Véletlen kerültem egy endokrinológushoz, aki felvilágosított, hogy a babához a TSH nak 2alatt kell lenni, de inkább egy. Esett már teherbe 4-5-ös TSH-val is paciense, de ez a fehér holló kategória. Nem is sikerül, és vetélni is lehet (sajnos nekem 4volt) kaptam gyógyszert október végén, februárba már teherbe estem, kisfiam most két éves.
Pajzsmirigy tulmukodes mellett lettem terhes, az elsõ adandó alkalommal, mikor nem vedekezdtunk. Nekem is nagyon alacsony volt a tsh értek, mint neked. Szerintem nem csak a pm tulm. lehet az ok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!