Találatok a következő kifejezésre: A padlizsánt kell hámozni (2 db)

A padlizsánt meg kell hámozni mielőtt felhasználom?

Zöldségeket szeretnék grillezni, de nem tudom, hogy a padlizsánnak le kell- e szedni a héját.

Legjobb válasz: A gyenge zöldségeket nem érdemes meghámozni! Mi legalábbis nem szoktuk se a padlizsánt, se a cukkinit, se az uborkát. Csak alaposan megmossuk, felkarikázzuk, kicsit befûszerezzük, és mehet a grillre!

A gyenge zöldségeket nem érdemes meghámozni! Mi legalábbis nem szoktuk se a padlizsánt, se a cukkinit, se az uborkát. Csak alaposan megmossuk, felkarikázzuk, kicsit befûszerezzük, és mehet a grillre!
Szia! Ha még nagyon fiatal és fõleg ha grillezéshez kell semmiképp ne szedd le a héját. Egyébbként ugyanúgy hámozzuk mint az uborkát.
Ha a padlizsánt raguba rakod és nagyon fiatal, nem kell meghámozni. Ha megsütöd héjjában, akkor természetesen igen. És ha öregebb is.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

A padlizsánt meg kell hámozni?

Rántott padlizsánt szeretnék készíteni ebédre.Meg kell-e hámozni mielőtt besózom?

Legjobb válasz: Van aki meghámoza van aki nem ízlés kérdése ...

Van aki meghámoza van aki nem ízlés kérdése ...
Én meghámozom, a barátnõm nem! Ha nem tudsz dönteni most, akkor az egyik felét hámozd meg, a másik felét nem, és ... a puding próbája az evés! :) )
Szerintem kemény a héja, úgyhogy hámozd meg, sózd be, és hagyd egy fél óráig, utána öntsd le róla a kifolyt levet, mert az megkeserítheti a padlizsánodat.
én csak a nagyon zsengén (10-15 centis) hagyom rajta, a többit meghámozom
én télen megházomom nyáron nem :) ) Mikor jó friss akkor finom a héja, de tud nagyon keserû is lenni!
A kérdező hozzászólása: A meghámozás mellett döntöttem.Nagyon finom lett.Nekem jobban ízlik mint a patiszon és a cukkíni.
Csak ne fémkéssel hámozd, hanem mûanyag, vagy fakéssel, mert feketedik azonnal!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!