Találatok a következő kifejezésre: A párzást mennyi idövel (4 db)

Kanáriknál mennyi idő telik el a párzás és a tojásrakás között?

Legjobb válasz: A párzást követõen 1 hónapon belül lerakja tojásait, majd 14 napig kotlik rajta a tojó.

A párzást követõen 1 hónapon belül lerakja tojásait, majd 14 napig kotlik rajta a tojó.
A kérdező hozzászólása: Akkor az én kanárim már nem fog tojást rakni. :( Több idõ telt már el mint egy hónap.

A párzást követően mennyi idövel rak a corydoras ikrakat?

Van 4 corydorasom, 2 kisebb (3-4 cm), 2 mar kifejlett, es mar alig varom hogy ikrakat rakjanak. A kisebbek mar ivarerettek? Mennyi id? kell, mig ikrakat raknak a parzas utan?

Legjobb válasz: Valószínûleg a 2 kisebb is ivarérett lehet, de tudomásom szerint ikrázó halaknál nincs konkrét értelemben vett 'párzás'. Mikor a nõstény lerakja az ikrákat, ezzel egyidõben történik meg a haltejjel való megtermékenyítés, az állatok testén kívül. Vannak elevenszülõ halak is (pl. guppi, xifo, molli), de úgy tudom ezek a páncélosharcsák nem tartzoznak közéjük, s az ivari különbségek is nehezen észrevehetõek.

Valószínûleg a 2 kisebb is ivarérett lehet, de tudomásom szerint ikrázó halaknál nincs konkrét értelemben vett 'párzás'. Mikor a nõstény lerakja az ikrákat, ezzel egyidõben történik meg a haltejjel való megtermékenyítés, az állatok testén kívül. Vannak elevenszülõ halak is (pl. guppi, xifo, molli), de úgy tudom ezek a páncélosharcsák nem tartzoznak közéjük, s az ivari különbségek is nehezen észrevehetõek.
Nem tudom láttál-e már ilyen párzást, és ikrarakást, leírom milyen, nagyon látványos. A nõstények (akik nagyobbak, testesebbek) a has alatti úszójukat összerakják, mint az ember a két kezét a tenyerével befelé, és oda abba a kis üregbe potyognak belõle az ikrák. Az ikrák olyan 1-1, 5 mm átmérõjû, sárga gömbök, ha jó közelrõl nézed, egy pontocska van mindegyikben. Mikor kipotyogott belõle olyan 5-7 db, elkezd keresni egy alkalmas helyet, ahogy mozdul, a hímek rögtön körülveszik, és ahol kiválasztotta, odanyomják az üveghez, levélhez, és letejelik az ikrákat közben. Ehhez megfelelõ környezet kell nekik, olvass utána ha komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni. Legyen egy nõstényre több hím, az a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat, még nem láttam, hogyan rakjak az ikrákat, remelem hamarosan látni fogom, de elötte mindenképp utána olvasok, hogyan bizositsak nekik megfelelõ környezetet :)

A kutyáknak párzás után mennyi időre van szükségük a fialásra?

Legjobb válasz: vidd el ivartalanítani de sürgõsen!

vidd el ivartalanítani de sürgõsen!
Sürgõs ivartalanítás és nem lesz kölyök.
Ugye nem úgy szeretnél szaporítani, hogy még csak azt sem tudod, hogy mennyi a vemhességi ideje a szukának? Egyébként ha jól tudom két hónap.
Hadd gratuláljak!
Sírok...
Kérdezõ, retardált vagy?
Miért érdekel?
A kérdező hozzászólása: (pulikutyáknak)
A kérdező hozzászólása: mert vettem észre hogy a kutyám pár napja együtt csavarog a szomszédunk kan kutyájával(párzanak), és kíváncsi lennék hogy kb. mennyi idõ kell hogy megszülessenek a kiskutyák.
ivartalanítttad minél elõbb!! Amúgy 58-63 nap kell. A Puli amúgy is a legkedvencebb fajtáim egyike. Van egy törzskönyves meg egy úton talált Puli keverékem.. Ahol én lakom rengeted Pulikeverék meg ezekhez hasoonló kutya kóborol.. Szóval ne szaporíts!! Fõleg hogy még ennyit sem tudsz hogy minden fajtának egyforma a vemhességi ideje.... Meg ha fajtatiszták lennének a kölyköt törzskönyv nélkül akkor se csináld. Szóval minél elõbbi ivartalanítás!!!!!!


Macska pároztatása után mennyi idővel biztos, hogy sikeres volt a párzás, és valóban vemhes lett a nőstény, és milyei korai jelei vannak?

Vagyis itt nem arra a "jelre" gondolok, mikor már hatalmas a cica hasa, hanem egyéb vemhességre utaló jelekre.

Legjobb válasz: akkor talán jobb az étvágya, és szomjasabb(de lehet hogy rosszul tudom)

akkor talán jobb az étvágya, és szomjasabb(de lehet hogy rosszul tudom)
A tüzelõ cica ugye tudjuk, hogy milyen! Ha megtörténik a megtermékenyítés, akkor nem tüzel tovább. Innen tudjuk, hogy vemhes. Ily egyszerû.
A vemhesség harmadik hetében megduzzadnak az emlõbimbói. A mi cicánk ilyenkor mindig nagyon kedves lesz, gondolom az anyai ösztönök miatt nagyon szeretetéhes, bújós cicuvá válik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!