Találatok a következő kifejezésre: A párzást mennyi (7 db)

Baromfi. Egyszeri párzáskor a kakas a tyúkban mennyi tojást termékenyíthet meg?

Legjobb válasz: Akár 3 hétig is életképes a sikeres párzáskor bejutott spermium. Optimális esetben annyi tojást termékenyít meg, amennyit ez alatt a tyúk tojik.

Akár 3 hétig is életképes a sikeres párzáskor bejutott spermium. Optimális esetben annyi tojást termékenyít meg, amennyit ez alatt a tyúk tojik.

Kanáriknál mennyi idő telik el a párzás és a tojásrakás között?

Legjobb válasz: A párzást követõen 1 hónapon belül lerakja tojásait, majd 14 napig kotlik rajta a tojó.

A párzást követõen 1 hónapon belül lerakja tojásait, majd 14 napig kotlik rajta a tojó.
A kérdező hozzászólása: Akkor az én kanárim már nem fog tojást rakni. :( Több idõ telt már el mint egy hónap.

A párzást követően mennyi idövel rak a corydoras ikrakat?

Van 4 corydorasom, 2 kisebb (3-4 cm), 2 mar kifejlett, es mar alig varom hogy ikrakat rakjanak. A kisebbek mar ivarerettek? Mennyi id? kell, mig ikrakat raknak a parzas utan?

Legjobb válasz: Valószínûleg a 2 kisebb is ivarérett lehet, de tudomásom szerint ikrázó halaknál nincs konkrét értelemben vett 'párzás'. Mikor a nõstény lerakja az ikrákat, ezzel egyidõben történik meg a haltejjel való megtermékenyítés, az állatok testén kívül. Vannak elevenszülõ halak is (pl. guppi, xifo, molli), de úgy tudom ezek a páncélosharcsák nem tartzoznak közéjük, s az ivari különbségek is nehezen észrevehetõek.

Valószínûleg a 2 kisebb is ivarérett lehet, de tudomásom szerint ikrázó halaknál nincs konkrét értelemben vett 'párzás'. Mikor a nõstény lerakja az ikrákat, ezzel egyidõben történik meg a haltejjel való megtermékenyítés, az állatok testén kívül. Vannak elevenszülõ halak is (pl. guppi, xifo, molli), de úgy tudom ezek a páncélosharcsák nem tartzoznak közéjük, s az ivari különbségek is nehezen észrevehetõek.
Nem tudom láttál-e már ilyen párzást, és ikrarakást, leírom milyen, nagyon látványos. A nõstények (akik nagyobbak, testesebbek) a has alatti úszójukat összerakják, mint az ember a két kezét a tenyerével befelé, és oda abba a kis üregbe potyognak belõle az ikrák. Az ikrák olyan 1-1, 5 mm átmérõjû, sárga gömbök, ha jó közelrõl nézed, egy pontocska van mindegyikben. Mikor kipotyogott belõle olyan 5-7 db, elkezd keresni egy alkalmas helyet, ahogy mozdul, a hímek rögtön körülveszik, és ahol kiválasztotta, odanyomják az üveghez, levélhez, és letejelik az ikrákat közben. Ehhez megfelelõ környezet kell nekik, olvass utána ha komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni. Legyen egy nõstényre több hím, az a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat, még nem láttam, hogyan rakjak az ikrákat, remelem hamarosan látni fogom, de elötte mindenképp utána olvasok, hogyan bizositsak nekik megfelelõ környezetet :)


A párzás után mennyivel kezd el tojni a papagájom?

hullámos papagájról van szó.

Legjobb válasz: 2-3 nap

2-3 nap

Macska pároztatása után mennyi idővel biztos, hogy sikeres volt a párzás, és valóban vemhes lett a nőstény, és milyei korai jelei vannak?

Vagyis itt nem arra a "jelre" gondolok, mikor már hatalmas a cica hasa, hanem egyéb vemhességre utaló jelekre.

Legjobb válasz: akkor talán jobb az étvágya, és szomjasabb(de lehet hogy rosszul tudom)

akkor talán jobb az étvágya, és szomjasabb(de lehet hogy rosszul tudom)
A tüzelõ cica ugye tudjuk, hogy milyen! Ha megtörténik a megtermékenyítés, akkor nem tüzel tovább. Innen tudjuk, hogy vemhes. Ily egyszerû.
A vemhesség harmadik hetében megduzzadnak az emlõbimbói. A mi cicánk ilyenkor mindig nagyon kedves lesz, gondolom az anyai ösztönök miatt nagyon szeretetéhes, bújós cicuvá válik.

Mennyi idős kortól jó elvinni a kutyát párzásra?

Fiú kutyám van, fedeztetni szeretném elvinni.

Legjobb válasz: "úgy tudom hogy egézség ügyileg kell nekik néha" Rosszul tudod.

"úgy tudom hogy egézség ügyileg kell nekik néha" Rosszul tudod.
"legyen egy lánnyal" - aha, aztán majd utána meglátod, amikor állandóan kanos lesz, és majd állandóan sír és kaparja az ajtót, ha tüzelõ szukát érez.
Figyelj az ivartalanítás a megoldás.Nem ez.
1.semmit nem tudsz a kutyakrol 2. A Biologiarol sem 3. Egeszsegugyileg az ivartalanitas lenne neki a legjobb valszeg egy szaporitott kutyad van, tehat nem fajtatiszta. De ha szaporitani akarsz, hajra, nincs eleg szenvedo kutya ebben a ku.rva orszagban meg amugy is biztos kapsz erte penzt azerrt csinalod. Minek az ilyennek kutya, istenem
Én azt ajánlom neked hogy ne vidd el fedeztetni és egészségileg ivartalaníttasd, nagyon nehéz lesz vele késõbb, így is sok a szaporított kutya, legalább ha törzskönyve lenne.
Milyen fajta, és melyik kennelbõl vetted? Meg van határozva, hogy hány éves kortól lehet vinni tenyészszemlére, és az egészségügyi szûréseit is meg kell csináltatni. Ez nagyjából olyan 2 és fél-3 éves kora körül lesz. Ha valamelyik feltétel nem adott, akkor felejtsd el. De ha jól sejtem fogalmad sincs semmirõl, ami a tenyésztést illeti. A kutyát nem viszik "párzásra" és nem a fedeztetik a kanokat.
full gáz vagy még, jó hogy nem kell a nevedet adnod ehhez.
hero vagy hallod... felnevelted 1 évig? ez már teljesítmény gz
Jah, felnevelted úgy, hogy 1 éves korára semmibe néz és dominál a jelenlétedben. Gratula hozzá.
Akkor még egyszer nekifutunk, kulturáltan, logikusan magyarázva: A kutya nem ember.Nincs szüksége a szexre, nem lesz lelkibeteg, ha nem jut hozzá.A természetben, a farkasfalkában is csak egy hím és egy nõstény párzik, a többi nem.Mégsem õrül bele egyik sem. Ha a Te kutyád folyton "kanos", az azért van, mert nem neveled és mozgatod rendesen.Ugyanis egy jól mûködõ falkában neki nem lenne joga pározni, tehát például azzal, hogy a plüssöket hágja, azt fejezi ki hogy õ a vezér, Te pedig alárendelt vagy vele szemben. Ha elviszed pározni, azzal: -rajta nem segítesz, ugyanúgy kanos lesz utána -a párzás során megsérülhet -nemi betegséget is elkaphat -de ami a legfontosabb: hozzájárulsz ahhoz, hogy újabb alom ellenõrizetlen hátterû keverék szülessen, akiket majd másoknak kell idõt, pénzt és energiát nem kímélve összeszedni az utcáról, kivakarni a bolhából, tanítani és gazdához adni azért, mert Te nem felelõtlen vagy és nem bírod megnevelni a kutyádat.Mi takarítsunk utánad?
A kérdező hozzászólása: A normális válaszokat köszönöm szépen még 1x!! :) Aki meg ilyen gusztustalanul viselkedik kívánom neki hogyha lesz vagy van gyere és valamit rosszul tud minimum ilyen stílusba adják a tudtára biztos õk is ezt a nevelést kapták a szüleiktõl!:)
A kérdező hozzászólása: Egyedül neveltem fel a kutyámat és most lesz 1 hónap múlva 1 éves. ha annyira szarul nevelném akkor már nem lenne itt !!!!
kérlek egyél ciánt könyörgöm...
A kérdező hozzászólása: A trágár beszéd meg az ilyen hangnem bizonyára okos emberre utal a személyedben.. *taps*:D
az ilyeneket úgy hívják szaporító... de szerintem még ezt is dicséretnek veszi amilyen seg*titán
Persze, de egy fiatal 16év körüli lány és utána olvashatna a kutyatartás alapjainak.Ebbõl nagyon az jön le, hogy lövése sincs az egészrõl.Ha már van kutyája olvasson utána.Bár ezt még a kutya megléte elõtt kellett volna. Én azt mondom, ivartalanítás..
még te nem vártál mást???? ISTENEM. lõdd fejbe magadat.
hiába segítünk neki ugyis felcsináltatja a másik kutyát a sajátjával mert egy idióta tinipic.sa.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:) Igazából nem is vártam mást az emberektõl..
Figyelj, cica!Én spec nem azt vonom kétségbe, hogy a meglévõ kutyáid jól megvannak, biztos szereted õket meg minden, de ha egy bokáig érõ, alig néhány kilós kutya ledominál Téged, az annak a jele, hogy bõven van még mit tanulnod a kutyák viselkedéstanáról, nevelésérõl.Ez nem baj, senki sem születik úgy, hogy mindezt tudja.Csak akkor fogadd el, hogy mi esetleg jobban tudjuk, és nem azért osztunk le, mert rosszat akarunk Neked vagy a kutyáidnak.
Hülye vagy, de nem tehetsz róla. Csak a kutyát sajnálom.
Én csak elmesélnék egy történetet... Hozzám került egy kan kutyus ideiglenesbe. Elvittük ivartalanítani, és néhány napra rá, még dolgoztak a hormonok, rámászott az egyik szukára. Le akarta valószínû dominálni ezzel, mert a szuka is ivartalan volt. A lényeg, valahogyan sikerült neki az akció, de kint maradt a nemiszerve. Eddig ivartalan kutyáim voltak, így sohasem láttam ilyet. Szerencsétlen csak állt, reszketett, és csorgott a nyála. Kétségbeesetten telefonálgattam, hogy mi legyen, mit csináljak. Vagy egy órát szenvedett, mire visszahúzódott neki. Gondolom baromi élvezetes volt számára a szex. Gondolom nem láttál még össze ragadt kutyákat. Nyüszítenek, sírnak, baromi fájdalmas nekik, és ami az én kutyámmal történt az sem egyedi. És akkor még ott a sor betegség, amit elkaphatnak. Ezen gondolkozz el, és ha igazán jót akarsz a kutyusodnak, akkor ivartalanítod.
Természetesen ez így van. És szeresd is õket nagyon nagyon. De fogadd meg a többiek tanácsát mert nem beszélnek hülyeséget. Inkább járjatok el kutyasuliba ahol segítenek megoldani ezt az erõs dominanciát. Illetve az ivartalanításba is igazuk van. Nagyon kényes fajta a Spicc és nagyok kevés siker van benne. Rengeteg rizikó van. Kérlek szépen gondold át és egy csapásra megoldódna minden gond. 10.000 Ft sincs egy ivartalanítás. És nem kell több párnától megválnod:)
A kérdező hozzászólása: nagyon szép kutyusok vannak a képen:) Szerintem élõbe õ is ilyen volt picinek, bár lehet azért látom így mert az enyim. ahogy szokták mondani ( Minden 'anyának' a saját gyereke a legszebb) :D
A kérdező hozzászólása: Ez már egy régebbi kép róla, már ennyire nem olyan. Ilyen volt neki amikor meg kaptam, törölgetem is neki sûrûn. Ott még csak 5 hónapos volt. Nem tudom, nekem a csivaván nem tûnik semmi se "másnak" most ahogy így nagyobb szerintem úgy néz ki ahogy ki kell néznie :D De nemvagyok se tenyésztõ se semmi, szóval igy teljesen tisztába hogy most mekkora kell hogy legyen az orra stb. Ránézésre ugyan olyannak látom mint a többit. De igazából nem is zavar ha mondjuk kiderül hogy nem fajta tiszta bármelyik is ( bár amikor vittem õket orvoshoz azt mondta, persze így ránézésre) így szeretem õket ahogy vannak:)
http://kepfeltoltes.hu/view/120429/IMG_0400_www.kepfeltoltes.. Na õk igazi kis csivik. Tk-sak, kiállításra járó, tenyészszemlés szülõktõl. Remélem látod a különbséget és megérted, hogy mért szabad csak tk-s, tenyészszemlés kutyust tenyészteni.
Csivavához képest eszméletlenül hegyes orra van. Semmiképpen nem almafejû.
Ismerek pár embert aki spiccel foglalkozik de azoknak sokkal dúsabb a szõre illetve a szeme állandó gyulladásba lehet ha így néz ki és gondolom állandóan könnyezik. Alapvetõ dolog, hogy hosszú szõrû kutyusoknál rendszeresen letörlöd kamilla teával vagy bóraxal, hogy eltûnjön a barnaság a szõrérõl.
A kérdező hozzászólása: Csivava csak itt még kicsi nagyon:)
A témától eltérve a képek alapján valami nem oké a spiccel. Illetve a második képen az milyen kutya lenne? Lehet én vagyok tudatlan de fajtatiszta kutyát nem véltem felfedezni benne....:/
Azért kíváncsi lennék, hogy Te hol voltál, amikor biológiából az ösztönökrõl volt szó... De azt hiszem nem fogod eljutni a kicsi agyadig, hogy mirõl is beszélünk. Tudod mit? Vidd el, hátha elkap valami jó kis herpesz vírust, aztán majd az állatorvosnak mesélheted, hogy Te csak jót akartál neki...
a második kutya keveréknek tûnik, és a spiccnek is furcsálom a szemét, de ne vészes ettõl függetlenül még bármi elõfordulhat majd a kölykökkel, hidd el ha szidunk azt nem azért tesszük mert utálunk, egyszerûen csak jót akarunk fogd fel. és igen a kutyatartáshoz már tényleg engedély kéne...
Tudod, erre szokták azt mondani, hogy gyereke és kutyája minden hülyének lehet.....
Engedélyhez kellene kötni a kutyatartást.
Ne haragudj már, hogy ha segghülye, elmondjuk neki, hogy segghülye. Én kérek elnézést.
szépen kezdük, és leállt velünk vitatkozni, hogy mi mekkora buták vagyunk, olvasd már el te mr udvariasság, hogy ki miket írt, és hogy kezdõdött... az ilyeneken nem lehet segíteni.
Na és hogy gondoltad? Szerinted az ivartalanított kutya hagyja majd magát? :D idontwanttolivethisplanetanymore
"ivartalanított lány kutyushoz":D Te tudod mi azaz ivartalanítás? Mit csinálnál a kicsikkel?
1. az állatvilágban csak az alfák párosodnak a többiek nem. Nem lesznek lelki betegek. 2. azért hágja a párnákat és plüssöket, mert így mutatja ki feléd a dominanciáját. 3. a prosztata és a herék betegségei elöfordulhatnak öregedö kutyáknál, egyesek a tápok összetevöire fogják, mások a genetikailag nem szürt kutyákra. Azaz azokra, amelyeknek nincsen törzskönyve. Vidd el ivartalanítani, jobb lesz neki is, és olvass kicsit utána a kutyák viselkedésének és a szaporodásbiológiának.
Hány éves vagy úgy egyébként?
Hát ez hülye, ennek magyarázhattok.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy kezdõ kutyás vagyok, de joga van neki is ehez. Ha azon múlik akkor ivartalanított lány kutyushoz viszem, de nem fogom ettõl meg fosztani.
Ivartalanítás ember!!! Aztán csodálkoztok ha olyan kiskutyák születnek akik nem életképesek! Na akkor majd szánakozhattok szegény kicsik fölött. (Ennyi erõvel a pasidat is vidd el "fedeztetni" néha, hiszen nekik is kell a kaland néha. Ch...)
A kérdező hozzászólása: A kutyának is joga van ahoz, hogy pározzon, nem fogom tõle megfosztani.
Fingod nincs a kutyákról. Ivartalaníttasd.
A kérdező hozzászólása: Igy is kanos, a párnát ugrálja mindig.. azért gondoltam hogy akkor inkább elviszem egy lányhoz.
A kérdező hozzászólása: Biztos az a baj hogy azt akarom hogy a kutyának jó legyen:|| Nem nem kapok érte pénzt, nem az érdekel-.-"" Hanem hogy neki jó legyen.. Ismerõsöméknél a kutya nem volt elvíve soha fedeztetni, és össze gyülemlett benne az egész, és beggyuladt a kutya golyója meg kellett mûtettni, ezt nála nem akarom.. De amúgy nem ez volt a kérdés! :)
A kérdező hozzászólása: Úgy értem hogy nem azért szeretném elvinni, hogy tenyésszük a piciket. Ismerõsöknek lennének majd a kölykök:)
ne magyarázzatok neki, õ is egy degenerált csajszii akinek az anyja meg az apja a segge alá tol mindent. fogadjunk õ is párzik össze-vissza buliban a pasikkal, hiszen nem vonhatja meg tõlük. akármit mondtok neki úgysem fog hallgatni ránk, hagy kínozza a kutyáját. idióta hülye pi.csa:) ))
A kérdező hozzászólása: Mamámnál kivan a lány kutyus, és hagyja magát:) Nem hiszem hogy õ az eggyetlen
A kérdező hozzászólása: Bizonyára ezzel csak kinzom a kutyát:| Figy. ne feküdj le senkivel évekig, vagy te is ' ivartalnitsd' ki magad, aztán akkor nézzük meg hogy azzal kinzod e magadat vagy azzal hogyha van lefekszel valakivel...
Mekkora köcs0gök vagytok! Simán le lehet vágni, hogy egy fiatal lány tette fel a kérdést. Ti meg nekiestek mint Tóth az anyja pi...jának! Tiszteljétek már meg annyival, hogy normális hangnemben beszéltek hozzá! Nyilván azért kérdez, mert nem tud mindent. És segítséget vár, nem pedig lehülyézést! Egy 16 körüli lányt neten oltogatni... ez aztán a dicsõség! Tisztelet a kivételnek.
Áruld már el kérdezõ, mit csinálnál a kicsikkel?
A kérdező hozzászólása: Igen kiss spicc, ( csak itthon ezt is törpének mondják) Tudom hogy amire te gondolsz az annyi (Pomerániai)
I V A R T A L A N Í T Á S ISMERÕS????? JA nem tudod mit jelent. idióta.
A kérdező hozzászólása: Végre normális válaszok, köszönöm! a plüss meg párna ' õrülete ' miatt gondoltam hogy jót tenne neki, vagy hogy azt szeretné, mert egész nap le nem szakad róluk. Elveszem tõle felteszem valahova hogy ne érje el, órákon keresztül csak ott ül és nézi meg nyüsszög hogy vegyem le neki. És nem csak ugrálja, hanem rendesen elmegy a párnán. (Már az összeset ki kellett dobálnom)
ja és még annyit, hogy kizárt, hogy törpe spicc legyen a világ egyik legdrágább és leg nehezebben tenyészthetõ fajtája (alacsony alomszámok, magas kölyök halálozás stb) egy átlag hobby törpe spicc ára 1500-2000 euró törzskönyv nélkül szinte nincs is... külföldön láttam eddig csak tk nélkül igazi törpét és még úgy is 600 euró körül árulták. Viszont itthon a kis spitzeket árulják törpének... szóval inkább kis spitzed van ami nem gond csak legyél tisztában a kutya fajtájával.
TE AKKORA SZERENCSÉTLEN IDIÓTA VAGY EMBER HA ÉN LEFEKSZEM A BARÁTOMMAL AKKOR VÉDEKEZÜNK ERGO NEM LESZ GYEREK TE GÉNHIBÁS NYOMORÉK. ISTENEM LÁTOD ANYÁDÉKNAK IS VÉDEKEZNI KELLETT VOLNA ÉS NEM TENNÉL FEL EKKORA HÜLYE KÉRDÉST. JÁRJ ISKOLÁBA, LECKÉD KÉSZEN VAN MÁR?
Kérdezõ, a kutyák nem örömszerzés miatt csinálják ezt..
Ennyi erõvel te is térdelhetnél neki. ;)
A kérdező hozzászólása: 3 kutya van itthon, abból a legidõsebb 12 éves, ha olyan rosszul lennének nevelve vagy ahogy te mondod 'kínozva':D Valószínû már nem lenne meg.. Persze megtanulok helyesen írni azon ne múljon:) De csak azután miután te meg tanulod hogy mindig í kérdést olvassuk el elsõnek és arra válaszolunk.
Na jó alap biosz... kutyáknál párzási idõszak van tehát pl ha olyan szukához viszed aki nem ivaros az olyan mintha nem is szuka lenne... csak a tüzelõ szuka az ami párosodásra alkalmas. A kutyának mindegy fedezett e valaha, tekintettel arra, hogy pl a farkasoknál is csak az alfa hím fedez és az alsóbb kanoknak soha nincs erre lehetõsége A here begyulladása az más kérdés, ilyen az embernél is van és nem a szex hiány miatt (mint ahogy a hererák sem) A plüssöknél azért próbálkozik mert nem nevelted meg és nagy tiszteletlenséget fejez ki feléd ezzel õ a dominanciáját fejezi ki nem a szexuális ingereit. A fedezés után viszont megfog változni, makacsabb és nehezebben kezelhetõ lesz...
Tanulj meg helyesen írni. Egyszerûen röhej vagy. Nagy R betûvel. Vicc.
A kérdező hozzászólása: Következõ hónapba lesz 1 éves:) Nem tudom hol vették, kaptam akkori barátomtól. Amúgy törpe spicc. És nem úgy szeretném fedeztetni hogy annak valami nagy céljai legyenek, egész egyszerûen csak hogy legyen lánnyal, úgy tudom hogy egézség ügyileg kell nekik néha. Már a lány kutyus megvan, csak nem tudom mennyi idõs kortól lenne jó.

A kutyáknak párzás után mennyi időre van szükségük a fialásra?

Legjobb válasz: vidd el ivartalanítani de sürgõsen!

vidd el ivartalanítani de sürgõsen!
Sürgõs ivartalanítás és nem lesz kölyök.
Ugye nem úgy szeretnél szaporítani, hogy még csak azt sem tudod, hogy mennyi a vemhességi ideje a szukának? Egyébként ha jól tudom két hónap.
Hadd gratuláljak!
Sírok...
Kérdezõ, retardált vagy?
Miért érdekel?
A kérdező hozzászólása: (pulikutyáknak)
A kérdező hozzászólása: mert vettem észre hogy a kutyám pár napja együtt csavarog a szomszédunk kan kutyájával(párzanak), és kíváncsi lennék hogy kb. mennyi idõ kell hogy megszülessenek a kiskutyák.
ivartalanítttad minél elõbb!! Amúgy 58-63 nap kell. A Puli amúgy is a legkedvencebb fajtáim egyike. Van egy törzskönyves meg egy úton talált Puli keverékem.. Ahol én lakom rengeted Pulikeverék meg ezekhez hasoonló kutya kóborol.. Szóval ne szaporíts!! Fõleg hogy még ennyit sem tudsz hogy minden fajtának egyforma a vemhességi ideje.... Meg ha fajtatiszták lennének a kölyköt törzskönyv nélkül akkor se csináld. Szóval minél elõbbi ivartalanítás!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!